• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Grækenland

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Grækenland.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Grækenland

EasyTerra Biludlejning Grækenland er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Grækenland

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Grækenland

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Grækenland

Biludlejning Grækenland

Information om Grækenland

Grækenland oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 83 afhentningslokaliteter i Grækenland. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Introduktion

Grækenland er et land, der består af mange øer. Det er et populært feriested og det besøges årligt af millioner af turister. Grækenland er stedet for de der elsker at solbade samt kulturfanatikere. Landet har en betagende kulturel og historisk arv. Grækere, romere, byzantere, venetinere og osmannere har efterladt sig spor overalt. I vores moderne samfund er der mange indflydelser fra den klassiske oldtid.

Historie

Det Ægæiske Havs kystlinjer huser Europas ældste historie. Omkring 800 f.Kr. blev de græske byer grundlagt. Folk levede af landbrug, fiskeri og besætning. Efter en intens kamp mellem spartanerne og athenerne blev Grækenland forenet og anført af Aleksander den Store. Aleksander var fast besluttet på at besejre Det persiske Rige. Han var succesfuld, skabte Det græske Rige og introducerede en ny era: Den hellenistiske Periode.

I 168 f.Kr. blev Grækenland erobret af romerne. Grækenland blev tilføjet til Romerriget og blev given navnet Achaea. Græsk kultur blev ikke fortabt. Romerriget blev opdelt i 395 e.Kr., til et Vestromersk rige, med hovedstaden Rom, og et Østromersk rige med hovedstaden Konstantinopel. Den vestlige del gik snart ned ad bakke, mens den østlige del opblomstrede enormt. Denne del blev senere kendt som Det byzantiske Rige. Riget inkluderede Grækenland og var centreret omkring Konstantinopel (nu til dags Istanbul).

Det byzantine Rige led af mange angreb fra fjender. Det 12. og 13. århundrede markerer Det byzantiske Riges højdepunkt. Den gyldne Alder passerede snart; riget blev nødt til at kæmpe mod romerne og osmannerne. I 1453 startede den osmannske invasion. Det byzantiske Riges centrum, Konstantinopel, faldt i osmannske hænder.

I løbet af den osmannske besættelse vedligeholdte Grækenland dets ægthed, kultur og sprog. Den græsk-ortodokse kirke spillede der en vigtig rolle. I 1829 erklærede Grækenland sin uafhængighed fra Det osmannske Rige. Med hjælp fra Frankrig, Storbritannien og Rusland drev grækerne osmannerne ud. Grækerne udviste osmannerne. Grækenland blev et monarki. Den græske konge Otto var født i Salzburg. Frankrig, Storbritannien og Rusland ville have, at landet blev styret af en udefra. Grækenland blev et selvstændigt monarki under beskyttelse af de tre lande Frankrig, Storbritannien og Rusland.

I løbet af det 19. og 20. århundrede fik Grækenland langsomt skovlen under osmannerne. Grækenland, en allieret af de allierede, erobrede områder under 1. verdenskrig. Kampen mellem Tyrkiet og Grækenland nåede dets højdepunkt i 1919. I tre år udkæmpedes en krig mellem de to lande. I 1923 døde kongen og parlamentet afskaffede monarkiet. Grækenland blev en republik. I 1935 blev monarkiet dog genoprettet efter en folkeafstemning.

Under 2. verdenskrig var Grækenland besat af nazi-Tyskland. I 1944 blev landet befriet af hærer fra Storbritannien, Australien og New Zealand. Ligesom mange andre lande led Grækenland hårdt under krigen. Delvist på grund af USA og Marshall planen formåede landet at genopbygge sig selv. Den politiske situation var dog ikke stabil. Et kup fandt sted og et militært regime kom til magten. Kommunistiske og politiske ledere blev arresteret og mishandlet. I 1973 blev Grækenland en republik under præsident Papadopoulos. I det samme år blev han fortrængt.

Grækenland ville ikke længere være medlem af NATO fordi organisationen ikke havde protesteret mod den tyrkiske invasion af den græske ø Cypern. Nu til dags er en del af Cypern fortsat kontrolleret af tyrkerne og den anden del er i græske hænder.
Cypern-debatten nedlagde regimet. I 1974 kom Karamanlís til magten. Han havde returneret fra Paris, hvor han havde levet som politisk flygtning. Ved hans ankomst blev han hyldet. Karamanlís grundlagde det politisk konservative parti "Nea Dimokratia" og vandt flere valg. I 1980 blev han præsident. I 1981 blev Grækenland medlem af EU. De efterfølgende årtier var karakteriserede af økonomisk vækst og velstand.

Samfund og kultur

Grækenland har mere end 10 millioner indbyggere (2006). Ikke mindre end 98% af befolkningen er græsk. Et antal af de oprindelige minoriteter er tyrkere, makedonere og slavere. Omkring 60% af de nyere immigranter er fra Albanien, Bulgarien, Armenien, Rumænien, Ukraine, Pakistan og Georgien. Det officielle sprog er græsk og tales af 99% af befolkningen.

De fleste grækere er medlem af den græsk-ortodokse kirke. 1,3% af befolkningen er muslim. Der er tilmed et antal af romersk-katolske, protestanter og jøder. 
Den græsk-ortodokse kirke har altid spillet en vigtig rolle indenfor græsk kultur. Grækenland er det mest religiøse land i EU (med undtagelse af Malta og Cypern). Grækerne er følelsesmæssigt tilknyttet den ortodokse kirke og de ser den som deres naturlige religion. Den græske grundlov garanterer religionsfrihed, men definerer samtidig den græsk-ortodokse kirke som den dominerende religion. I praksis er kirken og staten tæt knyttet. I 2005 begyndte en diskussion om at adskille kirken og staten pga. en korruptionsskandale blandt kirkelige ledere.

Den græske kultur er tusindvis af år gammel og stod ved det vestlige samfunds vugge. Dets ældgamle arkitektur findes fortsat i mange lande. Græsk filosofi er også yderst vigtigt for det moderne vestlige samfund. I særdeleshed de filosofiske værker af Sokrates, Platon og Aristokeles har haft en enorm indflydelse. Græsk mytologi er en vigtig del af kulturen. Mytologien forklarer verden, i hvilken vi lever, og beskriver den som baseret på en stor variation af guder, gudinder, helte og heltinder. Græsk mytologi blev mundtligt overleveret fra generation til generation. Velkendte figurer fra denne mytologi er Achilleus, Afrodite, Herakles og Zeus. Der er mange flere eksempler på indflydelse fra den græske kultur i det moderne hverdagssamfund. F.eks. De Olympiske Lege. Disse lege stammer oprindeligt fra oldtidens Grækenland og er blevet afholdt i nyere tids samfund siden 1896. I 2004 var Grækenland vært for legene. Landet var stolt og arrangerede en genlydende succes.

Det græske folk er kendt for deres gæstfrihed. Som turist vil du blive behandlet som en besøgende gæst og det er meget muligt, at folk vil invitere dig ind i deres hjem. Manden er stadig det dominerende køn og de sidder sammen for at diskutere alle former for sager. Forskellen mellem en kvindes liv på landet og i byen er dog enorm. I byen er den ubalance, der eksisterer overalt i Grækenland, blevet mindre. Familie spiller fortsat en vigtig rolle i den græske kultur. Børn bor sammen med deres forældre indtil, og sommetider endda efter, de er blevet gift.

Politisk situation

Grækenland er en parlamentarisk republik. Præsidenten er statsoverhovedet og vælges hvert fjerde år af parlamentet. Den nusiddende præsident af Grækenland er Karolos Papoulias (siden 2005). Han er medlem af PASOK (socialistisk bevægelse). Dette parti blev grundlagt i 1981 af Papandreou.

Premierministeren, kabinettet og parlamentet spiller alle centrale roller i den politiske proces. Præsidenten har begrænset autoritet og mange ceremonielle funktioner. I øjeblikket er regeringen formet af ND (nydemokratiske parti). Siden 2004 har Karamanlis været premierminister. Parlamentet har kun et kammer: Repræsentanternes Hus, hvilket har 300 medlemmer.

Foruden PASOK og ND, er der et tredje stort politisk parti: Græsk nationale Befrielsesfront. Dette parti blev grundlagt i begyndelsen af 2. verdenskrig. Oprindeligt var det en græsk modstandsbevægelse.

I Grækenland er alle over 18 år stemmegyldige.

Økonomi

Grækenland har altid været et landbrugsland. Efter 2. verdenskrig begyndte industrien for alvor. Halvejs gennem det sidste århundrede var næsten halvdelen af den profesionelle befolkning stadig aktive inde for landbrug, hvorimod det nu til dags er mindre end 20%. Dette er dog stadig en del for et EU-land. Omkring 20% af den profesionelle befolkning arbejder inde for industri. Mad -og tobaksindustrien, konfekt -og tekstilindustrien, den kemiske industri, syntetisk stof industrien og papirsindustrien er vigtige industrier for Grækenland. Industrien er koncentreret omkring landets to hovedbyer: Athen og Thessaloniki. Den græske industrisektor domineres af mange små selskaber. Regeringen er normalt ansvarlig for de store selskaber.

Ikke færre end 60% af den græske befolkning arbejder indenfor servicesektoren. Millionvis af turister kommer til Grækenland hvert år og turistindustrien er meget vigtig for den græske økonomi. Mange turister kommer fra England, Tyskland og USA. Skibsfartsindustrien er en anden vigtig industri for den græske økonomi. Grækenland har det højeste antal skibe i verden. Eksporten af produktionsgoder som telekommunikation, hardware og software er vigtige støtter for økonomien. Dertil bidrager eksporten af landbrugsprodukter, madvarer og benzin også betydeligt til landets BNI.

Den græske økonomi er sommetider anset som værende et mirakel. Den er karakteriseret af en hurtig økonomisk vækst og i øjeblikket er Grækenland et succesfuldt land med en høj levestandard. Vigtige problemstillinger i nutidens græske økonomi er bl.a. arbejdsløshed og sociale velfærdsreformer. Derudover spiller privatisering en vigtig rolle og skattesystemet ransages. Endvidere vil regeringen nedsætte bureaukrati. Forudsigelserne lader til at være gode. Det er forventet at økonomien vil fortsætte sin vækst.

I 2001 introducerede Grækenland euroen som dets nationale valuta.

Geografi og klima

Grækenland er beliggende i det sydøstlige Europa. Hovedstaden er Athen. Landets grænser er en total af 1.160 km. Grækenlands naboer er Albanien, Makedonien, Bulgarien og Tyrkiet. Grækenland består af et stort stykke land på den sydlige ende af Balkanhalvøen. Den Peloponnesiske halvø er adskilt fra fastlandet ved Korinth kanalen. Denne berømte havbugt er 127 km. lang.

Grækenland er i besiddelse af ca. 3.000 øer. Øgruppen er beliggende både i det Ægæiske Hav, i Middelhavet og det Ioniske Hav. Den fulde kystlinjes længde er 15.000 km. Kreta ligger syd for det græske fastland og er Grækenlands største ø. Denne ø er et populært feriested.

Grækenland er et af de mest bjergfyldte lande i Europa. Næsten 80% af landet består af bjerglandskab. Det højeste punkt er Bjerg Olympus (2.917 meter højt). I gamle dage var dette bjerg anset som værende gudernes trone. Grækenland har ikke mange store floder. De fleste floder er altid tørre og kan derfor ikke anvendes til skibsfart. Et af de vigtigste græske floder er Acheloós. I den nordlige del af landet er der et antal store søer, som f.eks. Ioannina, Kastorias og Prespa.

Det græske klima varierer afhængigt af området. Kystområdet har et middelhavsklima. Det betyder milde, våde vintre og varme, tørre sommere. I bjergområdet er vintrene meget kolde og der falder sne mange steder. Sommerne er varme og temperaturerne kan nå op til 40 grader celsius. Grækenland har intet mindre end 300 dages solskin om året. Januar og februar er de koldeste måneder med temperaturer mellem ni og 15 grader celsius i middelhavsområdet. Juli er den mest solrige måned.

Trafik og infrastruktur

I Grækenland er en lejet bil en behagelig måde at rejse på. I de senere år er motovejenes infrastruktur blevet forbedret. Det bjergfyldte landskab gør det mere besværligt at bygge motorveje. Vigtige motorveje er Egnatia motovejen, Pathe motorvejen, Ionian motorvejen og Attiki Odos motorvejen. Rion-Antition broen er en vigtig 2,5 km. lang ophængningsbro. Denne bro forbinder Grækenlands fastland med den Peloponnesiske halvø. Minimumsalderen for at køre i Grækenland er 18 år. Børn under 10 år er ikke tilladt på forsædet. Sikkerhedsseler er påkrævet på forsæderne. Fartsgrænserne er vist i kilometer.

Bussen er også en fremragende måde at rejse på. Der er nok med busforbindelser gennem hele landet. Hvad enten du er i en by og vil til en anden by eller omend du er på et alsidesliggende sted på en ø; der vil altid være en bus. Derudover er at rejse med bus en god idé rent økonomisk.

Det græske jernbaneselskab (OSE) betjener jernbanesystemet. Toget er landets billigste måde at rejse på. Der er mange toge, som stopper overalt. Som resultat kan det tage noget tid. Der er også hurtigere toge, som forbinder vigtige byer. Pelopponese stationen og Larisis stationen er de største jernbanestationer i Athen. Fra Larisis stationen afgår der internationale toge mod f.eks. Istanbul og Sofia.

Grækenland har 123 store havne, hvor passagerskibe, krydstogtsskibe og fragtskibe ankommer. Nogle vigtige havne er Piraeus, Thessaloniki, Volos og Patras. At rejse med båd er meget almindeligt eftersom Grækenland består af så mange øer. Der er tilmed internationale bådsforbindelser. F.eks. er det muligt at sejle til Italien fra Grækenland.

De fleste besøgere flyver til Grækenland. I de senere år er mange af Grækenlands internationale lufthavne blevet forbedrede. Athens internationale lufthavn kaldes sommetider "Europas sydlige portåbning til verden". Vigtige lufthavne er: Athens internationale lufthavne, Heraklion Iraklio lufthavn, Rhodos lufthavn, Kerkyra lufthavn, Thessaloniki lufthavn, Kos lufthavn, Chania lufthavn, Zakynthos lufthavn, Samos lufthavn, Mykonos lufthavn og Santorini (Thira) lufthavn.

Mad og drikke

Græske madretter er almindeligvis ikke varme. Grækerne er overbeviste om, at smagen forbedres når retterne ikke er for varme. Turister synes måske at maden ikke er varm nok. Mange retter tilberedes med olivenolie. Landet er et af verdens største olivenolie-producenter. Den smagfulde "Kalamata" er Grækenlands mest berømte oliven. Endvidere er det græske køkken karakteriseret ved brugen af friske grøntsager og mange forskellige urter. 

Det græske køkken har et antal specialiteter. En yndlings appetitvækker er tzaziki: en blanding af cremet youghurt med argurk og hvidløg. Den græske auberginesalat (melitzanosaláta) og fyldte vinblade (dolmadhakia) er berømte retter. Grækere spiser en masse suppe med brød og salat til. Det græske køkken har også få basale retter såsom Moussaka (gryderet med auberginer), Mezedes eller mezze (små snacks af grøntsager og/eller kød og/eller fisk) og souvlaki (bidder af ristet kød på en stage).

Grækerne spiser relativt sent. Restauranter er ofte ikke åbne for turister før kl. 19:00 og de fleste grækere spiser ikke før kl. 21:00. På restauranter er drikkepenge på 10% almindeligt.

Den nationale græske drik er ouzo. Det består hovedsagligt af vand og alkohol og smager ligesom anis. Mange restauranter tilbyder deres gæster ouzo som en appetitvækker. Mange grækere drikker ouzo rent, men vand er tilført for at fortynde appetitvækkeren. Det er også almindeligt at drikke øl og vin. Retsina er den mest velkendte græske vin. Denne vin er normalt hvid og kan genkendes ved dens rosinske aroma.

Husly

Mange turister der kommer til Grækenland bor på hoteller eller i lejligheder. Der er mange varianter af indkvarteringsmuligheder. Folk booker tit deres husly som en del af en pakkeaftale. Hotellerne og lejlighederne er ofte beliggende tæt på stranden eller en by. Det er også muligt at leje en bungalow eller en villa. Camping er også muligt: der er omkring 300 campingspladser der alle varierer i både pris og kvalitet. At campe i Grækenland er en unik måde at beundre og opleve den klassiske antikskultur. Endeligt er et hostel en billig måde at tilbringe nætterne på. Dette er en mulighed der ofte vælges af backpackere og ø-hoppere.

Tidszone

Grækenland har en tidszone kaldet GMT+2. Dette er østeuropæisk tid. Grækenland har dertil en dagslys sparetid.

Eksterne kilder

For mere information om Grækenland anbefaler vi Google og de efterfølgende eksterne kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Euro
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Greek (modern)
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Royal Rent a Car Crete
 • Budget
 • Alamo
 • Enterprise
 • Thrifty
 • Avis
 • Exer Rent A Car
 • Drive Hellas
 • National Car Rental
 • Carwiz rent a car
 • Dollar Rent a Car
 • Abbycar
 • Sixt
 • Drive On Holidays
 • Centauro
 • Hertz
 • Payless Car Rental
 • wheego
 • SurPrice car rentals
 • Yours Carrental
 • Autounion Car Rental
 • addCarRental
 • Europcar
 • Volta4u
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Record Go
 • Goldcar Key'n Go
 • OK Mobility
 • Goldcar
 • FireFly Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Green Motion
 • Autorents.gr
 • Viaggiare Rent
 • OtoQ
 • City Car Rent a Car
 • Autoclick
 • Hawk Rent A Car
 • Your Rent
 • Keddy By Europcar
 • Alpha Car Hire
 • Acropolis Rent a Car
 • NÜ Car Rentals
 • InterRent
 • Localiza Car Rentals
 1. Hjem
 2. Biludlejning Grækenland