• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Østrig

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Østrig.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Østrig

EasyTerra Biludlejning Østrig er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Østrig

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Østrig

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Østrig

Biludlejningslokaliteter i Østrig

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Østrig

Information om Østrig

Østrig oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 32 afhentningslokaliteter i Østrig. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Østrig er et populært feriemål, både om sommeren og vinteren. De mange bjerge giver den perfekte mulighed for en unik vintersportsferie. Om sommeren kan du tage vidunderlige vandreture i Alperne. Wien er en smuk by med en rig kultur. Byen byder på museer, teatre, festivaler, billedkunst, koncerter og folklore. Østrig er meget godt forberedt på de mange turister, der besøger landet hvert år. Overalt kan du finde indkvarteringsmuligheder og restauranter i en god kvalitet.

Historie

Den nuværende Østrig har været beboet af forskellige mennesker. Indtil det tiende århundrede har der levet Romerne, Hunnerne, Langobarderne, Østgoterne, Bayrere og Frankerne. Efter det, blev landet styret af Babenberg slægten i tre århundreder. Efter den sidste Babenberg døde i 1246, startede årtiers kampe for succession.

I 1278 vidste den tyske konge Rudolf I af Habsburg, hvordan man kom til magten i Østrig. Huset Habsburg styrede landet indtil 1806. På den tid oplevede landet en enorm blomstrende periode, og takket være strategiske ægteskaber og erobringer, herskede Habsburg slægten over store dele af Europa.

Napoleon syntes en magtfuld modstander. Han tvang Østrig til at blive hans allierede i sin kamp mod den hellige romerske rige af den tyske Nation. Efter Napoleons nederlag i 1813, blev Europa delt igen i 1815. Med denne kom Østrig til magten over en stor del af Italien og Centraleuropa.

I 1848 brød revolutioner ud i Wien, Prag, Milano og Ungarn. Kejser Franz Josef I kom til magten. Under hans regering tabte Østrig en krig med Preussen. Preussen vandt magten over de tyske delstater. Østrig ønskede mere indflydelse og dermed forvandlede imperiet sig til et dobbelt monarki: Østrig-Ungarn i 1867. I vid udstrækning holdt Ungarn en uafhængighed, og var kun forbundet til Østrig gennem statsoverhovedet.

Efter første verdenskrig kom det dobbelte monarki til ende. Østrig-Ungarn blev delt op i forskellige uafhængige stater (såsom Tjekkoslovakiet, Ungarn og Jugoslavien). I 1918 blev Østrig en republik. Østrig var et lille, fattigt land, og ønskede at slutte sig til Tyskland. Versaillestraktaten forbudt dette.

I 1938 invaderede Hitler Østrig, og sørgede for, at den nazistiske Seyss-Inquart skulle blive Østrigs imperiale guvernør. For Østrig blev det begyndelsen på anden verdenskrig. Efter Hitlers nederlag, blev Østrig besat af de allierede. Først i 1955 blev Østrig et selvstændigt land. Landet lovede at overveje en streng neutralitet. Samme år blev Østrig medlem af De Forenede Nationer.

Fra 1970 til 1982 var det socialistiske Bruno Kreisky Østrigs forbundskansler. I 1986 vandt Kurt Waldheim præsidentvalget på trods af hans kontroversielle krigs fortid. USA protesterede heftigt, dog holdt Waldheim sin formandskabspost frem til 1992. Han blev efterfulgt af Thomas Klestil. I 1995 blev Østrig medlem af EU.

I årene, der fulgte, det højreradikale parti: FPÖ, under ledelsen af Jörg Haider, voksede. På trods af hans positive bemærkninger om Hitlers Nationalsocialismen, FPÖ opnåede en stor valgsejr. På international plan reagerede folk rasende. EU-partnere sænkede deres status af diplomatiske forbindelser med Østrig og kontrakter blev også brudt. Først i 2000 trådte Haider tilbage som partileder. I 2004 blev den socialistiske Heinz Fischer landets nye præsident. Han var det første socialistiske statsoverhoved i atten år.

Samfund og kultur

Østrig har cirka atten millioner indbyggere. Mere end halvdelen bor i eller omkring de større byer. Hovedstaden Wien har mere end to millioner mennesker. Størstedelen af befolkningen består af tysksprogede østrigere. Desuden er der kroater, slovenere og ungarere.

Omkring 80 % af befolkningen er romersk katolske. Desuden er en lille procentdel (5 %) protestantiske eller ikke-religiøse (8 %). Tilbageværende indbyggere er af jødisk eller islamisk oprindelse.

En meget stor del af befolkningen (cirka 97 %) taler tysk. Derfor er dette landets officielle sprog. Mindretallene i Østrig (f. eks. ungarere, tjekker og slovenere) ofte stadig taler deres eget sprog.

Østrig har en enorm kulturrigdom. Landet er kendt for sin arkitektur og klassisk musik. Wien er ikke kun barokkens by, men siden det attende århundrede er byen også et kulturelt center inden for musik og litteratur. Mange berømte komponister kommer fra Østrig: Mozart, Strauss, Schubert og Haydn. Wienervalsen er også blevet verdensberømt. Denne pardans er blevet opkaldt af Strauss familien.

Østrigerne står ved traditioner, og derfor de stadig danser valsen ved særlige lejligheder. Udover klassisk musik er den østrigske kultur kendt for de mange museer, klostre koncerter og festivaler. Landet byder på fremragende muligheder for vintersport. Derfor er foretrukne sportsgrene i Østrig skiløb, langrend, skøjteløb og curling. Mange østrigere kan også lide en god fodboldkamp.

Den politiske situation

Østrig er en sammenslutning af ni stater (delstater), og har et parlamentarisk demokrati med en præsident som statsoverhoved. Præsidenten står i spidsen for Forbundsrepublikken. Han er valgt direkte for en periode på seks år. Præsidenten udpeger lederen af parlamentet. Østrigs nuværende præsident er Heinz Fischer (siden 2004). Ministrene danner regering, og beretter det til parlamentet. Statsministeren er Alfred Gusenbauer (siden 2007).

Parlamentet består af Nationalrådet og Forbundsrådet. Nationalrådet har den lovgivende magt med 183 medlemmer. Medlemmerne vælges gennem valg hvert fjerde år. Hver indbygger i Østrig, der er 19 år gamle eller ældre har stemmeret. Forbundsrådet består af 64 medlemmer, som vælges af parlamenterne fra de ni stater.

Vigtige politiske partier er det socialdemokratiske parti (SPÖ), og det konservative parti (FPÖ), der altid har været et meget vigtigt parti. Dette parti, under Jörg Haiders ledelse, blev opløst i 2005. Haider startede et andet parti: Bündnis Zukunft Österreich (BZÖ). Dette parti er mildere end Haiders foregående parti.

Økonomi

Østrig hører til et af de mest velstående lande i Europa. Markedsøkonomien er veludviklet og levestandarden er høj. Andelen af serviceindustri til BNI er den største. Derfor arbejder mere end halvdelen af indbyggerne i denne sektor. Cirka 30 % af den erhvervsaktive befolkning arbejder i den industrielle sektor. Vigtige industrielle sektorer er maskinindustrien, jern og stål, træ og mad. Landbruget, i sin egen efterspørgsel, sørger for en stor procentdel. De fleste landbrugsområder kan findes i den nordlige og nordøstlige del af landet. Nogle vigtige landbrugsprodukter er kartofler, sukkerroer, vin, frugt, mejeriprodukter, korn og kerner.

Østrigs vigtigste handelspartnere er Tyskland, Italien, Frankrig, Japan, USA, Schweiz, Holland og Storbritannien. Østrig handler med maskiner og udstyr, motorkøretøjer, metalvarer og fødevarer. Desuden er jern og stål, tekstiler, papir og pap vigtige eksportprodukter. Kemiske ressourcer og olie (produkter) er vigtige importprodukter.

Turisme er blevet en vigtig indtægtskilde. Østrig er et meget populært feriemål, især for vintersporten. Om sommeren tiltrækker det østrigske landskab mange vandrere og bjergklatrere. Wien er også en populær destination for en bytur.

I 2002 blev euroen den officielle valuta i Østrig. Før den tid betalte man med den østrigske schilling (ATS).

Geografi og klima

Østrig ligger i Europas centrum, og grænser op til mange forskellige lande: Tyskland, Tjekkiet og Slovakiet (i nord), Ungarn (i øst), Italien og Slovenien (i syd) og Schweiz og Liechtenstein (i vest). Den største del af Østrig ligger på lave bjergkæde og høje bjerge: Alperne. Alperne karakteriserer sig selv ved enorme bjergmasser, imponerende gletsjere og smukke dale. Der er mange rene søer på bjergområderne. Attersee er den største alpine sø. Grossglockner (næsten 3.800 meter høj) er landets højeste bjerg.

Den østlige del af Østrig består af bakker og fladeområder. Floden Donau ligger her. Sammen med sin biflod: Inn floden, er Donau landets vigtigste flod. Ud over Inn floden, Herberg, Enns og Mur også løber ind i Donau. Neusiedler Meer er landets største sø (i øst).

Østrig består af ni stater (delstater). Hver stat har sin egen hovedstad. De er de ni stater med tilsvarende hovedstæder: Wien (Wien), Stiermarken (Graz), Vorarlberg (Bregenz), Tyrol (Innsbruck), Salzburg (Salzburg), Kärnten (Klagenfurt), Øvre Østrig (Linz), Niederösterreich (Sankt Pölten) og Burgenland (Eisenstadt). Wien ligger ved floden Donau i den østlige del af landet.

Østrig er et forholdsvis lille land, men klimaforskelle inden landets grænser er store. I den østlige del af landet er der kontinentalt klima. Den sydlige del af landet har mere middelhavsklima med varme og tørre somre. I den vestlige del af landet regner meget. Alperne er kendetegnet ved en høj bjergklima. Forskellene mellem dag og nat, sommer og vinter er store. I løbet af vinteren er der masser af sne, og somrene er kølige. På nogle steder stiger temperaturen ikke over de ti grader.

Trafik og infrastruktur

Østrig har et veludviklet jernbane- og vejnet. Det samlede vejnet har næsten 134.000 kilometer. En Autobahnvignet (vejskat sticker) er forpligtet på de østrigske motorveje. Det kan købes ved grænserne. Om vinteren er mange bjergveje lukket. På disse bjergveje skal du tage hensyn til skråninger, og det er også tilrådeligt at skifte til et lavere gear i tide. Tunge køretøjer har førsteprioritet frem for små køretøjer.

Tognettet er mere end 6.000 kilometer lang. Bjergområderne er mindre tilgængelige med tog. Der er såvel nationale som internationale forbindelser mellem vigtige byer. Østrigs største jernbaneselskab er Österreichische Bundesbahnen (ÖBB). Bustrafikken ledes af regeringen, kommuner og private virksomheder. Busserne kører til næsten hver landsby.

En af Østrigs mest vigtig lufthavn er Schwechat Lufthavn, i Wien. Andre vigtige lufthavne er Graz Lufthavn, Innsbruck Lufthavn, Salzburg Lufthavn, Klagenfurt Lufthavn og Linz Lufthavn. Både internationale som nationale fly afgår fra disse lufthavne. Det nationale flyselskab er Austrian Airlines. Nationale flyvninger foretages af Tyrolean Airways.

Donau er en af de vigtigste vandveje i Europa. Godstransport mellem Øst- og Vesteuropa sker ofte gennem denne flod. Den samlede længde af de østrigske vandveje er cirka 360 kilometer.

Mad og drikke

De forskellige lande, der tilhørte det Habsburgske Monarki, har haft indflydelse på det østrigske køkken. Derfor er ungarsk gullasch, serbisk bønnesuppe eller italiensk ris meget normalt på en østrigsk menu. Det mest berømte kød fra Østrig er nok Wiener Schnitzel. En typisk wiener specialitet er Kaiserschmarren: Bidder af pandekage med pulveriserede sukker og syltetøj. Desuden er Østrig kendt for en række lækre kager: Sacher kage (med chokolade), Linzert kage (med nødder og syltetøj) og Malakoff kage (chokolade med rom og flødeskum). Bjergregioner har deres egne specialiteter, såsom Alp ost, forårsløg ost og bacon fra Tyrol.

En populær drik i Østrig er Wiener Kaffe. Dette er en blanding af kaffe og chokolade. Østrigerne er glad for kaffe, og kender mange forskellige typer. Wien har ægte kaffehuse. I gamle dage mødte kunstnere og intellektuelle hinanden dér, i dag er kaffehuse et sted for at nyde en fremragende kop østrigske kaffe.

Husly

Østrig har mange hoteller, feriehuse og lejligheder. På skiløbsregioner kan hytter eller små huse lejes overalt. Desuden er der tilstrækkelige campingpladser, ofte beliggende på naturskønne omgivelser. Du kan også vælge en Bed & Breakfast. Generelt har indkvarteringsmuligheder i Østrig en god kvalitet, og de østrigske indbyggere er meget gæstfrie.

Tidszone

Østrig har tidszone GMT +1. Fra april til oktober har de sommertid, uret er indstillet en time foran.

Eksterne kilder

For mere information om Østrig, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Euro
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  100 km/h
 • Sprog
  German
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Avis
 • Europcar
 • Buchbinder
 • Budget
 • Megadrive
 • Alamo
 • Enterprise
 • Keddy By Europcar
 • wheego
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Flizzr
 • Sicily by Car
 • InterRent
 • Thrifty
 • Autounion Car Rental
 • Green Motion
 • Global Rent a Car
 • U-Save Auto Rental
 • Sixt
 • Hertz
 • Active Car Rental
 • Edel & Stark
 • SurPrice car rentals
 • Your Rent
 • National Car Rental
 • Nur Rent a car
 • addCarRental
 1. Hjem
 2. Biludlejning Østrig