Billeje Berlin

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Berlin.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Berlin

  1. Hjem
  2. Biludlejning Tyskland
  3. Biludlejning Berlin
EasyTerra Biludlejning Berlin er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Berlin

Biludlejning Berlin
Biludlejning Berlin

Indledning

Siden 1990 har Berlin igen blevet hovedstaden i Forbundsrepublikken i Tyskland, efter genforeningen af Øst -og Vesttyskland. Siden da har byens centrum ("Mitte") gennemgået en metamorfose. Omkring Potsdamer Platz er bygninger med dristige og moderne arkitektur opstået. Der er også mange teatre, butikker, biografer og restauranter.

Befolkning

Berlin har næsten 3,5 millioner indbyggere og er derfor den største by i Tyskland (større end numre 2 og 3, Hamburg og München sammen).

Beliggenhed

Byen ligger i den nordøstlige del af Tyskland, omkring 70 kilometer vest for grænsen til Polen. Det er en stor by, 38 kilometer fra nord til syd og 45 kilometer fra øst til vest. Spree-floden strømmer gennem Berlin.

Økonomi

Siden Berlin igen blev hovedstad og parlament og ministerierne blev flyttet fra Bonn til Berlin, er beskæftigelsen i den offentlige sektor steget voldsomt. Store virksomheder som Siemens og Deutsche Bahn har deres hovedkvarterer i Berlin. Desuden er byens økonomi primært baseret på servicer, vækstsektorer er medie-, reklame -og IT og kommunikationsteknologi.

Berlin er et vigtigt Forskning -og Udviklingscenter, 'Forsker -og Erhvervsparken' i Adlershof er en af de største i verden. Mange internationale kongresser og messer er også organiseret, den Internationale Kongres Centrum ICC er Europas største.

Turisme har stor betydning for den lokale økonomi. Byen tiltrækker 17 millioner besøgende om året og er dermed den tredje mest besøgte by i Europa efter London og Paris.

Lufthavne

Den vigtigste lufthavn, Tegel International Lufthavn, ligger nordvest for byen. På den sydøstlige del af Berlin ligger lufthavnen Schönefeld. Førstnævnte vil blive udvidet massivt for at blive byens nye internationale lufthavn i 2011, lufthavnen vil derefter blive omdøbt til Berlin Brandenburg International Lufthavn.

Den lille by lufthavn Tempelhof blev lukket i oktober 2008.

Offentlig transport

Berlin har et fremragende offentligt transportnet af busser, sporvogne, undergrundsbaner og tog. De fleste besøgende bruger hovedsageligt metro-netværket U-Bahn. Metroen er hurtigt og behageligt til at rejse til alle af byens seværdigheder. 

S-Bahn er byens jernbane, der består af 3 linjer fra øst til vest og fra nord til syd og en ringvej (Ringbahn).

Selv om U-Bahn og S-Bahn-stationer ofte vises sammen på kort, i virkeligheden er disse stationer adskilt.

Trafik og parkering

Selv om Berlin, ligesom andre store byer, har problemer med trafikpropper i løbet af morgen -og aftenmyldretiden, er det ganske nemt at køre rundt i byen for at opdage den. Berlin har et tæt netværk af motorveje og gennemveje og byens seværdigheder er godt anført på skiltene.

Byens centrum er et 'Umweltzone' (miljøvenligt område), hvor du kun kan køre rundt med en særlig mærkat på forruden. Parkering på gaden er muligt, men temmelig dyre, det er bedre at parkere din bil i en parkeringsgarage.

Hoteller

Efter byens genforening blev mange hoteller bygget i Berlin. Derfor er der rigelig valg og hotellets priser er gunstige i forhold til andre europæiske hovedstæder. Der er mange fire og fem-stjernet hoteller til at tilbyde, udover disse er billigere kroer og bed & breakfast, og budgetrejsende kan tage til vandrehjem ('Jugendherbergen') og regelmæssige herberger.

Eksterne kilder

For mere information om Berlin, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Berlin

EasyTerra Biludlejning Berlin sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Tyskland, men i en anden by end Berlin, klik venligst igennem til Biludlejning Tyskland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Tyskland du ønsker at leje en bil.