Billeje Portugal

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Portugal.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Portugal

  1. Hjem
  2. Biludlejning Portugal
EasyTerra Biludlejning Portugal er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.3 af 10 Antal kundebedømmelser: 109
Nj Ilha Verde Rent a Car Ponta Delgada Lufthavn
“OK oplevelse”

“OK oplevelse uden problemer”

11-10-2019 13:44
Allan Guerin Funchal Lufthavn
“Ingen skjulte udgifter”

“Ingen skjulte udgifter. Alt fungerede og til tiden.”

08-05-2019 12:48
Svend Holm Svendsen Budget Funchal Lufthavn
“Fin behandling”

“Fin behandling, men forsikringen er svær at gennemskue”

29-03-2019 15:57

Information om Portugal

Introduktion

Portugal er et populært feriemål. Dette land i det vestlige Europa byder på smukke strande, gode indkvarteringer og storslåede natur. Byer som Lissabon og Porto er helt sikkert et besøg værd og du kan nyde det lækre middelhavskøkken. Det solrige klima gør din rejse til dette land fuldkommen.

Historie

De første indbyggere i det, der nu er Portugal var keltere og lusitanske. Fra 200 f. Kr. blev landet beboet af romerne, der opholdt sig i omkring 600 år. Efter et kort germansk herredømme tog de Islamiske maurere kontrol. Den mauriske besættelse varede i århundreder. 

Kongeriget i Portugal opstod i det 12. århundrede. Portugal løsrev sig fra Galicien og landet blev erklæret uafhængigt af den burgundiske ridder Henry. Når ridderen døde blev han efterfulgt af sin søn Afonso Henriques. Denne mand blev Portugals første officielle konge. I 1385 blev John I landets konge. Han formåede at forhindre nabolandene til at erobre Portugal. Henry Navigatøren var søn af John I. Han gjorde mange opdagelsesrejser, der var meget vigtigt for opbygningen af Portugals globale imperium.

I det 15. århundrede og det 16. århundrede blev Portugal en stor kolonimagt. I begyndelsen af det 16. århundrede besatte Portugal områder i Afrika, Amerika og Mellemøsten. Alligevel overtog Philip II af Spanien kontrollen med i 1580. Den spanske besættelse varede indtil 1640. Hertugen af Bragança organiserede et statskup og overtog tronen som John IV. I 1775 blev hovedstaden Lissabon ramt af et jordskælv, der ødelagde byen og andre dele af landet. 

I 1807 blev Portugal indtaget af Napoleon og hans mænd. Med hjælp fra Storbritannien formåede Portugal at fjerne den sidste af de franske tropper ud af landet i 1812. Mellem 1808 og 1821, den brasilianske by Rio de Janeiro, i Brasilien, var Portugals hovedstad. I 1822 erklærede Brasilien sin uafhængighed. Det gav Lissabon sin gamle position som hovedstad i Portugal tilbage.

Et århundrede senere (1910) monarkiet kom til en ende. Portugal blev en republik og Teófilo Braga blev den første præsident. Denne periode var præget af politisk ustabilitet. Forskellige regeringer afløste hinanden og ikke færre end ni præsidenter trådte tilbage. Kort tid efter begyndte Første Verdenskrig. Den økonomiske ustabile Portugal sluttede sig til de allierede. Under en højreorienteret nationalistiske revolution i 1926, den republikanske regering blev væltet. 

Antonio de Oliveira Salazar var præsidenten for Portugal indtil 1968. Hans politik var en blanding af katolske korporativisme og fascisme. Under den spanske borgerkrig støttede han Franco (1936-1939). Under Anden Verdenskrig forblev Portugal neutral. Senere blev Portugal medstifter af NATO (North-Atlantic Treaty Organisation). Salazars regeringstid var præget af kolonikrige. Salazars regimet blev internationalt isoleret. 

Under 'Nellikerevolution' i 1974 blev Salazars højrefløj lederskab ophørt. Portugal blev et politisk demokrati. Venstre fløj og højre fløj regeringer efterfulgte hinanden. I 1986 blev Portugal medlem af Den Europæiske Union (EU). I 1990'erne afgav landet kolonien Macau tilbage til kinesere. Siden den tid er Portugal ikke længere en kolonimagt.

Samfund og kultur

Portugal har over 10 millioner indbyggere. Landet er tyndt befolket og det har en negativ befolkningstilvækst. Mange portugisere emigrerede i 1960'erne. I 1970'erne blev Portugal endnu en gang til et attraktivt sted at elske og mange mennesker vendte tilbage. I øjeblikket er mange portugisere (omkring tre millioner) af økonomiske årsager forbliver i lande, som Frankrig, Tyskland, USA, Canada og Venezuela. Fem procent af den portugisiske befolkning består af indvandrere. De fleste indvandrere er fra Ukraine, Brasilien, Kap Verde og Angola. Også mange mennesker lever illegalt i Portugal. En stor del af befolkning bor i de store byer: Lissabon, Porto, Braga, Aveiro og Coimbra.

Cirka 97 % af portugisere støtter den romersk-katolske kirke. Hertil kommer, at der er protestanter, muslimer, hinduer og jøder. Portugisisk er det officielle sprog. Det tales i hele landet (bortset fra nogle små landsbyer). Det er et romansk sprog, der ligner det spanske sprog. På verdensplan er der mere end 160 millioner mennesker, der taler portugisisk. 

Arkitektur er karakteristisk for portugisisk kultur. Landets arkitektur har været påvirket af mange kulturer, som landet har været i kontakt med (især den mauriske og romerske kulturer). Denne indflydelse er også synligt i de portugisiske festivaler, musik og litteratur. Portugal er berømt for sin Fado. Dette er den portugisiske musik. Det er anerkendt måde at synge, og det spiller en vigtig rolle i tilværelsen for den portugisiske befolkning. Fodbold er den mest populære sport i Portugal. Dertil kommer, at mange andre sportsgrene praktiseres. Portugiserne elsker deres festivaler og har dem i overflod. Den portugisiske befolkning er venlige og de er kendt som hårdt arbejdere.

Politisk situation

Portugal har et parlamentarisk demokrati. De fire søjler i portugisisk politik er præsidenten, parlamentet, regeringen og de (høje) domstole. Forfatningen garanterer adskillelse af magter. Regeringen svar til præsidenten og parlamentet. Præsidenten vælges hvert femte år ved almindelige valg. Parlamentet består af et kammer med 250 medlemmer. 

Regeringen er dannet af PS. Dette er et socialistisk parti. Anibal Cavaco Silva har været præsidenten for Portugal siden 2006. Han er medlem af PSD, et konservativt parti. Både PS og PSD er markedsorienterede og til fordel for europæisk forening. Siden 2005 er José Socrates premierministeren. Premierministeren udnævnes af præsidenten. 

Generelt har portugisere en positiv holdning over for Europa. Selv om abort er i øjeblikket ulovligt vil det blive drøftet igen i den nærmeste fremtid. Homoseksuelle rettigheder øges. Siden 1976 har kvinder fået også lov til at stemme. 

Økonomi

Portugal har en markedsøkonomi. Medlemskab af Den Europæiske Union i 1986 har været til gavn for den portugisiske økonomi. Arbejdsløsheden er faldet og landet har den hurtigst voksende økonomi i EU. Men Portugal har en negativ handelsbalance og inflationen er høj. Det er målet med den nuværende regering at gennemføre liberalisering og privatisering og mindske bureaukratiet. Dette skulle forbedre Portugals konkurrencemæssige position. 

Servicesektoren er meget vigtigt for den portugisiske økonomi. En del af dette er turisme. Hvert år besøger landet 10 til 20 millioner turister. En ulempe ved dette er, at økonomien kan komme til at afhænge af turisme. Den industrielle sektor også beskæftiger en stor del af den faglige befolkning. De fleste virksomheder er små og industrien har ikke udviklet sig så meget i Portugal, som det har i mange andre europæiske lande. Vigtige industrier er tekstiler, skibsfart, fiskekonserves, vin og petrokemisk industri. Portugals vigtige handelspartnere er blandt andet USA, Spanien og Tyskland. Landets eksporterer vin, tekstil, beklædning, dåsefisk og kork (Portugal kontrollerer 50 % af verdens kork marked). Vigtige importprodukter er olie, maskiner, jern og stål. 

Landbrug spiller også en rolle i økonomien. Takket være økonomisk støtte fra EU er Portugal i stand til at modernisere landets landbrugssektor og øge produktionen. Landbrug og vinavl producerer produkter, som olivenolie, vin, hvede og majs. Specielt portvin er eksporteret. Fiskeriet er også et vigtigt element i landets fødevareforsyning. Minedrift giver næppe nogen råstoffer.

Geografi og klima

Portugal er placeret i den yderste vest for Europa. Sammen med Spanien udgør landet den Iberiske halvø. I nord og øst grænser Portugal op til Spanien og i syd og vest det rører Atlanterhavet. Portugal dækker en overflade på mere end 950 kilometer lang (herunder øerne). Kystlinjen er kendetegnet ved smukke strande, klitformationer og klipper. Specielt Algarve (den sydlige kyststrimler) er kendt for dette. 

Azorerne og Madeira er en del af Portugal. Disse øer er beliggende i Atlanterhavet. Nogle af de øer har aktive vulkaner. Portugal er delt op i to af Tejo-floden (Tejo). Landskabet i nord er bjergrigt. Den sydlige del består overvejende af bakket landskab (bortset fra de kystnære områder). Det højeste punkt i landet er på øen Pico. Bjergtoppen 'Ponta do Pico' er intet mindre end 2351 meter høje. Næst efter Tagus-floden, Douro-floden er også en stor flod. Andre floder er Guadiana, Minho, Mondego og Sado. Hovedstaden i Portugal er Lissabon, som har næsten tre millioner indbyggere. Andre vigtige byer er Porto, Amadora, Braga, Coimbra og Funchal.

Den største del af Portugal har et middelhavsklima. Om sommeren er det varmt og tørt og om vinteren er det kølig og regnfuld. Algarve har over 3000 solskinstimer om året. I den sydlige del af Portugal er der et varmere, tørrere klima end i nord. Den gennemsnitlige temperatur på fastlandet er 15 grader i nord og 18 grader i syd. Dette gør Portugal i et af de varmeste lande i Europa. August er den varmeste måned, og indlandstemperaturerne kan nå op til 40 grader.

Øget tørke er et klimatologisk problem for landet. Den tiltagende tørke ofte fører til skovbrande om sommeren.

Trafik og infrastruktur

Antallet af biler og industrialiseringen er steget enormt i de seneste år. På transportområdet har mange forbedringer fundet sted siden 1990. Vejnettet måler næsten 70.000 kilometer og er i god tilstand. Specielt vejene mellem de store byer er godt vedligeholdt. Mennesker kører på højre side af vejen. Hastighedsbegrænsninger er angivet i kilometer. Offentlig transport er i høj grad i hænderne på det statslige selskab Rodoviária Nacional (RN). Derudover tilbydes transportservices af private firmaer. Især i de større byer offentlig transport er omfattende.

Længden af jernbanenettet er omkring 2850 km. Rejse med tog er ikke særlig dyrt. Det nationale jernbaneselskab (CP) har tre former for tjenester. Der er tog, der stopper næsten overalt (Regional) og tog, der kun stopper i de større byer (Intercidade). Mellem Lissabon og Porto er der et eksprestog (Rapido). Lissabon og Porto har også en god metronetværk. Opførelse af et TGV-tog mellem Porto, Lissabon og Madrid (Spanien) er planlagt til 2008.

De vigtigste lufthavne er i Lissabon (Lissabon Portela Lufthavn), Faro (Faro Lufthavn) og Porto (Porto Lufthavn). De to sidstnævnte lufthavne er for nylig blevet forbedret. De vigtigste lufthavne på de portugisiske øer er lufthavnene i (Madeira Lufthavn), Porto Santo (Porto Santo Lufthavn) og Ponta Delgada (Ponta Delgada Lufthavn).

Havne er af stor betydning for Portugal. Mange varer transporteres ad søvejen. De to vigtigste havne er Lissabon og Porto. Fra Lissabon, hver 15 minutter er der en færge over Tejo-floden til forstaden Cacilhas.

Tidszone

Portugal ligger i "Greenwich Mean Time" (GMT). Det er derfor en time bagud end det europæiske fastland. I foråret stilles uret en time foran.

Mad og drikke

Det portugisiske køkken er meget forskelligartet. Der er mange Middelhavsretter. Mange retter er tilberedt med frisk fisk. Krabbe, hummer, rejer, men også billigere arter såsom sardiner spises ofte. Retterne er tilberedt på forskellige måder. Dette afhænger ofte af regionen. Et velkendt portugisisk er bacalhau: tørret og saltet torsk. Mange portugisere starter deres måltider med suppe. Det portugisiske køkken indeholder også mange kødretter: oksekød, svinekød, lammekød og kylling. I den nordlige del af landet, kød ofte er stuvet sammen i en jordepotte (pacura). Mange retter er tilberedt med olivenolie. På mange restauranter er det almindeligt at lade 10 % drikkepenge. Officielt er drikkepenge inkluderet i regningen. 

Portugal producerer mange lækre vine og det er en populær drik. Specielt portvin er en berømt eksportvare, og portugisere er stolte af dette. Vinene er fremstillet af druer, der dyrkes på portugisisk skråninger. Vinene er meget gode og varierer fra acceptabel til meget eksklusiv. I princippet er det muligt at drikke portugisiske postevand. Sommetider har vandet et klorid smag. I så fald bliver du anbefalet at købe mineralvand. Især uden for byerne er det bedst at drikke flaskevand.

Husly

Portugal er afpasset til de millioner af turister, der besøger landet hvert år. Der er forskellige former for overnatningsmuligheder til rådighed. Der er sommerhuse, gæsteværelser, hoteller, kroer og campingpladser. Der er unikke campingpladser blandt de vinmarker, men der er også meget store og luksuriøse familiecampingpladser. Huslyet i Portugal er kendt for deres gode kvalitet. Algarve er et populært feriemål. Her er mange turister, der nyder de smukke strande, solen og havet.

Eksterne kilder

For mere information om Portugal anbefaler vi Google, og de følgende kilder: