Billeje Sardinien

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Sardinien.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Biludlejning Sardinien

  1. Hjem
  2. Biludlejning Italien
  3. Sardinien
EasyTerra Biludlejning Sardinien er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere en lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Sardinien

Indledning

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet (kun Sicilien er større). De mest populære turiststrande ligger langs den nordlige og sydkysten, men i mellem er der masser at udforske på Sardinien. Smuk natur, maleriske landsbyer og rå kyster. Øen lokker til at udforske den med en udlejningsbil.

Befolkning

Sardinien er en tyndt befolket ø: Den har 1,6 millioner indbyggere på et territorium af 25.000 km². Det største befolkningscentre ligger langs kysten, kun få mennesker lever ud på landet.

Beliggenhed

Sardinien er beliggende syd for den franske ø Korsika og cirka 230 kilometer nord for den tunesiske kyst. Centralt på øen ligger en bjergkæde med Punta La Marmora (1.834 meter) og Monte Limbara (1.362 meter) som sine højeste punkter.

Økonomi

Landbrug og kvægavl udgør en vigtig del af Sardiniens økonomi. Også mange geder og får bliver holdt. Mælken bruges til at lave fremragende ost. Desuden dyrkes grøntsager, citrusfrugter og ris. Vine fra Sardinien har et fremragende ry. Fiskerierhvervet er ikke så vigtigt, selv om de fisker efter tun, der primært eksporteres til Japan. Der er også mineindustrien på Sardinien. Blandt andet granit, kul, guld og bauxit er udvundet. Turisme er den vigtigste kilde til indkomst og beskæftigelse. Årlig tiltrækker øen omkring 2,5 millioner besøgende.

Lufthavne

Sardinien har tre internationale lufthavne. Lufthavnen i Cagliari, Elmas Lufthavn, ligger nord for hovedstaden, langs hovedvejen SS130. De to andre lufthavne anvendes hovedsagelig af lavprisflyselskaber: Alghero i nordvest og Olbia i nordøst (indgangen til Costa Smeralda).

Offentlig transport

Bustransport er god og varetages af den Azienda Regionale Sarda Trasporti. Alle større byer har regelmæssige forbindelser; små landsbyer ofte drives bare én gang om dagen. De mindste landsbyer kan kun nås ved at leje en bil. Desuden er der tog på Sardinien. På Sassari og Cagliari er der sporvogne, delvist under jorden. Trenino Verde er et meget hyggeligt lille tog, der kører på en smal jernbane, som tager dig gennem de smukkeste områder på Sardinien. Der er også færgeruter mellem byerne Cagliari, Porto Torres, Olbia, Golfo Aranci og Arbatax.

Trafik og parkering

Sardinien er den eneste region i Italien uden motorveje. De vigtigste veje er fremragende. Disse forbinder alle større byer. De sekundære veje er ofte smalle og kurvede. Dér er du nødt til at køre forsigtigt og langsomt. Hvis du kører din udlejningsbil længere ude på øen, kan nogle veje være uasfalterede. Så, pas på løse sten. Det er bedst at undgå byens centre og turistcentre. Gaderne er smalle og til tider nogle dele er lukket for trafik.

Hoteller

Sardinien har et fremragende indkvarteringstilbud. De fleste af dem ligger langs kysten og naturligvis i turistcentre. Hvis du ønsker at opleve den virkelige Sardinien, er det bedste til at gøre, at leje en bil og booke et værelse i et af de lokale hoteller ud på øen. Reservationer er kun nødvendigt i sommermånederne for overnatningssteder langs kysten.

Eksterne kilder

For mere information om Sardinien, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Alle byer i Sardinien

EasyTerra Biludlejning Sardinien sammenligner priserne for biludlejning i de følgende byer: