Billeje Stockholm

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Stockholm.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Stockholm.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Stockholm

  1. Hjem
  2. Biludlejning Sverige
  3. Biludlejning Stockholm
EasyTerra Biludlejning Stockholm er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.5 af 10 Antal kundebedømmelser: 11
Henrik Daugård Nielsen Budget Stockholm Lufthavn Arlanda
“God service og fik den bestilte bil”

“God service og fik den bestilte bil. Nemt at finde det bedste tilbud.”

27-09-2019 07:19
Willem Anthonius Van 't Sant Hertz Stockholm Lufthavn Arlanda
“god”

“Alt er godt arrangeret, så en behagelig oplevelse. ”

27-05-2015 05:41
Johan Slegt Hertz Stockholm Skavsta Lufthavn
“Sparer timers søgning, idet den billigste udbydere vises først.”

“"Fremragende side. Kundevenlig. Placerer den billigste løsning først. "”

10-03-2015 17:10

Information om Stockholm

Biludlejning Stockholm
Biludlejning Stockholm

Introduktion

Stockholm er hovedstaden i Sverige og den er bygget på små øer på Mälaren Sø. De forskellige dele af byen er forbundet med broer. Den lille Stortorget plads er centrum for den meget smukke middelalderby center (Gamla Stan). Selvfølgelig er gaderne her smalle, men ellers er Stockholm en rummelig by: En tredjedel af byen består af vand og en anden tredjedel af parker og andre grønne områder.

Befolkning

Byen selv har næsten 800.000 indbyggere, men inklusive forstæderne har den en befolkning på 1.8 millioner. Alligevel føles Stockholm som en lille by. En stor del af befolkningen (15 %) er fra andre dele af verden. Nogle områder har en høj procentdel af indvandrere, hvor selv en alternativ form for svensk har udviklet sig, den såkaldte Rinkeby svensk (opkaldt efter Rinkebys forstad).

Beliggenhed

Stockholm ligger på Sveriges østkyst mellem Mälaren Sø mod vest for byen og Østersøen. Hjertet af byen er beliggende på 14 små øer, som er en del af Stockholms arkipelag (Skärgård), en samling af omkring 24.000 øer ud for kysten.

Økonomi

Hovedparten af indbyggerne i Stockholm arbejder i den kommercielle servicesektor eller (halv-) offentlige institutioner. I de sidste 20 år blev mange job skabt i højteknologiske industri. Store firmaer er blandt andre edb-giganten IBM, elektronisk gigant Ericsson og Electrolux, en producent af husholdningsapparater.
Hertil kommer, at Stockholm er det finansielle centrum i Sverige med hovedkontorer for svenske banker og forsikringsselskaber. 
Turismen spiller en stadig vigtigere rolle. Mellem 1991 og 2004 er antallet af hotelophold i Stockholm fordoblet.
Der er næsten ingen sværindustri, som gør Stockholm en af de reneste hovedstæder i verden. 

Lufthavnen

Den vigtigste lufthavn er Stockholm Arlanda Lufthavn, som ligger 45 kilometer mod nord for byen. Der er forbindelser til alle europæiske hovedstæder og interkontinentale flyvninger. Ti kilometer mod vest for Stockholm ligger den lille Bromma Lufthavn, som bruges først og fremmest af indenrigsflyvninger og korte europæiske flyvninger, for eksempel til Paris og Bruxelles.
Lavprisflyselskaber bruger Stockholm Skavsta Lufthavn, 100 kilometer mod sydvest for Stockholm (tæt på Nyköping). Västerås Lufthavn (100 km vest for Stockholm) er også brugt af lavprisflyselskaber (heriblandt Ryanair, med flyvninger til London-Luton).
Alle lufthavne har en pendulforbindelse til centrum af Stockholm.

Offentlig transport

Stockholm har et omfattende offentligt transportnet, der består af metro, sporvogn, bus og nogle pendler tog. Metro er den mest bekvemme transportform. De hundredstationer er angivet med en blå T (for Tunnelbana) og tog kører fra 05:00 til 01:00 (i løbet af weekenden endda indtil klokken 03:00).
Derudover er der mange sporvogn og buslinjer. Den historiske sporvogn 7 er af interesse for besøgende fordi den forbinder de vigtigste attraktioner. Næsten alle busser stopper ved den centrale busstation (Cityterminalen) og på togstationen (Centralstationen) i Stockholm. Herfra afgår også langdistancebusser.
Der er internationale togforbindelser med Oslo, Trondheim og Narvik i Norge og med København i Danmark.
Der er færgeforbindelser til Turku og Helsinki i Finland.

Trafik og parkering

Stockholm ligger langs et par hovedmotorveje. E18 går til Oslo i Norge (rejsetid omkring 6 timer), E20 mod sydvest (Göteborg, 6 timer) og E4 mod syd (Helsingborg, cirka 8 timer).
Fordi byen er bygget på øer kan det være svært at finde vej rundt. Køb en god citykort og studere din rute grundigt før du starter din bil. I Stockholm er der mange restriktioner med hensyn til biler og hastighedsbegrænsninger håndhæves strengt (i byen 50 km/t, i nærheden af skoler 30 km/t).
I den gamle bymidte er der ingen parkeringsfaciliteter. Bekvemme placerede parkeringspladser er Galleriangaraget nær Galleriancomplex (Hamngatan 37) og en parkeringsplads i nærheden af Phus Pub (Slöjdgatan 3).

Hoteller

Stockholm har et stort antal hoteller, vandrehjem og bed & breakfast overnatningsmuligheder og campingpladser. I det gamle centrum er der et par hoteller beliggende i smukke gamle bygninger.
Eksempler herpå er hotellet Anno 1647 og Victory Hotel, hvor de store suiter ligner minimusser. Hvis du ønsker at opholde dig i et af disse hoteller er du nødt til at booke på forhånd. I forstæderne er større og mere moderne hoteller. 

Eksterne kilder

For mere information om Stockholm, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Stockholm

EasyTerra Biludlejning Stockholm sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Sverige, men i en anden by end Stockholm, klik venligst igennem til Biludlejning Sverige side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Sverige du ønsker at leje en bil.