Billeje Tyskland

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Tyskland.

Hvorfor reserverer gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Steder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Billeje Tyskland

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Tyskland.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Tyskland

  1. Hjem
  2. Tyskland
EasyTerra Biludlejning Tyskland er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8 af 10 Antal kundebedømmelser: 32
Marianne Buchbinder München Lufthavn
“Nemt”

“Nemt, enkelt og nogenlunde hurtigt at afhente bil. Lidt pudsigt når man skal aflevere i München, men det var OK”

15-08-2017 06:46
Jv, Kolding Avis Dortmund Lufthavn
“Hurtig og super service”

“Hurtig og super service”

09-08-2017 10:17
Robin Van M Budget Stuttgart Lufthavn
“Det var OK”

“Booking gennem EasyTerra var let og godt. Desværre opkrævede Budget (Stuttgart) en masse ekstra omkostninger, som ikke var eller ikke er klart anført på tysk. De forsøgte at sælge os en opgradering mod ekstra omkostninger. Jeg accepterede ikke, men så viste det sig at jeg havde fået en anden opgradering. De er svindlere, og jeg er skuffet over Budget!”

27-05-2015 19:12

Information om Tyskland

Introduktion

Tyskland tilbyder turister masser af muligheder. Landskabet er mangfoldigt og inviterer dig til lange smukke gåture. Du kan besøge små traditionelle landsbyer, gamle klostre og slotte eller sejle en tur op ad søen. Der er masser af muligheder for at være aktiv: motorsport er karakteristisk for landet, i syden er der bjerge og overalt er der tennisbaner og fodboldklubber. Derudover har Tyskland vibrerende byer med sjove og moderne barer og mange gader hvor du kan shoppe.

Historie

I begyndelsen af den kristne kalender, var dengang-Tyskland beboet af tyske stammer. Tyskerne besejrede romerne, der besad store dele af landet. Efter romerrigets fald dominerede frankerne Europa. Tyskland blev indlemmet i frankerriget. Charlemagne, frankernes kejser, døde og hans søn, Ludvig, blev tildelt en del af kejserdømmet (i 843 e.Kr.). Ludvig blev belønnet med den østlige del af kejserdømmet. Det var ikke indtil det 15. århundrede at området blev given navnet Tyskland.

Det 16. århundrede var reformationsalderen. Under Martin Luthers lederskab, blev den reformerede kirke grundlagt. Martin Luther modsatte sig pavelig autoritet og forfulgte diverse sociale reformer. Der var en sprække mellem katolikkerne og protestanterne. Kampen førte sidenhen til trediveårskrigen. Selvom det principielt var en religiøs krig, endte det med at blive en europæisk konflikt mellem Tyskland, Frankrig, Sverige og Spanien. I 1648 blev Westfalen-traktaten underskrevet. I Tyskland, foruden fra katolicisme, var de lutheranske og kalvinistiske trosretninger officielt anerkendt. Fra det punkt af og fremad mistede kejseren autoritet; regionale herskere opnåede næsten lige rettigheder.

I 1789 var der en revolution i Frankrig. Monarkiet blev erstattet af en republik. Napoleon Bonaparte overtog magten i Frankrig og fik erobret store dele af Europa. Tyskland var også besat af franskmændene. Med undtagelse af Østrig og Preussen var alle tyske stater i 1810 en del af Rhinforbundet (under Napoleons lederskab). Efter Napoleon blev besejret formede Preussen og de andre tyske stater Det tyske Forbund. I 1870 brød den fransk-tyske krig ud. Tyskland vandt og grundlagde Det tyske Kejserdømme under Preussisk lederskab.

International anspændthed førte til begyndelsen af 1. verdenskrig i 1914. I 1918 blev Tyskland besejret af de allierede. Landet blev hårdt såret og der var social uro og økonomiske kriser. Kaoset gennem landet gav radikale grupper muligheden for at manifistere dem selv. I 1932 blev Adolf Hitlers Nationalsocialistiske tyske arbejderparti (NSDAP) landets største politiske parti. Et år senere blev Hitler kansler og bandlyste alle andre politiske partier.

Hitler ville udvide det tyske kejserdømme og i 1939 førte dette til en verdenskrig. I 1941 slog Storbritannien, USA og Sovjetunionen sig sammen og vendte sig mod Tyskland. I 1945 var krigen slut. Tyskland tabte og Hitler begik selvmord. De allierede opdelte Tyskland i to stater: i vest Den tyske Føderalrepublik (BRD) og i øst Den tyske Demokratrepublik (DDR). Den tyske Føderalrepublik blev et vestligt demokrati, mens DDR blev en Sovjet-agtig kommunistisk stat. Den vestlige stat blev mere velstående end dets kommunistiske modpart og mange mennesker flygtede fra Øst-Berlin til Vest-Berlin. For at forhindre dette blev Berlin-muren opsat, hvilken adskilte de to stater (1948).

Efter Den kolde Krig blev Berlin-muren revet ned. På trods af det faktum, at Tyskland endnu en gang var en stat, var der kæmpe økonomiske forskelle mellem øst og vest. I disse dage er forskellene fortsat synlige; det tidligere DDR er fortsat bagud på økonomiske og sociale områder sammenlignet med det tidligere BRD. I 1955 blev BRD medlem af NATO. Efter de to stater blev genforenet, blev Tyskland et NATO-medlem, på trods af mistanke fra andre NATO-medlemmer. Tyskland sluttede sig også til EU, og i 2002, tog det euroen til sig som dets valuta.

Samfund og kultur

Tyskland har en befolkning på ca. 82,5 millioner. Befolkningstætheden er meget høj: Tyskland ligger på fjerdepladsen i befolkningstæthed efter Belgien og Nederlandene i Europa. En meget stor del af befolkningen (næsten 90%) bor i byområder. Især Ruhr-området er tætbefolket (omkring 11 millioner mennesker). Byerne Berlin, Hamborg og Munchen er populære.

Omkring 7,5 millioner udlændinge bor i Tyskland. I 1960erne og 1970erne kom mange mennesker til Tyskland for at arbejde. Derudover er der mange flygtninge. De fleste af udlændingene er tyrkere (30%). Der er også jugoslaviere, italienere, russere, grækere, polakere, danskere og kroatere.

Tyskland har religionsfrihed. Omkring 38% af befolkningen er protestanter og ca. 34% er romerskkatolske. De fleste protestanter bor i Nordtyskland, mens de fleste romerskkatolske bor i syd og vest. Derudover er der ca. 3,3 millioner muslimer og der er også en jødisk minoritet. De fleste jøder bor i Berlin. Mange mennesker fra det tidligere Østtyskland er ikke-religiøse.

Det officielle sprog er tysk og det er sproget de fleste folk taler. Der er diverse dialekter. Danskere, bosat i Schleswig, taler ikke tysk. Der er også et antal frisianere, som har fortsat med at tale deres eget sprog. Tysk kan relateres til et antal af sprog, ligesom de skandinaviske sprog, hollandsk, flemisk og engelsk.

Politisk situation

I 1949 blev en grundlov bekendtgjort, hvilken erklærede Tyskland var en demokratparlamentarisk føderalstat. Tyskland består af 16 stater, der hver især har deres egen autoritet. De stater er: Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamborg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Nedersaksen, Nord Rhinen-Westfalen, Rhineland-Pfaltz, Saarland, Saksen, Saksen-Anhalt, Schleswig-Holstein og Thüringen.

Den føderale stat har den ultimative autoritet. Præsidenten er statsleder og vælges hvert femte år af føderalstaten og regeringerne af de individuelle stater. Præsidentens magt er begrænset og hans rolle er i store dele blot repræsentativ af natur. Præsidenten er Horst Köhler (siden 2004). Han er medlem af CDU (Kristeligdemokratiske tyske Union). CDU er et konservativt central-højrefløjsparti.

Føderalstaten består af Bundestag og Føderalrådet. Bundestagen er det tyske parlament og har mere end 670 medlemmer. De har den lovgivende magt. Alle tyskere fyldt 18 år er stemmegyldige. Føderalrådet har 69 medlemmer. Det er de repræsentative af regeringernes individuelle stater. Føderalrådet kan nedstemme lovgivning, der er blevet anerkendt af Bundestagen. Kansleren er regeringsoverhovedet. Han vælges af præsidenten og har autoriteten til at bestemme politiske retiningslinjer. Siden 2005 har Angela Merkel været Tysklands kansler. Hun er landets første kvindelige kansler.

Den dømmende magt er i den tyske rets hænder: Bundesverfassungsgericht. Halvdelen af dets medlemmer vælges af Bundestagen og den anden halvdel af Føderalrådet. Bundesverfassungsgericht bevogter grundloven.

Økonomi

På trods af kaoset efter 2. verdenskrig magtede Tyskland at blive indehaver af den tredjestørste økonomi i 2004. I de senere år har der derimod ikke været nogen økonomisk vækst. På grund af det faktum, at gennemsnitsalderen i befolkningen er stigende, er antallet af aktive deltagere i økonomien faldende. Tyskland står også overfor stor arbejdsløshed. Omkostningerne for social sikkerhed er voksende. Østtyskland halter fortsat efter Vesttyskland. Hvert år bliver en stor sjat penge brugt til at udvikle økonomien i den østlige del af landet. Tingene ser dog ud til at gå i den rigtige retning for Tyskland.

Servicesektoren har den største del af landets BNI. Landbrug repræsenterer ikke længere en stor del. De fleste landbrugsselskaber er en-mands forretninger. Produktion er bestemt især for indlandsmarkedet. Bilindustrien er Tysklands største eksport. I Europa er Tyskland hovedproducenten af luksusbiler. Derudover eksporterer landet mange maskiner og dele, kemikalier, metaller, fødevareprodukter og tekstil. Tungindustiren er placeret i Ruhr-området.

De vestlige EU-lande er vigtige handelspartnere med Tyskland. Landet eksporterer mange produkter til Frankrig, Nederlandene, Italien, Belgien og Luxembourg. Udenfor EU er USA og Japan også vigtige lande. Handel med lande i Central -og Østeuropa er steget de senere år. Tyskland importerer en masse fødevareprodukter, petroleum og naturlige gasser.

Turistsektoren er også vokset. I disse dage er Tyskland en vigtig feriedestination. Turisterne er hovedsagligt fra Nederlandene, USA og Storbritannien. Bayern er en vaskeægte turistattraktion. Det er et idealt område for at dyrke vintersport. Endvidere tiltrækker Berlin mange turister, såvel som Sauerland, Thüringen og Schwarzwald (den sorte skov).

Tysklands valuta plejede at være Deutschmarken. Siden 2002 har landets valuta været euroen. Den har en fast værdi af 1.96 Deutschmark pr. euro.

Geografi og klima

Tyskland er beliggende i Centraleuropa og det dækker et område af omkring 357.000 kvadratkilometer. Grundet dets beliggenhed grænser landet op til forskellige lande: i nord grænser det op til Danmark, i øst op til Polen og Tjekkiet, i syd op til Schweiz og Østrig og i vest op til Benelux og Frankrig. Hele dets grænse er 3.618 km. lang. Derudover grænser landet op til Vesterhavet og Østersøen.

Tyskland er et relativt stort land, hvilket betyder at landskabet også er mangfoldigt. I nord er der hovedsagligt sletter bestående af fertil ler -og sandgrund. Norden og syden er adskilt af en central bjergkæde. I dette område har floder efterladt dybe dale. Skråningerne anvendes til vinavl. Sydtyskland består af høje bjerge, hvilke gradvist bliver til Alperne. Zugspitzeen i de Bayernske Alper er Tysklands højeste bjerg (2.962 meter).

Den største ø er Bodensee i den sydlige del af landet. Denne sø har en overflade på 570 kvadratkilometer. Der er adskillige store floder. Rhinen, Elben og Weseren flyder ind i Vesterhavet. Danuben flyder ind i Sorthavet.

Tyskland har et moderat maritimt klima. Dette betyder at vintrene er kølige og sommerne er milde. Gennem årene er der en masse nedbør. Årets koldeste måned er januar, hvor temperaturen kan nå minus seks grader celsius. Med temperaturer på omkring 17-20 grader celsius er juli den varmeste måned. Om foråret og om sommeren, grundet de varme vinde, kan temperaturer til tider stige enormt (indenfor få timer). I lavlandet i norden er nedbøret lavest. Som bjergene bliver højere stiger nedbøret. I disse områder er sommerne varmere og vintrene koldere.  

Trafik og infrastruktur

Kvaliteten af Tysklands infrastruktur er meget høj. Især i vesten er jernbaner og motorveje gode. Næsten 78% af al varetransport finder sted på vejene. De tyske Autobahns er berømte rundt omkring i verden; på mange strækninger er der ingen fartgrænse, selvom der er en rådgivet hastighed på højest 130 km/t. 

Tysklands jernbanenetværk er vidtstrakt og godt organiseret. I 1994 blev de vestlige og østlige transportskorporationer privatiserede og fusionerede til Deutsche Bahn AG. Udover at bære passagere transporterer toge også dele af nationens produkter. På adskillige baner mellem større byer er der højfartstoge, kørende mellem byer såsom Frankfurt, Hanover, Wuerzburg, Mannheim, Stuttgart, Munchen og Berlin. Især for forretningsfolk tilbyder højfartstoge en ideal måde at rejse hurtigt fra en by til en anden.

En del af varetransporten udføres ved at krydse vandet (20%). Eksempler på produkter, der transporteres på denne måde er jord, sten og kul. Kanaler er bygget for at forbinde de adskillige floder. Især Rhin-floden er en meget travl rute for transport. Vigtige indlandshavne er Duisburg, Cologne, Hamborg og Mannheim. Internationale handelsprodukter transporteres også på vand. Fra store havne, som Hamborg, Wilhelmshaven, Bremen/ Bremerhaven, Lübeck og Rostock, sejler skibe mod lande som Storbritannien, Danmark, Norge, Sverige og Nederlandene.

Lufttrafikken til og fra Tyskland er steget enormt de senere år. Der er 16 internationale lufthavne. Især Frankfurt lufthavnen am Main (Frankfurt Flughafen) er vigtig for Tyskland; efter London-Heathrow er det Europas næststørste lufthavn. Lufthavnene i Munchen og Dusseldorf er også store. Derudover er der lufthavne i Hamborg, Cologne/Bonn, Berlin og Stuttgart. Tysklands største flyselskab er Deutsche Lufthansa AG.

Tidszone

Tyskland har tidszonen GMT+1. Om sommeren (fra april til oktober) sættes urene en time fremad. Dette betyder at i løbet af sommeren frembryder mørket en time senere.

Mad og drikke

Det tyske køkken er alsidigt. Måltider er robuste og kan være en smule svære at fordøje. Der er en masse kød: bratwurst, stegt svinekød, roastbeef, osv. De fleste madretter inkluderer kartofler eller suppe. En traditionel tysk salat er Kartoffelsalaten: en salad med kartofler, agurk, mayonaise og løg. En berømt tysk delikatesse er Berliner Bolen (lavet af stegt gærdej).

Tyskere er vaskeægte øldrikkere. Der er adskillige mærker tilgængelige overalt i Tyskland (f.eks. Warsteiner og Bittburger). Caféer serverer ofte lokale øl. Nord Rhin-Westfalen er området hvor det meste øl drikkes. Endvidere drikker den tyske befolkning en masse af kaffe og vand.

Foruden traditionelle restauranter er der en del restauranter, der tilbyder udenlandsk madlavning (som tyrkisk, italiensk, græsk og kinesisk). Restauranter rundt omkring i Tyskland åbner oftest omkring kl. 18:00. Tyskerne selv spiser ikke middag for kl 20:00. Genralt set er tyske restauranter ikke specielt dyre. Det er almindeligt at efterlade en smule drikkepenge.

Husly

Tyskland er indrettet efter de mange turister, der besøger landet hvert år. Der er flere måder at tilbringe nætter i Tyskland på. Der er hoteller, B&Ber, lejligheder og pensionater. Der er også mange ungdomshosteller (især i de større byer) for de som er på økonomisk budget. Derudover er der ferieparker, hvor det er muligt at leje en hytte eller campe. Ofte er disse campingpladser yderst passende for familier med børn. 

Eksterne kilder

For mere information om Tyskland anbefaler vi Google såvel som de efterfølgende kilder:

Alle byer i Tyskland

EasyTerra Biludlejning Tyskland sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende byer: