Billeje Umeå

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Umeå.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Umeå

  1. Hjem
  2. Biludlejning Sverige
  3. Umeå
EasyTerra Biludlejning Umeå er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Umeå

Biludlejning Umeå
Biludlejning Umeå

Indledning

Umeå er en svensk universitetsby med et sprudlende natteliv. Dette er dog ikke den eneste grund for turister til at besøge byen. Umeå er omgivet af søer, hvor Nydalasjön sandsynligvis er den flotteste. Rundt om søen blev omdannet et rekreativt område, populær om sommeren og i vintermånederne, når du kan skøjte på søen.

Befolkning 

Byen har omkring 110.000 indbyggere. 

Beliggenhed 

Umeå ligger ved den Botniske Bugt i det nordlige Sverige, på Umefloden. Lidt længere sydpå løber denne flod ud i Österfjärden, hvor byen Holmsund ligger, Umeås havn. Byen ligger omkring 600 kilometer nord for den svenske hovedstad Stockholm og 400 kilometer syd for polarcirklen. 

Økonomi

I Umeå handler det hele om videregående uddannelser. Næsten en tredjedel af indbyggerne er studerende. Der er to universiteter og en række andre institutioner for videregående uddannelse. Tekniske og medicinske forskningsinstitutter, samt den største medicinske center i det nordlige Sverige, er relateret til disse institutioner. Holmsunds havn spiller også en rolle i import og eksport af landbrugs- og skovbrugsprodukter fra baglandet og transport af passagerer.

Lufthavne 

Umeå Lufthavn ligger i udkanten af byen, omkring 5 kilometer fra byens centrum. Lufthavnen er nemt tilgængelig med udlejningsbil ad E4, der går tværs over byen. Vejen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Offentlig transport

Västerbottens Lokaltrafik står for driften af transporten i Umeå. Bybusser kører regelmæssigt og natbusser kører i weekenderne (fredag og lørdag nætter). Der er også gode forbindelser til andre steder i det nordlige Sverige, herunder Sundsvall og Luleå, og der er lange afstande busser til hovedstaden Stockholm. Fra Holmsunds havn er der færgeforbindelser til VaasaFinland.

Trafik og parkering

I Umeås centrum skal du betale for parkering på gaden. Byen er opdelt i zoner: jo tættere på byens centrum, jo højere parkeringspriser. Der er adskillige parkeringshuse, hvor du sikkert kan (og om vinteren fri for) parkere din udlejningsbil. Hvis du ønsker at udforske landet, pas lige på elge der pludselig krydser vejen, især omkring solnedgang.

Hoteller

Umeå har et godt udvalg af indkvarteringsmuligheder. Eftersom det er en universitetsby, er der ingen mangel på vandrehjem og budget gæstehuse, men der er også mellemklassehoteller og nogle hoteller i det mere luksuriøse kategori, især i nærheden af floden. På nordsiden af den smukke sø Nydalasjön, øst for byen, ligger en populær campingplads, First Camp.

Eksterne kilder

For mere information om Umeå, anbefaler vi Google og de følgende kilder: 

Biludlejningssteder i Umeå

EasyTerra Biludlejning Umeå sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Sverige, men i en anden by end Umeå, klik venligst igennem til Biludlejning Sverige side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Sverige du ønsker at leje en bil.