• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Tjekkiet

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Tjekkiet.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Tjekkiet

EasyTerra Biludlejning Tjekkiet er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Tjekkiet

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Tjekkiet

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Tjekkiet

Biludlejningslokaliteter i Tjekkiet

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Tjekkiet

Information om Tjekkiet

Tjekkiet oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 11 afhentningslokaliteter i Tjekkiet. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Tjekkiet er et smukt ferieland med en imponerende natur. Landskabet kendetegner sig ved udstrakte skove og grønne bakker, diversificeret med høje bjerge. Her kan du nyde hyggelige cykel- og vandreture. Det er også muligt at få nogle hvile i en rolig campingplads i nærheden af vandet. Byerne i Tjekkiet har ekstraordinære kirker, slotte og fæstninger. I hovedstaden Prag er der masser ting at se og gøre. Der er mange museer, teatre, butikker, gallerier og monumenter. Tjekkiet er overraskende moderne og frem for alt er billigt. Kort sagt: En attraktiv feriedestination for unge og gamle.

Historie

Den nuværende Tjekkiet har tre regioner: Bøhmen, Mæhren og Schlesien. Op til det første århundrede før Kristus var disse regioner besat af keltiske folk. I det sjette århundrede efter Kristus, slavere, der kommer fra øst og nord, marcherede ind i landet og bosatte sig langs Moldau-floden (“Vltava”). Omkring 830 havde monarken Mojmír I grundlagt den Store Mæhren Stat, som hovedsagelig tilhørte den nuværende Tjekkiet og Slovakiet. En stor del af befolkningen blev konverteret til kristendommen.

I det tiende århundrede efter Kristus blev staten angrebet af ungarere. Efter det blev staten opdelt mellem flere lande: Ungarn, Bøhmen, Polen og Det Hellige Romerske Rige. Premysliderne dynasti kom til magten og herskede over tjekkerne i Bøhmen og Mæhren. Ikke lang tid efter blev Mæhren og Schlesien bragt under kronen. I disse dage dannede Bøhmen, sammen med Prag, den politiske og kulturelle centrum af Den Hellige Romerske Rige.

I perioden, der fulgte, kom landet i en krise. Under John Hus formandskab modstod befolkningen den tyske indflydelse. I 1419 brød Hussitterkrigene ud, hvor tyskerne blev smidt ud af byen. Befolkningen ønskede mere religionsfrihed. Revolutionen varede indtil 1438. Fra 1526 kom Bøhmen under Habsburgernes magt. Kejser Ferdinand I styrkede den katolske kirke. Da Rudolf II blev kejser (i 1575), startede en ny vækstperiode i Prag. Efterfølgeren af Rudolf II, som var opkaldt Ferdinand II, var ikke tolerant over for protestanter, og derfor blev de oprørske. I 1618 brød Trediveårskrigen løs. Krigen medførte både til en masse skader og forværringen af Bøhmen Staten. Først i slutningen af det syttende århundrede blev landets økonomi retableret.

Det nittende århundrede blev præget ved den voksende nationale bevidsthed i den tjekkiske befolkning. De fik mere religionsfrihed og den tjekkiske sprog blev tilladt på skolerne. Efterhånden kom der mere interesse for tjekkiske kultur, historie og sprog. I 1861 blev tjekkisk det officielle andet sprog i Bøhmen. Den tjekkiske befolkning stræbte efter selvstændighed, mens tyskerne ønskede at regere Habsburg Staten. I 1918 fik tjekkere, hvad de håbede på: En uafhængig Tjekkiet. Masaryk blev den første præsident. Republikken eksisterede med et par forskellige nationaliteter, nemlig tjekkere, tyskere, slovakker, ungarere og rusinere. 

Under anden verdenskrig kom Tjekkoslovakiets uafhængighed til sin afslutning. Tyskland besatte Sudeterland, Bøhmen og Mæhren. Efter anden verdenskrig fik staten sin uafhængighed tilbage. I 1948 udførte kommunisterne et kup på grund af Tjekkoslovakiet, der blev en folkerepublik. I 1968 blev reformatoren Alexander Dubek det kommunistiske partis leder. Under hans regime begyndte en periode med liberalisering. Men demokratis gryende bevidsthed blev ikke værdsat af de omkringliggende lande. Warszawapagtens tropper besatte republikken og reetablerede den traditionelle kommunisme. Fra det øjeblik fandt forskellige demonstrationer sted. Befolkningen ønskede flere rettigheder og større frihed. 

I 1989 begyndte Fløjlsrevolutionen, hvor millioner af borgere gik i strejke. Til sidst fandt revolutionen sted uden vold (det er her, navnet er baseret på). Endelig gik det kommunistiske regime af. Havel blev valgt som parlamentets ny præsident. Forholdet mellem slovakkerne og tjekkerne blev værre. Slovakkerne følte sig inferiøre. Efter det slovakiske parlament erklærede suveræniteten i 1992, Tjekkiet og Slovakiet fortsatte, som to separate stater siden 1993. Havel blev præsident for Tjekkiet. Demokratiseringen fortsatte, og samme år blev Tjekkiet medlem af FN. Landet nærmede sig vesten. I 2004 blev Tjekkiet medlem af EU. I 2003 afløste Václav Klaus, som var landets premierminister, Havel som præsident.

Samfund og kultur

Tjekkiet har mere end ti millioner indbyggere, hvoraf 81 % er tjekkere og cirka 13 % er moraviere. Normalt er moravierene også betragtet, som en del af den tjekkiske befolkning. Udover det, findes i Tjekkiet over hundreder nationaliteter, såsom slovakker, tyskere, ungarere og polakker. Romaerne (sigøjnere) udgør en lille procentdel af befolkningen. Selvom befolkningens procentdel har været faldende i lang tid siden 90'erne, i dag er befolkningsantallet stigende. Det skyldes, at flere mennesker kommer til at leve i Tjekkiet end indbyggere, der rejser fra landet.

De fleste troende i Tjekkiet er katolikker (cirka 40 %). Cirka 400.000 indbyggere er medlemmer af den Herrnhutiske Brødremenighed. En mindre procentdel af befolkning er protestanter. Desuden har landet jøder, buddhister og muslimer. En stor del af befolkningen er ateist. Få mennesker går jævnligt i kirke.

En meget stor del af befolkningen taler tjekkisk (97 %). Ligesom polsk og slovakisk sprog er tjekkisk et vestslavisk sprog. Det er et af de ældste sprog i Europa og tales af cirka tolv millioner mennesker. Desuden taler mange tjekkere tysk og engelsk.

Tjekkiet er kendt for sine store antal af historiske monumenter. Landet har mere end 2.700 slotte og borge. Der er også smukke gotiske katedraler. I forskellige byer er der store kulturelle bygninger. Derfor er et par byer som Telc, Cesky Krumlov, Kutna Hora og Prag på UNESCO's Verdensarvsliste. Overalt i landet findes teatre og museer. Da Tjekkiet plejede at være et katolsk land, holdes mange kristne fester. Især jul og påske er vigtige og kender mange traditioner. Der er også typisk tjekkisk feriedage, såsom fordrivelsen af vinteren, den 30. april og mindehøjtideligheder for John Hus den 6. juli.

Tjekkiet har nogle kendte forfattere og komponister. Eksempler på tjekkiske forfattere er Frans Kafka og Vaclav Havel. Tre store tjekkiske komponister er Antonín Dvoák, Bedich Smetana og Leoš Janáek. Som konklusion er Tjekkiet kendt for sine kursteder. Spredt over hele landet, er der mere end fyrre verdensberømte kurbade, der har mineral- og termiskkilder, som grundlag. Folk tror, at disse kilder har en terapeutisk effekt. 

Den politiske situation

Tjekkiet er en republik med et parlamentarisk demokrati. Den lovgivende magt er i hænderne på parlamentet. Parlamentet har to kamre, nemlig Senatet og Repræsentanternes Hus. Senatet har 81 medlemmer og Repræsentanternes Hus har 200 medlemmer. Senatets medlemmer vælges for en 6 års periode; medlemmerne af Repræsentanternes Hus for fire år. Statsministeren er statslederen.

Præsidenten har den udøvende magt. Siden 2003 er Václav Klaus landets præsident. Han har været valgt af et flertal af begge kamre for fem år. Præsidenten udnævner ministre; er præsident for Centralbanken og er kompetent til at give en udsættelse.

Tjekkiet har et flerpartisystem. Det betyder, at flere politiske partier kan deltage i valgene. På denne måde er den politiske magt delt. Vigtige venstrepartier er det "Bøhmiske og moraviske Kommunistparti" og det "Tjekkiske socialdemokratiske Parti". Midterpartier er "Unionen af Kristelige Demokrater - Det Tjekkoslovakiske Folkeparti" og "De Grønne". To vigtige højrepartier er "Det civildemokratiske Parti" og "SNK Europæiske Demokrater". I 2006 fik "Den civildemokratiske Parti" det højeste antal af stemmerne.

Alle tjekkere på 18 år eller ældre har stemmeret. Fra en alder af 21 år kan borgerne vælges til Repræsentanternes Hus. Aldersgrænsen for Senatet er højere: Fra 40 år.

Økonomi

Tjekkiets præsident er en tilhænger af den frie markedsøkonomi. Siden 1991 er en stor del af landets økonomi blevet privatiseret. For at stimulere den frie markedsøkonomi blev priserne befriet. Selvom det i første omgang førte til inflation, bagefter faldt prisniveauet til et acceptabelt niveau. Tjekkiets økonomi kan kaldes stabil og udviklet.

Udenlandske investeringer udgør en vigtig del af den tjekkiske økonomi. Den største del af investeringerne (75 %) stammer fra EU-lande. Især den finansielle servicebranche er en attraktiv sektor for udenlandske investeringsselskaber. Investorerne drager fordel af den veluddannede tjekkiske erhvervsaktive del af befolkningen, som består af omkring 15 millioner indbyggere. En stor procentdel arbejder i industrisektoren.

Bare en lille procentdel af den erhvervsaktive befolkning arbejder i landbruget. Mange virksomheder i denne sektor er privatiseret. Produktionen beregnes primært til landets forbrug. Høsten er ikke tilstrækkeligt til hele landet, foruden den tilstrækkelige produktion, Tjekkiet importerer også flere landbrugsprodukter, hvoraf nogle er sukkerroer, kartofler, hvede og humle.

Industrien udgør en vigtig sektor for den tjekkiske økonomi. En strategisk og vigtig branche er den kemiske industri. Især den tunge kemiskindustri bringer høje indtægter. Andre vigtige industrier er maskinbygning, metalbearbejdning, og jern- og stålproduktion. To eksempler på industriimport produkter er tunge kemikalier og syntetiske fibre. Eksportprodukter er flere kemiske stoffer såsom vaskemidler.

Den frie markedsøkonomi får serviceindustrien til at vokse. Mange virksomheder er blevet etableret og turisme er også blevet øget. Desuden blev banksektoren privatiseret. En stor del ejes af udenlandske investorer. Handel er meget vigtigt for den tjekkiske økonomi. De vigtigste handelsaftaler finder sted med EU-landene og CEFTA (Central European Free Trade Agreement). Så meget som 30 % af de eksporterede varer er tiltænkt Tyskland. Ud over det, er Slovakiet og Rusland vigtige handelspartnere. Maskiner, metal og elektronik eksporteres. Der importeres en masse kemiskprodukter, maskiner og transportudstyr.

Tjekkiet har ikke arbejdet med euroen. Den juridiske valuta er den tjekkiske koruna. En koruna (CZK) er 100 helaru. En euro svarer til cirka 30 korunaer.

Geografi og klima

Tjekkiet ligger i Centraleuropa og er et relativt lille land. Landets samlede areal er næsten 79.000 km2. Det grænser til Polen i nord, Slovakiet i øst, Tyskland i vest og Østrig i syd. Landet ligger ikke i nærheden af et hav. De to vigtigste regioner er Bøhmen (vest) og Mæhren (øst).

Tjekkiet findes i flere lavlande regioner, som er adskilte af høje bjerge. Landskabet karakteriserer sig selv ved små bakker, store skove, græsarealer og våde områder. I sydvest, langs grænsen, ligger Bøhmen skoven. Dette er en lav bjergkæde på ikke mindre end 200 kilometer lang. Bjergkæden går hele vejen til Tyskland og Østrig. Andre bjergkæder er Erz bjergene i nordvest og Sudeten bjergene i grænseområdet mellem Tyskland, Polen og Tjekkiet. Bjergkæden Sumava er Centraleuropas største naturreservat. Moldau floden stiger på dette område. I Giant bjergene, på grænsen til Tjekkiet og Polen, ligger Elben floden. Tjekkiets højeste bjergtop (1.601 meter), Snezka bjerget, ligger også på dette område.

Landets hovedstad er Prag (i det Centrale Bøhmen). Det er en smuk by med en rig kultur. Der er mange pæne bygninger, slotte og kirker, samt museer og teatre. Byens omkringliggende steder er Tjekkiets tættest befolkede område. I Prag er der mere end en million tjekkere. Efter Prag, Brno er landets største by. Denne by i det sydlige Mæhren har næsten har næsten 400.000 indbyggere. Byen Cesky Krumlov er kendt for sine historiske bygninger. Andre byer i Tjekkiet er Ostrava, Pilsen, Olomouc, Kutna Hora, Telc, Ceske Budejovice og Pardubice.

Klimaet i Tjekkiet er centraleuropæisk. I den østlige del er kontinentets indflydelse større, og det betyder store forskelle mellem sommer- og vintertemperaturer. Der er meget nedbør om sommeren. Bøhmen dale har den laveste nedbør. Bjergområderne er ofte fyldt med sne om vinteren. Nu og da er der sne og regn på lavlandsområderne. Juli er årets varmeste måned med en gennemsnitlig temperatur på mellem 18 og 21 grader celsius. Temperaturer kan også komme helt op på mere end 30 grader celsius. Januar er årets koldeste måned med en gennemsnitlig temperatur på under nul. Temperaturen i Mæhren er ofte højere end i Bøhmen. Mæhren har også mindre nedbør. Prag er forholdsvis varm og tør, fordi byen ligger i læ, mellem et bassin af flere floder.

Trafik og infrastruktur

Tjekkiet kan nås på forskellige måder. Flere internationale tog kører til og fra Prag. Inden for landets grænser er det også muligt at rejse med tog. Jernbanens drift hører under eské dráhy (CD). Sporenes samlet længde er på 9.500 kilometer. Den største og vigtigste togstation, Praha hlavní nádraží, ligger i Prag. At rejse med tog i Tjekkiet er meget billigt.

Det kan også nås med bus. Men rejsen tager meget længere tid end med fly. I Tjekkiet er der mange busser. Især i Prag er der mange af byens busser. Udover busser, byder byen også på metro og sporvogn. At rejse med sporvogne er muligt i Brno, Pilsen, Liberec, Olomouc og også i Ostrava.

Ruzyn lufthavn i Prag er Tjekkiets største lufthavn. Andre internationale lufthavne findes i Brno, Ostrava, Karlsbad og Pardubice. CSA Czech Airlines er det nationale luftfartsselskab. Flyvemaskinen bruges næsten aldrig til rejser i Tjekkiet, fordi det er meget billigere med tog, bus eller bil og afstandene er rimelige.

Vejnettet i Tjekkiet er cirka 55.000 kilometer lang, hvoraf kun 500 kilometer er motorveje. I hvert fald er kvaliteten af de vigtigste veje meget gode, og de regionale og lokale veje er ofte af en god kvalitet. Den maksimale hastighed på motorveje er 130 km/t og på hovedvejen er 90 km/t. Inden for byområdet er den maksimale hastighed 50 km/t.

Mad og drikke

Det tjekkiske køkken er påvirket af de omkringliggende lande Ungarn, Østrig og Tyskland. Derfor kan nogle tjekkiske retter og delikatesser, såsom gullasch og apfelstrudel (æblestrudel), findes også i andre lande. For den typiske tjekkiske opskrifter bruger de primært korn, grøntsager, kartofler og kød. I gamle dage kunne man selv dyrke disse ingredienser. Der er et par unikke tjekkiske retter, såsom dumplings, som er lavet af gær blanding eller af rå eller kogte kartofler. De er ofte serveret, som en sideret. Bramboráky er små kagekartofler og topinky er ristet brød. De spiser meget lidt fisk. Tjekkerne spiser også mere kød end grøntsager.

Lager (øl) er tjekkernes favorit drink. De siger, at denne type øl kommer fra byen Pilsen. Øl (pivo) er ikke kun til at drikke, men også for at forberede mad. Tjekkerne drikker i gennemsnit 150 liter øl om året. Becherovka er en typisk likør, som indeholder 38 % alkohol.

Der er mange restauranter i Tjekkiet med både internationale og traditionelle retter. At gå ud for at spise middag er forholdsvis billig. Restauranterne er ofte åbne indtil 23:00. De fleste restauranter er lukket om mandagen. Det er normalt at give mellem 5 % og 12 % drikkepenge.

Husly

Tjekkiet er blevet et populært feriemål i de seneste år. Det er rustet godt af de millioner mennesker, der hvert år besøger landet. Hotellets kvalitet adskiller sig en del. De mest luksuriøse og dyre hoteller ligger i Prag. Ved byens grænse kan findes mere enkle og billige hoteller. Billig overnatning kan ske i en af de mange (unge) vandrehjem. Der er også mange campingpladser, men ligesom med hotellerne: Kvaliteten kan variere meget. Nogle campingpladser har primært tjekkiske gæster. kvaliteten er normalt bedre, men priserne er højere. Det er selvfølgelig også muligt at tilbringe natten på sommerhuse eller pensionater. Et lille typisk tjekkisk pensionat er en fremragende måde for at få en smagsprøve på den tjekkiske hjemlige atmosfære.

Tidszone

Tjekkiet har tidszone GMT +1. Dette er Den Centraleuropæiske Tid (CET). I marts stilles uret en time foran.

Eksterne kilder

For mere information om Tjekkiet, anbefaler Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Czech koruna
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Czech, Slovak
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Budget
 • Enterprise
 • Alamo
 • wheego
 • Avis
 • Sixt
 • Hertz
 • Thrifty
 • Carwiz rent a car
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • NÜ Car Rentals
 • National Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Keddy By Europcar
 • SurPrice car rentals
 • Your Rent
 • Flizzr
 • Elite (Luxury)
 • Autounion Car Rental
 • Europcar
 1. Hjem
 2. Biludlejning Tjekkiet