Biludlejning Melbourne

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Melbourne.

Din computer skal acceptere cookies for at kunne bruge denne hjemmeside.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Melbourne

EasyTerra Biludlejning Melbourne er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 9 af 10 Antal kundebedømmelser: 2
Hertz Melbourne Lufthavn
“Fremragende erfaring”

“"Vi bookede en bil til Australien gennem deres klar og velorganiseret hjemmeside. Bilen var klar i Melbourne Lufthavn i henhold til den aftalte (og konkurrencedygtige priser) pris. Det var en fremragende 4WD, der havde meget lidt kilometertal og vi nød det grundigt. EasyTerra tilbød os en fremragende aftale. Hilsener, Ron og Hitty Krancher "”

12-03-2015 05:50
Europcar Melbourne Lufthavn
“Gode mennesker og biler”

“Som sagt før, søde mennesker og fint bil.”

05-01-2015 19:16

Information om Melbourne

Biludlejning Melbourne
Biludlejning Melbourne

Introduktion

Melbourne er hovedstaden i den australske stat Victoria. Det er en yderst attraktiv by: rummeligt designet, hovedsagligt lave bygninger (med undtagelse af hjertet af byen), store parker og søer. Byen huser verdens næststørste botaniske have, kun overgået af Kew Gardens i London. I bycentret er der moderne skyskrabere, men der er også en del af det 19. århundredes Melbourne. Melbourne påstår at de er Australiens kulturelle hovedstad selvom indbyggerne af Sydney er uenige i den påstand. Der er en enorm rivalisering mellem indbyggerne i disse to byer (hvilket er grunden til at landets hovedstad - Canberra - er beliggende imellem de to).

Befolkning

Byen har 3.7 millioner indbyggere. Ligesom mange byer i Australien er de fleste af britisk eller irsk afstammelse, men der er dog store grupper af immigranter fra hvert verdenshjørne. Australiere har et rygte som værende sportsfanatikere og dette henvender sig i særdeleshed til befolkningen af Melbourne. Det var i denne by, at Australian Rules Football blev født (en form for rugby, men med anderledes regler) og byen huser en hel del sportsfaciliteter.  

Beliggenhed

Byen er beliggende i sydøst Australien omkring 800 kilometer sydvest for Sydney. Dets oprindelse er på floden Yarra, som flyder ind i Port Phillip Bay. Melbourne er verdens sydligste by med en befolkning på over en million indbyggere. 

Økonomi

Melbourne er et kommercielt og industrielt vigtigt centrum. Omkring en tredjedel af de store australske multinationale selskaber har deres hovedkvarterer i denne by (inklusiv telecom giganten Telstra, minedriftsselskabet BHP Billiton samt The National Australian Bank (Den australske Nationalbank)). Den største handelsunion har også sit hovedkvarter i Melbourne. Byen har en stor havn (Western Port Bay) med relaterede industrier såsom skibsbygning og olie raffinaderier. Derudover produceres biler (Toyota og Ford) og elektronisk udstyr også der.
Byen er også et førende undervisningscenter. The University of Melbourne (Melbourne universitetet) betragtes som værende det bedste i Australien og tiltrækker mange elever fra udlandet. Monash University (Monashs universitet) hører også ind under Australiens top otte af bedste universiteter.

Lufthavne

Der er to lufthavne tæt ved Melbourne. Den vigtigste er Melbourne lufthavn, i Tullamarine, som ligger 22 kilometer nordvest for byen. Lufthavnen arbejder både med indlandsfly og internationale forbindelser. Der er en pendulbus (Skybus) mellem lufthavnen og Southern Cross busstation vest for byens centrum.
Avalon lufthavn arbejder udelukkende med indlandsfly, i særdeleshed lavpris flyselskabet JetStar (Sydney, Brisbane, Adelaide, Darwin og Perth). Lufthavnen er beliggende 55 kilometer sydvest for byen. Der er en pendulbus forbindelse til Melbourne.

Offentlig transport

Melbourne har et godt og omfattende offentligt transport netværk bestående af sporvogne, busser og toge. Sporvogne kører først og fremmest i og omkring centrum, toge servicerer forstæderne og hvor der ingen sporvogne eller toge er tager busserne over. Du kan købe en billet til alle disse former for offentlig transport (det såkaldte "Metcard"). Byen er opdelt i zoner: centrum er Zone 1, området omkring centrum Zone 2 og forstæderne er Zone 3. Du kan tilmed købe en billet med en bestemt varighed (to timer), en dagsbillet eller en ugebillet.

Der er to gratis offentlig transport muligheder: the City Circle Tram (bycirkel sporvognen) fører dig til hovedattraktionerne i centrum, the Melbourne City Tourist Shuttle (byturist pendulen) er en buslinje der også kører mod attraktioner længere væk.

Fra den kombinerede bus og tog terminal Southern Cross kan mange destinationer nåes, både indenfor og udenfor staten Victoria. Husk, at rejsetiderne til f.eks. Sydney eller Adelaide er betydeligt lange. Melbourne har en natfærge til øen Tasmanien (10 timer).

Trafik og parkering

I Australien kører man i venstre side af vejen, hvilket betyder at rattet i din lejede bil vil være påsat i højre. Husk, at Australien er et kæmpestort land og afstandende mellem de forskellige byer er enorme. Den hurtigste måde at komme til Sydney på er via Hume Highway (ca. 10 timer). En smukkere men længere vej er langs kysten på Princess Highway. Selvom Adelaide er tættere på er det stadig op i mod en syv timers køretur.

Melbourne har et fremragende og logisk gademønster men det er en meget vidtstrakt by. Køb derfor et bykort for orientering. Melbournes egne indbyggere anvender ofte selv det fremragende "Greater Melbourne" kort af Melway. Derudover har Melbourne det såkaldte "hook turn": på gader med sporvogne kan du kun dreje til højre ved at skifte til venstre vejbane ("Right Turn From Left Only"). På den led bliver sporvognen i midten af vejen ikke blokeret.

Byen har mange parkeringshuse, hvilket betyder at det ikke er besværligt at finde en plads. Der er 140 parkeringsområder og parkeringshuse med 70.000 parkeringspladser i total. Ifølge byrådet er du aldrig mere end 200 meter væk fra den nærmeste parkeringsfacilitet. Parkering på gaden er normalt kun tilladt i begrænset tid (vist på parkeringsmeteret). I gader med de såkaldte "Clearway" skilte er parkering ikke tilladt mellem kl. 7:30 og 18:30. Tæt ved Melbourne Museum, Melbourne Park og Telstra Dome er der P+R områder.

Hoteller

Byen tiltrækker mange backpackere og derfor henvender mange muligheder for husly sig mest til denne målgruppe, men Melbourne har et godt udvalg i alle kategorier. Set i lyset af den økonomiske vigtighed byen har, er der mange hoteller i hjertet af byen. Vi anbefaler at du booker dit hotelværelse på forhånd. Især omkring Grand Slam turneringen (januar) og Melbourne Gran Prix (begyndelsen af marts) da stort set alle hoteller er fuldstændigt bookede i de perioder.

Eksterne kilder

For yderligere information omkring Melbourne anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder: