Billeje Kreta

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Kreta.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Biludlejning Kreta

  1. Hjem
  2. Biludlejning Grækenland
  3. Kreta
EasyTerra Biludlejning Kreta er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere en lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 7.9 af 10 Antal kundebedømmelser: 39
Paul Waters Drive Hellas Chania Lufthavn
“Works fine to date”

“Works fine to date, with no problems.”

22-10-2018 14:49
Tommy Rasmussen Alamo Rent a Car Chania Lufthavn
“Alt fungerede som det skulle.”

“Alt fungerede som det skulle.”

06-06-2017 04:15
Henrik Lunau Alamo Rent a Car Chania Lufthavn
“Helt ok oplevelse”

“Helt ok oplevelse”

23-05-2017 09:54

Information om Kreta

Indledning

Kreta er den største græske ø og ifølge mange mennesker også den smukkeste. Det er en aflang ø: Fra øst til vest måler den 260 kilometer og den længste afstand mellem nord og syd er 60 kilometer. På det mindste punkt er Kreta kun 12 kilometer bred.

De populære strande ligger alle sammen langs nordkysten, sydkysten er primært stenet. Det bjergrige Kreta er kendt for sine dybe kløfter. Her kan du finde den mindste kløft i verden, Samaria-kløften, som nogle steder kun er 4 meter bred.

Befolkning

Kreta har 650.000 indbyggere. Den største by er hovedstaden Heraklion med omkring 150.000 indbyggere.

Beliggenhed

Kreta ligger i Middelhavet, omkring 160 kilometer sydøst for Peloponnesos og omkring 300 kilometer nord for Libya. I hele længden er der en bjergryg med Psiloritis (2.456 meter) og Pahnes (2,453 meter) som sine højeste punkter. Hovedstaden Heraklion er beliggende på nordkysten.

Økonomi

Ligesom i resten af Grækenland var økonomien på Kreta primært baseret på landbrug. Det er ikke længere tilfældet. I dag er turismen den vigtigste indtægtskilde. Imidlertid har landbruget ikke helt forsvundet. Kreta producerer oliven og har en stor del af pakningen og behandlingen (i olivenolie blandt andet). Desuden er der en lille dyrkning af citrusfrugter.

Lufthavne

Den vigtigste lufthavn på Kreta, Nikos Kazantzakis, ligger fem kilometer øst for hovedstaden Heraklion. Kreta har en anden, mindre, international lufthavn nær Chania i den vestlige del af øen, cirka 140 kilometer fra Heraklion. I al fald, der er planer om at flytte lufthavnen i Heraklion, da den nuværende ligger for tæt på byen.

Offentlig transport

Bustransporten på Kreta er meget god. Busserne kører ofte og som regel til tiden. Alligevel er det ikke usædvanligt, at chaufføren afviger fra den officielle rute, hvis en passager skal tage til en nærliggende landsby. Taxaer er også bredt tilgængelige, men hvis du virkelig ønsker at udforske Kreta, bør du leje en bil.

Trafik og parkering

Generelt er vejene på Kreta i stand, især langs nordkysten. Inde i landet er vejene ofte kurvede, smalle og til tider uasfalterede. Tag hensyn til dette, da forsikringen normalt ikke dækker skader på bunden af din udlejningsbil på grund af sten!

Desuden er det godt at vide, at de fleste tankstationer i de mindre byer lukker klokken 19.00. Mange tankstationer er lukket om søndagen og også helligdage. Så sørg for at du har tilstrækkeligt brændstof!

Hoteller

Som en turistø, har Kreta et bredt udbud af hoteller, lejligheder, pensionater og andre overnatningsmuligheder. De fleste af dem kan findes langs nordkysten, men også inde i landet og på den sydøstlige kyst vil du ikke have et problem for at finde et værelse.

Eksterne kilder

For mere information om Kreta, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Alle byer i Kreta

EasyTerra Biludlejning Kreta sammenligner priserne for biludlejning i de følgende byer: