• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Kroatien

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Kroatien.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Kroatien

EasyTerra Biludlejning Kroatien er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Kroatien

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Kroatien

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Cabriolet
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Kroatien

Biludlejningslokaliteter i Kroatien

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Kroatien

Information om Kroatien

Kroatien oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 41 afhentningslokaliteter i Kroatien. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

På Adriaterhavet, i den sydøstlige del af Europa, ligger det varierede land Kroatien. Kroatiens hovedstad er Zagreb. Byen er tæt på én million indbyggere, og ligger i den nordlige del af landets grænser til Slovenien.

Landet er et populært turistmål og med gode grunde. Adriaterhavet har krystalklart vand, mange intakte øer, der ligger ud for kysten og dejlige landsbyer langs vandet. I små fiskerlandsbyer kan man nyde udsigten, mens du smager dagens nye fangst. For århundreder har kroaterne dyrket deres færdigheder inden for vinavl. Besøgende kan nyde muligheden for at smage de mange forskellige slags vin. Kroatiens rig fortid kan findes i byer som Pula, Split og Dubrovnik. For dem, der har modet til at gå ud af byen og ind på landet, kan beundre den naturskønne skønhed i en af Kroatiens nationalparker.

Klimaet er fra forår til efterår meget behagelig, hvilket giver mange besøgende mulighed for at udforske dette Balkan-land.

Historie

I 229 f.Kr. grundlagde romerne en koloni i nærheden af Split i Dalmatien. Derefter fortsatte Kejser Augustus med at udvide sit imperium. I 285 e.Kr. opholdt kejser Diocletian sig i Augustus palads i Split. I dag er den stadig den største romerske ruin i Østeuropa.

Derpå, i 395 e.Kr., da imperiet blev delt, dagens Slovenien, Kroatien og Bosnien-Hercegovina blev trukket til det vestlige romerske imperium, mens nuværende Serbien, Kosovo og Makedonien tilhørte det byzantinske imperiet fra da af.

Slaviske stammer, der kommer fra dagens Ukraine, udvandrede til Polen i det syvende århundrede og udvidet deres magt derfra til Kroatien. I det niende århundrede blev denne region kristent. Samtidig kom den nordlige del af regionen under frankisk herredømme og den sydlige del blev en del af Byzans. I 925 startede en periode med fred med den dalmatiske Hertugen Tomislav, der fusionerende den nordlige og sydlige del under et kongerige. Velstand ville vare i to hundrede år. Riget blev opløst i slutningen af det elvte århundrede, og det blev delt igen. Den nordlige del blev forenet med Ungarn for at beskytte sig fra det byzantinske imperium

Men det hjalp ikke. En tatarisk invasion ødelagde den ungarsk-kroatiske kongerige i 1242. Så i det fjortende århundrede invaderede tyrkerne Balkan og besejrede serberne i 1389 og ungarerne i 1526. Nord Kroatien søgte beskyttelse hos Habsburg Huset, der regerede Østrig. Indtil 1918 blev denne del af Kroatien en del af det Habsburgske stat. Efter Habsburgs nederlag i første verdenskrig, blev kroaterne en del af den serbiske, kroatiske og slovenske kongedømme. I 1929 blev dette rig opkaldt Jugoslavien. Dens hovedstad blev Beograd til stor ærgrelse for kroaterne. Fra 1918 til 1943 havde Italien en stor del af Dalmatien.

Tyskland invaderede Jugoslavien i 1941. Et fascistisk regime blev gennemført i Kroatien og Bosnien-Hercegovina. Dette resulterede i grusomme mord på etniske serbere, jøder og romaer. Josip Broz, der stammede fra en kroatisk-slovensk landægteskab, førte som Marskal Tito en partisaner hær. Senere, efter krigen, blev Tito premierminister for den Jugoslaviske Føderation. Fem stater blev dannet: Kroatien, Serbien, Slovenien, Bosnien-Hercegovina og Makedonien. Den føderale stat havde en kommunistisk karakter, men Kroatien og Slovenien overgik deres forbundsfæller økonomisk såvel som intellektuelt.

Da Tito døde i 1980, blev landet ramt af en økonomiskkrise. De forværrede økonomiske omstændigheder førte til spændinger mellem de forskellige etniske grupper. Spænding kom til sit højeste punkt med den serbiske leder: Slobodan Milosevic. I 1991 erklærede kroaterne og slovenerne sig uafhængige. Dette medførte til den kroatiske uafhængighedskrig. Den gamle Jugoslavien anerkendte ikke de nye lande, indtil Tyskland med en masse andre lande anerkendte de nye stater. Cirka femten tusinde serbere flygtede fra området. Til sidst blev Dayton-aftalen underskrevet i Paris. Med aftalen blev Kroatiens traditionelle grænser anerkendt, og den besatte del af Slovenien skulle gives tilbage. Regionen, der blev optaget i den nye Kroatien, blev kontrolleret af de resterende serbere under ledelsen af FN. I 1998 opfyldtes alle Dayton aftalens punkter.

Siden 2005 har Kroatien forsøgt at blive medlem af Den Europæiske Union. I 2010 vil landet tiltræde organisationen.

Samfund og kultur

Omkring fire og en halv million mennesker lever i Kroatien. De fleste, cirka halvfems procent af befolkningen, er kroatere. Udover dem, er der andre minoriteter i landet, heriblandt serbere. De fleste serbere bor i øst. Andre mindretal, der lever i Kroatien er bosniere, italienere, ungarere og slovenere.

Selv om kroaterne i almindelighed ikke er velhavende, er de meget opmærksomme angående deres udseende og udseendet af gader og bygninger. Deres generelle væremåde er afslappet. Kroater tager tingene stille og rolig.

I Kroatiens kulturelle arv kan man finde spor af den romerske og osmanniske periode samt det østrigsk-ungarske æra. 

Lige siden kommunismens fald er kirkerne igen overfyldt. De fleste af kroaterne er romersk-katolske. På den anden side er næsten alle serbere østlige ortodokse. Over én procent af befolkningen er muslimer. Mindre end én procent af kroaterne er protestanter. I hovedstaden lever en lille jødegruppe.

I Kroatien taler man kroatisk. Dette er en sydligt slavisk dialekt, som den slovenske, den makedonske og det bulgarske sprog. Kroater kalder deres land Hrvatska. Indflydelsen af turismen og fra de mange gæstearbejdere har gjort tysk til det andet sprog for mange ældre mennesker. I Istrien taler folk nogle gange italiensk. Kroaternes yngre generation koncentrerer sig om engelsk.

Den politiske situation

Kroatien har et parlamentarisk demokrati, da det fik en ny forfatning i 1990. Den første præsident var Franjo Tudjman. Præsidenten er statsoverhoved. Hvert femte år bliver en ny præsident valgt. Den nuværende præsident er Stjepan Mesic. Det kroatiske parlament kaldes Sabor. Det har en lovgivningsmagt regering i et etkammersystem. Lederen af den kroatiske regering (Vlada) er statsministeren. I øjeblikket er Ivo Sanader.

For at befri Kroatien fra sin isolerede position, besluttede regeringen for at samarbejde med Jugoslavien Tribune i Haag. Ud over dette, tilbagevenden af serberne er fremskyndet og mindretallenes rettigheder er udvidet.

Økonomi

Den største del af den kroatiske økonomi kredser om servicesektoren. Turisme er en vigtig indtægtskilde for mange kroatere. Udover dette er der en let form for industri. Landet er ikke rig, men det har en stabil markedsøkonomi. Kroatien slæber stadig på sin kommunistiske historie. Mange kroatere har set deres levestandard falde siden uafhængigheden. Ledigheden er meget høj. Kroatien har til hensigt, at tiltræde Den Europæiske Union inden for en overskuelig fremtid.

I øjeblikket er Kroatiens valuta Kuna.

Geografi og klima

Kroatien har en fascinerende boomerang-lignende form. Landet tæller 56.538 kvadratkilometer og er inddelt i tyve provinser. På grund af sin form har Kroatien en meget lang grænse. Kroatien er lige så stor som halvdelen af det tidligere Jugoslavien. Slovenien, Ungarn, Serbien, Bosnien og Hercegovina, Montenegro og Adriaterhavet omgiver Kroatien. På den anden side af havet ligger Italien. Donau og floderne Drava og Sava er de vigtigste floder, der løber gennem landet. Mellem dem ligger den pannoniske Basin. Regionen strækker sig over grænsen til Kroatien. Det sydøstlige Europæiske plateau blev til efter den pannoniske Hav blev tørt, længe siden, i pliocæn tiden.

Sideløbende med Adriaterhavets kyst, er der den tætte skov Dinariske Alper, med Dinara, som deres højeste top på 1913 meter. Bjergkæden er lavet af karst og kalksten, hvor mange huler blev dannet. På grund af den sparsomme jordbund, er der ikke meget dækning på bjergene. Strandene langs havet er også stenet. Turister skal ikke forvente sandstrande i Kroatien. Stenene og småsten dækker jorden indtil i mousserende klare havvand.

Den mest berømte og turiststed er på halvøen Istrien i den kroatiske provins med samme navn. Langs kysten ligger de dalmatiske øer. Krk og Cres er de største af dem. Der er i alt 101 øer. De fleste af dem er ubeboede. På Mljet og Korcula vil du finde nationalparker med storslåede skove. Hele Kroatien er skovklædt; cirka en tredjedel af landet består af skove.

Ud på landet bliver landskabet mere kuperet med søer og enge. På øerne og ud på landet er der mange nationalparker. En af dem er parken Plitvice søer. I regionen er seksten søer med omkring halvfems vandfald mellem dem. Nationalparken med sine klare blå søer og bemærkelsesværdig flora og fauna har med rette en plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Langs kysten er klimaet middelhavsagtigt. Somrene starter tidligt og er varme og tørre. Efteråret starter sent. Om vinteren er temperaturen ved Adriaterhavet mild og vejret er regnfuld. På grund af den varme Golfstrøm vil havvandets temperatur, også om vinteren, ikke falder under ti grader celsius. Om sommeren kan vandet være omkring 26 grader. I foråret og i starten af sommeren blæser Mistralvinden i Kroatien. Denne vind holder temperaturen behagelig, men Mistralvinden kan også tage til.

Ud på landet, bag ved bjergene, er klimaet kontinentalt. Her er somrene varme og tørre og vintrene er kolde.

Trafik og infrastruktur

Inde i bebyggede arealer må chauffører ikke køre hurtigere end halvtreds kilometer i timen. Uden for dette område ligger grænsen på firs kilometer i timen. På motorveje er grænsen hundrede og tredive. På flere veje i Kroatien (for eksempel omkring Zagreb), skal betales vejafgift.

At rejse med tog er endnu billigere end med bus. Selv om tog kører langsommere. I Kroatien kan man vælge mellem tre typer af tog: Poslovni er eksprestog, Brzi eller ubrazni er hurtige tog og putnicki er lokale tog. Lokale tog ofte kun har 2. klasse. Ordet for ankomst er dolozak og ordet for afgang er odlazak.

Et af de mest komfortable transportmidler er bussen. Flere selskaber tilbyder deres tjenester. På store stationer kan man købe billetter ved billetskranken. Når det er muligt, er det klogt at bestille en plads. Lokale busser kører også i de større byer. I Zagreb er der sporvogne.

Færger sejler fra Bari til Rijeka og Dubrovnik året rundt. Undervejs stopper bådene ved steder, som Zadar og Split. Øerne Hvar, Korcula og Mljet er også besøgt, men mindre hyppigt om vinteren. Det er meget behageligt at rejse med båd. Der er også færger, der forbinder øerne yderligere med hinanden og med fastlandet.

Fra Zagreb Pleso Lufthavn flyver Croatia Airlines til mange destinationer i Europa. Om sommeren er der også fly fra Dubrovnik Lufthavn og lufthavnen i Pula til nogle europæiske byer. Indenrigsfly flyver på daglig basis til lufthavnene i Zagreb, Dubrovnik, Split, Pula og Zadar.

Mad og drikke

I Kroatien kan man spise i en restauracija eller i en gostionica. Langs kysten serveres lækre fisk og rejer. Dalmatiske brodet er en ret med forskellige slags dampet fisk med ris. Saltede sardiner er også en typisk delikatesse. Ud på landet er nogle af retterne manistra od bobica: Bønner med majssupe, og strukli: Kogte ostekage. Grillet kød er en af de berømte retter. Pasta og pizza er også godt forberedt i Istrien og Dalmatien. Fra Dalmatien stammer den røgede skinke. Ud over dette kan man smage den typiske kroatiske salami med sin særlige peber smag. I Kroatien er der også fremragende producenter af fåreost.

Aperitiffer serveres ofte før middagen. I Kroatien fremstilles flere slags aperitiffer. Slivovica er en cognac lavet af svesker, og travarica er en variant, som er fremstillet med forskellige urter. Kroatisk cognac (vinjak) og flere likører er nogle af de mange muligheder. For eksempel Maraschino, som er et typisk kirsebær likør fra Zadar. Kroaterne fremstiller også lækre vine. Lokale vine er også værd at smage. De, der elsker øl, kan smage Zagrebs Ozujsko pivo eller Karlovacko fra Karlovac.

Tidszone

Kroatiske tid er GMT/UTC+ 1. Om sommeren er klokken stillet frem til GMT/UTC+ 2.

Husly

Hoteller i Kroatien er klassificeret af et femstjernet system. De mest luksuriøse hoteller har fem stjerner. Mange af de ældre hoteller ligger på upersonlige bygninger. Dog er der i dag nye hoteller, som har en langt mere karakteristisk og unik indretning og atmosfære.

Den kroatiske organisation YHA ejer vandrehjem i byer, som Zagreb, Dubrovnik, Zadar og Pula.

Turister kan også finde et sted på en af de mange campingpladser, der ligger langs kysten. De fleste af dem er åbne fra midten af maj til slutningen af september. Ikke alle er hyggelige og rolige. Det kan tage lidt tid at finde en rigtig og hyggelig campingplads. Kroatien præsenterer sig selv som naturistcampingplads. Naturistcampingpladser er nogle af de smukkeste campingpladser på grund af deres skærmet beliggenhed og fred.

Et godt alternativ er at tilbringe natten i et værelse på et privat hus. Også her anvendes det femstjernede klassifikationssystem.

Eksterne kilder

For mere information om Kroatien, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Croatian kuna
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Croatian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Alamo
 • ORYX Rent A Car
 • ABC Rent a car
 • Active Car Rental
 • Unirent Car Rental
 • Avis
 • Garage No1
 • Avant Car
 • Keddy By Europcar
 • Europcar
 • Enterprise
 • Carwiz rent a car
 • Hertz
 • Nova Rent a Car
 • Air Rent a Car
 • Thrifty
 • Sicily by Car
 • Flizzr
 • FireFly Car Rental
 • Autounion Car Rental
 • addCarRental
 • Fleet Rent a car
 • OK Mobility
 • Global Rent a Car
 • NÜ Car Rentals
 • Budget
 • Green Motion
 • Sixt
 • Goldcar
 • SurPrice car rentals
 • Trophy Rent a Car
 • InterRent
 • National Car Rental
 • Your Rent
 • McRent
 • Nur Rent a car
 • Touring Cars
 • Goldcar Key'n Go
 • Fast Mobility
 1. Hjem
 2. Biludlejning Kroatien