Billeje Varna

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Varna.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Varna

  1. Hjem
  2. Biludlejning Bulgarien
  3. Varna
EasyTerra Biludlejning Varna er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Varna

Biludlejning Varna
Biludlejning Varna

Indledning 

Varna er den største by på den bulgarske Sortehavskyst og en af de vigtigste badebyer på dette hav. Det er også kaldet Bulgariens sommer hovedstad.

Befolkning 

Byen har omkring 335.000 indbyggere. 

Beliggenhed 

Varna er beliggende i den østlige del af Bulgarien på en hesteskoformet bugt ved Sortehavet. Byen ligger mellem to højsletter: Franga Højslette og Plateau Højslette. Varna søen, der ligger syd for byen, er blevet udvidet og forbundet med Sortehavet med to kanaler. Byens havn ligger for enden af den udstrakte sø, ligesom havneindustrier, der sikrer, at udsigten over standene ikke er 'forurenet'.

Økonomi

Byens økonomi er forskelligartet. Havnen er vigtig, ikke blot som trafikhavn, men også som bulgarsk flådebase. Varna er også hovedstaden i provinsen af samme navn, og et uddannelsescentrum med et universitet og adskillige skoler. Og der er selvfølgelig turisme: millioner af mennesker besøger de smukke strande ved Sortehavet, og havnen anløbes af mange krydstogtskibe om året. Business-turisme spiller også en rolle: mange møder og konferencer afholdes i Varna.

Lufthavne 

Varna Lufthavn ligger 8 kilometer vest for byens centrum. Lufthavnen er nemt tilgængelig med udlejningsbil. Fra Varnas centrum tager du først Vladislav Vamenchik Boulevard, der bliver til E70/A2. Vejen løber langs lufthavnen. Tilkørslen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Offentlig transport

Varna har fremragende offentlig bustransport. For at par år siden blev købt dobbeltdækker busser til at rumme det stigende antal passagerer. Alle busser har aircondition og kører på metanol. Der er også minibusser, der kører en fastlagt strækning, men du kan stå af eller hoppe på bussen overalt langs strækningen. Der er gode bus- og togforbindelser til andre bulgarske byer, som de andre store badebyer ved Sortehavet: Burgas, og hovedstaden Sofia.

Trafik og parkering

Varna er hektisk hele året rundt, især om sommeren. Det er derfor ikke nemt at finde en ledig parkeringsplads til din udlejningsbil på gaden. Heldigvis er der nogle parkeringspladser og parkeringshuse til at parkere din bil, men de er ikke alle signaleret. Stranden er adskilt fra byen ved en aflang park. I udkanten af parken er der nogle parkeringspladser.

Hoteller

Varna har et enormt udvalg af overnatningsmuligheder. Naturligvis er de fleste hoteller og resorter beliggende langs stranden, men der er også hoteller og almindelige gæstehuse i byens centrum. Turisthoteller kan også findes på det lange kystområde nord for Varna; turist resorter Euxinograd, Constatine, Sunny Day, Chaika, Riviera og Golden Sands. Efter kommunismens fald har internationale hotelkæder i høj grad investeret i deres filialer i Varna. Generelt er kvaliteten af hotellerne fremragende og priserne er ikke så slemme (endnu). Hvis du ønsker at besøge byen om sommeren, anbefaler vi, at du booker dit hotelværelse i god tid.

Eksterne kilder 

For mere information om Varna, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Varna

EasyTerra Biludlejning Varna sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Bulgarien, men i en anden by end Varna, klik venligst igennem til Biludlejning Bulgarien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Bulgarien du ønsker at leje en bil.