Billeje Lyon

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Lyon.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Lyon.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Lyon

  1. Hjem
  2. Biludlejning Frankrig
  3. Biludlejning Lyon
EasyTerra Biludlejning Lyon er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Lyon

Biludlejning Lyon
Biludlejning Lyon

Introduktion

Lyon er den næststørste by i Frankrig, og det er en sand center for kunst og kultur. Byen har et smukt restaurerede centrum, som er blevet erklæret Verdens Kulturarv af UNESCO. Skt. John Katedral og Skt. Paul kirke er også et besøg værd, som resten af byens centrum, med smalle gader, de såkaldte 'traboules' (passager), pladser og springvand. Bygninger i det nyeste område er blevet udsmykket med enorme vægmalerier. Lyon er betragtet som hovedstaden for fransk køkken; byen har den højeste koncentration af stjernede restauranter i hele Frankrig.

Befolkning

Medregnet forstæderne har byen 1,6 millioner indbyggere, selv om byen i sig selv kun har en halv million.

Beliggenhed

Lyon blev grundlagt, hvor floderne Rhône og Saône løber sammen i det østlige central Frankrig. Den gamle by ligger på vestbredden af Saône i bunden af Fourvière bakker, der også kaldes 'bøn bakke' fordi det er der Notre Dame basilika og ærkebiskoppens palads er placeret. Mod nord for byen, på en halvø, (presqu'ile) mellem Rhône og Saône, ligger 'arbejde bakke', traditionelt område af silke væverier. Den moderne Lyon ligger på den østlige bred af Rhône.

Økonomi

Byen er et vigtigt økonomisk center, hvor maskiner, biler, elektrisk udstyr og kemikalier er produceret. Desuden er der en stor tekstilindustri. 

Olieraffinaderier findes i Saint-Fons og Feyzin. Lyon har et stort universitet med tre campusser, og en række andre højere læreanstalter.

Lyon er også et administrativt centrum. Det er hovedstaden i Rhône departementet og Rhône-Alpes region.

Lufthavne

Saint-Exupéry Internationale Lufthavn oplever en hurtig vækst. Over 40 flyselskaber, herunder lavprisselskaber, anvender den. Lufthavnen ligger 25 km øst for Lyon i Colombier-Saugnieu. Der er busforbindelser til centrum af Lyon, samt steder som Chambéry og Grenoble. Der er planer om at konstruere en højhastigheds sporvognforbindelse til Lyon. Også TGV-tog mellem Paris og Marseille gør et stop i lufthavnen.

Offentlig transport

Busserne, sporvognene og metroen drives af Transports en Commun Lyonnais (TCL). Den centrale busstation ligger ved siden af togstationen i Lyon-Perrache. Ud over bybusser, er der regionalbusser i internationalbusser forbindelser (Eurolines).
Den bedste form for offentlig transport i Lyon er metroen. Hurtigt, meget hyppige og relativt billig. Der er fire metrolinjer og omkring 40 stationer. De to sporvognslinjer går fra Perrache til Saint-Priest. Basilikaen på Fourvière bakke kan nås med kabeltog.

Lyon har to store togterminaler: Lyon-Part-Dieu, som blev bygget specielt til TGV-tog, og den ældre station i Lyon-Perrache. Mange tog stopper ved begge stationer. Lyon har højhastighedstogforbindelser til Paris og Lille i det nordlige og Marseille og Montpellier i det sydlige. I løbet af dagen, hver en halv time afgår TGV-tog til Paris (rejsens varighed: 2 timer).

På forskellige steder i byen kan du leje en cykel, som du kan aflever et andet sted. Tilmelding (og betaling) med kreditkort.

Trafik og parkering

Byen er placeret på et knudepunkt af motorveje: A6 til Paris (rejsetid: 4 timer), A7 til Marseille (2½ timer), A43 til Genève (1½ time) og A48 til Grenoble (1 time).

Den bedte måde at udforske centrum af Lyon er til fods. Trafikken er meget hektisk, men ikke så kaotisk som i Paris. Det er bedst at undgå de mange tunneler i byen i myldretiden.

Byen har et væld af parkeringspladser. De fleste af dem er drevet af Lyon Parc Auto på Place des Cordelies, hvor du kan får mere information om parkering. På halvøen (presqu'ile) kan du parkere i nærheden af Hôtel de Ville (rådhus) og på Place des Terreaux og Place Tolozan. Du kan også parkere ved de to togstationer og nær Skt. John katedral. I centrum kan du parkere på gaden (betalt og når pladsen er til rådighed), for en periode på højst to timer.

Hoteller

De fleste luksus hoteller er placeret i den 1 og den 2 arrondissements (presqu'ile). Andre steder er der også et udvalg af hoteller til rådighed. Nær Place des Minimes (nås med kabeltoget) er der et vandrehjem, som er meget enkel, men som har en storslået udsigt over byen. Lyon er en flittig by. Vi anbefaler kraftigt at booke dit hotelværelse i forvejen.

Eksterne kilder

For mere information om Lyon anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Lyon

EasyTerra Biludlejning Lyon sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Frankrig, men i en anden by end Lyon, klik venligst igennem til Biludlejning Frankrig side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Frankrig du ønsker at leje en bil.