Biludlejning Göteborg

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Göteborg.

Indtast by eller lufthavnskode
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Göteborg

  1. Hjem
  2. Biludlejning Sverige
  3. Göteborg

EasyTerra Biludlejning Göteborg er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Göteborg

Biludlejning Göteborg
Biludlejning Göteborg

Indledning

Som turistdestination har Göteborg i lang tid stået i skyggen af den svenske hovedstad Stockholm. Men flere og flere mennesker opdager charmen af Sveriges næststørste by. Göteborgs centrum er Kungsportsavenyn (normalt bare kaldet Avenyn). Du vil finde mange butikker, caféer, restauranter og mange museer i nærheden af denne gade. Göteborg Skærgård består af klippeøer, som er let tilgængelige fra byen med færge. Desuden har Göteborg Skandinaviens største forlystelsespark, Liseberg.

Befolkning

Byen har en befolkning på en halv million, men hele Göteborg byområdet og dens omgivelser har en befolkning på mere end en million.

Beliggenhed

Göteborg ligger i den sydvestlige del af Sverige, ved mundingen af floden Göta älv. På den anden side af vandet ligger Danmarks Jylland.

Økonomi

Göteborg har i århundreder spillet en vigtig rolle i hav handel. Byens havn er Skandinaviens største. Der er også en masse tung industri med virksomheder fra kugleleje-producent SKF, Volvo og teleselskab Ericsson for eksempel. For nylig fokuserer Göteborg mere og mere på hightech virksomheder. Turisme er blevet mere vigtig, dels fordi Göteborg betragtes i stigende grad, som en by for konventioner og udstillinger.

Lufthavne

Byens vigtigste lufthavn ligger tyve kilometer øst for Göteborg. Göteborg-Landvetter Lufthavn er let tilgængelig med udlejningsbil: Fra centrummet tager først E20 (Kungsbäckaleden) og derefter tager frakørslen til motorvej 40 (Boråsleden). Frakørslen til lufthavnen er tydeligt angivet.

Den mindre Göteborg City Lufthavn ligger tættere på byen (lidt mere end ni kilometer nord for centrum), men er kun brugt af lavprisflyselskaber. Denne lufthavn er tilgængelig fra motorvejen E6.

Offentlig transport

Göteborg har en fremragende offentlige transportsystem, der består af sporvogne, busser og færger. For turister er sporvogne det nemmeste transportmiddel. Næsten alle sporvogne stopper ved det vigtigste stop: Brunnsparken, nær Hovedbanegården. Hvis du kører med bus, skal du være opmærksom på, hvad der står på busskiltet: Når det er en såkaldt Stombuss kan du – ligesom med sporvogn – bruge alle døre for at stige ind i; for alle andre busser skal du stige ind ved fordøren. Desuden er der to færgeruter på floden.

Trafik og parkering

Göteborg er en travl arbejder by, og for at udforske den, bør du parkere din bil i en af sine mange parkeringspladser i og omkring centrummet. Der er elektroniske skilte, der viser dig vejen til en parkeringsplads med ledige pladser. Desuden ønsker byrådet - ligesom i Stockholm - at opkræve afgifter på biler, der kører i byen eller forlader byen, og på denne måde undgår trafikprop.

Hoteller

Der er masser af hoteller i alle kategorier i Göteborg. Uden for højsæsonen er der ingen grund til at booke din indkvartering, men om sommeren anbefaler vi at du gør. Du vil finde de mest populære hoteller omkring Botaniska Trädgården.

Eksterne kilder

For mere information om Göteborg, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Göteborg

EasyTerra Biludlejning Göteborg sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Sverige, men i en anden by end Göteborg, klik venligst igennem til Biludlejning Sverige side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Sverige du ønsker at leje en bil.