• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Schweiz

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Schweiz.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Schweiz

EasyTerra Biludlejning Schweiz er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Schweiz

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Schweiz

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Schweiz

Biludlejning Schweiz

Information om Schweiz

Schweiz oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 67 afhentningslokaliteter i Schweiz. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Schweiz er et relativt lille land i midten af Europa. Officielt har Schweiz ikke en hovedstad. Siden 1848 blev Bern den føderale by. Arkitekturen i byens hjerte har en monumental værdi. Andre berømte schweiziske byer er Genève, Zürich og Basel.

Turister besøger hovedsagelig Schweiz for at beundre dets smukke natur. De storslåede Alper er velbesøgt. Eicher, Mönch og Jungfrau bjergtoppe danner et idyllisk billede, og er som regel benævnt sammen. Vandrere kan virkelig give sig selv en tur på de alpine egne og fjeldruter, ikke kun fordi de dejlige ruter, men også på grund af den rene luft. De klare og blå schweiziske søer med deres iskolde vand er en fryd for øjet. Desuden er Schweiz et populært rejsemål for vintersport. Hvert år er mange skiløbere og snowboardere draget til pisterne for at leve livet på sneen. Berømte skisportssteder er Davos, Sankt Moritz og Zermatt. Schweiz er et blomstrende, smukt og, især om vinteren, et meget omgængeligt land.

Historie

I 1291 trådte forbundsstaten Schweiz i eksistens. De tre landkommuner: Uri, Schwyz og Unterwalden grundlagde et forbund, som de nuværende Schweiz ville udvikle sig.

Før denne tid, i Stenalderen, beboede stammer dette område omkring den nuværende by Chur. Nogle af resterne, som er fundet er 11 tusind år gammel. Andre skatte er fra omkring 3800 f.Kr.. Lige siden har området været uafbrudt beboet. Stenalderen, Kobberalderen og Bronzealderen oplevede alle de forskellige folkeslag, der kom og gik. De fleste af dem var jægersamlere.

Helvetiere, lepontii, sadunia og raetiere fandt deres vej til bjergene, og fik sig selv et sted at bo i. Keltiske stammer bosatte sig i forskellige dele af den nuværende Schweiz omkring 1500 f.Kr.. I de første århundreder f.Kr. forsøgte helvetierne at erobre Gallien. De blev imidlertid nedkæmpet og sendt tilbage af Julius Cæsar.

I løbet af det første århundrede e.Kr. kom Alperne under regering af den romerske kejser. Dette havde vidtrækkende konsekvenser for kulturen, som blev romaniseret. Nuværende Avenches, i Vaud kantonen, blev romaernes administrative centrum. Frem til i dag kan man beundre amfiteateret i Avenches.

I det tredje århundrede e.Kr. blev de flade områder i Schweiz besat af alemanner-folket. De galliske og romanske stammer trak sig tilbage til bjergene. Dette er, hvordan det tyske sprog blev indført i Schweiz, og hvordan de romanske sprog endte i Alperne.

Kristendommen fandt vej til den schweiziske region i det fjerde århundrede. De første kirker blev bygget, og de første bispedømmer blev grundlagt i Genève, Basel og Sion. Indtil det syvende århundrede havde de forskellige grupper af alemanner, i den østlige del af Schweiz, deres egen religion. De tilbad guder som Wotan og Thor.

Romerriget var faldet og burgundiske konger herskede over Schweiz. Men frankerne tvang dem væk. Under karolingernes herredømme blev Traktaten i Verdun indgået. Fra dette øjeblik blev Bourgogne, Lorraine og Alamannia en del af det Hellige Romerske Rige.

Karolingernes magt aftog i det tiende århundrede. Saracenerne og Magyarerne plyndrede byer, som Basel og St. Gallen. Otto I besejrede Magyarerne i 955. Han integrerede områderne til hans Hellige Romerske Rige.

I løbet af det ellevte århundrede grundlagte Zähringer byer, som Bern, Thun, Murten og Fribourg. I begyndelsen af det trettende århundrede, da Zähringer dynasti sluttede, konkurrerede Huset Habsburg med Kyburgians om regionerne. I sidste instans fik det habsburgske hus det bedste ud af det.

I 1291 gjorde de førnævnte kantoner: Uri, Schwyz og Unterwalden, oprør mod Huset Habsburg. Allieret med den schweiziske konføderation besejrede de den habsburgske hær. I det følgende århundrede tiltrådte Zürich og Bern forbundet. I 1499 opnåede schweizerne deres uafhængighed fra det Hellige Romerske Rige.

Det sekstende århundrede oplevede de frivillige og ufrivillige ankomst af de andre kantoner. I løbet af dette århundrede blev reformationen sat i gang af Zwingli. Han døde under en reformationskrig i 1531. Herefter blev princippet om religionsfrihed indført. På grund af dette vendte katolicismen tilbage til Schweiz.

I 1541 genoplivede reformationen under ledelse af John Calvin. Dette førte til synoden i Dort i 1618 og 1619. De kanoniske skrifter i Dort, der blev formuleret, er stadig grundlaget for reformkirker.

I 1648, ved Westphalia freden, opnåede Schweiz officielt uafhængighed fra det Hellige Romerske Rige, selv om det i praksis havde haft den i lang tid. Schweiz blev en føderation.

Den franske revolution involverede Schweiz i sine kampe. Franskmændene besejrede deres naboland og erklærede den Helvetiske Republik i 1798. Kantonerne blev opløst, selv om dette mødte stor modstand. På Wienerkongressen i 1815 genvandt Schweiz officielt sin uafhængighed.

Freden blev restaureret, men kun for et øjeblik. I 1847 brød krigen løs mellem protestantiske og katolske kantoner. Inden for en måned blev krigen dulmet. Denne krig kan have varet lidt, men den førte til en føderal forfatning i 1848, hvori handel, lovgivning og militæret kom under jurisdiktionen af den føderale regering, mens de fleste andre spørgsmål skulle kantonerne selv afgøre på selvstændig vis. Forfatningen blev en succes, og fra da af blomstrede den schweiziske forbund.

Under de to verdenskrige holdt Schweiz fat i sin neutralitet. Tyskerne havde planer om at invadere Schweiz under verdenskrig, men faktisk aldrig gjorde det.

I 2002 tiltrådte Schweiz FN. Schweiz er ikke medlem af den Europæiske Union. I 2005 underskrev landet Schengen-aftalen Dublin-konventionen.

Samfund og kultur

Schweiz har omkring 7.5 millioner indbyggere. En femtedel af befolkningen kommer ikke fra Schweiz. Vigtige mindretal i Schweiz er serbokroater, albanere og tyrkere.

Kantonerne fra det schweiziske plateau er de mest folkerige. Her er de fleste indbyggere protestanter. I Alperne lever betydeligt mindre schweizere. Økonomien i denne region er baseret primært på landbrug. Her er katolicismen meget udbredt. Mere end fyrre procent af befolkningen er katolikker. Omkring det samme antal af den schweiziske befolkning er protestanter. Andre religioner, der er repræsenteret i Schweiz er buddhismen, islam og jødedom.

Der er fire officielle sprog. Tysk er modersmålet for mere end tres procent af befolkningen. Dette tyske sprog kaldes: Schweiziske tysk og afviger meget fra det højtstående tyske sprog, der undervises i Tyskland. Tyve procent af schweizerne taler fransk. Italiensk tales af 6.5 procent og rætoromansk tales af 0,5 procent. Denne sidste gruppe mennesker lever hovedsageligt i en del Graubünden kantonen.

Den schweiziske jodlen praktiseres primært i bjergområderne ved folkloristiske arrangementer. Jodlen bliver undertiden ledsaget af alpehorn. Schweizerne er berømte for deres disciplin. Ordenssans er også vigtigt for schweizerne.

Den politiske situation

Schweiz er en demokratisk føderal republik. Landet er opdelt i 26 officielle kantoner. Disse er stort ser uafhængige. Hver kanton har sin egen forfatning og juridiske system. Ud over dette er der også en regering og et parlament på kanton-niveau.

Det nationale schweiziske parlament består af to kamre. Nationalrådet har to hundrede medlemmer. Divisionen er repræsentativ i forhold til indbyggernes antal per kantonen. Det andet kammer er det schweiziske Statsråd, der har 46 medlemmer. Hver kanton er repræsenteret ved to medlemmer i dette råd. De seks halv-kantoner er repræsenteret af et byrådsmedlem.

Den schweiziske regering har syv ministre. Regeringen kaldes for det Schweiziske Forbundsråd. Parlamentet vælger Forbundsrådet. Parlamentet vælger præsidenten for Schweiz for en periode på et år. Præsidenten er leder af Forbundsrådet.

Økonomi

Den schweiziske økonomi er en af de mest kapitalistiske i verden. Levestandarden er generelt høj i Schweiz. Vigtige økonomiske sektorer er blandt andre banksektoren, kemisk- og farmaceutiskindustri og turisme.

Den finansielle sektor er hovedsageligt koncentreret i Zürich, Genève og Lugano. Den kemiske, farmaceutiske og bioteknologiskindustri er koncentreret i Basel.

Schweiz tiltrækker mange motorcyklister og vandrere. Om vinteren sværme af mennesker er tiltrukket af Alperne for at dyrke vintersport.

I Schweiz er valutaen den schweiziske franc.

Geografi og klima

Schweiz ligger i centrum af Europa, omgivet af Frankrig, Tyskland, Østrig, Liechtenstein og Italien. Landet er bjergrigt og har 41.290 kvadratkilometer. Schweiz et det Alpeland. Denne bjergkæde strækker sig fra syd til sydøst og dækker halvdelen af landet. Det højeste bjerg er Dufourspitze, som er 4634 meter høj. Selv om det mest berømte bjerg er Matterhorn. Dette er bjerg er 4478 meter høj. I den nordvestlige del ligger Jura. Dette er en mindre bjergkæde, der fortsætter i Frankrig. Jurabjergene ender i det Schweiziske Plateau. I nord danner Rhinen den naturlige grænse til Tyskland. Ved Schaffhausen brøler floden ind i Tyskland med storslåede vandfald. Rhône og Aare løber også gennem Schweiz. Tyskland og Schweiz deler Constance Sø eller Bodensee, som det kaldes på tysk. Andre store søer i Schweiz er Genève sø, Neuchâtelsøen og Lucerne-søen.

Bortset fra Jura og Alperne, er der to andre landskaber i Schweiz. Det førnævnte Schweiziske Plateau ligger mellem Jura og Alperne. Området strækker sig fra Genevesøen til Bodensee. Det høje plateau ved bakkerne er mellem firehundrede og sekshundrede meter høj. Bakkerne er dækket med enge og skove. Regionen dækker næsten en tredjedel af landet. De fleste schweizere bor i denne del. Store byer som Zürich, Geneve og Bern ligger på plateauet. Den nordvestlige Schweiz ligger over Jura, og dækker kun en tiendedel af hele landet. Her ligger den berømte by Basel.

Det schweiziske klima varierer betydeligt mellem de forskellige regioner. Somrene er generelt varme med nogle regn hist og her. Om vinteren er bjergene dækket med sne. Her kan vejrforholdene ændre sig pludseligt. I lavere dele af landet er vintrene mindre kolde, men mere skyet.

Føhn er en varm middelhavsvind, der kan blæse op om sommeren. Om efteråret er der normalt mindst nedbør.

Trafik og infrastruktur

Vejnettet i Schweiz er fremragende. Veje er velholdte og generelt ikke overfyldte. Vejskiltene er også meget tydelige. På næsten alle motorveje er man forpligtet til at have et emblem. Ud over dette opkræves afgift på visse bjergpas. Man må køre 120 kilometer i timen på motorveje. Inde i bebyggede områder er fartgrænsen 50 kilometer i timen og uden for bebyggede område må man køre 80 kilometer i timen.

At rejse med bus er en god mulighed i Schweiz. I byer samt mellem byer og landsbyer kører busser regelmæssige.

Tognetværket i Schweiz er omfattende. At rejse med tog er hurtig og meget komfortabel. Togene er rene, de kører ofte og tidsplaner er pålidelige.

Store internationale lufthavne er Zürich International Lufthavn og Genève Lufthavn. Rejsende kan også indrejse til og udrejse af Schweiz fra Basel Lufthavn, Bern Lufthavn og Lugano Lufthavn. Basel Lufthavn har det særlige kvalitet af at være schweiziske samt fransk.

Mad og drikke

Berømte schweiziske retter er rösti og raclette. Rösti er en ret, som udspringer af den tysktalende del af Schweiz. I Bern kantonen plejer landmænd at spise denne morgenmad. Den består af revet kartofler, der er bagt i en rund form. Bacon, ost, æble eller løg kan tilsættes. Især de schweiziske oste er værdsat i almindelighed. Berømte slags er Emmental, Gruyere og Appenzell. Schweiziske chokolade er fremstillet fra det attende århundrede og fremefter.

I dalen, i den sydlige del af Schweiz, er klimaet gunstigt for vindyrkning. Især i kantonen og omkring Genevesøen er der masse vindyrkning. Vaud, Neuchâtel og Bern kantonerne producerer også vine. Schweiziske vine er ikke særligt værdsat. Vinene er overvejende forbrugt i Schweiz.

Tidszone

I Schweiz er tiden GMT/UTC+ 1. Om sommeren stilles uret GMT/UTC+ 2 frem.

Husly

Der er rigeligt med hoteller. Selv gæster med specielle ønsker har muligheden for at vælge mellem en række hoteller. Nogle af hotellerne i Schweiz er kendt for deres smukke og idylliske beliggenhed. Andre er attraktive for forældre med børn. Budgethoteller og luksuriøse hoteller; man kan sove i en hotelkæde eller i et familiehotel. Alt er muligt.

Bed&Breakfast er også meget populær i Schweiz. Der anvendes et klassificeringssystem, der ligner systemet, der anvendes for hoteller. Gæstehuse tilbydes ofte af private personer. Nogle gange er det også muligt at overnatte på en gård.

Man kan finde vandrehjem i alle større byer, som Basel, Bern og Zürich, men også i kendte skisportssteder. Der er næsten tres vandrehjem i Schweiz. Nogle er beliggende i dejlige gamle gårde, andre i moderne bygninger. I landområderne, i bjergene og i byerne, kan rejsende altid tilbringe natten i et af vandrehjemmene. Nogle klostre tilbyder også et sted for at overnatte.

Schweiziske campingpladser er generelt godt velholdte, og ofte ligger på smukke steder.

Eksterne kilder

For mere information om Schweiz, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Swiss franc
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  80 km/h
 • Sprog
  German, French, Italian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Avis
 • Unirent Car Rental
 • Enterprise
 • Europcar
 • Dollar Rent a Car
 • Thrifty
 • National Car Rental
 • Alamo
 • Keddy By Europcar
 • Flizzr
 • Green Motion
 • Hertz
 • Sixt
 • Budget
 • RPS Luxe
 • Elite (Luxury)
 • CITROEN
 • AVIS Car-Away
 • McRent
 • AbsoluteCar
 • Your Rent
 • Edel & Stark
 • FireFly Car Rental
 • NÜ Car Rentals
 1. Hjem
 2. Biludlejning Schweiz