Billeje Vaasa

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Vaasa.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Vaasa.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Vaasa

  1. Hjem
  2. Biludlejning Finland
  3. Biludlejning Vaasa
EasyTerra Biludlejning Vaasa er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Vaasa

Biludlejning Vaasa
Biludlejning Vaasa

Indledning 

Den finske Vaasa blev næsten helt ødelagt på grund af et brand i midten af det nittende århundrede. Den nye by blev ikke genopbygget på samme sted, men omkring 6 kilometer nordvest for den gamle by. Ruinerne af kirken, skolen og rådhuset i den tidligere Vaasa er nu en del af en rekreativ park. En af Vaasas største attraktioner er Kvarken øhav, der ligger ud for kysten. 

Befolkning 

Vaasa har omkring 60.000 indbyggere. I de senere år er befolkningstallet steget markant, primært på grund af etableringen af højteknologiske virksomheder (se Økonomi). Omkring 25% af indbyggerne taler svensk, hvilket understreger de stærke bånd til Sverige.

Beliggenhed 

Vaasa ligger i den vestlige del af Finland, ved den Botniske Bugt. Ud for kysten ligger mange små øer, der udgør Kvarken øhavet, et naturreservat.

Økonomi

Vaasa er en industriby med kontorer fra for eksempel ABB Strömberg (automatiseringsteknologi og elektronik) og Wärtsilä, en producent af dieselmotorer til skibe. Desuden er der en masse forskning der bliver foretaget omkring de nye teknologier til energiproduktion. Ikke mindre end 10.000 personer er beskæftiget i denne sektor. Vaasa huser også et universitet og andre institutter for videregående uddannelse.

Lufthavne

Vaasa Lufthavn ligger 10 kilometer sydøst for byens centrum. Der er daglige forbindelser til Helsinki og Stockholm, og fire gange om ugen til Umeå i Sverige. Lufthavnen er tilgængelig med udlejningsbil; 10-15 minutter fra byens centrum ad E12 eller E8.

Offentlig transport

Vaasan Paikallisliikenne står for byens offentlige bustransport. Busserne kører hver time eller hver halve time, og også tilslutter de omkringliggende steder med Vaasas centrum. Der er busforbindelser til for eksempel Oulu, Turku og Tampere. De fleste tog kører til og fra Seinäjoki, øst for Vaasa. Der er også en daglig færgeforbindelse til den svenske Holmsund, Umeås havneby på tværs af den Botniske Bugt.  

Trafik og parkering

Da byen blev genopbygget (se Indledning), blev et rektangulært gademønster anvendt, hvilket gør det ekstremt nemt at finde rundt i Vaasa. Der er mere end tilstrækkelige parkeringsfaciliteter, men du skal betale for gadeparkering i byens centrum. Du kan nemt besøge andre steder langs den Botniske Bugt med udlejningsbil, da kystvejen E8 løber lige over Vaasa. Tampere kan nås ad E12 (afstanden: 419 kilometer).

Hoteller

Den stigende aktivitet i Vaasa har ført til et større udbud af overnatningsmuligheder. Der er business hoteller, men også luksuriøse kurbade og almindelige pensionater og bed & breakfasts. Mange mennesker bor på et af de feriehuse der ligger i nærheden af Vaasa, eller på campingpladsen på Vaskiluoto øen, overfor byens centrum.

External Sources

For mere information om Vaasa, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Vaasa

EasyTerra Biludlejning Vaasa sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Finland, men i en anden by end Vaasa, klik venligst igennem til Biludlejning Finland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Finland du ønsker at leje en bil.