• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Island

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Island.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Island

EasyTerra Biludlejning Island er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Island

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Island

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Island

Biludlejningslokaliteter i Island

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Island

Information om Island

Island oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 16 afhentningslokaliteter i Island. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Island er kendt for sine smukke landskaber. Gletsjerne, sne, vulkaner og gejsere gør landet spændende. Landskabet er rå, uberørte og meget omfattende. Specielt for naturelskere er det værd at besøge landet. Island har også mange fisk og fuglearter. Hovedstaden Reykjavik tilbyder en dejlig variation med en bred vifte af restauranter, butikker og museer. Sportsentusiaster kan ride, fiske, tage på gåture eller cykle. Om vinteren kan du køre på en snescooter og om sommeren bliver gletscherture organiseret.

Historie

For millioner år siden, og som en konsekvens af vulkanudbrud, en ø i Atlanterhavet blev til. I dag er denne ø kendt, som Island. Der er usikkerhed om, hvem der opdagede øen, og hvem de første indbyggere var. Der er ofte den opfattelse, at de irske munke, der bosatte sig i det ottende århundrede, var de første indbyggere.

Derefter kom vikingerne til Island og grundlagde flere garnisoner langs kysten. Vikingerne implementerede et parlament for at udstede eller forbedre love. Dette blev kaldt "Altinget", og til dags dato anses dette parlament, som verdens ældste.

I 1262 mistede Island sin selvstændighed og blev underlagt Norge. Et århundrede senere, da Norge og Danmark forenede deres kongeriger, Island kom under den danske regering. Det tog lang tid for Island for at få sin uafhængighed tilbage. Indtil da blev islændingene tvunget til at acceptere det lutherske tro. Island var også forpligtet til udelukkende at handle med Danmark.

Kun i 1918 blev Island et selvstændigt land. Men landet forblev bundet til Danmark under den samme konge. I 1944 blev Republikken Island udråbt. På dette tidspunkt var Danmark besat af Tyskland. To år senere tiltrådte Island FN.

Island blev medlem af EFTA: Den Europæiske Frihandelssammenslutning. I 1993 blev der indgået en aftale mellem EFTA-landene og EF. Island fik derefter fri adgang til det europæiske fiskemarked. 

Samfund og kultur

Island er den tyndest befolkede land i Europa. Ikke engang 300.000 mennesker bor der, og kun 20 % af landet er beboeligt (på vest- og sydkysten). Mere end halvdelen af det samlede indbyggertal bor i eller omkring hovedstaden, Reykjavik. De tre andre større byer på Island, navnlig Kópavogur, Hafnarfjördur og Akureyri, har langt mindre indbyggere. De fleste indbyggere på Island er efterkommere af vikingerne. Andre beboere har skotske og irske forfædre, der tidligere udvandrede til Island. Hovedparten af udlændingene kommer fra Danmark.

Den evangelisk-lutherske kirke er den etablerede kirke i landet. Ved fødslen bliver en islænding medlem af kirken. Ikke mindre end 85 % af befolkning er evangelisk-luthersk. Resten af befolkningen er katolikker eller protestanter og 3.6 % af befolkningen går til den frie lutherske kirke i Reykjavik og Hafnarfjörður.

Modersmålet er islandsk. Dette sprog ligner stadig vikingernes oprindelige sprog og indeholder bogstaver, der ikke findes ingen steder i Europa. Selv om lydene har ændret sig en smule. Desuden taler mange islændinge engelsk eller dansk.

Et vigtigt aspekt af den islandske kultur er myter og legender, der er blevet videregivet fra generation til generation. Disse historier handler ofte om trolde, alfer, spøgelser, vikingernes dronninger og germanske guder. Den middelalderlige islandske litteratur har bidraget til verdenskulturen.

Den politiske situation

I 1944 blev Republikken Island proklameret. Island er et parlamentarisk demokrati, som er ledet af en præsident. Præsidenten, sammen med parlamentet, (Altinget), besidder den lovgivende magt. Parlamentet består af 63 medlemmer, der kan vælges af folk for højst fire år. Alle indbyggere på atten år eller ældre kan stemme ved valgene.

Regeringen på Island besidder den udøvende magt. Den dømmende magt er i hænderne på domstolene og det Øverste Råd. Præsidenten udnævner ministrene. Ólafur Ragnar Grímsson har været præsident på Island siden 1996. Der har hidtil videre været fem præsidenter i alt. Præsidenten vælges for en periode på fire år, men kan genvælges ubegrænsede gange.

Økonomi

Fiskeri er den vigtigste industri på Island. Mere end 70 % af alle eksportvarer kommer fra fiskeindustrien. Ulempen er, at økonomien ikke altid er stabil. Fiskepriserne svinger og indkomsten varierer derefter. Takket være øgelsen af fiskeriområdet, vokser økonomien støt. De vigtigste fiskearter er torsk og sild. Torsk er frosset, tørret eller saltet og derefter eksporteret. Sild bruges oftest til fiskeolie.

Jorden på Island er stort set uegnet til landbrug. Dog bliver dyrket kartofler, sukkerroer og kål i små områder. Desuden er der nok kvægbedrifter i landet til at levere mælk og kødprodukter. Energi er brugt for at give elektricitet og varmt vand til husholdninger. Takket være de mange vulkanskområder på Island er mere end halvdelen af energien geotermisk. Derefter bruger forskellene i varmen mellem jordens overflade og de dybe geotermiske reservoirer.

De vigtigste importprodukter på Island er maskiner, transportudstyr, råolie, alkohol og tobak. Der er især en masse handel med Storbritannien, Tyskland, Japan, Danmark, Sverige og Norge.

Levestandarden på Island er høj. Valutaen er Króna (ISK). Et hundrede islandske krónas er omkring €1,23 værd.

Geografi og klima

Island er en ø i Atlanterhavet. Det ligger mellem Grønland og Norge. Det er Europas mest vestligliggende land og hovedstaden Reykjavik er igen verdens nordligste hovedstad. Landets samlede areal er cirka 103.000 km². Kun en fjerdedel er tilgroet. Resten af landet består af sand og grusørkener, gletsjere og vulkanskjord.

Island er præget af mange jordskælv, vulkanudbrud, gletsjere og vandfald. Islandske Glymur (190 meter) er verdens højeste vandfald. Den mest berømte gletsjer er Vatnajökull, der ligger i landets sydlige del. Denne gletsjer er Europas anden største gletsjer. Vatnajökull er større end alle gletsjere i Alperne og i Norge sammen! Island er også kendt for sine gejsere. Ordet ‘gejser’ stammer fra en islandsk gejser, kaldet Geysir. Hekla er den mest berømte vulkan. Denne vulkan er mere end 7000 år gamle.

Skovmangel på Island er slående. For at forhindre jorderosion har det offentlige i øjeblik travlt med plantning af træer. På grund af den nordlige beliggenhed og forrevne terræn, mange forskellige dyrearter findes ikke. Ofte forekommende dyr er fisk, fugle, polarræve, ponyer og får. Stikkende insekter, som hvepse og bier vil du ikke støde på. Dette er naturligvis en anden fordel.

Island har et ustabilt klima på grund af indflydelsen fra den varme Golfstrøm. Somrene er korte og kølige og vintrene er milde. Juli er den varmeste måned med temperaturer omkring de ti grader celsius (kyst). Januar er den koldeste måned. Temperaturerne ligger under nul. Ud på landet kan det være ganske koldt. Dagene er korte om vinteren, mens om sommeren bliver det sjældent eller aldrig mørkt. Skyer, tåge og nedbør forekommer hele året. Det bedste tidspunkt for at besøge landet er fra slutningen af maj til begyndelsen af august.

Trafik og infrastruktur

Den bedste måde at udforske Island på er ved at leje en bil. Den offentlige transport er begrænset til busser og færger. Der er ingen tog på Island. Busser og færger har ikke altid gode tidsplaner. I højsæsonen er den offentlige transport lidt mere omfattende. Med en udlejningsbil har du mulighed for at se en masse af landet og følge din egen rute. Der er strenge regler for indtagelse af alkohol.

Hvis du ønsker at rejse længere afstande, kan du også booke et indenrigsfly. Dette er ofte et forholdsvis billigt alternativ. Du kan kombinere det med en udlejningsbil. Hvis du ønsker at køre ud for ringvejen, har du brug for en bil med fire hjuls drev.

Mange flyselskaber flyver til Island. Landet har to lufthavne. I Reykjavik er der en lufthavn for indenrigsflyvninger og flyvninger til Grønland og Færøerne. Den internationale lufthavn, Keflavik, er placeret på Reykjanes halvøen. Halvøen er ikke langt fra Reykjavik.

Skibsfart er også et vigtigt transportmiddel på Island. De fleste byer ligger ved kysten og har isfrie havne. Reykjavik har to havne: Sæbraut og Sundahöfn. Førstnævnte havn bruges hovedsageligt til krydstogtskibe og dagsture og Sundahöfn anvendes til godstransport.

Mad og drikke

Island har mange retter, som ikke findes andre steder i verden. Men køkkenet er påvirket af dansk madlavning. De islandske retter er især kendt for brugen af fisk. En islandsk specialitet er Hakarl. Det er intet mindre end råddent hajkød! Kødet begraves et par måneder under jorden for at rådne, og er derfor ikke længere dødbringende. Hakarl har en stærk ammoniaklugt, men trods alt er det meget populært på Island.

En anden specialitet (som mange mennesker kan lide) er Svid. Dette er kogte fårehoveder med fårøjne, der stadig er i den. Især øjne og tungen synes at være meget godt... Hardfiskur, en kuller, der er spist, som en snack med lidt smør. Blodbudding og leverbudding er også spist. Dette er en blanding af fåreblod eller fårelever med mel, oksetalg og krydderier. Disse mærkelige specialiteter findes ikke i enhver restaurant og for det meste spises ved særlige lejligheder.

Brennivín er traditionel islandsk likør. Den er levet af kartofler og smager meget bittert. Denne drink kaldes den ¨Sorte Død¨. Desuden bliver drukket en masse kaffe på Island. Det er ikke svært at finde en dejlig terrasse til at få en kop kaffe. Alkohol er meget dyrt og har kun været tilladt i de sidste 20 år. At spise er ikke billigt. Det er ikke almindeligt at give drikkepenge, men det er ofte allerede inkluderet i regningen.

Husly

Island er et rigtigt campingland. Camping er naturligvis meget populær i sommermånederne. Ved mange steder kan man endda campere gratis. Campingpladserne er enkle og ikke dyrt. Især i nationalparkerne står smukke campingpladser til rådighed. Det er praktisk at tage et komfur med. Campingpladserne er åbne fra midten af juni til midten af september. På forskellige steder på Island findes mange hoteller. Specielt i og omkring Reykjavik finder du et sted til dit behov. Du kan også leje feriehuse i hele landet. Dette kan være ved enhver tid af året. Lejlighederne findes oftest ved havet eller ved en sø i bjergene. Desuden er der gårde, hvor en overnatning kan reserveres. For folk, der ønsker at opholde sig billigere, er der endelig mulighed for at sove på vandrehjem.

Tidszone

Island har en tidszone på GMT + 0. Landet har ingen forskel mellem vinter- og sommertid. 

Eksterne kilder

For mere information om Island, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Icelandic króna
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Icelandic
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Hertz
 • addCarRental
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • Dollar Rent a Car
 • wheego
 • Alamo
 • Sixt
 • Green Motion
 • Carwiz rent a car
 • Payless Car Rental
 • Thrifty
 • Procar
 • Global Rent a Car
 • FireFly Car Rental
 • Avis
 • InterRent
 • ACE Rent A Car
 • Icerental 4x4
 • National Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • Flizzr
 • Icelimo Luxurytravel
 • McRent
 • Touring Cars
 • Goldcar Key'n Go
 • AVIS Car-Away
 1. Hjem
 2. Biludlejning Island