Billeje Danmark

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Danmark.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Danmark

  1. Hjem
  2. Biludlejning Danmark
EasyTerra Biludlejning Danmark er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.1 af 10 Antal kundebedømmelser: 13
Johan Petur S Olsen Hertz Billund Lufthavn
“God service og fin lille bil”

“God service og fin lille bil. Hvordan er det med SAS Eurobonus hos jer ?”

04-02-2019 07:27
Jane Budget Københavns Lufthavn Kastrup
“Jeg bestilte Qashqai eller lign...og…”

“Jeg bestilte Qashqai eller lign...og fik en anden og Qashqai var ikke tilgængeligt til denne prisklasse, da der var gps. Synes det var misvisende..”

31-10-2018 11:41
Peter Van Der Vlies Europcar Billund Lufthavn
“En af livets små luksus”

“"Let at få et overblik, hvor du bedst bestiller din bil. Eneste ulempe er mulighederne for forsikring. Hvis jeg vælger fradragsberettigede dækning, er det ikke helt fradragsberettigede og yderligere omkostninger er undertiden tilføjet af udlejningsfirmaet på stedet. "”

10-03-2015 15:21

Information om Danmark

Introduktion

Danmark er et land i overflod af vand, da størstedelen er omgivet af hav. Dette betyder, at du dér kan nyde vidunderlige bådture og lækre fiskeretter. Kulturelskere kan besøge slotte, godser og museums. Derudover er der mange efterladninger fra vikinge-tiden. Danmark er et passende feriested for familier med små børn. Legoland er en berømt attraktion, som ingen besøgende i Danmark bør misse. Dertil er der masser af smukke, brede sandede strande.

Historie

Ligesom Norge og Sverige var Danmark beboet af vikingerne fra det niende til det ellevte århundrede. Vikingerne var kendt for deres tilbøjelighed for at plyndre andre dele af Europa. I slutningen af det tiende århundrede magter de danske konger at erobre Sverige og det blev erobret af danskerne. Monarkiet var meget vigtigt i Danmark og kongen besad en magtfuld position. I det trettende århundrede bestemte adlerne sig for at begrænse kongens magt; kong Erik V blev tvunget til at underskrive et dokument (dette dokument blev anset som værende landets første grundlov).

I 1397 var Danmark, Sverige og Norge forenet i et monarki: Kalmar unionen. Unionen var skabt af den danske dronning Margrethe. Svenskerne var dog ikke enige i magtcentraliseringen i Danmark. I 1532 førte dette til unionens opløsning. Norge forblev dog imidlertidigt en del af Danmark. I 1536 stadfæstede Christian III lutheranisme som Danmarks statsreligion.

Siden Kalmar unionen var Danmark i krig med Sverige gang på gang. På land var svenskerne stærkere; til havs var danskerne uovervindelige. Både Sverige og Danmark formåede at erobre større dele. I løbet af det 18. århundrede kom Danmark i konflikt med andre lande i Europa såvel. Den engelske flåde var farlig og Rusland valgte Englands side. Danmark blev nødt til at samarbejde med franskmændene under Napoleon. Efter Napoleons nederlag blev Danmark straffet slemt for at have støttet Frankrig: landet var nødt til at opgive Norge til Sverige.

Danmark var ikke længere en kæmpe kraft og var senere nødt til at opgive dets kolonier. I 1839 var Christian VIII konge af Danmark. Selvom han ønskede absolut magt modstod befolkningen mere og mere monarkens kraft. Christian besluttede sig for at ændre i grundloven på en sådan måde, at Danmark gradvist blev et parlamentarisk demokrati. I 1848 afskaffede Frederik VII det absolutte monarki fuldstændigt. Senere var der et utal af krige om hvem der kontrollerede halvt danske/halvt tyske Schleswig-Holstein. Danskerne tabte den 2. Schleswig krig og var nødt til at give området til tyskerne.

Under 1. verdenskrig forblev Danmark neutrale. Under 2. verdenskrig forsøgte Danmark at forblive neutrale igen. I 1940 invaderede Tyskland dog Danmark og besatte landet i fem år. Efter 2. verdenskrig blev Danmark medlem af FN. I 1973 blev det også medlem af EU. På trods af medlemsskabet er landets forhold til EU en drilsk sag. Da andre lande valgte at godkende euroen som deres nationale valuta valgte Danmark at afvise.

Samfund og kultur

Danmark har ca. 5,5 millioner indbyggere, hvoraf 85% af dem bor i og omkring byområderne. Resten bor på de danske øer, i Jylland og på de semi-selvstændige områder Grønland og Færøerne. Den gennemsnitlige befolkningstæthed er 126 mennesker pr. kvadratkilometer. Der er kun en lille procentdel udlændinge i Danmark, som især består af tyskere og skandinavere.

Langt størstedelen af danskere taler dansk. Der er dog diverse dialekter. Grønland og Færøerne har deres egne sprog (grønlandsk og færørsk). I sydjylland taler man også tysk. Dansk er relateret til de andre skandinaviske sprog. Mange danskere taler også engelsk og tysk såvel som dansk.

Den nationale kirke er den evangeliske-lutheranske kirke. Omkring 85% af befolkningen tilhører denne religion. Andre folk er romersk-katolske, protestanter, jøder eller muslimer. I det moderne danske samfund spiller religion ikke en central rolle længere.

I Danmark er der meget, der minder om dagene hvor vikingerne styrede landet. Der er adskillige museums, der viser arkæologiske kunstgenstande. Endvidere er dansk design berømt i hele verden. Dansk design er karakteriseret ved dets enkle linjer og mangel på detaljer. Teaterfanatikere vil nyde København mest. En velkendt turistattraktion er forlystelsesparken Legoland, i Billund, en miniature verden lavet udelukkende af lego. Mange turister besøger også statuen af den berømte Hans Christian Andersen. Han er kendt overalt i verden for sine smukke eventyr og historier.

Politisk situation

Danmark er et konstitutionelt monarki anført af dronning Margrethe II. Dronningens magt er dog begrænset. Sammen med parlamentet og Folketinget styrer hun den lovgivende magt. Parlamentet består af et hus med 179 medlemmer. 40 sæder gives til partier, der ikke klarede over vælger-dørstærsklen. Grønland og Færøerne har også to sæder. Parlamentariske valg finder sted hvert fjerde år. Alle danske mænd og kvinder over 18 år er gyldige til at stemme. En gang imellem er der også folkeafstemning.

Dronningen og ministerne er ansvarlige for den udøvende magt. Ministerne er ansvarlige for parlamentet. Premierminister Anders Fogh Rasmussen er den nuværende regerings overhoved.

I Danmark er der adskillige politiske partier. Intet parti har nogensinde opnået absolut flertal af stemmer. Siden 1945 har Socialdemokratiet spillet en vigtig rolle. I øjeblikket er Socialdemokratiet lederen for oppostionspartierne. Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti vandt tilsammen flertal og formede sammen koalition.

I Danmark er der 275 kommuner, som er inddelt i 14 amter. Ligesom parlamentet er kommune -og amtsregeringer valgt hvert fjerde år. Borgmester vælges af byrådets medlemmer. 

Økonomi

Oprindeligt levede mange danskere af landbrug. Efter 2. verdenskrig blev industrien vigtigere og i disse dage bidrager landbrug kun med 5% af landets BNI. Nogle vigtige landbrugsprodukter er sukker, kartofler og majroer. Mange landbrugspodukter eksporteres til andre EU-lande.

Udover landbrugsprodukter eksporterer Danmark også en masse fisk. Den danske fiskeindustri er udbredt. Andre eksportvarer er madvarer, kemiske produkter, maskiner og metaller. Danmark eksporterer produkter til EU-lande (især Tyskland og Sverige) og USA. Danmark importerer derimod faretøjer, benzin og maskiner. Vigtige importlande er Tyskland, Sverige og Norge.

I de seneste år har den danske økonomi vokset. I 2003 var Danmark et af verdens ti rigeste lande. Danmark har ikke taget euroen til sig som dets nationale valuta. I stedet har landet valgt at beholde den danske krone (DKK). Prisniveauet i Danmark er ca. 10% højere end det er i Nederlandene.

Geografi og klima

Med en overflade på over 43.000 kvadratkilometer er Danmark det mindste land i Skandinavien. Danmark er beliggende nord for Tyskland og består af to dele: halvøen Jylland og øen Sjælland. Jylland dækker hovedparten af Danmark og det forbinder landet med fastland Europa. Sjælland er den største ø i Danmark; det er også hvor landets hovedstad København ligger. Grønland og Færøerne er en del af Kongeriget Danmark. Disse områder er selvstyrede.

Danmark er et land i overflod af vand og den har en meget vidtstrakt kystlinje på ca. 7.300 km. hovedsagligt på grund af de utallige øer (mere end 400!). Den danske kyst er udgjort af sandede strande, klitter, dykker og mudderbanke. Danmark grænser op til diverse have: Skagerrak (i nord), Vesterhavet (i vest), Kattegat og Østersøen (i øst). Fordi Danmark kun grænser op til Tyskland i syd er hele dets landegrænse ikke mere end blot 67 km.

Danmark har et moderat kystklima. Vestervindene giver moderate milde temperaturer. Klimaet er influeret af temperaturerne fra Vesterhavet. Dette betyder, at vintrene kan være kolde, mens sommerne ofte er milde og solrige. Februar er årets koldeste måned med temperaturer under nulpunktet. Juli er den varmeste med temperaturer omkring 17 grader celcius. I maj og juni er nedbøret lavest; august, september og oktober er generalt de vådeste måneder. Det mindste nedbør falder i Jylland.

Trafik og infrastruktur

Der er adskillige måder at rejse til og fra Danmark. I bil kan landet nåes hurtigst via Bremen og Hamborg (Tyskland). Fra flere større europæiske byer er der også toge der går til København. F.eks. er der internationale toge fra Paris og Amsterdam. Det er også muligt at besøge Danmark med bus.

Et land som Danmark, med al dets vand, har brug for fremragende kystfaciliteter. Der er adskillige broforbindelser mellem Danmark og andre lande. Landets største bro forbinder Falster og Sjælland. Øerne Fyn og Sjælland er forbundet med en 20 km. lang bro-tunnelsforbindelse. Det er også muligt at tage færgen fra Danmark til Tyskland, Sverige, Norge og København, Århus, Ålborg, Fredericia og Esbjerg.

Mange turister besøger Danmark med fly. De to internationale lufthavne er Kastrup lufthavn (Københavns lufthavn) og Billund lufthavn (Jylland). Fra København er der flyafgange til diverse nationale lufthavne: Esbjerg lufthavn, Ålborg lufthavn, Århus lufthavn, Odense lufthavn og Rønne. De danske flyselskaber er Mærsk og SAS (Skandinaviske flyselskaber).

Jernbanen er stort set i statens hænder. Den fulde længde af jernbanenetværket er omkring 2.644 km. Offentlig transport er godt og ofte er det tilladt at tage cykler med ombord på toget. Danmarks vejnetværk måler 72.257 km. Kun en del af vejene er motorvej (ca. 1.660 km). I øjeblikket er der stor opmærksomhed på infrastrukturen i Danmark. 

Tidszone

Danmark har en tidszone GMT+1. Dette er Centraleuropæisk tid (CET). Dagslys sparetid er mellem april og oktober. I løbet af den tid bliver urene stillet en time frem.

Mad og drikke

Mad i Danmark er sundt og lækkert. Pga. overfloden af vand er der mange fiskerestauranter. Sild er et af Danmarks specialiteter og det er tilgængeligt i mange varianter (røget, marineret, med en sovs osv.). En typisk dansk delikatese er smørrebrød. Wienerbrød er en velkendt dansk kage lavet af butterdej, mandler og kanel. En anden specialitet er det danske kolde bord, der består af både varme og kolde snacks. Pølsevogne på gaden sælger røde pølser. Disse pølser er meget populære blandt den danske befolkning.

Med sild drikker mange danskere Akvavit. Det er en form for gin, der skal serveres meget kold. Pga. de høje skatter er alkoholiske drikke ofte relativt dyre. Øl og vin koster omkring det samme som det gør rundt omkring i Europa. Carlsberg er en dansk øl. Det er ofte anbefalet ikke at drikke vand fra hanen; det er bedre at købe flasker med mineralvand.

Husly

Takket være turistsektorens vækst er der mange former for husly tilgængeligt i Danmark. Der er hoteller overalt i flere varianter af pris og kvalitet. Især i København er der adskillige hoteller. I Jylland er der mange tilgængelige feriehytter. Det er også muligt at tilbringe en billigere nat: Danmark tilbyder hosteller og campingpladser. Hvis du vil på camping i Danmark, er alt hvad du behøver en gyldig campingtilladelse, som du kan købe på campingpladser overalt i Danmark.

Eksterne kilder

For mere information om Danmark anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder: