• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Bulgarien

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Bulgarien.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vores globale udsalg er startet!
Få rabatter på op til 20% fra forskellige udlejningsfirmaer - Gyldig indtil den 4. juni 2024
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Bulgarien

EasyTerra Biludlejning Bulgarien er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Bulgarien

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Bulgarien

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Bulgarien

Biludlejningslokaliteter i Bulgarien

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Bulgarien

Information om Bulgarien

Bulgarien oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 7 afhentningslokaliteter i Bulgarien. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Bulgarien ligger i den sydøstlige del af Europa, ved Sortehavet. Landet er en del af Balkan-regionen. Endnu mere: Balkan-halvøen har fået sit navn fra en bjergkæde i Bulgarien. Landets hovedstad er Sofia. Det har mere end en million indbyggere, hvilket også betyder, at det er landets største by. Bulgarien har en befolkning på 7,3 millioner mennesker.

Besøgende i Bulgarien kan opleve sin historie i maleriske byer som Veliko Tarnovo og Plovdiv. Smukke klostre og kirker er blevet bevaret, og venter på nye besøgende i deres naturlige omgivelser. I dette østeuropæiske land, lækre vine venter for dem, der elsker vin. Gæsterne, der søger varme og afslapning om sommeren, bydes velkommen på strande ved Sortehavet. Om vinteren kan sportsturister leve op til pisterne på snedækkede bjerge.

Bulgarien er et land, der kæmper for at holde trit med Vesteuropa. Det er stadig et land, som kan udforskes, inden resten af Europa vil bemærke Bulgariens smukke natur og rige historie.

Historie

Cirka seks tusinde år f.Kr. beboede thrakerne regionen, der nu hedder Bulgarien. De boede her i mange århundreder, men blev erobret af makedonerne i 345 f.Kr.. Denne udenlandske dominans varede i halvtreds år. Derpå kom romerne ind i regionen i 72 f.Kr.. Det tog dem hundrede år at underkaste thrakerne. Også goterne, vandalerne og hunnerne gjorde deres bedste i de følgende århundreder for at få fat i regionen. Et sted i det femte århundrede e.Kr. ankom slaverne til Bulgarien. To hundrede år senere, Bolgarians, også kendt som Proto bulgarere, fik fat i regionen. De kom ind i regionen fra Centralasien. Menneskerne blandet med de slaviske folk. Under ledelsen af Khan Asparuch blev det første bulgarske rige grundlagt af dette folk i det syvende århundrede e.Kr..

I løbet af året 865 forsøgte Zar Boris I at holde hans imperium sammen og forene sine folk ved at accepter kristendommen. Fra det øjeblik blev den bulgarske imperium kristen. Kirker og klostre blev grundlagt.

Omkring år tusind havde byzantinerne taget magten. Dog i 1185 blev byzantinerne smidt ud af landet, og det andet bulgarske rige blev grundlagt. Imperiet overlevede indtil det fjortende århundrede. Så kom osmannerne og i løbet af tredive år erobrede de hele Balkan. Mange kirker og klostre blev lukket.

Bulgarsk nationalitet blev ikke tabt under osmannernes magt. En vigtig nationalistisk vækkelse fandt sted i 1672. Den bulgarske munk Paisii Hilendarski havde skrevet bøger og rejste tværs Bulgarien for at læse op for analfabeter om det slaviske bulgarske folks historie. Dette er, hvordan det glemte stolthed af at 'være bulgarsk' blussede op igen blandt folket.

En anden person, som er meget rost i Bulgarien er Vasil Levski. Denne nittende århundrede revolutionær mand rejste til Rumænien, Beograd og mange andre steder for at etablere revolutionære celler mod de osmanniske undertrykkere. I 1873 blev han arresteret og blev hængt i Sofia. Derfor oplevede han ikke dagen, hvor Bulgarien genvandt sit selvstyre inden det Osmanniske Rige. Tredive år senere, i 1908, blev Bulgarien et uafhængigt kongerige.

Det Osmanniske indflydelse skulle klares under den første Balkankrig. Denne korte krig var meget grusom. Til sidst mistede osmannerne næsten hele deres europæiske område. Den anden Balkankrig fulgte den første med det samme. Bulgarien blev tvunget til at aflevere regionerne det havde erobret før tilbage til de omkringliggende lande. I løbet af sommeren 1913 blev denne anden Balkankrig afsluttet.

I 1914 begyndte første verdenskrig. For det første var denne krig fortolket som en tredje Balkankrig. Da det blev klart, at der var mere i det, blev krigen opkaldt med sit nuværende navn.

Efter anden verdenskrig endte Bulgarien under sovjetrepublikkens kommunistiske styre. Bulgarien var østblokkens mest velstående land. I 1989 lagde landet sin kommunistiske ære bag sig, og blev en demokratisk stat.

Samfund og kultur

Landet har mere end syv millioner indbyggere. Bemærkelsesværdigt er antallet af bulgarere faldende. Tre fjerdedele af bulgarerne bor i byer. Langt de fleste mennesker er etniske bulgarere. Udover dem, bor et betydeligt tyrkisk minoritet i Bulgarien. Der er også små grupper af romaer, russere, armeniere og makedonere.

Officielt blev Bulgarien en ateist samfund under den kommunistiske periode. I dag er næsten halvfems procent af bulgarerne bulgarsk-ortodokse. Omkring 250.000 Pomaks bor i Rhodope bjergene. Det nøjagtige antal af Pomaks er ukendt. Oprindeligt var Pomaks-folk bulgarere, som konverterede til islam i det sekstende århundrede. I det hele taget er omkring 13 % af Bulgariens indbyggere muslimer. Dybest set er disse troende sunnimuslimer, selvom Islam fik med tiden så mange påvirkninger fra kristendommen, at religionen nu er kendt, som Balkan Islam. I halvfemserne fra det forrige århundrede konverterede mange Pomaks tilbage til kristendommen.

Folk i Bulgarien taler bulgarsk. Dette er et slavisk sprog skrevet med kyrilliske tegn. De tyrkiske og romerske minoriteter overvejende anvender deres eget sprog. Ældre mennesker taler undertiden russisk, da dette var deres andet sprog. Nogle bulgarere ved lidt fransk eller tysk. I turistsektoren er det ret almindeligt at tale lidt engelsk.

Den politiske situation

Siden 1990 har Bulgarien et repræsentativt demokrati. Premierministeren er parlamentets formand. Valg til dette Nationalråd (Norodno Sobranie), som består af 240 medlemmer, afholdes en gang hvert fjerde år. Det kommende valg er planlagt til sommeren 2009. En gang hvert femte år afholdes præsidentvalg i Bulgarien. Befolkning vælger deres præsident direkte. I 2006 er Georgi Parvanov begyndt sin anden embedsperiode. Han er den første demokratisk valgte præsident i Bulgarien. Præsidenten og det Nationalråd styrer 28 provinser. Disse er opdelt i kommuner.

Siden 1955 er Bulgarien medlem af De Forenede Nationer. I 2004 blev landet medlem af NATO. Bulgarien blev også en del af Den Europæiske Union i januar 2007.

Økonomi

Bulgarien er det fattigste land i Den Europæiske Union. Efter kommunismens fald kollapsede den bulgarske økonomi. Ikke desto mindre er økonomien forbedret de seneste år. Efter anden verdenskrig blev Bulgarien industrialiseret under indflydelse af det kommunistiske styre. Vigtige industrielle sektorer i Bulgarien er blandt andet maskinbygning, metalbearbejdning og fødevareforarbejdning. Oprindeligt var landbrugssektoren meget vigtigt. En femtedel af alle arbejdere er beskæftiget i landbruget. Korn, gul sennep og tobak er nogle af de afgrøder, der dyrkes på marker. Vinmarker findes også over hele landet. Vinproduktionen og traditionel brandy er vigtigt for den bulgarske økonomi. Bulgarien har privatiseret deres økonomi efter kommunismens sammenbrud. Den dag i dag er Bulgariens vigtigste handelspartnere de tidligere Sovjetrepublikker.

I Bulgarien betaler folk stadig med Lev. Hensigten er at indføre euroen i 2011.

Geografi og klima

På skillevejen mellem Europa og Asien ligger Bulgarien, som er næsten 111 tusind kvadratkilometer stor. Bulgarien er hjertet af Balkan-halvøen. Sortehavet grænser landets østlige del. I syd ligger Grækenland og Tyrkiet, porten til Asien. Serbien og Makedonien afgrænser landet i vest. Endelig flyder Donau, som en naturlig grænse langs den nordlige side af Bulgarien. På den anden side af floden ligger Rumænien. Fra øst til vest strækker Balkan-bjergkæde sig. Bulgarerne gav disse bjerge et andet navn. De kalder det: Stara Planina 'Gamle Bjerg'. En anden bjergkæde i Bulgarien er Rhodopes. Hovedparten af disse bjerge ligger i Bulgarien, resten af det ligger i Grækenland. Den højeste bjergtop er Goljam Perelik. Det er 2191 meter højt. Mellem bjergene er der klipper med huler og naturlige kilder. Bjergsøer og reservoirer kan poppe op rundt om hjørnet fra klipperne. I vest ligger landets højeste bjerge. De kaldes Rila-bjergene. Denne nationalpark ligger nogle hundrede kilometer syd for Sofia. Den tilbyder beskyttelse til forskellige former for flora og fauna, og også værner om Rila klostret. Denne ortodoks kloster stammer fra år 946, og er en del af UNESCOs verdensarvsliste. For bulgarerne symboliserer det sejren over tyrkerne.

Bulgariens kystlinje har smukke steder for at bade i solen og i havet om sommeren. Den vigtigste havn er Varna. Mellem Balkan-bjergene og Donau-floden ligger en frugtbar plateau. Ud over Donau, er Maritsa og Strimon vigtige floder, der løber gennem Bulgarien.

Bulgarien har et mellemøstligt europæisk kontinentalt klima. Det betyder, at somrene er varme og vintrene kolde. Juli og august er årets varmeste måneder. Om vinteren er der sne, især i bjergene. Den vådeste periode løber fra april til juni. Det Sorte Hav har sin egen indflydelse i den østlige del af Bulgarien, her er temperaturerne mere moderate. På grund af Rhodope bjergene har det moderate middelhavsklima ingen indflydelse.

Trafik og infrastruktur

Bulgarien anses for at være arterien mellem Asien, Europa og Mellemøsten. Men vejenes tilstand er meget dårlige. I bebyggede områder må chauffører køre 50 kilometer i timen. Uden for dette område er den maksimale hastighed 90 kilometer i timen. På motorveje må man køre 120 kilometer i timen. Motorcyklister er tilladt at køre henholdsvis halvtreds, firs og hundrede kilometer i timen. Mange motorveje er stadig under opførelse. Fordi vejafgift skal betales for den bulgarske veje, er det bedst at købe en blå eller grøn emblem. Stednavne og skilte står alle sammen på kyrilliske.

Togene er meget punktlige, men ikke meget behageligt. Der er tre typer tog: Ekspresen (ekspres), barz (hurtigt) og patnicheski (langsom). Der er også en første og anden klasse.

Busser kører mellem alle større byer. Landsbyer er også forbundet til hinanden og til de store byer med busser. Bortset fra regeringens udsendte busselskab, er der også private virksomheder. Disse har mere komfortable busser. Ud over dette, kan sæder bookes på forhånd. De endnu hurtigere minibusser kører over mindre afstande, og kan anbefales. I større byer er der busser, sporvogne og trolleybusser.

Fra Bulgarien er der ikke meget søtrafik til nabolande. I løbet af sommeren sejler luksuriøse både fra Varna til Istanbul i Tyrkiet, Odessa, Sevastopol og Yalta i Ukraine og Sochi i Rusland.

Der er fem internationale lufthavne i Bulgarien. Disse er placeret i nærheden af byerne Sofia, Varna, Burgas, Plovdiv og Gorna Oryahovitsa. Det er også muligt at flyve fra Sofia Lufthavn til Varna Lufthavn og tilbage igen eller mellem Sofia og Burgas Lufthavn.

Mad og drikke

I traditionelle taverner, der kaldes mehana, kommer man ind i en autentisk atmosfære, der ofte er ledsaget af tjenere og servitricer i traditionelle tøj. Anbefalet forretter er for eksempel topcheta supa, en cremesuppe med kødboller, tarator, en kold salat lavet af agurk, yoghurt og valnødder eller shopska, en salatagurk, tomater, ost og løg. Populære hovedretter er kebabche, kufte og musaka. De to første retter ligner hinanden. Begge er lavet af grillet og krydret hakkekød. Det er hovedsageligt formen, der adskiller sig. Musaka er en traditionel ret, som består af et lag kartofler og hakkekød og grøntsager strøede i keramik. Plakiya er en fad lavet af fisk og ris.

For kvalitetsvin til hovedretter er du kommet til den rigtige adresse i Bulgarien. Der er fem vinregioner i landet. Vinregioner i landet. Vinavlere fremstiller hvidvin og rødvin. Fra syd kommer de mest lækre rødvine. Bortset fra bjergområderne, er der vingårde overalt i Bulgarien. Bulgarsk øl er også værd at smage. Der er en række nationale øl. Provinsielle bryggerier brygger fremragende øl, som ofte smager endnu bedre.

Tidszone

Bulgarsk tid er lig med GMT/UTC+ 2. Om sommeren tilføjes en time.

Husly

Hoteller i Bulgarien har et klassifikationssystem på en til fem stjerner. Mange af hotellerne ved Sortehavets område er lukket om vinteren. I skisportssteder er det den anden vej rundt: Hoteller åbner deres døre om vinteren.

Vandrehjem er ikke nemme at finde i Bulgarien. De er til stede, men der er ingen koordinerende organisation, der repræsenterer dem eller gøre dem let tilgængelige. Desuden er dem rettet mod bulgarerne selv. Derfor er turister mere eller mindre tvunget til at lære bulgarsk eller finde husly et andet sted.

Der er ikke mange campingpladser i Bulgarien. Der kan man desuden finde lidt komfort og luksus. Campingpladser ligger heller ikke altid på smukke steder. Mellem november og april de fleste af stederne er lukket. Nogle steder ved Sortehavets område åbnes fra juni til september.

Bjerghytter er åbnet i løbet af sommeren. Dem, der ligger tæt på skisportssteder, er også åbne i vintermånederne. Der er ingen grund til at booke en plads.

Nogle privatpersoner tilbyder værelser. Værelserne er det meste af tiden rene og komfortable. Normalt deler man om toiletfaciliteter.

Eksterne kilder

For mere information om Bulgarien, anbefaler vi Google, og de følgende eksterne kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Bulgarian lev
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Bulgarian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Alamo
 • Top Rent-a-Car
 • Budget
 • Enterprise
 • First Car
 • Autounion Car Rental
 • Thrifty
 • Europcar
 • Hertz
 • Sixt
 • Green Motion
 • FireFly Car Rental
 • NÜ Car Rentals
 • addCarRental
 • Goldcar
 • CarRent.bg
 • InterRent
 • SurPrice car rentals
 • Mex Rent a Car
 • Green Rent a car
 • Your Rent
 • Goldcar Key'n Go
 • Movida
 • Localiza Car Rentals
 • Unidas
 • National Car Rental
 • Avis
 1. Hjem
 2. Biludlejning Bulgarien