• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Sverige

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Sverige.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Sverige

EasyTerra Biludlejning Sverige er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Sverige

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Sverige

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Sverige

Biludlejning Sverige

Information om Sverige

Sverige oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 147 afhentningslokaliteter i Sverige. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Sverige er det største skandinaviske land. Landet er kendt for sin naturlige skønhed: Store områder med fyrretræer, talrige store søer og lange floder. Landet har en række imponerende byer, ligesom hovedstaden Stockholm. Denne by blev engang nævnt, som Europas kulturhovedstad i 1998. Sverige tilbyder sine turister plads, ro og en vidunderlig natur. Sportselskere kan nyde cykling og vandreture, kanoture eller endda snescooter safaris!

Historie

For mere end to tusinde år siden levede forskellige folk i den nuværende og moderne Sverige. Goterne boede i den sydlige del af landet. Sveerne boede i andre dele af landet. I det otte århundrede tvang Konge over Sveerne goterne at underkaste deres magt. Derefter blev landet opkaldt ‘Sverige’ og befolkningen blev kendt som ‘Svenskar’.

I vikingetiden (800-1050) var der mange angreb. Europæerne frygtede, at vikinger ville bemægtige sig forskellige dele af Europa. På dette tidspunkt blev en række handelsstationer grundlagt i Sverige, som Birka, Gotland og Sigtuna. Svenskerne kom også i kontakt med kristendommen.

I den næste periode var der kamp mellem de skandinaviske lande: Danmark, Sverige og Norge. I 1323 blev Finland erobret af Sverige. Finland blev en del af Sverige i næsten fem århundreder.

I 1397 allierede Sverige sig med Danmark og Norge under Kalmarunionen. Landene var stadig uafhængige, men blev forenet under ledelse af en dronning: Margrete I, Dronningen af Danmark. Hendes efterfølger blev Erik VII af Pommern (han var hendes fætter), og han blev konge af alle tre lande.

Unionen havde ikke en lang succes, og førte til mange konflikter. Sverige var ikke enig med centraliseringen af magten i Danmark. De svenske landmænd følte sig uretfærdigt behandlet af de adelige og danske jordejere. Konflikten mellem Danmark og Sverige varede i halvfjerds år.

I 1521 var Sverige igen i oprør, denne gang under ledelse af Gustav Vasa. Han blev kronet konge og erklærede uafhængigheden i 1523. Det var slutningen af Unionen. Norge blev en del af Danmark indtil 1814. Unionens ende betød ikke, at krigene mellem Danmark og Sverige ophørte. Sverige erobrede forskellige områder, og landet blev en stormagt.

I det attende århundrede vendte tidevandet. Sverige blev angrebet fra flere sider og måtte afstår en stor del af de erobrede områder. Finland kom i hænderne af den russiske zar, Peter den Store. Den svenske konge Gustav IV blev efterfølgende afsat af Riksdagen (parlamentet).

I det nittende århundrede forbedres forholdet mellem Sverige og Danmark. Under første verdenskrig forblev Sverige neutral. Oprindeligt var det også neutral under anden verdenskrig. Dog forsvarede landet de tyske soldater, der rejste på orlov gennem Sverige fra Norge. Sveriges neutralitet blev derfor sat under spørgsmålstegn.

I politisk henseende har Sverige altid været neutral. Landet blev medlem af FN og Den Europæiske Frihandelssammenslutning (EFTA), med var ikke medlem af NATO og EU. I 1995 blev Sverige medlem af EU.

Samfund og kultur

Sverige har over ni millioner indbyggere. Det er et tyndt befolket land, og befolkningen er ikke ligeligt fordelt over hele landet. De fleste indbyggere (cirka 85 %) bor i byområderne omkring Stockholm, Göteborg og Malmö. Derimod er den nordlige del af landet meget tyndt befolket. Der er tale om en tæthed af tre indbyggere per kvadratkilometer. Cirka 90 % af beboerne er svenskere. Resten er nordmænd, samer (fra Lapland) og finnerne.

Cirka 90 % af den svenske befolkning er medlem af den evangelisk-lutherske folkekirke. Andre indbyggere er romersk-katolske, ortodokse kristne eller baptister. En lille procentdel af muslimer, jøder og buddhister bor også her. De fleste af den svenske befolkning kun går i kirke ved en speciel lejlighed (som et bryllup eller dåb).

Næsten alle indbyggere taler svensk. Dette sprog tilhører de germanske sprog. I den nordlige og vestlige del af landet er der nogle ligheder med det norske sprog, og i den sydlige del er indflydelsen af dansk sprog mærkbart. Mindretallene taler stadig deres eget sprog (for eksempel samisk). Desuden taler svenskerne generelt også tysk og engelsk.

Sveriges kultur ligner den danske og den norske kultur. Sveriges mest typiske helligdage har at gøre med årstidernes skiften. En berømt svensk tradition er Midsommer. Det er den længste dag og ankomsten af sommeren fejres. Over hele landet pynter folk en majstang (en lang stang med en trekant og to ringe i toppen). Menneskerne synger og danser rundt om majstangen. Den 13. december fejres Lucia fest. En pige er valgt til at bære en hvid kjole og en krans med lys på hovedet. Den 30.april fejres forårets tilbagekomst. Folk tænder store bål og svenske eventyre bliver talt og sange bliver sunget. Festivalen hedder Valborgsaften.

Generelt kan den svenske befolkning lide sport. En berømt begivenhed er Svenska Rally, hvor hurtige racerbiler kører gennem sneen. Skiløb, skøjteløb, fodbold, cykling og atletik er også populære sportsgrene i Sverige. Sverige har også produceret kendte forfattere. Eksempler herpå er Marianne Fredriksson og Astrid Lindgren. Lindgren blev verdensberømt med den unge roman ‘Pippi Langstrømpe’. Den berømte popgruppe ABBA er også fra Sverige.

Den politiske situation

Sverige er et konstitutionelt og parlamentarisk monarki. Landets konge har kun en repræsentativ og symbolsk funktion. Landet styres af kabinettet og parlamentet (Riksdagen). Parlamentet har plads til 349 medlemmer og udpeger statsministeren. Parlamentets medlemmer vælges demokratisk for en periode på fire år. Alle svenske borgere, der er 18 år gammel eller ældre, har stemmeret.

Carl XVI Gustaf har været konge af Sverige siden 1973. Han har altid givet Nobelprisen, og dermed er blevet internationalt kendt. Frederick Reinfeldt er landets statsminister siden 2006. Sveriges politik er kendt for sin liberale karakter. Folk stræber efter ligestilling til alle borgere. Regeringen består af fire højre-partier, der tilsammen kaldes ‘Alliance for Sverige’. De fire partier i denne alliance er Moderaterne, Centerpartiet, Folkepartiet og Kristendemokraterne. Statsministeren Reinfeldt er en del af Moderaterne.

Økonomi

I det nittende århundrede var Sverige først og fremmest et landbrugsland. Sammenlignet med andre europæiske lande var Sverige meget fattigt. I dag er Sverige et af de mest velstående lande, hvor indkomsterne er forholdsvis høje. Erhvervslivet spiller en vigtig rolle for den svenske økonomi. Landet har en fri markedsøkonomi og mindre end 90 % af alle industrier er ejet af private iværksættere.

Takket være Sveriges store skovareal, er landet den største træproducent i Vesteuropa. Træproduktionen er særligt høj i den nordlige del af landet. I den sydlige del dyrkes mange afgrøder. Her findes også mange kvægfarme, hvor man holder kvæg, får og fjerkræ.

Fremstillingsindustrien er også meget vigtigt for den svenske økonomi. Store industrielle sektorer er metal- og elektronikindustrier, træforarbejdning og papirindustrien. Handel spiller en vigtig rolle for økonomien. Nogle store eksportvarer er elektriskudstyr, transportudstyr, papir og træ. Mad, olie, jern og stål er store importprodukter. Lande, som Sverige handler mest med, er: Tyskland, Storbritannien, USA, Danmark, Finland og Norge. Flere store detailkæder fra Sverige er blevet internationalt kendt. Eksempler herpå er Ikea og H&M.

Landets valuta er den svenske krone (SEK). En svensk krone er omkring elleve euro cent.

Geografi og klima

Sverige er det største skandinaviske land og ligger mellem Norge og Finland. Sverige har et samlet areal på næsten 441.000 km². Landet har en aflang form. Flere store øer tilhører Sverige: Gotland, Öland, Orust, Hisingen og Värmdön.

Sverige er opdelt i tre dele: Norrland, Svealand og Götaland. Norrland er Sveriges nordligste del. Området er bjergrigt og prikket med mange skove. Nogle af områdets store byer er Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå og Luleå. Svealand er landets midterste del. Denne region er Sveriges hovedstad. Hovedstaden Stockholm ligger også i området. Byerne Karlstad og Uppsala ligger også i Svealand. Götaland er landets sydligste del. I dette kuperet område finder du byerne Jönköping, Norrköping, Linköping og Göteborg.

Karakteristisk for de svenske landskaber er de mange pinjeskove. Landet er også privilegeret over at have så mange som 96.000 søer. Vänern sø (5655 km²) er den største sø. Det er også Europas tredjestørste sø! Sveriges højeste punkt ligger nordpå. Det er Kebnekaise Bjerg, med en højde på 2104 meter. Dette bjerg tilhører de skandinaviske bjerge. Der er også mange floder. Den længste er Göta älv.

Den allernordligste Sverige har et polarklima. Der er en masse sne og regn. Temperaturen her er meget lav, og i nogle steder kommer solen ikke frem om vinteren. Landets midterste del er præget af et kontinentalt klima. Dette omfatter varme, tørre somre og kolde vintre. I den sydlige del hersker et maritimt klima. Meget regn falder her, og sneen bliver ikke liggende længe.

Specialiteter fra det svenske klima er midnatssolen og nordlysene. Langt mod nord, i nærheden af Nordpolen, kommer solen ikke frem, natten mellem den 21. -22.juni. Dette naturlige fænomen bliver også observeret i resten af Sverige. Om vinteren kommer solen ikke frem overhovedet. Nordlysene er et lyst farverige glød, der kan ses på kolde nætter. Smukke og bevægelige farvede buer og stråler kommer frem.

Trafik og infrastruktur

Der er mange måder at rejse til Sverige. Mellem Danmark og Sverige blev en seksten kilometer langt bro bygget, tværs over Øresund. Øresundsbroen forbinder København og Malmö. Broen består af en motorvej og en jernbane. Du kan også vælge at besøge Sverige med færge. Disse skibe sejler til og fra Tyskland, Danmark, Finland, Polen og Island. Større havne ligger i Göteborg, Hälsingborg, Malmö og Stockholm.

Naturligvis er det også muligt at flyve til Sverige. Der er tre lufthavne i Stockholm: Arlanda lufthavn, Skavsta lufthavn og Bromma lufthavn. Andre store lufthavne er Malmö lufthavn (Sturup lufthavn), Göteborg lufthavn (Landvetter lufthavn). Der er flere flyselskaber, der opererer indenrigsflyvninger. Eksempler herpå er Scandinavian Airlines System (SAS) og Skyways.

Det svenske jernbanenet er omfattende og togene er komfortable. Jernbanerne er ejet af SJ (Statens Järnvägar). Stederne, der ikke kan nås med tog kan besøges med bus. Der er mange busforbindelser mellem Sveriges større byer. At rejse med bus er forholdsvis billig. Eksempler på svenske busselskaber, der forbinder større byer er Swebus, Svenska Buss og Säfflebussen.

Det svenske vejnet er cirka 210.760 kilometer langt. Den maksimale hastighed på de svenske motorveje er ofte 100 kilometer i timen. Fartgrænsen på svenske motorveje er normalt 70 eller 90 kilometer i timen. Vejnettet er velholdt og køre med bil er også en god måde at se store dele af landet. Bemærk, at nogle veje i Sverige kræver vinterdæk. Dette er tilfældet, når et løst snelag ligger nedenunder hårdt is. Ofte kører mennesker i Sverige med vinterdæk fra oktober til april. 

Tidszone

Sverige har tidszone GMT +1. Dette er den centraleuropæiske tid (CET). Sommertid er fra april til oktober. Uret stilles en time frem.

Mad og drikke

Sverige har flere nationale delikatesser. Et eksempel på en typisk svensk ret er Köttbullar. Disse er små, krydrede kødboller, der ofte spises i kombination med kartoffelmos og en skefuld marmelade. I Sverige, på særlige helligdage, bruger man meget tid for at lave mad. Under Midsommer natfestivalen er det almindeligt at spise kartofler med sild og cremefraiche. Under Hummerfestival bliver kogte flodkrebs spist. En anden svensk delikatesse er Ärtsoppa med Pannkakor, eller ærtesuppe med pandekager. Pandekagerne er normalt smurt med syltetøj. Smörgåsbord er også en berømt svensk måltid. Den består af kolde og varme retter. Fisk en en populær ingrediens: Forskellige typer sild, laks, sardiner, rejer, krabber og så videre. Desuden bliver mange tærter, brød og kartofler spist. Smörgåsbord er som en buffet, hvor alle forretter er placeret på et bord, og alle kan diske op, som han eller hun kan lide. 

I Sverige skal man betale en masse for alkoholholdige drikkevarer. Hvis drikken indeholder mere end 3.5 % alkohol, kan det kun blive solgt i statsbutikker. Light øl fås i supermarkeder eller tankstationer. Aquavit er et populært drink i Sverige. Det er en form for gin, der ofte drikkes sammen med måltider.

Husly

I alle svenske storbyer er der mange hoteller. I de mindre steder findes også mange hoteller, kun valgene er begrænsede. Det er også muligt at leje en feriebolig. Disse er lejet ud af både organisationer og enkeltpersoner. Ved vintersportsområder kan du udleje hyggelige hytter. En billig måde at tilbringe natten er at sove på vandrehjem (vandrarhem). STF (Svenska Turistföreningen) og SVIF Sveriges Vandrarhrm i Förening) er de to største vandrehjem organisationer i Sverige. Om sommeren vælger mange turister at campere. Sveriges Camping- & Stugföretagares Riksorganisation (SCR) er foreningen for campingpladser. Denne organisation driver omkring 600 af de 750 campingpladser i Sverige. Du skal have et særligt pas for at bo på et af disse steder, nemlig et ‘Camping Card Scandinavia’. Turister, der ønsker at overnatte på en unik måde, kan vælge et ishotel. Du sover på en seng, der er lavet af sne og is. Denne måde for indkvartering er blandt andet muligt i det svenske Lapland.

Eksterne kilder

For mere information om Sverige, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Swedish krona
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  110 km/h
 • Sprog
  Swedish
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Thrifty
 • Europcar
 • Enterprise
 • Hertz
 • Budget
 • Avis
 • Alamo
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Green Motion
 • National Car Rental
 • Rent a star
 • Your Rent
 • McRent
 • ACE Rent A Car
 1. Hjem
 2. Biludlejning Sverige