Billeje Sydney

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Sydney.

Hvorfor reserverer gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Steder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Billeje Sydney

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Sydney.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Sydney

  1. Hjem
  2. Biludlejning Australien
  3. Sydney
EasyTerra Biludlejning Sydney er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.2 af 10 Antal kundebedømmelser: 2
Peter Thrifty Sydney Lufthavn
“Meget god service”

“Flot bil og god pris; servicen er fremragende.”

06-01-2015 06:06

Information om Sydney

Biludlejning Sydney
Biludlejning Sydney

Introduktion

Sydney er den største by i Australien, selvom det ikke er hovedstaden som mange folk tror. Hovedstaden er Canberra som blev hovedstaden på grund af rivaliseringen mellem Sydney og Melbourne. Det blev endelig besluttet at bygge hovedstaden mellem disse to store byer.
Sydney er en meget international by, og den er beliggende på det sted hvor de første britere satte fod på det australske kontinent og grundlagde en straffekoloni. Med undtagelse af moderne skyskrabere og det smukke Opera House (operahuset) er der også bygninger i viktoriansk stil, f.eks i det restaurerede område kaldet The Rocks.

Befolkning

Byen har over 4 millioner indbyggere, de fleste af dem af britisk eller irsk afstammelse, selvom der også er store grupper af immigranter fra andre dele af verden: Sydeuropa (grækere, italienere), Kina, Sydafrika og Mellemøsten (libanesere).

Beliggenhed

Sydney er placeret på Australiens østkyst i staten New South Wales i hvilken den er hovedstaden. Byen er beliggende på Port Jackson, der er bedre kendt som havnen Sydney Harbour. Denne naturlige havn er begyndelsen på en dyb bugt af Stillehavet der løber lige igennem byen. Den britiske opdager James Cook foretrak en bugt lidt sydligere kaldet Botany Bay. I disse dage er denne bugt også indesluttet i Sydneys metropolitanske område. Den ældste del af byen er placeret omkring Sydney Cove, hvilket er en åbning på den sydlige ende af Port Jackson. Bjerget Blue Mountains skovklædte bakker er beliggende øst for byen. Bjergene har fået deres navn efter den blågrå tåge, som produceres af eukalyptustræernes olie dampe. På kysten er der mange storslåede strande ofte beliggende i midten af beboelsesområder.  

Økonomi

Sydney er den vigtigste havneby i Australien. Selvom der er industri (f.eks. maskiner, mad, elektroniske produkter og papir) er den overskygget af service sektoren. Byen er landets financielle centrum med hovedkontorer bestående hovedsagligt af banker og forsikringsselskaber og en stor fondsbørs.
Multinationale selskaber har deres regionale hovedkontorer i Sydney og der er også en betydelig filmindustri (Fox Studios). Dertil er andelen af videnskabelige forskningcentre stigende. Byen har ikke mindre end fire universiteter. Turisme er også vigtig for den lokale økonomi: byen tiltrækker årligt 2,5 millioner udenlandsturister. Australiere selv elsker også at besøge Sydney for en eller flere dage.

Lufthavne

Kingsford Smith internationale lufthavn er den vigtigste lufthavn i Sydney og den største i Australien. Den er placeret otte kilometer syd for bycentrum på Botany Bay. Der er mange internationale forbindelser med mange daglige afgange til New Zealand og asiatiske byer som Hongkong, Kuala Lumpur, Singapore, Bangkok og Tokyo. Der er en togforbindelse til lufthavnen og der er tilmed pendulbusser mellem lufthavnen og hoteller i bycentrum.

Bankstown lufthavn er beliggende i den sydvestlige del af Sydney. Det er en lille lufthavn som primært anvendes til private og forretningsfly.

Offentlig transport

CityRail er Sydneys togsystem, hvilket er en form for metro. Udenfor byen kører togene over jorden og i bycentrum kører de under jorden. Dertil er der en lightrail service fra Central Station til Lilyfield og en monorail der kører rundt omkring shopping hovedområdet og Darling Harbour.  
Byens besøgere vil oftest anvende busserne. Der er over 300 buslinjer der er nummerede ifølge hvilke områder de servicerer. Busser der begynder med tallet 1 servicerer de nordlige strande, de der begynder med tallet 2 de nordlige forstæder, de med tallet 4 de vestlige og sydlige og de med tallet 5 servicerer de vestlige. Busser der begynder med tallet 6 er skolebusser. Desuden er der færger som krydser Sydney Harbour.

Sydneys centrale station er lokaliseret på Eddy Avenue. Der er togforbindelser til steder som f.eks. Melbourne (rejsetid: 10 timer), Brisbane (12.5 timer), Adelaide (26 timer) og Perth (64 timer).
Foran stationen ligger Sydney Coach Terminal fra hvor busser afgår mod steder som f.eks. Brisbane, Canberra, Adelaide og Melbourne.

Trafik og parkering

Til at begynde med kører folk i venstre side af vejen, hvilket betyder at rattet i din lejede bil vil være påsat i højre side. Sydneys infrastruktur blev væsenligt forbedret da byen blev overrakt De olympiske Lege i år 2000. Forbindelsen til lufthavnen blev f.eks. gjort en del lettere takket være Eastern Distributor tunnelen. Cross-City tunnelen der åbnede i 2005 forbinder Kings Cross og Darling Harbour og flytter trafikken fra vejene i bycentrum.  

At finde et sted at parkere i Sydneys bycentrum er vanskeligt og parkering på gaden er ikke billigt. Dertil er der udelukkende tidsbegrænset parkering i mange gader. Det er lettere at parkere din bil i et af parkeringshusene nær centrum og så fortsætte ved offentlig transport. Et godt valg er den centralt beliggende Queen Victoria Building (QVB) Car Park (parkeringshus) på York Street. Tæt ved den populære strand Bondi Beach er bandlysningen for at stoppe din bil, for hvilken som helst tidsperiode, voldsomt bestyrket.  

De fleste mennesker der lejer en bil i Australien vil se mere end bare Sydney. Husk at Australien - udenfor de store byer - er et usædvanligt tomt sted. Medbring nok med mad og drikkelse såvel som benzin.  

Tankstationer kan være hundredvis af kilometer fra hinanden! Hvis du kører om natten pas på kænguruer, da de tiltrækkes af forlygterne.

Hoteller

De luksuriøse hoteller er beliggende vest for midtbyen. Middelklasse hotellerne er typisk beliggende i forstæderne North Sydney, Inner West og North Shore. Billige hoteller og gæsthuse er beliggende sydpå for centrum, i Glebe og Kings Cross, tæt ved de sydlige strande såsom Bondi Beach og Coogee samt Manly Beach i nord. Sydney er et økonomisk og kulturelt centrum, som også tiltrækker mange turister. Book dit hotelværelse på forhånd.  

Eksterne kilder

For mere information om Sydney anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Sydney

EasyTerra Biludlejning Sydney sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Australien, men i en anden by end Sydney, klik venligst igennem til Biludlejning Australien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Australien du ønsker at leje en bil.