Billeje Iraklio

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Iraklio.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Iraklio.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Iraklio

  1. Hjem
  2. Biludlejning Grækenland
  3. Biludlejning Kreta
  4. Biludlejning Iraklio
EasyTerra Biludlejning Iraklio er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Iraklio

Biludlejning Iraklio
Biludlejning Iraklio

Introduktion

Iraklio er hovedstaden på den græske ø Kreta. For de fleste turister er det også førstehåndsindtrykket af byen. I og omkring byen er der fortsat mange minder om fortiden. I selve byen er der f.eks. en befæstning, der blev bygget af venetianerne. Lidt syd for byen ligger Knossos' paladskompleks, hvor den legendariske kong Minos havde sit hovedkvarter. Kunstprodukter der er blevet opdaget, er overgivet til byens arkæologiske museum.

Befolkning

Iraklio har omkring 150.000 indbyggere, hvilket gør det til den femtestørste by i Grækenland.

Beliggenhed

Iraklio er centralt beliggende på øens nordlige kyst, i Middelhavet, 100 km. vest for det græske fastland og 300 km. nord for Libyen.

Økonomi

Byen er Kretas kommercielle centrum. Havnen spiller en vigtig rolle i eksporten af produkter såsom oliven, olivenolie, citrusfrugter, tomater og ost. Byens industri består hovedsaligt af fabrikker, der behandler eller pakker disse produkter. Landbrug og besætning var hovedindtægtskilderne indtil opdukken af turisme i 1970erne. Nu til dags er turisme hovedindtægtskilden. Kreta tiltrækker årligt to millioner turister, hvoraf størstedelen ankommer til Iraklio.

Lufthavne

Fem km. øst for Iraklio ligger Kretas vigtigste internationale lufthavn Nikos Kazantzakis. Det er en travl lufthavn, der behandler mange charterfly, især i løbet af sommeren. Der er regelmæssige flyafgange mod andre græske øer og det græske fastland. Transavia vedligeholder en direkte forbindelse med Amsterdam. Vejen der fører til lufthavnen er kaldet "Karou".
Kretas anden internationale lufthavn - Daskalogiannis - er beliggende i nærheden af Chania, der ligger 140 km. vest for Iraklio.

Offentlig transport

Der er to busstationer. Fra station A (på den anden side af havnen) afgår lokale busser mod Knossos paladskompleks og lufthavnen, såvel som imod den nordlige kyst og steder i det vestlige Kreta. Disse busser afgår ofte og til tiden. For alle andre destinationer må du gå til station B, der er beliggende i den vestlige del af byens centrum, tæt ved den gamle bymur.

Derudover er der færgeforbindelser mod andre græske øer og det græske fastland, men også mod f.eks. Haifa (Israel) og Alexandria (Egypten).

Trafik og parkering

Folk i Grækenland har en anden måde at køre på, end den du er vant til. Sommetider ligner det at trafiklys og vejskilte blot eksisterer med dekorativt formål og ikke indikerer hvad der er lovligt og hvad ikke er. Husk det! F.eks.: et grønt lys betyder ikke nødvendigvis, at der ikke vil komme modgående trafik fra alle sider. I ensrettede gader kan du møde biler kørende i den forkerte retning.

Mange veje er ikke blevet vedligeholdt i flere år, hvilket betyder at de kan være glatte, endda i tørre vejrforhold. Endvidere kan du møde flokke af får eller geder. Den basale regel for når du kører på Kreta er: forvent altid det uventede. På veje udenfor byerne er fartgrænsen 90 km/t.

Iraklios centrum er temmelig småt. Efterlad din bil ved hotellet eller i et af parkeringshusene omkring den gamle bymur og fortsæt til fods. Hvis du beslutter dig for at tage bilen med dig ind i centrum: der er parkeringspladser i nærheden af den gamle havn og ved El Greko-parken.

Hoteller

Der er mange hoteller i Iraklio. I løbet af højsæsonen anbefaler vi på det kraftigste, at du booker i forvejen. Udenfor højsæsonen vil du højst sandsynligt kunne finde et hotelværelse når du ankommer. Der er også lejligheder til leje både for korte og længere perioder.

Eksterne kilder

For mere information om Iraklio anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Iraklio

EasyTerra Biludlejning Iraklio sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Steder inde i byen

Hvis du søger efter en lejebil i Grækenland, men i en anden by end Iraklio, klik venligst igennem til Biludlejning Grækenland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Grækenland du ønsker at leje en bil.