• Kundebedømmelser
 • 6.7 / 10 Antal anmeldelser: 239
Har du brug for hjælp?
+45 78 75 52 76

Billeje Norge

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Norge.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, sÃ¥ giver vi dig et bedre tilbud
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vores globale udsalg er startet!
Op til 20% rabat hos et bredt udvalg af leverandører. Dette tilbud gælder indtil den 1. februar - book nu og spar.
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Norge

EasyTerra Biludlejning Norge er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Norge

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Norge

 • For eksempel: Hyundai i10
  Mini klasse
  For eksempel: Hyundai i10
 • Populær klasse
  For eksempel: Volkswagen Polo
  Økonomi klasse
  For eksempel: Volkswagen Polo
 • For eksempel: Toyota Auris
  Kompakt klasse
  For eksempel: Toyota Auris
 • For eksempel: Citroen C4 Aircross
  Mellemklasse klasse
  For eksempel: Citroen C4 Aircross
 • For eksempel: Volkswagen Passat Estate
  Standard klasse
  For eksempel: Volkswagen Passat Estate
 • For eksempel: Toyota Camry
  Familiebil klasse
  For eksempel: Toyota Camry
 • For eksempel: Volvo V60 Estate
  Luksus klasse
  For eksempel: Volvo V60 Estate
 • For eksempel: Toyota Auris Estate
  Stationcar klasse
  For eksempel: Toyota Auris Estate

Seneste anmeldelser

6.7 / 10 Antal anmeldelser: 239

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Norge

Gennemsnitlig dagspris pr. måned

Biludlejning Norge

Information om Norge

Norge oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 70 afhentningslokaliteter i Norge. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Introduktion

Norge har mange gletsjere og dens vestkyst er fyldt med fjorde. Floder flyder ind ind i disse fjorde med storslåede vandfald. Norge har mange maleriske steder med middelalderlige små kirker. En stor del af landet består af bjerge og skove, hvilket betyder, at du virkelig kan nyde dets natur og stilhed. De traditionelle samiske landsbyer i den nordlige del af landet er helt sikkert et besøg værd. Det norske samfund lægger stor vægt på ligestilling og er tæt på naturen.

Historie

I fortiden var Norge beboet af vikingerne. Takket være deres udplyndring og plyndren blev de frygtet af lande uden for Skandinavien. Deres eget land gav ikke udbytte nok, og grundlagde bosættelser i forskellige andre lande, for eksempel i Island, Færøerne, Grøndland, Frankrig og dele af det vi nu kender som Storbritannien. Moderne byer som York, Dublin, Limerick og Waterford blev grundlagt af vikingerne. De boede i en række små, uafhængige lokalsamfund. I 872 forenede Harald Fairhair disse kongeriger under Slaget i Hafrsfjord, og han kronede sig selv som den første konge af Norge. 

(Norske) vikingerne var kendt for kampenes ånd og deres sejre. Når deres modstandere begyndte at forsvare sig bedre efter 1000 efter Kristus led vikingerne større og større tab. Den norske linje i monarkiet uddøde i 1387. Dette faldt sammen med en recession og ankomsten af den Sorte Død (pesten). Denne sygdom dræbte næsten halvdelen af hele den norske befolkning. I 1397 giftede en dansk dronning sig med kongen af Norge og Sverige. De tre lande blev forenet i hvad der blev kaldt Kalmarunionen. Sverige forlod unionen i 1536, men Danmark og Norge holdt sig forenet indtil 1814. Efter den ødelæggende pestepidemi blev Norges magt formindsket. Monarkiet, intelligensen og Unionens administrative beføjelser blev placeret i København (hovedstaden i Danmark). I Norge medførte dette en bølge af nationalistiske romantik: Folket stræbte efter et romantisk ideal, som blev udtrykt i form af (verbal) kulturelle udtryksformer.

Napoleonskrigene førte til en splittelse mellem Norge og Danmark. I 1814 havde Unionen indgået en alliance med Frankrigs Napoleon for at erklære handel med England ulovlig. Da Napoleon blev besejret, de vigtigste daværendes magter ønskede at tilføje Norge til Sverige. Norge protesterede og brugte lejligheden til at proklamere sig uafhængige. I 1814 valgte landet den danske Kronprins, Christian Frederik, som sin konge. Formelt set var Norge en del af Sverige, men landet havde sin egen forfatning og politiske institutioner. Udenrigspolitik faldt under svensk myndighed. I slutningen af det 19. århundrede nationalistiske følelser i Norge steg. Landet var ikke lykkelig i sin unionen med Sverige. Den voksende norske kultur og nationalisme førte til slutningen af Unionen i 1905. Den norske regering tilbød den danske prins Karl tronen af Norge. Prins Karl tillagde sig navnet Haakon VII og blev kronet konge af Norge.

Under Første Verdenskrig formåede Norge at holde sig neutral. Under Anden Verdenskrig var det mindre heldige da den blev angrebet af Tyskland. I alt blev Norge besat af Nazityskland i fem år. Fra London, Konge Haakon og den norske regering tilbød sp meget modstand mod tyskerne, som de kunne. Den fremragende norske flåde ydede en modig kamp mod tyskerne under det allierede flag i mange krigsskuepladser rundt om i verden. Under den tyske besættelse indsår nordmændene, at de foretrak den kollektive sikkerhed ovenfor neutralitet. I 1949 undertegnede Norge det Nordatlantiske Traktat sammen med 11 andre lande. Denne traktat var starten på den Nordatlantiske Handels Organisation. Hertil kommer, at Norge var en af grundlæggerne af De Forenede Nationer (i 1945). Norge stemte imod medlemskab af Den Europæiske Union to gange. Landet er dog medlem af Den Europæiske Frihandelssammenslutning (EFTA). Denne forening blev stiftet i 1960, som et alternativ til EU. Mange tidligere medlemmer af EFTA har foretrukket EU end EFTA. På det tidspunkt er Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein de eneste tilbageværende medlemmer. 

Samfund og kultur

Norge har over 4.6 millionér undbyggere. Landet har den laveste befolkningstæthed i Europa. inhabitants. De fleste nordmænd er efterkommere af vikingerne. Der er to etniske minoriteter i Norge: Samer (lapper) og finner. Samer er de oprindelige indbyggere i Norge, Sverige, Finland og Rusland. Det er hvor de stadig lever i dag. Siden en årrække udgør indvandrede mere end halvdelen af befolkningstilvæksten. De største grupper af indvandrede kommer fra Pakistan, Sverige, Danmark, Irak, Vietnam og Somalia.

Det norske sprog har to officielle skriftlige former: Bogmål og nynorsk. Bogmål tales af omkring 80 % af befolkningen. Dette sprog går tilbage til den danske dominans i fortiden. Sproget tales i og omkring Oslo (hovedstaden i Norge), og det er undervist til udlændinge, der ønsker at lære norsk. Nynorsk tales af omkring 20 % af befolkningen. Det er det sprog, som vikingerne brugte. Desuden taler at antal mennesker i Norske samisk (primært af samer i nord). Hertil kommer, at indvandrere også bragte nogle sprog med sig. Det norske, danske og svenske sprog er tæt forbundet. Mange nordmænd kan både læse og forstå dansk og svensk.

Hovedparten af nordmændene (90 %) er medlemmer af folkekirken: Den evangelisk-lutherske kirke i Norge. Omkring 4.5 % af befolkningen tilhører en anderledes kristen trosretning. Kun 1.5 % af befolkningen er muslimer. Desuden er der et lille antal mennesker, der følger den jødiske eller en anden religion. En lille gruppe af nordmændene er ikke-religiøse.

På trods af Unionen med Danmark, har Norge altid formået at bevare sin forskellige kultur. Den norske kultur kan beundres i landets mange gallerier og musser. På festlige dage og særlige lejligheder er nordmændene stolte over at bære deres traditionelle tøj. Nordmændene har en meget egalitære kultur. De lægger vægt på ligestilling. Dette afspejles blandt andet i det sociale sikringssytem, som er karakteristisk for den norske og andre skandinaviske kulturer. 

Nordmændene synes, at det er vigtigt at nyde deres fritid. De elsker at bruge den udendørs. De nyder fornemmelsen naturen giver dem, og der er masser af udendørs aktiviteter. Samerne lever i den nordlige del af landet, og lever af jagt, fiskeri og holder rensdyr. De laver også smukke artefakter.

Politisk situation

Norge er et konstitutionelt monarki med en regering, der er baseret på et parlamentarisk system. Det kongelige dynasti nedstammer fra Glücksburg-slægten. Denne familie havde oprindelse i Schleswig-Holstein i Tyskland. Pligterne, som den nuværende konge Harald V har, er i høj grad af ceremoniel karakter. 1814-forfatningen garanterede kongens udøvende pligter. I øjeblikket er de udført i praksis af de statslige råd. 

Statsrådet bessider den udøvende magt og kongen udpeger sine medlemmer. Premierministeren har ansvaret. Det parlamentariske system går tilbage til 1884 og erklærer, at statsrådet ikke må modarbejde parlamentet. Statsrådet svar til Parlamentet. Det norske Parlament kaldes 'Storting'. Det har 169 medlemmer, der vælges hvert fjerde år af folket. I Norge er hver voksen mand og kvinde berettiget til at stemme. Det var det andet land i Europa at indføre almindelig valgret i 1913 (efter Finland).

I øjeblikket er den norske regering en 'rød-grønne' koalition af Arbejdernes Parti, Det Socialistiske Parti og Center Parti. Denne koalition har styret Norge siden 2005. Hensigten er at skabe flere job i den offentlige sektor og at flytte flere offentlige udgifter til lokale regeringer. Sundheds- og uddannelsessektoren er også ved at blive gransket. Selv om den nuværende regering har en venstre fløj drejning, center-højre-partier er ved at få støtte fra den norske befolkning. 

I 1949 blev Norge medlem af NATO. Fra 1970'erne og frem, den norske regering har overvejet at blive medlem af EF. Men en aftale kom ikke på plads. Landet arbejder tæt sammen med resten af Europa, men til denne dag er ikke blevet medlem af EU.

Økonomi

Bruttonationalproduktet (BNP) pr. indbygger er høj, hvilket betyder, at Norge har en høj levestandard. Den norske økonomi er baseret på social kapitalisme: En fri markedsøkonomi med statslig intervention. Regeringen kontrollerer vitale elementer i økonomien, for eksempel oliesektoren.

En stor del af Norge er skovklædte. Ikke mindre end 80 % af skovene er brugt til tømmerproduktion. Også eksporten af fisk er vigtig for den norske økonomi. Andre vigtige norske råvarer er olie og naturgas. Norge er et af de største olie- og naturgasproducenter i verden. Kun Saudi Arabien og Rusland eksporterer mere olie end Norge. En stor del af norsk territorium er ikke produktive, hvilket betyder, at landet er meget afhængigt af eksport af olie og naturgas. Foranstaltninger træffes for at dække for reduktionen af reserverne. Med henblik herpå har landet en petroleum fond.

Handel er en meget vigtig sektor for Norge. Som supplement til olie og naturgas, landet eksporterer elektricitet, maskiner, metaller, papir, fisk og kemiske produkter. Vigtige importprodukter er maskiner, råvarer, fødevarer, biler og skibe. Storbritannien, Tyskland, Sverige, Nederlandene, Danmark og USA er Norges vigtigste handelspartnere.

Norge har modtaget megen international kritik, især fra dyrenes rettigheder organisationer. Norge er et af de få lande, hvor hvalfangst er tilladt. Mange tilhængere af hvalfangst indrømmer, at det ikke er vigtigt for Norge fra et makroøkonomisk perspektiv. Men de hævder, at mange små virksomheder (og med dem familier) er afhængige af hvalfangst for deres overlevelse.

Geografi og klima

Dette land danner den vestlige del af Skandinavien og grænser op til Sverige, Finland og Rusland. I den nordlige del grænser landet op til Norskehavet, i den vestlige del af Atlanterhavet og i den sydlige del af Nordsøen og Skagerrak. Norskehavet vælter over den øverste halvdel af Norges vestkyst. Barentshavet ligger i den nordøstlige del. I alt måler kystlinjen 83,000 kilometer, og det er kendetegnet ved stejle vige, bedre kendt som fjorde. Der er omkring 150,000 små øer ud for den lange norske kyst, og der er mange sten, der kommer op fra vandet. Den norske kyst er et af de længste og groveste i verden.

Det norske landskab består af høje sletter med rå bjerge. Disse er afvekslende med frodige dale. Mange bjergtoppe er dækket med gletsjere. Jostedalsbræen er den største gletsjer i Europa. Den nordlige del af Norge er dækket af arktisk tundra. Dette område kaldes 'Finnmark'. Selv om sommeren er jorden frosset fast her. I alt to tredjedele af landet er dækket af bjerge. Galdhøppigen (2469 meter) er det højeste bjerg i Norge. Den dybeste sø er Hornundalsvatnet. Denne sø er 514 meter dyb.

Oslo er hovedstaden i Norge. Andre vigtige byer ligger ved kysten eller ved floder. Eksempler er Trondheim og Stavanger. Bergen er også en havn og den er en af Norges ældste byer.  

Det norske klima er moderat på kysten. Dette skyldes påvirkning af Atlantens strømforhold. Inde i landet er klimaet koldere, både om sommeren og om vinteren. Der er også mindre nedbør i forhold til kystområderne. På vestkysten er der nedbør hele året rundt. I den østlige del af Norge er der nogle meget tørre områder. På disse områder er der næsten ingen nedbør. I nord er der et subarktisk klima. Om vinteren kan temperaturerne nå til -40 grader. Men den kolde temperaturer er tålelig på grund af moderate vinde. Den nordlige del af landet er også kendt som 'midnatssolens land'. Den ligger over den arktiske cirkel. Det betyder, at om vinteren er der en lang periode med mørke (fordi solen ikke står op). Om sommeren er der en periode, hvor solen ikke går ned.

Trafik og infrastruktur

Den vigtigste form for transport i Norge er skibsfart. Færger er meget efterspurgte. Fra Norge kan man tage færgen til Danmark, Tyskland, Nederlandene og England. Mange færger også medbringer biler. Vigtige norske havne er: Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Flekkefjord, Fredrikstad, Florø, Grimstad, Halden, Hammerfest, Harstad, Haugesund, Horten, Kragerø, Kristiansand, Kristiansund, Larvik, Mongstad, Moss, Narvik, Oslo, Porsgrunn, Sandefjord, Sandnes, Skien, Sortland, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Tønsberg, Vadsø, Vardø og Ålesund.

Offentlig transport er ikke meget udvidet. Der er mange togforbindelser mellem Oslo og en række andre store steder. Den længste jernbanelinje kører mellem Bodø. Norges jernbanenet er 4000 kilometer lang. I øjeblikket er Narvik det nordligste sted i verden med en togforbindelse. Fra Narvik kører tog til den svenske by Kiruna. At rejse med tog er en relativt billig måde at rejse gennem landet. Desuden er det komfortable og giver smukke udsigter. I Norge er der fire typer af tog. Signatur er et hurtigt tog til lange afstande. Agenda er et tog for mellemafstande. Lokaltog kører omkring Oslo og Flytoget er et hurtigt og billigt tog, der kører mellem Gardermoen Lufthavn og Oslo.

Den nationale bus selskab, Nor-Ge Bussekspress, tilbyder det største netværk af ekspresbusser. Desuden er der forskellige selskaber, der tilbyder nationale, regionale og lokale tjenester. Mange mennesker foretrækker at bruge deres egne transportmidler snarere end offentlig transport. Offentlig transport tager dig ikke til fjerntliggende steder. En (lejer) bil gør. I Norge kører mennesker på højre side af vejen, og hastighedsbegrænsninger er angivet i kilometer. Hastighedsbegrænsningerne håndhæves regelmæssigt og for din egen sikkerhed anbefaler vi at du overholder dem. Norge har de strengeste regler i Europa i forbindelse med spirituskørsel. Husk dette! Hertil kommer, at sikkerhedsseler er obligatorisk, og forlygterne skal altid være tændt. Kvaliteten af vejene i Norge er gode. De er dog ikke dækkende og der er mange betalingsveje.

Mange besøgende kommer til Norge med fly. Den vigtigste lufthavn er i Oslo: Oslo Gadermoen. Denne lufthavn tilbyder både indenlandske og internationale flyvninger. Andre vigtige lufthavne er Oslo Lufthavn Fornebu, Trondheim Lufthavn Vaernes og Bergen Lufthavn Flesland. Da Norge er et stort land er der også mange indenlandske flyforbindelser. SAS og Norwegian flyselskab er to konkurrerende luftfartsselskaber, der tilbyder indenrigsflyvninger.

Tidszone.

Norge er på central europæiske tid (CET - GMT +1). Sommertid er mellem april og oktober. Uret stilles frem.

Mad og drikke

Takket være overfloden af fisk i Norge har landet mange fiskeretter. Specielt laks, sild og ørred er populære. Fisken er røget, kogt, stuvet eller marineret. 
Andre norske delikatesser er  'geitost' (sød gedeost), 'spekemat'(marineret  eller tørret kød) og 'rømmegøt' (grød af creme fraiche med sukker og kanel). Nordmændene elsker også kød. Forskellige norske retter er tilberedt med kød fra rensdyr, elg eller lam. 'Kjøttkaker' er Norges nationale ret. Disse er frikadeller. Det norske køkken også bruger mange mejeriprodukter, ligesom lækre oste. 

I hele landet kan du finde oversigter over bagere, hvor du kan spise brød ruller af lokale delikatesser. Der er også mange fødevarer boder med andre snacks. Mad og drikke i Norge er ikke billig. Vær forberedt for eksempel til at betale 3 euro for en kop kaffe. Det er ikke sædvane at give drikkepenge i restauranter. Disse er ofte inkluderet i tjenesten. Alkohol er også meget dyrt og likør er kun tilgængelig i statslige butikker. Øl kan købes i supermarkeder.

Husly

Kvaliteten af overnatningsmuligheder i Norge er høje. Du kan vælge et hotel eller et værelse i et privat opholdssted. I hele landet også findes over 1000 campingpladser varierende i pris og kvalitet. I højsæsonen er det bedst at booke forude. De fleste hoteller har særlige weekend- og sommersatser. For vandrere eller bjergbestigere er der hytter til rådighed. For virkelig at kunne nyde norsk kultur kan du også vælge at opholde dig i en autentisk pension, et traditionelt fiskeri hytte eller på en gård.

Eksterne kilder

For mere information om Norge anbefaler vi Google og de følgende eksterne kilder: 

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Norwegian krone
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed pÃ¥ motorvej
  80 km/h
 • Sprog
  Norwegian, Norwegian Bokmål, Norwegian Nynorsk
 • Populær bilklasse
  compact
 • Populære udlejningsfirmaer
  Hertz

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Avis
 • Hertz
 • Sixt
 • Europcar
 • Budget
 • Alamo
 • Keddy By Europcar
 • Enterprise
 • Thrifty
 1. Hjem
 2. Biludlejning Norge