Billeje Chios

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Chios.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Chios.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Chios

  1. Hjem
  2. Biludlejning Grækenland
  3. Biludlejning Chios
  4. Biludlejning Chios
EasyTerra Biludlejning Chios er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Chios

Indledning

Chios er hovedstaden på den græske ø af samme navn. Oprindeligt var det en stærk fæstning på nordsiden af den naturlige havn, men meget af det blev ødelagt under jordskælvet i 1881. Byens centrum ligger mellem havnen og middelalderslottet. Siden 2011 er øen Chios en kommune og byen Chios er en kommunal enhed.

Befolkning 

Byen har næsten 30.000 indbyggere; det er halvdelen af den samlede befolkning på øen Chios.

Beliggenhed

Chios byen ligger på østkysten med byen Çeşme, der ligger på den anden side af havet på den tyrkiske kyst. Nord for byen ligger landsbyen Vrontados, fødestedet for den græske digter Homer.

Økonomi

Chios mastiks (harpiks fra mastikstræet) er verdensberømt og et beskyttet produktnavn i nogen tid nu. Øen producerer også oliven, figner, citrusfrugter (mandariner) og vin. Indbyggerne tjener også penge med søfart og turisme, selvom turismen på Chios (endnu) ikke er den masseturisme, som vi oplever på mange andre øer i Grækenland

Lufthavne 

Chios Øen National Lufthavn ligger i byens sydlige forstæder. Det er nemt at køre dertil med udlejningsbil ad kystvejen (Leoforos Enossos), som fører lige til lufthavnen. 

Offentlig transport

Offentlig transport er god, både i Chios byen og på resten af øen. De blå busser kører kun i byen; de grønne busser kører til andre destinationer på Chios. Der er også færger til Çeşme (i Tyrkiet), Lesbos og Piræus (Athens havn).

Trafik og parkering

Chios byen er lille nok til at blive udforsket til fods, men en udlejningsbil er ideel til at opleve den (forholdsvis store) ø. Husk på, at nogle veje er smalle og uasfalteret, og du kan også løbe ind i folk eller kvæg. I sommermånederne kan det være svært at finde en ledig parkeringsplads i Chios byen. Det er bedst at lade din udlejningsbil på parkeringspladsen på dit hotel (de fleste hoteller tilbyder denne service).

Hoteller

Som nævnt før (se Økonomi): Der er ingen masseturisme på Chios, som der er på nogle andre græske øer. Men der er et godt udvalg af overnatningssteder. De fleste hoteller og feriecentre er beliggende på østkysten, i og omkring Chios byen. Men selv i de mindste byer på øen, kan du altid finde et værelse på et almindeligt gæstehus.

Eksterne kilder

For mere information om Chios, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Chios

EasyTerra Biludlejning Chios sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Lufthavne

Steder inde i byen

Hvis du søger efter en lejebil i Grækenland, men i en anden by end Chios, klik venligst igennem til Biludlejning Grækenland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Grækenland du ønsker at leje en bil.