• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Ungarn

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Ungarn.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Ungarn

EasyTerra Biludlejning Ungarn er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Ungarn

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Ungarn

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Firehjulstrækker
Elbil

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Ungarn

Biludlejningslokaliteter i Ungarn

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Ungarn

Information om Ungarn

Ungarn oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 12 afhentningslokaliteter i Ungarn. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Introduktion

Ungarn er et populært feriemål i centrum af Europa. Især den smukke by Budapest og Balatonsøen er ægte turistattraktioner. Men Ungarn har meget at tilbyde. Dens natur er relativt uspoleret, der er mange nationalparker og landet har nostalgiske små landsbyer. Sletterne og mange søer er kendt for deres fred og ro. Du kan cykle, vandre, svømme eller tage bilen til at udforske landet.  Befolkningen er venlige og klimaet er meget rar. 

Historie

Ungarerne kom til Europa i slutningen af det niende århundrede. De faldt til i den pannoniske slette. Disse sletter dækker et meget større område end nutidens Ungarn. Helgen Stephan var den første konge af Ungarn. Han blev kronet af paven i år 1000.

Efter dette og for mange år forsøgte Ungarn at udvide sin magt, men det var også nødt til at forsvare sine grænser. Da dele af Kroatien, Bosnien og Dalmatien blev erobret, forvandlede Ungarn sig til en regional magt. I 1241 blev landet angrebet af mongolerne. Resultatet blev, at Ungarn blev svagere. Efter den mongolske hær blev tvunget til at tage af sted, kong Béla IV byggede flere forter langs grænserne.

I det 15. århundrede det ungarske imperium blomstrede. I denne periode har den renæssanceprins Mátyás Hunyadi regerede Ungarn. Mátyás formåede at føje flere lande til Ungarn og sikre sig på, at tyrkerne ikke angreb.

Ikke alle har nydt godt af den økonomiske vækst. Landarbejderne var fattige, og i 1541 førte dette til udbruddet af den ungarske bondekrig. Reaktionen af adelen var skånselsløs. I 1526 blev den ungarske hær nedkæmpet af tyrkerne. Ungarn blev delt: Den centrale region var i hænderne på tyrkerne, mens Østrig herskede over nord og vest. Kun området i den østlige del af landet formåede at forblive uafhængige.

Efter dette var der en magtkamp mellem tyrkerne og de østrigske habsburger. Efter at tyrkerne blev besejret i 1683, og fra 1699 hele det ungarske imperium var kontrolleret af habsburgerne. Efter flere mislykkede forsøg på at vinde kontrollen tilbage, var det ikke før 1867, at Ungarn endnu en gang havde sin egen regering. Landet fik samme status som Østrig. Den nye regering slår sig ned i hovedstaden Buda.

I Første Verdenskrig kæmpede Ungarn sammen med Østrig. Efter krigen var tabt, var der kaos i hele landet. Mihály Károlyi grundlagde Nationale Råd. I 1918 blev Ungarn erklæret for en uafhængig republik og Károlyi blev den første præsident. Men Parlamentet brød hurtigt sammen og kommunisterne tog magten. I 1919 blev landet en 'Rådets Republik' (efter eksemplet i Sovjetunionen). På Trianon-Traktaten (1920), mistede Ungarn store dele af jord til de allierede. Monarkiet blev genoprettet, men denne gang var der ingen konge. Admiral Miklós Horthy fik kontrol.

Under Anden Verdenskrig, Ungarn først ønskede at forblive neutral. Men i 1944 Tyskland besatte landet og dræbte mange jøder. Sovjetunionen tilbød at hjælpe Ungarn, men det viste sig, at det blot ønskede at udvide sin magt. Kommunisterne overtog kontrollen. I 1946, Ungarn endnu en gang blev en republik og blev medlem af Warszawa-pagten og COMECOM (modparter i NATO og EU).

Ungarerne gjorde oprør mod kommunismen, men kontrol forblev i hænderne på sovjetterne. Mange flygtede fra landet, mens andre blev taget til fange og myrdet. Det var ikke før 1968 at de første reformer blev gennemført under Kádár. I 1980'erne flere reformer blev gennemført. I 1989 blev Ungarn en demokratisk republik. Et år senere demokratiske partier for første gang dannede en regering. I 1997 blev landet optaget i NATO og i 2004 blev Ungarn medlem af EU.

Samfund og kultur

Ungarn har mere end 10 millioner indbyggere. Niogfirs procent af befolkningen er ungarsk. Det største flertal er dannet af romerne. Dette er et nomadisk folk (sigøjnere). Andre mindretal er tyskere, slovakker, serbere, kroater og rumænske. Også mange ungarere bor i nabolandene Rumænien, Slovakiet, Ukraine og Serbien. Mere end halvdelen af befolkningen bor i byer. Hovedstaden Budapest har omkring to millioner indbyggere.

Et flertal af den ungarske befolkning (omkring 64%) er romersk-katolske. Der er omkring 2,5 millioner protestanter. Derudover er der blandt andet calvinist, luthersk og ortodokse samfund.

Det officielle sprog er ungarsk. Det er beslægtet med finsk og estisk. Mindretallene taler ofte to sprog: Ungarsk og deres oprindelige sprog.

Ungarsk musik er kendetegnet ved brugen af violinen. Ungarn er også kendt for sin sigøjner musik. Ungarsk traditionelle kostumer er farverige og dekoreret med broderimotiver. Ungarerne udfører smukke broderi, keramik, væg og loft dekorationer og træskærerkunst. Almindeligvis er ungarere venlige og gæstfri.

Politisk situation

Siden 1989 har Ungarn været et parlamentarisk demokrati. Præsidenten er statsoverhoved. Siden 2005 er Lászlo Sólyom Ungarns præsident. Præsidenten vælges hvert femte år af parlamentet. Hans rolle er i høj grad ceremoniel.

Den højeste lovgivende magt er i hænderne på parlamentet, som ledes af premierministeren. Parlamentet vælges hvert fjerde år og har 386 medlemmer. Den udøvende magt er i hænderne på kabinettet. Kabinettet, som har 21 medlemmer, svar til Parlamentet. Ungarns Premierminister (siden 2004) er Ferenc Gyurcsány. Han har stor magt: Han rådgiver Parlamentet om passende kandidat til ministerposter, og han er også tilladt til at fyre ministre.

Alle ungarere i alderen 18 år og ældre er berettiget til at stemme. Valget retter sig efter et blandet system, hvor vælgerne afgiver deres stemme til et distrikt repræsentant og et parti. I Parlamentet er der plads til 176 MP's. De øvrige 210 pladser er fordelt mellem de forskellige politiskpartier (baseret på et system med proportional repræsentation).

Økonomi

Siden 1989 er Ungarns økonomi en social markedsøkonomi. Takket været udenlandske investeringer fra private virksomheder har Ungarns økonomi været i stand til at udvikle sig. De relativt lave lønninger og høje uddannelsesniveau gør Ungarn til et attraktivt sted for udenlandske virksomheder til at lokaliserer sig.

Ungarn står over for et stort underskud. Landet ønsker, at gennemføre foranstaltninger til at være i stand til at skære i udgifterne. På grund af den nationale gæld og underskud, er det usandsynligt, at Ungarn vil være i stand til at handle sin nationale valuta (forint) mod euroen i 2010.

De fleste ungarere arbejder i servicesektoren. Industrisektoren er også stor. Men landbrugssektoren er lille, bidrager mindre end 5% til landets BNP. De vigtigste landbrugsprodukter er korn, majs, ris, grøntsager og frugt. Ungarns industrielle sektor vokser hurtigt. Landets geografiske placering gør det ideelt egnet til at eksportere produkter, og arbejdsmarkedet er veluddannede. Selv om størstedelen af industrien er placeret omkring Budapest, der er andre vigtige industrielle områder, for eksempel Borsod, Gyöngyös og Dorog-Tokod.

Ungarns vigtigste handelspartner er EU. Landet eksporterer størstedelen af alle produkter, maskiner og transportudstyr. Vigtige importprodukter er maskiner, transportmidler, energi og fabrikkens udstyr. De fleste af Ungarns handel er med Tyskland.

I de seneste år har Ungarn været involveret i privatiseringen af virksomheder. Indflydelsen fra regeringen var meget stor. Internationale organisationer har opfordret den ungarske regering om at privatisere store statsejede virksomheder.

Ungarns nationale valuta er den ungarske forint (HUF). Vekselkursen er omkring 246 HUF per euro.

Geografi og klima

Ungarn er beliggende i centrum af Europa. Dets naboer er Slovakiet (i nord), Ukraine (i nordøst), Rumænien (i øst), Serbien (i syd), Kroatien og Slovenien (i vest) og Østrig (i nordvest). Landet dækker et samlet areal på omkring 93,000 kvadratkilometer. Budapest er hovedstaden i Ungarn. Debrecen er den næststørste by med 200,000 indbyggere. Andre store byer er Pécs, Sopron og Szeged.

Ungarn for en stor omfang består af sletter. Den store ungarske slette er beliggende i den sydlige og østlige del af landet. Grænserne for sletterne er dannet af Donau floden, der krydser landet fra nord til syd, og Karpaterne. Den nordlige del af landet er dannet af det nordøstlige ungarsk Central Plateau. Den centrale bjergkæde i dette område er Mátra, som omfatter Ungarns højeste bjerg: Kékes (1015 meter). Området mod vest af Donau kaldes Transdanubia. Dette er et frugtbart område bestående af sletter og bakker. I centrum af Transdanubia ligger Balatonsøen. Med et samlet areal på 592 kvadratkilometer er det Europas største sø. Til den nordlige del af Balatonsøen er der forskellige bjergkæder, hvoraf Bakony bjergene er de vigtigste. Mod nordvest ligger Små Sletter. Flere floder løber gennem dette område.

Ungarn har et landklima, der er karakteriseret ved kolde, våde og varme somre. Med en gennemsnitlig temperatur på 23 grader, er juli den varmeste måned. Januar er den koldeste måned med en gennemsnitlig temperatur omkring frysepunktet. Ungarn får mange solskinstimer og der er forholdsvis lidt nedbør, underlagt Atlanterhavets påvirkninger. Fordi september er den tørreste måned, er det et godt tidspunkt at besøge landet. Maj er den vådeste måned.

Trafik og infrastruktur

I nogle steder er infrastrukturen i Ungarn mindre udviklet end andre steder. Alligevel spiller dette en vigtig rolle for landet. På grund af sin centrale placering er Ungarn en vigtig transport og distribution center. Landet har omkring 160,000 kilometer veje. I fremtiden vil vejnettet blive udvidet. De fleste veje har to spor, der forbinder byer og landsbyer.

Jernbanenettet har en samlet længde på næsten 8,000 kilometer og er i hænderne på den ungarske stat Jernbaneselskab (MAV). Jernbanen forbinder forskellige større byer med centrum hovedstaden Budapest. Der er også et højhastighedstog (HÉV), der forbinder forstæderne i Budapest.

I de større byer er offentlig transport sædvanligvis omfattende. Der er tog, busser og metro. Billetter kan købes i kiosker. Billetter til ture på internationalbusser kan købes på busser selv.

Næsten alle internationale flyvninger ankommer til Budapest Ferihegy Lufthavn. Det ungarske flyselskab (Málev) forsyner med de internationale flyvninger til og fra Budapest. Lufthavnen ligger på omkring 24 kilometer fra byen selv. Det er muligt at køre med offentlig transport fra lufthavnen, selv om det er bekvemt at bestille en Lufthavns minibus i ankomstterminalen. Indenlandske lufttrafikken er begrænset. Regionale lufthavne er placeret på, blandt andre steder Debrecen, Sarmallek og Heviz.

Mad og drikke

 Det ungarske køkken er påvirket af forskellige mennesker, der har beboet landet. Det er, hvad nogle kalder en typisk 'bonde køkken'. Ungarske retter er ofte tilberedt med peber og tomater. Disse bruges i garnering og til at krydre mad. Hvidløg, kartofler og løg er andre velkendte ingredienser. Goulash anses, som landets nationale ret. Det en tyk suppe med oksekød, løg og paprika. Ungarn er også kendt for lækre fiskesuppe. Generelt er ungarske retter velsmagende, sund og nærende.

I Ungarns store byer er der mange store og små restauranter. Selv om priserne kan variere, spise i Ungarn vil sjældent være dyrt. En étterem er en folklorisk restaurant, der serverer lokale specialiteter.

Ungarerne er virkelige vinelskere. Landet har 15 vinområder. Kendte vine er Topkaji (fra området Tokaj), og vine fra Badacsony (på Balatonsø). Budafok, en forstad til Budapest er centrum for vinhandel. Det er her den ungarske champagne kommer fra.

Det er ikke muligt at drikke vand fra hanen i Ungarn. Det anbefales at købe mineralvand i supermarkeder.

Husly

Ungarn er et populært feriemål. Siden kommunismens fald er antallet af årlige besøgende steget enormt. I de senere år har investeringerne været rettet mod turismen til dens fortsat vækst. Landet har mange hoteller, sommerhuse og campingpladser. Hoteller varierer i pris og kvalitet. I store byer som Budapest er der meget luksuriøse hoteller. Morgenmad er næsten altid inkluderet i prisen. Almindeligvis er camping ikke dyrt. Omkring den populære Balatonsø kan det være en smule dyrere end andre steder. Hvis du er interesseret i at leje et sommerhus eller en lejlighed, Ungarn har bestemt, hvad du søger. Selv i de mindste landsbyer kan lejlighederne lejes. Ofte er der skilte der angiver, hvor du kan finde dem. Endelig er der mulighed for logi og kost. Pensioner er ofte nye og rene, og de har ofte deres egen bar eller restaurant.

Tidszone

Ungarn følger den centraleuropæiske tid (CET: GMT +1). I marts stilles klokken en time frem.

Eksterne kilder

For mere information om Ungarn anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Hungarian forint
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Hungarian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Alamo
 • U-Save Auto Rental
 • Klass Wagen
 • Hertz
 • Avis
 • Enterprise
 • Budget
 • Thrifty
 • Europcar
 • Carwiz rent a car
 • Green Motion
 • Buchbinder
 • Flizzr
 • Sixt
 • Global Rent a Car
 • Megadrive
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Autonom
 • Keddy By Europcar
 • Active Car Rental
 • ORYX Rent A Car
 • Your Rent
 • Fleet Rent a car
 • National Car Rental
 1. Hjem
 2. Biludlejning Ungarn