Biludlejning Luleå

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Luleå.

Din computer skal acceptere cookies for at kunne bruge denne hjemmeside.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Luleå

EasyTerra Biludlejning Luleå er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Luleå

Indledning 

Luleå er en havn i det nordlige Sverige. En af de mest kendte attraktioner i nærheden er Gammelstads kyrkstad, en landsby bygget op omkring en kirke fra det femtende århundrede. Det står på UNESCOs verdensarvsliste.

Befolkning

Byen har over 70.000 indbyggere.

Beliggenhed

Luleå ligger i det nordlige Sverige på halvøen Svartöstaden, der strækker sig ud i den Botniske Bugt og udmundingen af floden Lule. Foran kysten ligger hundredvis af øer.

Økonomi

Økonomien i Luleå er en blanding af handel, industri (især jern- og stålindustri), services og udvikling af nye teknologier. Sidstnævnte i samarbejde med bl.a. det lokale Tekniske Universitet. Der er også en base for det svenske luftvåben. Byens havn spiller en vigtig rolle i eksporten af jernmalm fra landet. Havnen er også hjemsted for det svenske isbryderskib, som holder skibsruter i den Botniske Bugt fri for is om vinteren.

Lufthavne

Kallax Lufthavn ligger fem kilometer syd for byens centrum. Der er regelmæssige indenrigsflyvninger til StockholmUmeå og Göteborg, men også til udenlandske destinationer som den norske Tromsø og Murmansk i Rusland. Med en udlejningsbil kan lufthavnen nås fra byens centrum via motorvej E4. Udgangen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Offentlig transport

Bybusser kører meget ofte. Der er også flere regionale busser, der forbinder de omkringliggende landsbyer med Luleå. I løbet af weekenden kører natbusser (indtil 03.00).

Trafik og parkering

I løbet af hverdage skal du betale for at parkere din bil på gaden i byens centrum. Der er også flere parkeringspladser og parkeringshuse i og omkring byen. Pas på de til tider svære vejrforhold, hvis du besøger Luleå i vintermånederne. Tilpas din kørsel i overensstemmelse med dette!

Hoteller

Luleå har et rimeligt udbud af værelser. I almindelighed behøver du ikke at bestille dit hotelværelse lang tid i forvejen. Der er også en campingplads i Karlsvik, som er åben hele året rundt. Om sommeren kan du slå dit telt op, og om vinteren må du hellere vælge de opvarmede hytter. 

Eksterne kilder

For mere information om Luleå, anbefaler vi Google og de følgende kilder: