Billeje Kreta

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Kreta.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Biludlejning Kreta

  1. Hjem
  2. Biludlejning Grækenland
  3. Biludlejning Kreta
EasyTerra Biludlejning Kreta er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere en lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 7.9 af 10 Antal kundebedømmelser: 58
Paul Waters Drive Hellas Chania Lufthavn
“Works fine to date”

“Works fine to date, with no problems.”

22-10-2018 14:49
Tommy Rasmussen Alamo Rent a Car Chania Lufthavn
“Alt fungerede som det skulle.”

“Alt fungerede som det skulle.”

06-06-2017 04:15
Henrik Lunau Alamo Rent a Car Chania Lufthavn
“Helt ok oplevelse”

“Helt ok oplevelse”

23-05-2017 09:54

Information om Kreta

Guides.regions.greece.crete

Indledning

Kreta er den største græske ø og ifølge mange mennesker også den smukkeste. Det er en aflang ø: Fra øst til vest måler den 260 kilometer og den længste afstand mellem nord og syd er 60 kilometer. På det mindste punkt er Kreta kun 12 kilometer bred.

De populære strande ligger alle sammen langs nordkysten, sydkysten er primært stenet. Det bjergrige Kreta er kendt for sine dybe kløfter, her kan du finde den mindste kløft i verden, Samaria-kløften, som nogle steder kun er 4 meter bred.

Befolkning

Kreta har 650.000 indbyggere. Den største by er hovedstaden Iraklio med omkring 150.000 indbyggere.

Beliggenhed

Kreta ligger i Middelhavet, omkring 160 kilometer sydøst for Peloponnes og omkring 300 kilometer nord for Libya. I hele længden er der en bjergryg med Psiloritis (2.456 meter) og Pakhnes (2,453 meter) som sine højeste punkter. Hovedstaden Heraklion er beliggende på nordkysten.

Økonomi

Ligesom i resten af Grækenland var økonomien på Kreta primært baseret på landbrug. Det er ikke længere tilfældet. I dag er turismen den vigtigste indtægtskilde. Imidlertid er landbruget ikke helt forsvundet. Kreta producerer oliven og har en stor del af pakningen og behandlingen (i olivenolie blandt andet). Desuden er der en lille dyrkning af citrusfrugter.

Lufthavne

Den vigtigste lufthavn på Kreta, Nikos Kazantzakis, ligger fem kilometer øst for hovedstaden Iraklio. Kreta har en anden, mindre, international lufthavn nær Chania i den vestlige del af øen, cirka 140 kilometer fra Heraklion. I al fald, der er planer om at flytte lufthavnen i Heraklion, da den nuværende ligger for tæt på byen.

Offentlig transport

Bustransporten på Kreta er meget god,busserne kører ofte og som regel til tiden. Alligevel er det ikke usædvanligt, at chaufføren afviger fra den officielle rute, hvis en passager skal tage til en nærliggende landsby. Taxaer er også bredt tilgængelige, men hvis du virkelig ønsker at udforske Kreta, bør du leje en bil. Der er masser muligheder for billeje på Kreta, og det giver bare en langt større frihed end hvis man er bundet til det offentlige og taxaer. Man kan opleve lige hvad man vil, når man vil.

Trafik og parkering

Generelt er vejene på Kreta i god stand, især langs nordkysten. Inde i landet er vejene ofte kurvede, smalle og til tider uasfalterede. Tag hensyn til dette, da forsikringen normalt ikke dækker skader på bunden af din udlejningsbil på grund af sten! - Hvis du er meget utryg på dette punkt, så kan det anbefales at tjekke, hvad en ekstra forsikring der dækker dette koster.

Desuden er det godt at vide, at de fleste tankstationer i de mindre byer lukker klokken 19.00. Mange tankstationer er lukket om søndagen og også helligdage, så sørg for at du har tilstrækkeligt brændstof! - Det vil være ærgerligt at løbe tør for brændstof så man ikke kan få det maksimale ud af sin leje bil.

Billeje på Kreta

Kreta lever stort på deres turisme, hvilket også påvirker markedet for biludlejning på kreta. Det giver rigtig mange muligheder for at leje biler der, og langt de fleste større biludlejningsvirksomheder er repræsenteret på øen. Ved at det er en ø kan man dog opleve, at der er begrænset med lejebiler i højsæsonen, så derfor anbefaler vi at man tjekker mulighederne for billeje på Kreta i god tid, så man kan få de bedst mulige priser.

Vi har tidligere nævnt nogle af fordelene ved at benytte sig af billeje på Kreta, men vi vil lige pointere det igen, samt nævne nogle af de ting man kan opleve med bil på Kreta.En af de oplagte ting at opleve vil være mange af de lækre strande. Hele nordkysten på Kreta er fyldt med fantastiske strande i en kvalitet, man ikke finder ret mange andre steder. Er du til lidt mere kulturelle ting så kan det f.eks. Være at besøge paladset i Knossos.

Paladset i Knossos

Tilbage i bronzealderen var Knossos den største by på Kreta, og hele den minoiske kultur havde hjemsted omkring Knossos. Knossos er i dag symbolet på europæisk kultur for mange rejsende, og er en must-see seværdighed når man er på Kreta.

Der bliver jævnligt arrangeret ture til Knossos med bus, men hvis man ønsker en mere fredelig tur til Knossos, så kan det helt klart anbefales at benytte sig af en af muligheder for biludlejning på Kreta, og selv kører. På det giver langt mere frihed og større muligheder for at opleve både Knossos, men også paladset i Knossos.

Hoteller

Som en turistø, har Kreta et bredt udbud af hoteller, lejligheder, pensionater og andre overnatningsmuligheder. De fleste af dem kan findes langs nordkysten, men også inde i landet og på den sydøstlige kyst vil du ikke have et problem for at finde et værelse.

Det kan tit være billigere at bo på sydkysten, da det ikke er en lige så stor attraktion som nordkysten. Kvaliteten på hotellerne på sydkysten er helt i top, og kan sagens måle sig med dem på nordkysten, og tit er de langt billigere. Besparelse kan man f.eks, vælge at bruge på en leje bil på Kreta, så man kan komme hen til nordkysten for at shoppe samt rundt på resten af øen.

Eksterne kilder

For mere information om Kreta, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Alle byer i Kreta

EasyTerra Biludlejning Kreta sammenligner priserne for biludlejning i de følgende byer: