Billeje Frankrig

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Frankrig.

 • Omkostningsfri annullering
 • Bedste prisgaranti
 • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Frankrig

 1. Hjem
 2. Biludlejning Frankrig
EasyTerra Biludlejning Frankrig er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.3 / 10
Antal anmeldelser: 218
Jan Esbensen
“Det var god service 😊”

“God service 👍”

31-08-2020 20:50
Aino
“Alt fungerede perfekt”

“Alt fungerede perfekt. Vi rejste på en meget stor rejsedag og køen i lufthavnens biludlejning var lang - over en time, men personalet bag skranken var smilende og top professionelle, bilen var den størrelse vi havde booket, det var en bil med et godt træk ( vi skulle køre i bjergene) den var behagelig høj og havde gode køreegenskaber, det tog kun ca 5 minutter at afleverer bilen igen. Vi er meget tilfredse”

19-08-2019 20:38
Jens Smith Kjølby
“Bil leje Bastia Korsika”

“Alt var nemt og lige til, super betjening. Udlejningsstedet på Bastia havde alt klar da vi ankom. Priserne stemte overens med det aftalte og ingen ekstra gebyr.”

17-08-2019 06:44

Information om Frankrig

Biludlejning Frankrig
Biludlejning Frankrig

Introduktion

Frankrig er et stort og smukt land i Vesteuropa. Hvert år millioner af turister rejser til Frankrig for at nyde skovene, strandene, fransk kunst og mode, lækre måltider og behagelige temperaturer. Landets lange historie har været godt bevaret, hvilket betyder, at mange slotte, kasteller og kirker kan blive besøgt. Frankrig er en af de største økonomier i verden.

Historie

De første indbyggere i det, der nu er Frankrig, var keltiske stammer, gallere. De flyttede til regionen omkring år 2500 f. Kr. Fra år 125 f. Kr. og fremover, romerne dominerede området. De erobrede Gallien (kelternes land), og landet blev styret af Kejser Julius Cæsar. I 486 blev romerne endeligt slået af frankerne ledet af kong Clovis. De forskellige frankiske stammer blev forenet i et kongerige: Frankrig. Karl den Store var frankernes konge fra 771 til hans død i 814. Under denne periode erobrede han en stor del af Vesteuropa. I 911 var Frankrig tvunget til at give en del af sin jord til normannerne: Normandiet. Det var det eneste måde at få dem til at stoppe med at plyndre.

I 1337 krigen mellem Frankrig og England begyndte. Denne krig er kendt, som hundredårskrigen. I virkelighed krigen varede lidt længere, indtil 1453. Den engelske konge Edvard 3. gjorde krav på den franske trone. Den franske nationalfølelse begyndte at udvikle sig når en bondepige førte en hær og besejrede englænderne i Orléans og andre fæstninger. Denne pige, Jeanne d`Arc, blev senere kaldt Jomfruen fra Orléans. Den engelske hær var svækket på en række steder, og endelig kong Karl skubbede englænderne tilbage til Calais. Franskmændene var sejrrige.

Slutningen af det sekstende århundrede oplevede fremkomsten af protestanterne (calvinister). Det førte til en krig mellem protestanterne og katolikkerne. I 1589 den protestantiske konge Henry 2. var smart nok til at konvertere til katolicismen. Han satte en stopper for de religiøse krige ved at give religiøse og politiske rettigheder til calvinisterne. Ekstravagance og magt karakteriseret det franske monarki under det syttende århundrede. Den franske konge Ludvig 14., også kendt som Solkongen, dominerede gennem hele Europa. Han udvidede Versailles slottet i en storslået og enorme bygning. Kong Ludvig havde den absolutte magt.

I det attende århundrede, folk begyndte at sætte spørgsmålstegn ved regimet. Franskmændene ønskede større ligestilling. De ønskede et liberalt samfund med fri handel, lige rettigheder og afskaffelsen af klassen system. Den 14. juli 1789 blev Bastille, Paris´s stats fængsel, angrebet. Den franske revolution var begyndt. Den 26. august 1789 blev menneskerettigheds erklæring offentliggjort. Denne erklæring omfatter følgende principper: Liberté (Frihed), Egalité (Lighed) og Fraternité (Broderskab). Klassesystemet blev afskaffet, og kongen blev henrettet. I 1792 blev Frankrig officielt en republik. I 1799, revolutionen kom til en ende. Napoleon Bonaparte tog magten og kronet sig selv til første konsul. I 1804 kronede han sig selv til kejser Napoleon. Han var en tyran, der i sidste ende ikke kunne udvide det franske imperium. Men monarkiet var genoprettet.

Det var først i 187, at Frankrig endnu en gang blev en republik. Slutningen af det nittende århundrede var karakteriseret af den industrielle revolution. Højdepunktet i denne revolution, bogstaveligt og billedligt talt, var opførelsen af Eiffeltårnet i 1889. I 1914 invaderede tyskerne Frankrig, og dette var starten på Første Verdenskrig. Tyskland tabte denne krig. Under Anden Verdenskrig besatte Tyskland endnu en gang store dele af Frankrig. I 1944 gik de allierede styrker ind i Frankrig og befriede landet. De blev hjulpet af den franske general de Gaulle. Efterkrigstiden var en periode af teknologiske udvikling og fremkomsten af forbrugeren samfund.

Halvtredserne var en periode med oprør i landets kolonier samt i selve landet. Politisk set var Frankrig meget svag. Præsiden Coty var i stand til at forhindre et statskup ved at udpege Charles de Gaulle som premierminister. I 1959 blev De Gaulle præsident for den Femte Republik. Han ønskede Europa til at blive et stort og forenet område. 

Efter Georges Pompidou og Valérie Giscard d´Estaing, i 1981 den socialistiske Francois Mitterand blev valgt til præsident i Frankrig. Resultaterne af 1986-parlamentsvalget havde han at arbejde sammen med den konservative premierminister Jacques Chirac. Senere, Chirac selv var valgt til præsident og i 2002 blev han valgt til en anden periode. 
I slutningen af det tyvende århundrede var der heftige protester mod Frankrigs atomprøvesprængninger. Landet blev boykottet og sat under pres på forskellige måder. Dette har haft en virkning; Frankrig er nu mere lydhøre over for international politik. 

Samfund og kultur

Frankrig har en befolkning på 63 millioner. Landet har den tredje største befolkning i Europa. Ikke alle franskmændene nedstammer fra de samme forfædre. Der er efterkommere af keltere, germanske stammer, normannerene og catalonierne. Siden det nittende århundrede mange nye befolkningsgrupper er blevet tilføjet: Belgiere, italienere, spaniere, portugisere, polakker, jøder, arabere, berbere, afrikanere og kinesere. Det er derfor et land med en meget forskelligartet befolkning.

Fransk er det eneste officielle sprog i Frankrig. Dette betyder ikke, at det er det eneste sprog, der tales. Der er forskellige dialekter. Minoriteter taler bretonsk (i Bretagne), occitansk (i syd), baskisk (i den vestlige del af Pyrenæerne), tysk (Alsace-Lorraine), catalansk (Roussillion), italiensk (omkring Nice) og korsikansk (Korsika). Indvandrerne har også bidraget til dette flersprogede samfund (for eksempel kinesisk, afrikansk og arabisk). 

Oprindeligt er Frankrig et romersk-katolsk land. Selv i dag, omkring 80 % af befolkningen er romersk-katolske. Siden 1970´s er Frankrig et verdsligt land: religionsfrihed er en forfatningsmæssig ret. Som følge af indvandring, der er muslimer, der bor i Frankrig. Andre minoriteter er protestantiske, jødiske og armensk-kristne.

Franskmændene er kendt for deres patriotisme. De gør deres bedste for at udbrede deres kultur. Det franske sprog spiller en vigtig rolle. Forskellige elementer af fransk kultur er kendt verden over. Eksempler herpå er den franske stil af bygningen (gotiske kirker og katedraler), idéerne af franske forfattere og filosoffer fra oplysningstiden og skoler for kunst, som romantikken og Art Deco. For så vidt angår sport er franskmændene bedst kendt for deres cyklister, fodbold og petanque. Uddannelse i Frankrig er af høj kvalitet. Franskmændene er gæstfrie, venlige og stolte af deres land.

Politisk situation

Frankrig er en republik. Landet vælger en præsident hvert femte år. Præsidenten udnævner premierministeren og regeringen. Han kommanderer de væbnede styrker og er bemyndiget til at forhandle traktater. Præsidenten er både statsoverhoved og chef for regeringen, hvilket betyder, at han er relativt stærk. Den nuværende præsident for Frankrig er Nicolas Sarkozy. Han er tilhænger af tidligere præsident Charles de Gaulle. Den nuværende premierminister er Francois Fillon.

Parlamentet består af to kamre: Assemblé (med 577 medlemmer) og Senatet (med 331 medlemmer). Medlemmer af Assemblé vælges hvert femte år gennem distriktsvalg. Medlemmerne af Senatet vælges ved forskellige råd: generelle, departementalt og kommunalråd. Frankrig er opdelt i departementer. Grupper af departementer udgør de forskellige regioner. Regionerne styres centralt fra Paris.

Frankrig har altid været en pioner med hensyn til skabelsen af Den Europæiske Union. Derfor kom det som et slag mod præsident Chirac da franskmænd stemte nej til den foreslåede europæiske forfatning i 2005-folkeafstemning. 

I Frankrig har folk lov til at stemme når de når 18 år. Kvinder var kun tilladt at stemme for første gang i 1944. I de sidste tredive år to politiske partier har kontrolleret det politiske billede. De er venstreorienterede Socialdemokratiske Parti og det højreorienterede Front National. 

Punkter, der i øjeblikket er højt på landets politiske dagsorden er (ungdoms) arbejdsløshed, indvandring af især muslimer, terrorisme og udenrigspolitik. Et kontroversielt punkt med hensyn til udenrigspolitikken er krigen i Irak. USA og Storbritannien invaderede Irak. Frankrig og Tyskland var voldsomt imod invasionen.

Økonomi

Frankrig er en af de største økonomier i verden. Landet er medlem af G8 (Gruppen af de 8), og er en af verdens førende industrielle nationer. Landbruget spiller en vigtig rolle i fransk økonomi. De store områder med frugtbar jord, anvendelsen af moderne teknologi og EU subsidierne, gør dette land til den største landbrugsproducent i EU. 

Vigtige eksportvarer er kød, mejeriprodukter og korn. Vin er også en vigtig eksportvare: Frankrig er verdens største vin eksportør. Hertil kommer, at maskiner, kemiske produkter, metaller, biler, flyvemaskiner og elektriske apparater er vigtige industrier. Landet importerer råolie, maskiner og udstyr, fødevarer, kemiske produkter og jern og stålprodukter. Frankrig er i vidt omfang selvforsynende, når det kommer til energi.

Frankrig har mange vigtige industrielle byer, der er placeret over hele landet: Metz og Strasbourg (nordøst), Roubaix og Lille (nord), Lyon og Grenoble (sydøst), Marseille, Toulouse, Nice og Nâmes (syd) og Bordeaux og Nantes (vest). Og endelig, selvfølgelig, Paris som også er uundværlig for nationens industrielle ydeevne. Denne by er kendt for sine luksusvarer: parfume, mode og smykker. Frankrig handler først og fremmest med EU, USA, Kina og Japan.

Ud over industrien og landbruget, turismen er også meget vigtigt for den franske økonomi. Hvert år op til 90 millioner mennesker besøger den smukke franske landskab. Turister findes især i kulturelle byer, nær havet og i landdistrikterne. Turisme giver vigtige indtægter og beskæftigelse.

Siden 1999 er euroen Frankrigs officielle valuta.

Geografi og klima

Frankrig ligger i Vesteuropa. Sine naboer er Belgien, Luxembourg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Andorra og Spanien. Det er placeret mellem Den Engelske Kanal, Atlanterhavet og Middelhavet. Det samlede areal dækker 543.965 kvadratkilometer. Middelhavsøen, Korsika, er også en del af Frankrig. Det er den mest sydlige del af landet.

Frankrig har en stor mangfoldighed af landskaber. I den østlige og sydlige del af landet er der bjerge. Omkring en fjerdedel af landets overflade er bjergrigt. I den centrale og sydlige del af Frankrig ligger det Centrale bjergparti: Et stort højdeområde bestående af bjerge og højsletter. Pyrenæerne i syd og Alperne og Jura i øst er unge bjergkæder. På 4810 meter, Mont Blanc i Alperne, er Europas højeste punkt.

Frankrigs samlede kystlinje strækker sig 3.427 kilometer. Kyster er meget forskelligartede. Nær bjergene er kysterne generelt klippeagtige. Andre steder er der klitter med sandede kyster.

Frankrig har et omfattende netværk af floder. De vigtigste floder er Loire (1006 kilometer), Rhône, Garonne, Rhinen og Seinen. Frankrigs laveste punkt på -2 meter er beliggende i Rhône dalen.

Frankrigs klima er næsten lige så varieret som sine landskaber og mennesker. Frankrig har tre klimazoner på grund af påvirkningen fra Atlanterhavet og Middelhavet, og tilstedeværelsen af forskellige bjergkæder. Den væsentligste del af landet har et fugtigt maritime klima. Det betyder varme somre og kølige vintre. Den sydlige kyst i Frankrig har et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Det er også den region, hvor turister tager for at nyde solskinnet. I bjergområder, der er et fastlandsklima. Indflydelsen fra Antlerhavet er lille her. Som følge heraf er kolde vintre og varme somre.

Trafik og infrastruktur

De fleste af Frankrigs jernbaner er i hænderne på regeringen. Det nationale jernbaneselskab kaldes Sociéteé National des Chemins de fer Français (SNCF). Dette netværk er fokuserede især på Paris, og det er hurtigt og effektivt. Frankrig har også højhastighedstog: Train à Grande Vitesse (TGV). Disse tog tager deres passagerer fra Paris til andre byer med en hastighed på 300 kilometer i timen. For TGV, reservationer skal gøres i forvejen. Regelmæssige kan togbilletter købes hos rejsebureauerne eller på banegårde. I de store byer er det også muligt at rejse med metro. Dette er en hurtig og billig måde at komme rundt i en stor, travl by.

Frankrig er tilsluttet til England gennem Kanaltunnelen. Et hurtigt tog kører gennem den 50 kilometer lange tunnel, som også har plads til lastbiler. Toget kører frem og tilbage mellem Calais og Folkestone og London(England).

Rejser med bus er ikke meget almindelig i Frankrig, og det er heller ikke meget sjovt. Busser overvejende tjener byområder. En rejse med bus er særligt effektiv, når du har brug for at dække en relativt kort afstand, og der ingen togforbindelser er. Du kan køre til Frankrig fra forskellige byer i Nederlandene med busselskabet Eurolines.

Uden for de største byer er du nødt til at arrangere din egen transport. Det franske vejnet, som i alt er 8.000 kilometer lang, giver adgang til alle dele af landet. Udvidelser er allerede planlagt. På hovedvejene er du nødt til at betale vejafgift. Franskmændene kører på højre side af vejen og afstande er angivet i kilometer. For at få lov til at køre bil, skal du være mindst 18 år og i besiddelse af et kørekort.

Luftfartsselskaberne er også i stor udstrækning i hænderne på regeringen. Air France er en af verdens største flyselskaber. Mange store byer har lufthavne. En vigtigt internationale lufthavn er Paris Orly Lufthavn (ORY). Firmaer som American Airlines, British Airlines og United Airlines flyver til og fra denne lufthavn. Andre store franske lufthavne er Paris Charles de Gaulle Lufthavn (CDG), Paris Beauvais Airport (BVA), Bordeaux Merignac Lufthavn (BOD), Lyon Saint Exupéry Lufthavn (LYS), Marseille Provence Lufthavn (MRS), Nice Cote d'Azur Lufthavn (NCE), Strasbourg International Lufthavn (SXB) og Toulouse Blagnac Lufthavn (TLS).

De franske sejlbare kanaler transporterer store fragter. Der er sejlbare kanaler, som er vigtige for transport af varer: Rhône, Seinen (mellem Paris og Le Havre) og Moselle kanalen. Vigtige havne er  Bordeaux, Calais, Dunkerque, La Pallice, Le Havre, Marseille, Nantes, Paris, Rouen og Strasbourg. I Frankrig er forskellige nye sejlbare kanaler bygget.

Mad og drikke

Frankrig har en række specialiteter, der har gjort det franske køkken verdensberømt. Især dens vin og oste er berømte. Det er ikke tilfældigt, at landet er verdens største vin eksportører. Landet har mere end ti vinområder, som producerer vin af højeste kvalitet. Vin elskere skal besøge et af landets mange vinmarker. Frankrig har 400 forskellige slags ost med et enormt udvalg af smag og udseende. I den nordlige del af landet mange mejeriprodukter er anvendt: ost, fløde, smør, osv. Mere mod syd, det franske køkken er kendetegnet ved brugen af olivenolie, urter, svampe, fedt fra ænder og gåselever.

Der er mange førsteklasses restauranter, hvor du kan få kendskab til fransk "haute cuisine". "Haute cuisine" adskiller sig fra "cuisine bourgeoise" ved brug af friske produkter, specielle kombinationer og raffinerede retter. Der er også mange hyggelige bistroer, som serverer enklere måltider.

Husly

Frankrig tilbyder en bred vifte af indkvarteringsmuligheder for turister. Der er mange camping-faciliteter i et udvalg af pris og kvalitet. Du kan vælge en lille, enkle campingplads i nærheden af en gård eller en luksus campingplads, som har masser af bekvemmeligheder og faciliteter. Det er også muligt at tilbringe natten i et fransk slot, en unik måde at nyde dette smukke land.

Tidszone

Frankrig er i GMT +1 tidszone, den samme tidszone, som Nederlandene og Belgien, herunder vinter og sommertid.

Eksterne kilder

For mere information om Frankrig henviser vi dig til Google og følgende kilder:

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er EasyTerra Biludlejning billigst? Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris. Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil? For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok. Er der nogen ekstraudgifter? Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen). Hvilken type forsikring gælder for min billeje? Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen. Hvad er en bekymringsfri etiket? Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj. Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation? Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder). Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling? De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer). Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • AbsoluteCar
 • ADA
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Autoclick
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Edel & Stark
 • Elite (Luxury)
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • Rent a car
 • Rhodium Car Rental
 • RPS Luxe
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Unirent Car Rental
 • Your Rent

Alle byer i Frankrig

EasyTerra Biludlejning Frankrig sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende byer:

Andre byer