Biludlejning Montreal

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Montreal.

Indtast by eller lufthavnskode
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Montreal

  1. Hjem
  2. Biludlejning Canada
  3. Montreal

EasyTerra Biludlejning Montreal er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Montreal

Biludlejning Montreal
Biludlejning Montreal

Introduktion

Montreal er den næststørste by i Canada og den største by i fransktalende Quebec. Dens mange skyskrabere minder om New York men Montreal er meget mindre hektisk end den amerikanske by. Den gamle by og hele havneområdet (Vieux-Montréal and Vieux-Port) består af maleriske gader og huse. Det specielle ved Montreal er dens undergrundsby: et enormt underjordisk kompleks med butikker, kontorer, caféer, restauranter, biografer, metro-stationer samt et konference center (Palais des Congrès). Mange af Montreals indbyggere kommer dertil for at flygte fra trafikken og de rå vejrbetingelser om vinteren eller varme sommere.

Befolkning

Selve byen har over halvanden million indbyggere, men hele byområdet har en befolkning på mere end tre en halv million. Omkring 2/3 af befolkningen taler fransk og ca. 20% taler engelsk. Derudover er der et temmelig stort immigrantsamfund, der hverken har fransk eller engelsk som modersmål.

Beliggenhed

Montreal er beliggende sydvest i Quebec-provinsen, omtrent 720 kilometer sydvest for Québec City og 190 kilometer øst for den canadiske hovedstad Ottawa. New York ligger over 600 kilometer sydpå. Byen er bygget på en ø (Île de Montréal) hvor Saint Lawrence og Ottawa floderne mødes. Saint Lawrence-floden forbinder the Great Lakes i vest til Atlanterhavet i øst. I nord grænser Montreal op mod floden Rivière des Prairies.

Økonomi

Den økonomiske krise i 1970'erne og 1980'erne ramte byen hårdt. Det var først i midt-1990'erne at byen klarede at komme tilbage på fode, takket være ankomsten af nye industrier i form af telekommunikation, edb-udvikling, flyvning og udviklingen og produktionen af mediciner. Havnen er blevet mindre vigtig, selvom den fortsat spiller en rolle i transport af masser mellem Nordamerika og Europa.
Derudover er flyselskaberne International Civil Aviation Organisation (ICAO) og International Air Transport Associations (IATA) hovedkontorer beliggende i byen. Filmindustrien tilbyder også et vigtigt økonomisk bidrag. Mange film produceres i Montreal og byen organiserer vigtige filmfestivaler.

Lufthavne

Der er to internationale lufthavne nær Montreal: en for passagerer og en for fragt. Mirabel lufthavn - nordvest for byen - blev bygget med hensigt til at blive Montreals vigtigste lufthavn. Nu anvedes den dog kun til at trække fragt.
Passagerfly afgår fra Montréal-Pierre Elliott Trudeau internationale lufthavn. Befolkningen i Montreal kalder den stadig Dorval Airport (Dorval lufthavn) som er dets gamle navn. Lufthavnen er beliggende vest for Montreal og den kan nåes på en halv time via Highway 20 (motorvej 20). Der er mange direkte internationale forbindelser til steder såsom Amsterdam, London, Paris og Frankfurt.
Der er en pendulbus (Aérobus) til byens centrum og en bybus til Gare Dorval togstation.

Offentlig transport

Société de Transport de Montréal (STM) betjener byens metro og busser. Der er specielle turistbilleter, hvilke er gyldige i en eller tre dage og de kan anvendes til al offentlig transport. Om sommeren kan disse billetter købes på alle metro-stationer og om vinteren kun på de større stationer Berri-UQAM, Peel og Bonaventure.
Den sidstnævnte af disse stationer er placeret tæt ved den centrale togstation Montréal Gare Central. Der er regelmæssige togforbindelser til Ottawa (2 timer) Toronto (4½ time) og Québec City. En gang om dagen er der en Amtrak mod New York (10 timer).

Trafik og parkering

Som mange andre større byer har Montreal problemer med trafikken. En del af grunden til dette er, at byen er bygget på en ø: at bygge broer og tunneller til den anden side af den brede Saint Lawrence flod er dyrt. For biler er der kun fire broer og en tunnel. Den mere nordlige Rivière des Prairies er meget mindre og den har otte broer.

Índikationerne 'nord, syd, øst og vest' på trafikskilte korresponderer ikke præcist med deres punkter på et kompas. Gader fra Rivière des Prairies til Saint Lawrence-floden er indikeret som løbende fra nord mod syd, selvom de dog løber fra nordvest mod sydøst.
Saint Laurent Boulevard er hovedgaden og er også kaldt 'The Main'. De krydsende har det tilføjede 'Est' (øst) eller 'Ouest' (vest). I Montreals forstæder er du tilladt at dreje til højre ved rødt lys, men ikke i byens centrum. Bøden for overtrædelse af denne lov er høj.

At finde et sted at parkere din bil på gaden i byens centrum er ikke let. Der er det bedre at anvende offentlig transport. Parker aldrig i nærheden af en parkeringsplads med et rødt mærke. De er reserveret udelukkende for beboere med parkeringstilladelse. Om vinteren må du holde øje med sneryddere. Når de fejer gaderne skal alle biler fjernes.

Hoteller

De mest behagelige hoteller og bed & breakfast-steder er beliggende i gamle Montreal (Vieux-Montréal) og tæt ved den gamle havn (Vieux-Port). Selvom priserne selvfølgelig varierer er de normalt ikke særlig høje for internationale standarder. Alle internationale hotelkæder er repræsenteret i midtbyen. Vi anbefaler du booker dit hotelværelse på forhånd.

Eksterne kilder

For mere information om Montreal anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Montreal

EasyTerra Biludlejning Montreal sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Canada, men i en anden by end Montreal, klik venligst igennem til Biludlejning Canada side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Canada du ønsker at leje en bil.