Billeje Helsinki

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Helsinki.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Helsinki

  1. Hjem
  2. Biludlejning Finland
  3. Helsinki
EasyTerra Biludlejning Helsinki er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.1 af 10 Antal kundebedømmelser: 7
Huib Joosten SIXT Rent a Car Helsinki Lufthavn
“Næsten alt var godt arrangeret”

“Jeg havde betalt ekstra for bonus for skadefri kørsel, som skulle refunderes, hvis der ikke var nogen skader. Da jeg hentede bilen skulle jeg betale dette igen og det blev aldrig returneret til mig.”

08-12-2014 17:12

Information om Helsinki

Biludlejning Helsinki
Biludlejning Helsinki

Introduktion

Siden 1812 har Helsinki været hovedstaden af Finland. På det tidspunkt var landet blevet indlemmet af Rusland, men den russiske zar var generøs nok til ikke at benægte Stor hertugdømmet Finland en smuk hovedstad. Johan Albrecht Ehrenström og Carl Ludwig Engel blev given ansvaret for at ændre Helsinkis handelspost til en by med imperialistisk forføriskhed. Det er fortsat synligt i området omkring den lutheranske katedral.

Befolkning

Selve byen har 560.000 indbyggere, men inkl. forstæderne er antallet af mennesker bosat i Helsinki ca. 1 million.

Beliggenhed

Helsinki er placeret i den ekstremt sydlige del af landet på den finske bugt. Byen blev bygget på at antal af øer og omkring havbugter. På den anden side af vandet ligger den estoniske hovedstad Tallinn, mens den russiske by Sankt Petersborg ligger omkring 300 km. østpå.

Økonomi

Informationsteknologi og finansielle servicer er den finske økonomis rygrad. Den største fabrikant af mobiltelefoner - Nokia - har sit hovedkvarter i Helsinki.

Omkring en tredjedel af Finlands BNI realiseres i og omkring Helsinki. Den gennemsnitlige indkomst er ca. 1,5 gange højere end i resten af Finland, hvilket gør Helsinki til et af de rigeste byer i Europa.

Lufthavne

Lufthavnen, i Finlands hovedstads, fulde navn er Helsinki-Vantaa lufthavn. Den er placeret 18 km. nord for byen. Det er let at nå den fra Den Cirkulære Vej III (Kehä III) og fra Vej 45 til/fra Tuusula.

Offentlig transport

Helsinki har et vidtstrakt sporvognsnetværk. Linjerne 3B og 3T (T står for turist) kører forbi mange interessante steder i byen.
Busser afgår fra to forskellige stationer: fra pladsen ved siden af togstationen, Rautatieasema, og fra undergrundsstationen Kamppi. Derfra afgår også regionale busser og den fungerer også som en metrostation. Besøgende i Helsinki har lille interesse for byens metro. Der er kun en metrolinje, som deler forstæderne øst for byen i to.
Fra markedspladsen, Kauppatori, er der færgeafgange betjent af Suomenlinna, sejlende mod ferieøer ude for kysten. Der er også færger mod Tallinn (Estland) og Stockholm (Sverige).
Derudover er der bycykler, som kan lejes ved et af de i alt 26 bycykelstationer til en pris af 2 euro.

Trafik og parkering

At køre i den finske hovedstad er meget let. Trafikkens bevægelser er overvåget fra en centreret kommandocentral. Hvis nødvendigt betjenes trafiklysene af centralen for at udjevne overbelastning visse steder. Busser og sporvogne har førsteret; almindeligvis bestemmes det af trafiklysene.

Fra Helsinki er der fremragende motorveje til Turku i vest, Tampere og Lahti i nord, og Porvoo og Sankt Petersborg i øst.

Helsinkis centrum er opdelt i tre parkeringszoner. Alle zonerne har parkering mod betaling i gaderne fra mandag til fredag, samt i zone 1 (shopping området) om lørdage. Det er let at parkere din bil i et af de i alt ni parkeringshuse i centrum. Om et parkeringshus er ledigt, er synligt indikeret på vejskilte langs gaderne i centrum.

Hoteller

Helsinki har et højt antal hoteller i ethvert prisleje. Der er et fornuftigt udvalg af lavprishoteller. Hotel Kämp påstår at være Finlands eneste 5-stjernede hotel. Dets værelser er prissat derefter. Generalt set er det ikke beværligt at finde et værelse. Hvis du vil være sikker på at få et værelse på et specifikt hotel, anbefaler vi at du booker på forhånd.

Eksterne kilder

For mere information om Helsinki anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Helsinki

EasyTerra Biludlejning Helsinki sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Finland, men i en anden by end Helsinki, klik venligst igennem til Biludlejning Finland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Finland du ønsker at leje en bil.