• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Rumænien

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Rumænien.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Rumænien

EasyTerra Biludlejning Rumænien er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Rumænien

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Rumænien

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Firehjulstrækker

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Rumænien

Biludlejningslokaliteter i Rumænien

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Rumænien

Information om Rumænien

Rumænien oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 37 afhentningslokaliteter i Rumænien. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Rumænien er et af Europas mest uspolerede, landlige og autentiske lande. Det er mere end Grev Draculas hjemland eller en af de tidligere kommunistiske stater. Rumænien har bakkede landskaber med enge og skove, der løber ud i Karpaternes grove toppe. I Moldavien kan man finde ortodokse klostre og middelalderlige borge. Dette er landet, hvor Donau flyder ind i Sortehavet.

Hovedstaden Bukarest er landets største metropol. Over to millioner mennesker bor her. Under den anden verdenskrig og et jordskælv i 1977 blev byen væsentligt beskadiget. Takket være den forbedrede økonomiske situation siden 2000 er byen ved at blive moderniseret og byens gamle dele er ved at blive restaureret. Bukarest har meget at tilbyde med sine restaurerede monumenter, de trendy butikker og en travl natteliv.

Historie

Historien om området, der i dag bærer navnet Rumænien, går tilbage til en tid århundreder før den kristne tidsregning. Thrakiske tropper, bedre kendt som dakerne, havde slået sig ned i det gamle Rumænien. Derfor er 'Dakien' et gammelt navn for Rumænien. I løbet af det andet århundrede f.Kr. forsøgte dakerne at holde romerne uden for riget. De grundlagde et dakiske imperium, som ikke ville holde ud længere end to århundreder. Til sidst fik Konge Decebalus det værste af det. Den dakiske kultur blev blandet med den romerske kultur. Kommunikations sprog blev latin.

Under den fjerde og femte århundrede vandrede goterne og bulgarerne til Dakien. Fra det tiende århundrede og fremefter begyndte magyarerne (ungarerne) at udvide deres imperium mod Dakien. To århundreder senere kom hele Transsylvanien under magyarernes styr.

I det fjortende og femtende århundrede forsøgte osmannerne at invadere området. En af de legendariske figurer, der spillede en rolle i kampen for at holde tyrkerne væk var Vlad Tepes (Spideren). Hans øgenavn var givet til ham på grund af de brutale straffe han lod sine undersåtter lide. Den mest alvorlige straf gik ud på at stikke n pæl gennem rygraden, uden at røre fatale nerver. På denne måde ville den ulykkelige lidende have smerter i to dage før han døde. I dag er Vlad Tepes bedre kendt, som inspirationskilde for Bram Stokers fiktive karakter: Grev Dracula.

Tyrkerne invaderede det ungarske imperium i det sekstende århundrede. Dette indebar også, at Transsylvanien blev en del af det ottomanske imperium. Regionerne Valakiet og Moldavien delte skæbne. Tyrkerne herskede over Moldavien og Valakiet langt ind i det nittende århundrede. Krimkrigen, der varede fra 1853 til 1856, styrkede Rumæniens nationalisme. I 1877 blev Rumænien erklæret en selvstændig stat. Æren for det osmanniske styre var forbi.

Under første verdenskrig støttede Rumænien Storbritannien, Frankrig og Rusland. Rumænien havde til formål at tage Transsylvanien tilbage fra Østrig-Ungarn, da cirka tres procent af områdets beboere var af rumænsk afstamning. Da Østrig-Ungarn blev besejret i 1918 nåede Rumænien sit mål. Men den følgende verdenskrig ville ødelægge denne erobring. Rusland besatte en del af Rumænien og Transsylvanien blev givet til Ungarn. Den sydlige region Dobruja blev en del af Bulgarien. Derefter arrangerede den rumænske generel Ion Antonescu fratrædelsen af konge Carol II af Rumænien. Derefter indførte Antonescu et diktatorisk regime. Konsekvenserne var katastrofale, da han i 1941 valgte at samarbejde med Hitler. Fire hundrede tusind rumænske jøder og 36 tusind sigøjnere blev transporteret til Auschwitz og andre lejre, hvor de blev myrdet.

I august 1944 gjorde Rumænien en pludselig drejning. Landet droppede Nazityskland og valgte side hos de allierede styrker. Over 53.000 tyskere blev taget til fange. Dette træk reddede uafhængighed i Rumænien og forkortede krigen.

Efter krigen blev Transsylvanien udleveret til Rumænien. Monarkiet blev afskaffet og den Rumænske Folkerepublik blev erklæret. Kommunistisk Gheorghe Gheorghiu-Dej tog magten. I 1958 foretog de sovjetiske tropper en forhastet tilbagetrækning og den kommunistiske Rumænien førte en uafhængig udenrigspolitik fra 1960. I 1965 kom den berygtede Ceausescu til magten og administrerede landet i hans kaotiske og destruktive måde. I 1974 blev formandskabet skabt til ham. Han udnævnte hans søn, hans kone og tre af hans brødre til høje positioner og spildte enorme summer på bizarre projekter. Bortset fra 'Guldalderen' i slutningen af tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne blev den rumænske økonomi forringet alarmerende. I 1989 gjorde det rumænske folk oprør mod sin diktator. I sidste ende måtte Ceausescu og hans kone flygte i en helikopter. Men de blev fanget, fængslet og henrettet.

Den demokratiske Republik Rumænien blev grundlagt i 1990 og der blev truffet foranstaltninger for at installere en fri markedsøkonomi. Siden 2004 er Rumænien medlem af NATO og det tiltrådte Den Europæiske Union i 2007.

Samfund og kultur

Over halvtreds procent af rumænerne bor i byen. Den rumænske befolkning er forholdsvis homogen. Næsten halvfems procent af befolkningen er rumænere. Den anden ti procent er enten ungarere, romaer, tyskere, ukrainere. En lille gruppe består af andre nationaliteter. Verdens største befolkning af romaer bor i Rumænien. Den rumænske befolkning mener, at dette er en blandet velsignelse.

Fra et religiøst synspunkt har Rumænien en lignende opdeling. De fleste er rumænske ortodokse. Den anden ti procent er romersk-katolske, protestanter og græsk-ortodokse. Mindre end én procent af befolkningen er jøder eller muslimer.

Den rumænske befolkning kan betegnes som stolt, stædig og gæstfri. Deres historiske og kulturelle baggrund er en kilde til patriotisme. Rumænerne er også meget stolte af landets naturskønne skønhed. I kombination med deres gæstfrie natur er der en åbnet mulighed for turister til at møde den rumænske kultur på nært hold.

Den politiske situation

Rumænien har et konstitutionelt demokrati. Parlamentet består af et Deputeretkammer og et Senat. Præsidenten er statsoverhovedet. Han eller hun er folkevalgt. Kabinettet og statsministeren, der er udpeget af præsidenten, skal accepteres af parlamentet. Siden 2004 er Traian Basescu Rumæniens præsident. Hans valgperiode udløb i 2009, og hvert femte år er der præsidentvalg.

Økonomi

Rumæniens økonomi vokser hurtigt. Landet er også kaldet for en 'tigerøkonomi'.

Havnet Constanta er meget vigtigt for den rumænske økonomi. Tres procent af den udenlandske handel finder sted her.

Turisme er en vigtig indtægtskilde på Sortehavets kyst. Bukarest og Transsylvanien tiltrækker også mange turister. Andre vigtige sektorer er for eksempel fremstilling af motorer, produktion af tøj og elektronik.

Valutaen i Rumænien er leu. i 2011 eller 2012 er meningen, at rumænerne også udveksler deres leu for euro.

Geografi og klima

237.500 kvadratkilometer stor og uspoleret af masseturismen, kan den østeuropæiske Rumænien stadig blive opdaget. Karpaterne i nord ender i Central Rumænien. Den højeste top er 2544 meter høj og bærer navnet Moldoveanu. Her er nåletræer og løvskove talrige. Cirka en tredjedel af landet er dækket af Karpaterne. Nord for Moldoveanu, omgivet af bjergtoppe, ligger den transsylvanske slet: Et kuperet plateau. Dette landskab, som er opdelt i regionerne Valakiet og Moldavien, fortsætter i resten af Rumænien. Frugtplantager og vinmarker veksles med kornmarker og marker med forskellige former for grøntsager. I den sydlige del, er den lange vej Donau har taget, endt i havet. Dette er det største delta i Europa. Vigtige havne på Donau er Tulcea og Braila. Donau er ikke Rumæniens eneste flod. Andre floder er for eksempel Proet og Olt.

På grund af smeltende sne og hård regn, er der laviner i bjergene hver forår. Et yderligere problem er oversvømmelserne, der forekommer nu og da. Engang i mellem skal Rumænien kæmpe med jordskælv. Det førnævnte jordskælv i 1977 er et ekstremt eksempel på dette.

Rumæniens kontinentale klima gør, at vintrene er kolde og somrene varme. Fog kan også forekomme i løbet af vinteren. Normalt falder meget sne mellem december og april. I kombination med bjergene gør Rumænien til et godt skiområde. Sinaia, Predeal og Poiana Brasov er meget kendte skisportssteder. På den anden side er turiststederne Neptun og Mamaia ved Sortehavet overfyldt under den varme og solrige sommersæson.

Trafik og infrastruktur

Vejene i Rumænien er ikke godt vedligeholdte. Chauffører skal være forberedte på veje, der er dækket med huller og revner. Vejskiltene er ofte forsvundet og der er lidt lys. I øjeblikket er der to motorveje. Mellem Bukarest og Ploiesti, nord for hovedstaden, er der en 114 kilometer lang vej. Den øvrige motorvej løber fra Bukarest til Fetesti i øst. Denne motorvej er 116 kilometer lang. I de rumænske veje opkræves ingen vejafgift. Der er to undtagelser: Ved at krydse broerne over Donau ved Cernavoda og Vadu Oii skal betales vejafgift. Man skal købe et mærke for at køre på motorveje. De er til salg på tankstationer.

Inde i bebyggede områder kan køretøjer køre tres kilometer i timen. Uden for disse områder er den maksimale hastighed firs kilometer i timen. Hastighedsbegrænsningerne for motorcyklister er henholdsvis fyrre og halvtreds kilometer i timen.

Det rumænske jernbanenet er meget godt og billigt. Tog har første og anden klasse. Ud over dette er der fire typer tog: Personel, intercity, accelereret og hurtig. De sidste to typer er betydeligt hurtigere. Det er tilrådeligt at købe dine billetter på forhånd.

Busser er mindre pålidelige og komfortable end tog. De er ofte fyldte. På grund af de enorme mængder, der rejser med bus, tilrådes at købe billetter på forhånd. På den anden side er lokale busser, sporvogne og trolleyvogne meget bekvemme. De plejer at køre fra 05:00 til 23:00.

Der sejler en færge mellem Tulcea og Sulina ved Sortehavet. I sommermånederne sejler passagerskibe også mellem Tulcea og Crisana.

Bukarest International Lufthavn ligger en anelse over femten kilometer over den rumænske hovedstad. Herfra kan man flyve til andre lande og udenlandske byer. Bukarest har en anden lufthavn kaldet Baneasa Lufthavn. Rejsende kan flyve herfra til indenlandske destinationer. Fly fra Bukarest til Constanta er hovedsageligt planlagt til juli og august. Mange andre steder, såsom Cluj Napoca Lufthavn og Timisoara Lufthavn, kan nås gennem året. Disse lufthavne er placeret i nærheden af samme navn. 

Mad og drikke

Det rumænske køkken er ikke ligefrem haute cuisine. Det betyder ikke, at det er umuligt at have en dejlig middag i Rumænien. Tre forskellige slags suppe er populære. Ciorba de perisoare er lavet af frikadeller og grøntsager. Ciorba de burta er en suppe med blodpølse. Og der er altid ciorba de leguma til at nyde. Dette er en traditionel grøntsagssuppe. Der er altid kød i de typiske rumænske retter. Forskellige typer af gryderetter er lavet med forskellige slags kød og grillede frikadeller.

Det kan være svært at finde en lejlighed til at smage ægte traditionel mad. Retter er meget smagfulde, så at finde dem er besværet værd. Ardei umpluti for eksempel er et lækkert fyld sød peber. Sarmale er en lignende ret. Det er vinblade eller salatblade, der er fyldt med ris og kød.

Før de starter med deres middage, rumænere ofte drikker et glas Tuica, en stærk brændevin lavet af svesker. Ved middagen kan man nyde en lækker rumænsk vin. Vindyrkningsområder ligger gennem hele landet. De producerer forskellige former for kvalitetsvine. Berømte regioner er for eksempel det transsylvanske slet og Moldavien. Druer til fremstilling af vin blev dyrket lige siden den romerske periode. Under den kommunistiske ære har vindyrkningssektor lidt voldsomt. Af denne grund er Rumænien fortsat ukendt, som et vinproducerende land. Igen er der i øjeblikket meget opmærksomhed og omsorg omkring produktion af vin. For dem, der elsker vin kan roligt prøve et glas rød- eller hvidvin i Rumænien.

Tidszone

Den rumænske tid er GMT/UTC+ 2. Ved udgangen af marts stilles uret en time frem. I slutningen af oktober stilles det en time tilbage. Der er en times forskel mellem Rumænien og de tilgrænsende lande Ungarn, Montenegro og Serbien.

Husly

Hoteller i Rumænien er klassificeret af det velkendte stjernesystem. Selv værelser med en eller endda uden stjerner er som regel rene, men beskeden. Ofte skal deles om sanitære faciliteter med de andre gæster. Hotelværelserne med to eller flere stjerner er ofte udstyret med privat badeværelse. Normalt er morgenmad inkluderet.

I de senere år har flere og flere vandrehjem blevet bygget. De er spredt rundt om i landet og har deres egne forbund.

Der er mange campingpladser i Rumænien. De fleste af dem er åbne fra maj til september. Ikke alle campingpladser har sanitære faciliteter. Nogle af campingpladserne tilbyder også mulighed for at leje en hytte. Disse kaldes for popas truistic.

Der er et omfattende netværk af hytter i bjergene. I mange af dem er der ikke kun en mulighed for at sove, men også for at spise. Der er ingen grund til at booke en seng.

Ved ankomsten får mange turister henvendelser fra folk, der tilbyder værelser. Bed & Breakfast er også meget populært i landet. Rumænerne har deres egen ord for dette: Pensiune. Klassificeringen af Bed & Breakfast har ikke stjerner, men bellis. Minimumsantallet af bellis er én. De bedste steder får tre bellis. Mere information om Bed & Breakfast beliggenhed og faciliteter kan findes i turistrådene.

Eksterne kilder

For mere information om Rumænien, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

 • Wikipedia, Rumænien
 • RoNTO, den officielle hjemmeside for den nationale rumænske bestyrelse for rejsende og turister

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Romanian leu
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Romanian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • addCarRental
 • Alamo
 • Enterprise
 • Payless Car Rental
 • Avis
 • Autounion Car Rental
 • Budget
 • Europcar
 • wheego
 • Thrifty
 • Carwiz rent a car
 • Flexicar
 • Green Motion
 • FireFly Car Rental
 • Hertz
 • Sixt
 • OK Mobility
 • InterRent
 • Klass Wagen
 • SurPrice car rentals
 • PriceCarz
 • Autonom
 • United rent a car
 • Keddy By Europcar
 • Premium Rent a Car
 • Ecovia Rent
 • Abbycar
 • Drive On Holidays
 • NÜ Car Rentals
 • ACE Rent A Car
 • Goldcar Key'n Go
 • Autovia
 • Nextcar
 • National Car Rental
 • Global Rent a Car
 • OtoQ
 1. Hjem
 2. Biludlejning Rumænien