Biludlejning Sofia

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Sofia.

Din computer skal acceptere cookies for at kunne bruge denne hjemmeside.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Sofia

EasyTerra Biludlejning Sofia er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8 af 10 Antal kundebedømmelser: 1
Europcar Sofia Lufthavn
“Billig og pålidelig”

“Velorganiseret hjemmeside. Meget medgørlig og billig!”

10-03-2015 12:43

Information om Sofia

Biludlejning Sofia
Biludlejning Sofia

Indledning

Sofia er hovedstaden i Bulgarien, og en af de ældste byer i Europa. I centrummet er noget stump, som tilhørte en boplads, der var der for 7000 år siden, blevet fundet. Nogle rester af bopladsen er udstillet på St. George Kirken, som blev bygget i det 4. århundrede. På trods af bygningsmani i kommunistiskstil under den sovjetiske dominans, er der stadig mange historiske bygninger at beundre i Sofia (eller rester heraf).

Befolkning

Når Sofia blev Bulgariens hovedstad (i 1878), var der kun 12.000 mennesker. Derefter voksede befolkningen meget, og nu har Sofia 1,4 millioner indbyggere.

Beliggenhed

Sofia er beliggende i det vestlige Bulgarien, ved Sofia dalen, som er omgivet på alle sider af bjergene. Byen ligger på et vejkryds på de gamle veje, som forbinder Central Europa med Det Sorte- og Ægæiske Hav.

Økonomi

Bulgariens hovedstad er også landets økonomiske centrum. De vigtigste industrier er metal, tekstil, gummi, læder og elektronik. Sofia er også et center for (finansielle) servicer. Siden slutningen af den kommunistiske ære, er aktiviteten inden for byggeområde steget dramatisk, hvilket også er et vigtigt bidrag til økonomien.

Selv om størstedelen af turismen i Bulgarien er fokuseret på strandene i Sortehavet, antallet af besøgende til Sofia er stigende.

Lufthavne

Lufthavnen i Sofia ligger 10 kilometer øst for byens centrum, og er let tilgængelig med udlejningsbil. Ruten til og fra lufthavnen er tydeligt skiltet på engelsk.

Offentlig transport

Sofia har et godt offentligt transportsystem bestående af busser, trolleybusser og en undergrundslinje. Denne linje kører fra byens vestlige dele gennem centrummet mod sydøst, hvor linjen vil blive yderligere udvidet til lufthavnen.

Sofia har også minibusser, der kører rundt, som du kan stoppe ved blot at række din hånd op. Du er nødt til at kende din destination og sige den til chaufføren.

Trafik og parkering

Trafikken i Sofia kan blive travlt og kaotisk, men hvis du er vant til disse betingelser, vil du intet problem have ved at køre rundt i den bulgarske hovedstad. Du kan måske få nogle problemer med at finde parkering i byens centrum. I de blå zoner kan du parkere ved at købe en billet fra parkeringsvagter, der kan identificeres ved deres grønne jakker, og lægge billetten bag forruden.

Hvis du ønsker at rejse rundt i landet, har du brug for en motorvej vignet. Det kan købes på ethvert tankstation. Der er vignetter med en gyldighed af en uge, en måned og er år.

Hoteller

Sofia har en bred vifte af overnatningsmuligheder i alle kategorier. Fra enkle indkvarteringsmuligheder til rygsækrejsende til fem stjerner hoteller. I de sidste par år er mange lejlighedskomplekser bygget, så der er en bred vifte af servicelejligheder, som normalt udlejes for længere perioder.

Eksterne kilder

For mere information om Sofia, anbefaler vi Google, og de følgende kilder: