Billeje Tampere

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Tampere.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Tampere

  1. Hjem
  2. Biludlejning Finland
  3. Tampere
EasyTerra Biludlejning Tampere er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Tampere

Biludlejning Tampere
Biludlejning Tampere

Indledning

Allerede i det 11.århundrede var Tampere en vigtig handelsby, men byen fortsatte med at vokse, især med ankomsten af tekstilindustrien i slutningen af det 18.århundrede. Byens omgivelser er smukke: Søer og skove, der inviterer dig til at foretage alle former for aktiviteter, såsom lange vandreture, svømning, fiskeri eller sejlads. Byen selv har en smuk katedral, men en af de største attraktioner er Särkänniemi forlystelsesparken, som har et delfinarium. Desuden er der mange museer om Tamperes historie, som arbejdernes by, og der er endda et Lenin Museum.

Befolkning

Hele Tampere byområdet er det næststørste byområde i Finland (efter Helsinski). Selve byen har en befolkning på omkring 210.000 indbyggere.

Beliggenhed

Tampere ligger i den sydvestlige del af Finland, langs en vandtilslutning mellem to søer, nemlig Näsijärvi Sø, nord for byen; og Pyhäjärvi Sø, syd for byen. Takket være højdeforskel mellem disse to søer (18 meter), får Tampere billig energi. Dette var hovedårsagen, der fik metal- og tekstilindustrien til at slå sig ned i Tampere.
Byen ligger 170 kilometer nordvest for Helsinski.

Økonomi

Metal- og tekstilindustrien er stort set forsvundet fra Tampere. I stedet kom den elektrisk, informations- kommunikationsteknologi. Desuden er der papirindustri. Tampere er også et vigtigt uddannelsescenter, for eksempel findes der generelle og tekniske universiteter.

Lufthavne

Navnet på lufthavnen er Tampere-Pirkkala Lufthavn, og det ligger 17 kilometer sydvest for byen. Lufthavnen er let tilgængelig med udlejningsbil: Fra Tampere tager du 3495 og lige syd for byen drej ind på motorvejen E-12. Frakørslen til lufthavnen (vej 308) er tydeligt angivet.

Offentlig transport

Tampere har fremragende offentlige bustransport. De fleste busser kører gennem den vigtigste Hämeenkatu Vej, og stopper ved eller i nærheden af Keskustori Torv. Tamperes centrum er ikke særlig stort: Du kan nemt udforske det til fods.

Trafik og parkering

Gademønster i Tampere er meget tydeligt. Du vil ikke finde det svært at finde vej. Du bør altid huske på, at der er mange ensrettede gader i byens centrum. Nogle gange kan det være svært at parkere din bil, men heldigvis er der mange parkeringspladser, hvor du kan parkere din udlejningsbil.
Hvis du vil udforske området omkring Tampere med udlejningsbil, skal du kigge efter skilte, der advarer om krydsende dyre (elg), især ved solopgang og solnedgang. 

Hoteller

Tampere har en bred vifte af overnatningsmuligheder i alle kategorier. Generelt vil du ikke have nogen problemer med at finde et værelse, men om sommeren anbefales det at booke dit hotelværelse i god tid. Den nærmeste campingplads ligger i Härmälä, direkte på søen og tre kilometer fra byens centrum.

Eksterne kilder

For mere information om Tampere, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Tampere

EasyTerra Biludlejning Tampere sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Finland, men i en anden by end Tampere, klik venligst igennem til Biludlejning Finland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Finland du ønsker at leje en bil.