• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Luxembourg

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Luxembourg.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Luxembourg

EasyTerra Biludlejning Luxembourg er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Luxembourg

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Luxembourg

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Luxembourg

Biludlejningslokaliteter i Luxembourg

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Luxembourg

Information om Luxembourg

Luxembourg oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 4 afhentningslokaliteter i Luxembourg. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Et land med slotte, dale og skove: Luxembourg er lille, men har en masse variation i sin natur og sit kultur. Den store mangfoldighed er også repræsenteret i landets tre officielle sprog: Fransk, tysk og luxembourgsk. En stor del af storhertugdømmets befolkning stammer fra nabolande, som Tyskland, Frankrig og Belgien.

Den historiske hovedstad bærer også navnet Luxembourg. Landet har bevaret historiens spor og samtidig blev en blomstrende nation i Nordeuropa. Turister kommer hertil for at vandre og for at cykle. Motorcyklister værner også om dette sted. De gamle slotte og ruiner er velkendte attraktioner. Ud over alt dette, kommer de besøgende til Luxembourg for at prøve den overvældende livsstil i maleriske landsbyer og vinmarker langs Mosel floden.

Historie

I året 963 byggede Siegfried, Greve af Ardennes, sin borg på en høj klippe ved vejen fra Reims til Trier. Fæstningen blev kaldt 'Lucilinburhuc', som betyder 'lille slot'. Omkring Lucilinburhuc opstod en bosættelse, der udviklede sig til hovedstaden i landet Luxembourg.

Siegfrieds efterfølgere var vasaller af det Hellige Romerske Rige. I 1345 gjorde den tyske kejser Karl IV amtet til et hertugdømme, som samtidig blev en del af det Tyske Kejserrige. Hertugdømmet udvidede sig hurtigt, hvilket også gjorde hovedstaden til et sted, som mange ønskede at erobre. Dens strategiske beliggenhed gjorde hovedstaden meget interessant. I over fire hundrede år blev hovedstaden belejret tyve gange. Burgundere, spaniere, franskmænd, østrigere og preussere, alle gjorde deres forsøg på at erobre fortet, men dets tilnavn 'Nordens Gibraltar' viste sig at være det rette navn.

Til sidst, i 1795, lykkedes Napoleon I at erobre byen. Hertugdømmet blev omdøbt til 'Département des Forêts'. På den historiske år 1815 blev det generobret. Dette er hvordan Vilhelm I af Nederlandene blev Storhertugen af provinsen Luxembourg. London-traktaten løsrev den franske region og gjorde den til en del af Belgien i 1839. Det der var tilbage af Luxembourg blev forenet med Unionen af Nederlandene. Da William III døde i 1890, og uden af have fået nogen mandlige arvinger, blev Luxembourg et suveræn Storhertugdømme.

I den første såvel som i den anden verdenskrig, tyskerne invaderede og besatte Luxembourg. September 1944 blev en mindeværdig dag for Storhertugdømmet: Landet havde lidt store tab, men blev til sidst befriet fra sine besættere.

Efter den anden verdenskrig, kom Luxembourg hurtigt ovenpå. Landet blev medlem af Benelux og NATO. Ud over dette, var landet en af grundlæggerne af det Europæiske Økonomiske Fællesskab, som senere blev til Den Europæiske Union. Euroen er Luxembourgs valuta siden 1999.

Samfund og kultur

De 480.000 indbyggere, der lever i Luxembourg, er primært koncentreret i og omkring byerne. Gradvist forlader folk egnen. Gutland i syd, Ösling i nord og Müllerthal i øst er pragtfulde regioner, og hver eneste af dem har landsbyer og små byer. En femtedel af befolkningen bor i hovedstaden. Siden 1994 står den gamle bydel og byens mur på UNESCOs verdensarvsliste.

Omkring fyrre procent af indbyggerne i Storhertugdømmet Luxembourg stammer fra andre lande. Mange offentlige ansatte fra Den Europæiske Union tager til hovedstaden og de omkringliggende områder. Bortset fra dem, er mere end ti procent af befolkningen portugisiske gæstearbejdere.

Sprogene, der tales i Luxembourg er fransk, tysk og Lëtzebuergesh (luxembourgsk). Sprogene findes harmonisk ved siden af hinanden. De fleste luxembourgere taler dem flydende. I 1984 blev Lëtzebuergesh, som er nært beslægtet med tysk, erklæret det officielle sprog. Fransk er dog det sprog, der bruges til forordninger, juridiske spørgsmål og regeringens erklæringer. Udlændinge kan også bruge engelsk i Luxembourg.

Siden 1870 er Storhertugdømmet et bispedømme. Omkring halvfems procent af befolkningen er romersk-katolikker. Den lutherske kirke har været til stede i Luxembourg siden 1894, men tæller kun 1500 medlemmer. Migration bragte Islam til Luxembourg. Fra gamle dage bor der også en lille jødisk befolkning i Luxembourg.

Befolkningen i Luxembourg er generelt meget tolerante. Luxembourgernes religiøse identitet er meget bevidst, men giver også plads til indvandrernes ideologier. Samtidig har populære helgener bidraget til at forankre de romersk-katolske i samfundet.

Octave er en af de årlige begivenheder i Luxembourg. Fra den 3. indtil den 5. søndag efter påsken, rejser folk fra hele Luxembourg til hovedstaden for at tilbede en lille statue af den Hellige Jomfru. Fra det syttende århundrede og fra den dag i dag, slutter denne valfart med en procession, hvor statuen bæres gennem byen. Storhertugen og hans familie er til stede hvert år.

Den politiske situation

Luxembourg har et konstitutionelt monarki med succession. Den nuværende Storhertug af Luxembourg er Hendrik. Generelt er det luxembourgske befolkning meget tilfreds med Storhertugen og hans familie. Landet har en parlamentarisk styreform. Den udøvende magt ligger hos Storhertugen og regeringen. Deputeretkammeret har den lovgivende magt og er valgt for en periode på fem år. Der er også en Conseil d'Etat, Statsrådet. Dette organ består af 21 civile, som rådgiver Deputeretkammeret. Storhertugen er den, der udpeger statsrådets medlemmer. Det politiske klima i Luxembourg er meget roligt og fredeligt, også på grund af kun de lidt forskellige politiske dagsordener fra de forskellige politiske partier.

Økonomi

Landbrugssamfundet i Luxembourg har udviklet sig gennem århundreder til en af de mest moderne og rigeste lande i verden. Hovedstaden Luxembourg er en meget velstående europæisk by og også et vigtigt finansielt center. Ligesom Bruxelles og Strasbourg, er der også mange europæiske institutioner i byen Luxembourg. Landet har en stabil økonomi med høje indkomster og en lav procentdel af arbejdsløshed.

Siden den anden halvdel af sidste århundrede er antallet af landbrugsselskaber faldet med tres procent. I dag får mange luxembourgere job i servicebranchen. Omkring halvfjerds procent af arbejderklassen er aktiv i denne sektor.

Turisme er sammen med banksektoren, en vigtig del af servicesektoren. Især Müllerthal i øst bliver ofte besøgt. Bortset fra Müllerthal er byerne Clairvaux, Echternach, Vianden og Wiltz populære turistmål. Alle dem har fæstninger og slotte. Vianden er en livlig by langs Our floden. Slottet, der hæver sig over Vianden, er helt restaureret og åben for besøgende.

Indtil for nylig har produktionen af stål været en vigtig indtægtskilde. I dag er den luxembourgske industri mere forskelligartet og koncentrerer sig, blandt andet, om kemi og gummi.

Geografi og klima

Luxembourg har et beskedent område på 2.586 kvadratkilometer. Landet grænser op til nabolandene Belgien, Frankrig og Tyskland. I syd danner Mosel floden en naturlig grænse.

Lige nord for hovedstaden ligger Gutland. Hovedattraktionen i dette skrånende landbrugsareal er byen Diekirch på bredden af Sûre floden. På en anden flod, Eisch, ligger dalen af Syv Slotte (Vallée des Sept Châteaux). Desværre er der ingen af disse syv slotte åbne for offentligheden.

Regionen nord for Luxembourg har grønne dale med hurtigt strømmende floder, over hvilke rager middelalderlige borge op. Det er et charmerende landskab. Luxembourgerne kalder dette område, som er en del af Ardennes, Ösling. Den højeste top i Luxembourg, Kneipp, ligger også på dette område.

I øst ligger Müllerthal. Dette område bærer også navnet 'Lille Schweiz'. Selvom landskabet bærer megen lighed med de schweiziske alpine enge. Ældgamle floder løber gennem dybe kløfter og sandstenede plateauer. I årenes løb har vand slidt sandstenen væk og kolonner blev dannet. Müllerthal er kendt for sin uspolerede natur og eventyrlige atmosfære. Vandrere kan leve deres lidenskab op til deres hjertes tilfredshed. Gangstier fører dig direkte til kortere eller længere ruter. En af de mest populære stier fører forbi vandfaldet Schiessentümpel.

Der er heller ingen vejrets ekstremer i Luxembourg. Milde somre og kolde vintre kan nydes i dette land. Fordi Ardennes yder beskyttelse kan det luxembourgske klima karakteriseres som en moderat sø klima eller svag kontinentalt klima. I maj og juni måned skinner solen mest. Juli og august er de varmeste måneder, mens september og oktober har mest nedbør.

Trafik og infrastruktur

Landet har en international lufthavn. Den ligger i byen Luxembourg. Lufthavn Luxembourg-Findel er en af de travleste lufthavne i Europa angående godstransport. Luxair er Luxembourgs virksomhed, der tager sig af passagererne. Cargolux er også placeret i lufthavnen Luxembourg-Findel. Dette selskab transporterer gods. Det er ikke muligt at tage indenrigsfly i Luxembourg.

Jernbanenettet er sparsomt. Det nationale selskab CFL tager sig ikke blot af togtransport, men også af bustransport. Fra Luxembourg fører togsporene til Tyskland i øst, Frankrig i syd og Belgien i nord. Tog har såvel første som anden klassens vogne. Forskellige pas og nedsat billetpriskort kan fås.

Bustransporten i byerne er fremragende. Den offentlige transport kører indtil midnat i de store byer og indtil kl. 10:00 i de mindre byer. Bustransport til landsbyer er ikke altid lige så hyppigt. Om søndagen er transport meget begrænset.

Motorveje i Luxembourg er begrænset til syd omkring hovedstaden. For dem, der kører med bil fra byen Luxembourg vil snart finde sig selv på landeveje. Disse fører gennem romantiske omgivelser, over bakker og gennem dale, skove og landsbyer.

Mad og drikke

Det luxembourgske køkken er baseret på det belgiske og tyske køkken. Selv de forskellige regioner tilbyder specielle retter. Skinke fra Ardennes, blodpølse med kartoffelmos og luxembourgsk paté er typiske luxembourgske retter. Vilddyr og fisk er også repræsenteret på mange menuer. En af de mest karakteristiske specialiteter fra det luxembourgske køkken er Judd mat gaardebohnen. Denne ret er levet af den røgede svinekøds hals med bønner og krydret. Især om sommeren kan man nyde den friske fisk, som ørred, fra de lokale floder. Til dine måltider kan en Luxembourgsk Diekirch øl smages.

Mosel dalen i Luxembourg er en af de mindste vinregioner i Europa. 'Route du Vin' følger Mosel fra Schengen ved grænsen, forbi Remich og Grevenmacher, og ender i Wasserbillig ved grænsen til Tyskland. Der er flere vinkældre, og ture gennem dem er muligt. Især hvidvin er værd at smage. I august starter vinfestivaler. De kommer til deres højdepunkt på festivalen i Wormeldange i november.

Tidszone

Luxembourgsk tid er GMT/UTC+ 1. Dette er den mellemeuropæiske tid (MET), eller central europæisk tid (CET). En anden forkortelse, som ofte anvendes er UTC (Coordinated Universal Time). Det er næsten lig med GMT. UTC refererer til atomtid, mens GMT refererer til den astronomiske tid. Om sommeren stilles uret en time frem i Luxembourg. Dette forlænger aftenen.

Husly

Overnatning i byen Luxembourg kan ikke karakteriseres som hyggelige og stemningsfulde. Hoteller fokuserer primært på forretningsrejsende. Unge kan også overnatte på et vandrehjem. Uden for hovedstaden overtager romantikken, og der er ikke kun hyggelige små hoteller med storslået udsigt, men også en masse campingpladser. Luxembourg er et land, der inviterer turister til at campere. Vandrere kan også bruge hytterne, som alle er inden for gåafstand fra hinanden, især i områder med mange vandrestier.

Eksterne kilder

For mere information om Luxembourg, anbefaler Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Euro
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  German, French, Luxembourgish
 • Populær bilklasse
  Mini

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Enterprise
 • Alamo
 • Europcar
 • Thrifty
 • Hertz
 • Avis
 • Sixt
 • Budget
 • InterRent
 • Dollar Rent a Car
 • National Car Rental
 • Keddy By Europcar
 • Your Rent
 1. Hjem
 2. Biludlejning Luxembourg