Billeje Split

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Split.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Split

  1. Hjem
  2. Biludlejning Kroatien
  3. Split
EasyTerra Biludlejning Split er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.2 af 10 Antal kundebedømmelser: 38
Anja Avant Car Split Lufthavn
“17 dages billeje i Kroatien”

“17 dages billeje i Kroatien. Bestilte hjemmefra på nem og overskuelig hjemmeside. Kiggede kun efter biler i kategorien "nul bekymringer". Hurtig og effektiv overlevering og problemfri aflevering. Fik en næsten ny bil, som matchede kategori og model der var bestilt hjemmefra. Eneste minus var, at udlejningsfirmaet "Avant Car" prøvede at prakke os ekstra forsikringer på, til trods for at vi havde bestilt via kategorien "nul bekymringer".”

12-08-2019 19:42
Sieka Grijpma ORYX Rent A Car Split Lufthavn
“Yderst godt organiseret, som altid.”

“Vi brugte dine tjenester igen, som vi gjorde til tidligere ferier. Som før, alt var perfekt organiseret. I Split Lufthavn tog det os mindre end femten minutter til at køre væk i vores helt nye VW (3600 kilometer på kilometertælleren). Den venlige personale tog igen godt imod os, da vi kom tilbage for at aflevere bilen. Fremragende service.”

26-08-2015 08:01
Jan Cornelis Wiesenekker Enterprise Split Lufthavn
“Korrekt og aldrig noget forkert.”

“Jeg lejede en bil flere gange. Det er altid præcist. Sidste gang havde jeg tilsyneladende oplyst den forkerte ankomstlufthavn, Split i stedet for Zadar. De søgte straks efter en løsning, og fandt en.”

25-08-2015 10:16

Information om Split

Biludlejning Split
Biludlejning Split

Indledning

Split er Kroatiens næststørste by og en af de ældste byer i regionen. Byen opstod omkring år 300, da den romerske kejser Diocletianus byggede et palads der. Denne enorme bygning danner stadig centrum af den historiske by. Det gamle centrum blev tilføjet til UNESCO's Verdensarvlisten i 1979.

Befolkning

I 2007 havde Split mere end 221.000 indbyggere, men dette tal stiger hastigt, i hele Split byområdet og de omkringliggende byer er der cirka en halv million mennesker.

Beliggenhed

Byen ligger i den sydlige region af Dalmatia ved siden af Adriaterhavet, modsat byen ligger øen Brač. Denne ø kan, ligesom mange andre øer foran kysten, kun nås gennem havnen i Split.

Økonomi

Når Kroatien stadig var en del af Jugoslavien var Split et vigtigt industrielt centrum. Byen led meget under overgangen til den frie markedsøkonomi, men er igen i mellemtiden kommet sig. Nogle af de gamle industrier er moderniseret, bl.a. den kemiske-, papir- og skibsbygningsindustrien. Desuden er økonomien afhængig af fiskeri, landbrug(oliven og vin) og turisme.

Lufthavne

Den internationale lufthavn i Split ligger 25 kilometer vest for byen, efter Zagreb Lufthavn er den det vigtigste lufthavn i Kroatien. Mere end 1,2 millioner passagerer bruger den årlige, de fleste af dem i løbet af sommeren. 

Offentlig transport

I Split er der kun bybusser, det bakkede område af byen er uegnet for sporvogne. Busselskabet Promet Split opretholder de 18 buslinjer med moderne udstyr. Om fredage og lørdage er der en natbus service. Købe en billet i en kiosk er en anelse mere økonomisk end at købe den på bussen.

Endvidere er der buslinjer med destinationer uden for Split, de afgår fra den centrale busstation, ved færgehavnen.

Der er også en by-jernbane, der forbinder Split med Kaštel Stari.

Trafik og parkering

Om sommeren kan centrum af Split have meget travlt, dermed er det også meget vanskeligt at finde en parkeringsplads. Du skal betale overalt i centrum for at parkere på gaden. Parkeringsbetjente er meget strenge, hvis du overskrider den tilladte parkeringstid, det er temmelig sandsynligt, at de vil trække bilen væk.

På færgehavnen er der et stort parkeringsareal.

Hoteller

Der er et stort udbud af hoteller i Split, fra lavbudget overnatningsmuligheder til luksuriøse fem stjernet-hoteller. Hotellerne på Riva Boulevard er populære, men naturligvis disse er de dyreste. Om sommeren er Split et populært rejsemål og du skal reservere et værelse lang tid i forvejen. Ved færgehavnen og busstationen vil mange 'mellemmænd' tilbyde overnatningsmuligheder, selv om dette kunne være en god måde at få et sidste øjebliks-rum, skal man være forsigtig med at forpligte sig til et tilbud. 

Eksterne kilder

For mere information om Split, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Split

EasyTerra Biludlejning Split sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Kroatien, men i en anden by end Split, klik venligst igennem til Biludlejning Kroatien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Kroatien du ønsker at leje en bil.