• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Cypern

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Cypern.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Cypern

EasyTerra Biludlejning Cypern er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Cypern

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Cypern

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Cypern

Biludlejningslokaliteter i Cypern

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Cypern

Information om Cypern

Cypern oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 9 afhentningslokaliteter i Cypern. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

På skillevejen mellem Europa, Asien og Afrika og ved Middelhavet ligger øen Cypern. Siden 1974 har øen været delt i to dele. Men den Tyrkiske Republik Nordcypern anerkendes kun af Tyrkiet. Cyperns hovedstad er Nicosia. Denne by har 309.500 indbyggere.

Langs kysten vil besøgende finde glimrende strande. Ud på landet ligger de traditionelle landsbyer, slotte og middelalderlige ruiner, der venter på at blive besøgt. Mange af landsbyerne har forskellige fester. Markeder er også et besøg værd. De græsk-ortodokse kirker og klostre er inspirerende bygninger i storslåede omgivelser. Bygningernes interiør er ofte luksuriøse og udmærker sig ved de mange ikoner og bladguld. Strukturerne har ofte en byzantinsk karakter.

Græsk mytologi spiller også en rolle på Cypern. Fra havets skummende bølger og nær øen, blev den græske gudinde Afrodite født. Folk i Paphos og Amathus stadig ærer denne gudinde med deres forårsfester. Afrodites sten, der ligger foran Cyperns kyst, minder os om hendes fødsel.

Det cypriotiske landskab har besynderlige bjergtoppe, klippekyster og kornmarker. I det tørre klima har pinjeskove og citrustræer en afkølende virkning. De, der har udforsket det cypriotiske land og rige kulturliv, kan tage for sig af middelhavskøkkenet og får et godt glas cypriotiske vin.

Historie

Ved slutningen af det palæolitiske tid kom jægere til Cypern og beboede øen. Sandsynligvis kom dette folk fra Levanten, et område i Vestasien, der grænser op til Middelhavet. På grund af den lange ubeboede tid, dværge-dyrearter, som dværge-elefanter og flodheste, overlevede. Tæt på Limassol, der ligger på øens sydlige kyst, er der stadig et sted, hvor mange knogler fra disse dyr er fundet. Stedet hedder Aetokremnos: Øernes klint.

I den neolitiske tid, omkring otte tusinde år f.Kr., slog mennesker sig ned på øen. De var landsmænd, der holdt dyr, som grise, får og geder. I bronzealderen blev de første byer bygget. Folk begyndte også systematisk at udvinde kobber, som vidste sig at være gode varer. Fra tre tusind f.Kr. anvendte cyprioterne kobber. Cypern blev en vigtig handelspartner mellem Kreta og Grækenland, Levanten, Egypten og Sardinien. Der er tegn på tætte forbindelser med Egypten. Disse angivelser insinueres, at Cypern var uafhængig indtil slutningen af det fjortende århundrede. Fra omkring 1200 f.Kr. og fremefter var den mykenske indflydelse meget stor.

I jernalderen kontrollerede assyrerne øen. Dette hæmmede imidlertid ikke den cypriotiske handel på ingen måde. Handelen blomstrede så meget, at øen kan siges at have haft magten over hele Middelhavet.

Fra 560 til 545 f.Kr. blev assyrernes autoritet overført til egypterne. De cypriotiske monarker kunne overvejende regerer. I 545 f.Kr. overgik magten til perserne, som også havde begyndt at besætte øen i 525 f.Kr.. Denne besættelse varede indtil det femte århundrede e.Kr.. Omkring 425 f.Kr. var Cypern blevet en del af det hellenistiske imperium. Romerne erobrede Cypern i 76 f.Kr., og gjorde det til en af imperiets provins.

Denne situation varede indtil muslimerne fik ideen til at herske over Cypern. Kaliffen Muawija besatte Cypern i 649 e.Kr.. I løbet af flere århundreder delte muslimerne deres magt med byzantinerne. Begge parter forsøgte at vinde den absolutte magt.

Da imperiet faldt i slutningen af det tolvte århundrede, Richard Løvehjerte og hans korsriddere erobrede Cypern. På denne måde blev Cypern forenet med Kongeriget Jerusalem. I 1291 forlod korsfarerne Det Hellige Land. De opholdt sig på Cypern til 1489. I dette år koloniserede venezianerne Cypern.

De turbulente tider var endnu ikke slut. I 1571 erobrede osmannerne øen. I mellemtiden slog et betydeligt mindretal af tyrkere sig ned på Cypern. På det første var den byzantinske kirke tilfreds med de nye besættere, fordi tyrkerne anerkendte alle religioner fra Bogen. Skatterne, der blev opkrævet, var meget høje, og de oprindelige tilfredshed blev aftaget.

I 1925 blev Cypern en britisk koloni og genvandt sin uafhængighed, efter den anden verdenskrig, i 1960. Det tyrkiske mindretal var stærkt til stede, og forfatningen blev lavet på en sådan måde, at præsidentens stilling altid blev besat af en cypriotisk og posten, som vicepræsident blev besat af en tyrkisk-cypriotisk. Forfatningen dikterede også en uforholdsmæssig stor magt til de tyrkiske mindretal i den cypriotiske regering. Ikke en femtedel af befolkningen var tyrkisk, men de fik i mange tilfælde tredive procent mere indflydelse. Blandt andet førte den tyrkiske vetoret til en administrativ uholdbar situation, fordi der skete meget lidt.

Da den cypriotiske præsident Makarios foreslog en ændring i forfatningen, problemer og vold brød løs. På briternes initiativ blev en våbenhvile aftalt. Den cypriotiske præsident tillod midlertidigt tilstedeværelsen af en fredsbevarende styrke af britiske, græske og tyrkiske tropper på øen. I processen med at adskille de stridende grupper, en 'Grøn Linje' blev opfundet. Denne skillelinje opdeler øen i to. I 1964 sendte FN fredstropper. Disse er til stede den dag i dag. I 1974 fandt en tyrkisk invasion sted på den nordlige del af øen. I 1975 erklærede denne del af den tyrkiske Nordcypern. I dag hedder denne del Tyrkiske Republik Nordcypern. Tyrkiet er det eneste nation, som officielt anerkender denne republik.

I 1990 indgav Cypern et andragende til optagelse i Den Europæiske Union. De tyrkiske cyprioter hævdede imidlertid, at den græsk-cypriotiske regering ikke har indgivet andragendet i deres navn, da de ikke er repræsenteret ved den græsk-cypriotiske regering. På trods af dette anerkendte Den Europæiske Union andragendet og accepterede den græsk-cypriotiske regeringen over hele øen. I 2004 blev øen en del af Den Europæiske Union.

Samfund og kultur

Der er cirka 789.000 cyprioter, der bor på Cypern. Tre fjerdedele af den cypriotiske befolkning er af græsk-cypriotiske oprindelse. En femtedel er af tyrkisk-cypriotiske oprindelse og de resterende fem procent består af forskellige etniske minoriteter, heriblandt armeniere, libanesiske og maronitter. Mere end halvdelen af cyprioterne bor i de urbane dele af øen. Migration fra landdistrikter til byen er steget betydeligt i de seneste år. Menneskerne fra landdistrikterne er meget varme og åbne.

De fleste af den græsk-cypriotiske befolkning tilhører den græsk-ortodokse kirke. En femtedel af cyprioterne er muslimer. De andre fire procent hører til enten den armensk-apostoliske kirke eller den maronitiske kirke. Denne opdeling afspejler splittelsen i etniske grupper.

Sprogene, der tales på Cypern er græsk, tyrkisk og engelsk.

På øen er der stadig ruiner fra den romerske tid. I det græsk-romerske amfiteater Kourin, teaterforestillinger stadig gives hver sommer. Bortset fra dette er der mange andre steder et besøg værd. I Troödos bjergene er der for eksempel en vej, der fører fra den højeste top i Olympus-bjerg til klosteret Kykkos. Dette er det mest berømte græsk-ortodokse kloster på Cypern. En tredje sted af interesse på Cypern er den kniplet blonde landsby Pano Lefkara. Den ligger mellem Larnaca og Limassol, og giver en glimrende mulighed for at smage det traditionelle cypriotiske liv på landet.

Den politiske situation

Siden 1960 har Cypern været en uafhængig republik. Den nuværende Cypern er stadig en adskilt ø. Christofias Demetris er den nuværende præsident for Republikken Cypern. Siden 2005 har Mehmed Ali været præsident for Den Tyrkiske Republik Nordcypern.

Administrativt set er Cypern opdelt i seks distrikter. Denne opdeling blev foretaget inden adskillelsen mellem den nordlige tyrkisk-cypriotiske del og den græsk-cypriotiske del. Derfor tager distrikternes grænser ikke hensyn til den 'nye' situation.

Økonomi

Den cypriotiske økonomi læner sig primært op ad landbrugssektoren. Det giver afgrøder, der kan eksporteres, som citrusfrugter, kartofler, druer og tobak.

En anden hovedindtægtskilde er turistsektoren.

Selvom Cypern er en ø, har fiskeri en mindre betydning. Grunden til dette er, at farvandet omkring Cypern mangler fisk.

På Cypern udvindes stadig kobber. Vores ord for dette metal er relateret til øens navn. Udover kobber udvindes marmor, jern, malm og gips. Derudover er olie for nylig blevet opdaget i farvandet mellem Cypern og Egypten.

Adskillelsen af øen i en nordlige og sydlige del, medbringer også en økonomisk ulighed. Græsk-Cypern har været medlem af den Europæiske Union siden 2004. Dette førte til en velstandsstigning. Tyrkisk-Cypern er delvist afhængig af Tyrkiet. Fordi denne del ikke er anerkendt, udenrigshandel med andre lande end Tyrkiet er ikke mulig.

Siden 2008 er euroen valutaen på Cypern, i stedet for det cypriotiske pund.

Geografi og klima

Cypern er en ø i Middelhavet. Omkring syv kilometer mod nord vil du finde Tyrkiet. Hundrede kilometer mod øst ligger Syrien. Geografisk set tilhører øen til Asien. På grund af det græsk-ortodokse flertal af befolkningen, øen regnes ofte som europæisk. Øen er 9251 kvadratkilometer. På den nordlige del af Cypern ligger Kyrenia bjergene. Bjergene består primært af kalksten og er kendetegnet ved deres robuste struktur. Den højeste top er omkring tusind meter høj. Toödos bjerkæde ligger i den sydvestlige del. Dets højeste bjerg, Olympus, er 1953 meter høj. Dette bjerg er også Cyperns højeste punkt. Mellem de to bjergkæder ligger Mesaoria plateauet. Denne region er meget frugtbar; ikke på grund af en stor flod, der løber gennem det. Der er ingen reel flod på øen. Selv bjergbakke tørrer op om sommeren. Den østlige kyst har bredde strande med flere havne. Paphos, Larnaca og Limassol er tre kystbyer.

Navnet 'Cypern' stammer fra det græske kypros. Dette betyder 'kobber', et metal, der blev fundet på øen, og som blev en god handelsartikel i oldtiden.

I gamle dage har Cypern været en ø med mange skove. På grund af fældningen af træer og de mange brande, mange skove er forsvundet i løbet af de sidste hundrede år. Plantning af nye træer på øen har genoprettet en femtedel af de oprindelige skove.

Cypern har middelhavsklima med varme og tørre somre fra midten af maj til midten af september. Klar og blå himmel strækker sig over øen. Solen skinner næsten hver dag. Vintrene er milde og regnfulde. Relativt set er de også lange. I bjergene, der er over tusind meter høj, er der hvert år nogle snefald. Det er endda muligt at dyrke nogle vintersport på Cypern: I Troödos bjergene! Efterår og forår er korte.

Trafik og infrastruktur

På grund af manglende jernbane vejnet på Cypern, trafikken går til alle veje, hav og gennem luften.

Cyprioter rejser især med bil. Vejnettet er højt udviklet. Vejene er i en fremragende stand. Motorveje forbinder Nicosia med Kyrenia og Limassol. Det er vigtigt at vide, at der på Cypern kører man på venstre side af vejen.

Hver dag i ugens hverdage, undtagen om søndagen, busser forbinder byerne. Transport med bus er effektiv. Busser kører hyppigt.

Cyperns vigtigste havne Limassol og Larnaca. Herfra sejler fragt- og passagerskibe.

Fra Larnaca Lufthavn og Paphos Lufthavn kan man flyve til byer i Europa og Mellemøsten. Hovedstadens lufthavn har været lukket siden 1974. Derfor kaldes Larnaca Lufthavn også Cypern Lufthavn. Den nordlige del af Cypern, nær Ercan, har en international lufthavn. Men det eneste flyselskab, der flyver herfra er Turkish Airlines.

Mad og drikke

Det cypriotiske køkken er blevet påvirket fra den udvidet kontakt med Egypten, Grækenland, Libanon, Tyrkiet og Storbritannien.

På Cypern spiser folk deres middag omkring middagstid. Men det er også muligt at spise til middag om aften. Nordcypriotisk køkken er stærkt knyttet til det sydlige køkken. Retterne har ofte forskellige navne. På grund af flertallet af muslimer på dette år, vil der ikke være noget svinekød på menuen.

En af de typiske cypriotiske forretter er halloumi. Denne ost er lavet af får- og gedemælk. Normalt er skiverne grillet. En anden specialitet er meze. Oversættelsen er: Små delikatesser. Den består af mange små grønsagsretter, kød og fisk.

Selvom havet ikke har en masse fisk er fiskeretter er en del af det cypriotiske køkken. Tiarmet blæksprutte i rødvin og bars er alle på menuen. Grillet lam (souvla) er også til stede på mange menuer. Lounza er lavet af marineret kød i korianderfrø og vin, hvorefter kødet er tørret og røget.

Grøntsager, der er meget anvendt, er kartofler i olivenolie og persille, syltede blomkål og asparges.

En typisk nordcypriotisk drink er det oprindeligt tyrkisk ayran, en drink, som er lavet af yoghurt. Øens berømte drinks er raki og sawa: En cognac. Den første alkoholiske drink er lavet af anis. Den anden er en cognac med citronsaft. Denne drink er et levn fra den britiske kolonitid. a brandy. Raki er især populært på den tyrkiske del af øen. På Cypern er der også vindyrkning. I september og oktober har Limassol travlt med sine vinfester. De omkringliggende landsbyer har deres egne fester.

Tidszone

Klokken på Cypern er GMT/UTC+ 2. Om sommermånederne stilles uret frem til GMT/UTC+ 3.

Husly

Der er hoteller i alle slags og størrelser. Der kan findes luksuriøse og budget hoteller. Udover hoteller er det også en mulighed at overnatte på et Bed&Breakfast.

Byer, som Larnaca, Limassol og Ayia Napa, har også forskellige vandrehjem.

Øen har en håndfuld campingpladser. De er primært placeret på Cyperns vestkyst.

Eksterne kilder

For mere information om Cypern, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Euro
 • Køreretning
  Venstre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  65 km/h
 • Sprog
  Turkish, Armenian, Greek (modern)
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Enterprise
 • National Car Rental
 • Alamo
 • Budget
 • Europcar
 • Get Your Car
 • Avis
 • Green Motion
 • Hertz
 • Thrifty
 • Autounion Car Rental
 • Keddy By Europcar
 • Payless Car Rental
 • Carwiz rent a car
 • Sixt
 • Cyprus Airport Car
 • FireFly Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Flizzr
 • OtoQ
 • NÜ Car Rentals
 • SurPrice car rentals
 • My Car
 • U-Save Auto Rental
 • Abbycar
 • Goldcar
 • ACE Rent A Car
 • wheego
 1. Hjem
 2. Biludlejning Cypern