• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Slovakiet

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Slovakiet.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Slovakiet

EasyTerra Biludlejning Slovakiet er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Slovakiet

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Slovakiet

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Stationcar
Personbil
Firehjulstrækker

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Slovakiet

Biludlejningslokaliteter i Slovakiet

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Slovakiet

Information om Slovakiet

Slovakiet oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 5 afhentningslokaliteter i Slovakiet. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

I Østeuropa ligger landet Slovakiet med dets hovedstad Bratislava. Den er også Slovakiets største by. Den har 450.000 indbyggere. Bratislava ligger nær den vestlige grænse, ikke langt fra Østrig og Ungarn. Donau løber gennem et behageligt kuperet landskab og danner en naturlig grænse til Ungarn.

For mange turister er den ujævne slovakiske natur en reel attraktion. Specielt den nordlige og nordøstlige del har meget at byde på. De høje Tatrabjerge, de historiske byer Levoca og Bardejov og mulighederne for rafting på Dunajec floden, giver naturelskere mere end nok grunde for at besøge Slovakiet. For dem, der elsker historiske steder kan besøge hovedstaden, ovennævnte byer og nogle af de 180 slotte og ruiner, der stadig står i Slovakiet. Spissky Hrad i øst, er langt den smukkeste. I nordøst ligger også de historiske trækirker fra den stormæhriske periode i det niende århundrede. Slovakiet er en ung republik, som nu har eksisteret i femten år, og som bliver opdaget af flere og flere turister.

Historie

Regionen, der i dag er kendt som Slovakiet, var beboet af slaviske stammer i det femte århundrede e.Kr.. I 833 erobrede den mæhriske prins byen Nitra, 85 kilometer øst for den nuværende Bratislava. Dette er, hvordan det Store Stormæhriske Imperium blev grundlagt. De centrale og vestlige dele af det nuværende Slovakiet, hele Tjekkiet og dele af Polen, Ungarn og Tyskland, var en del af dette imperium. I anden halvdel af det niende århundrede gjorde kristendommen sit indtog, hvorefter imperiet blev omvendt til denne religion.

Det Stormæhriske Imperium fik kun en kort levetid. I 907 faldt det fra hinanden, og i 1018 havde Ungarn knyttet hele imperiet. Denne situation betød ni hundrede år med relativ stabilitet for den største del af Slovakiet. Fra 1412 til 1772 tilhørte det østlige Spis-område Polen. Ungarerne gravede sølv-, kobber- og guldminer op. Der blev også startet handelen med rav, ulv og guld. I en afstand af 170 kilometer, øst for Bratislava, ligger stadig den historiske by Banska Stiavnica. Den ældste skriftlige reference af denne by stammer fra 1156. I løbet af det trettende århundrede blev Banska Stiavnica kendt for udvinding af guld og sølv. I dag står den historiske bymidte på UNESCOs verdensarvsliste.

I det sekstende århundrede strømmede tyrkerne over Ungarn. Hovedstaden flyttede fra Buda til Bratislava. Så i 1867 blev det østrigsk-ungarske kejserrige grundlagt. Derefter tvang ungarerne deres kultur på Slovakiet. For eksempel var det ungarske sprog det eneste sprog, der blev undervist på skolerne. Som en reaktion på dette strammede det slovakiske folk deres bånd til tjekkerne. Da tjekkerne var besat af Østrig, delte begge lande en lignende skæbne. Efter sammenbruddet af det østrig-ungarske kejserrige under første verdenskrig, blev den tjekkisk-slovakiske republik født. 

Dog i 1939 faldt det fra hinanden igen. Ved München aftalen blev republikken tvunget til at udlevere dele af republikken, da besluttede Slovakiet at udråbe sin uafhængighed. Så benyttede Ungarn lejligheden til at tage nogle territorier fra det svækkede Slovakiet.

Under anden verdenskrig, og under ledelse af Jozef Tiso, delte Slovakiet side med Hitler. I 1944 gjorde det slovakiske folk oprør mod den fascistiske Tiso. Den dag i dag er slovakkerne stolte af deres modstand. Det tog tyskerne måneder at knuse opstanden.

Efter krigen blev Tjekkoslovakiet en enkelt stat igen. Det skulle være en føderal stat, men Sovjet besatte landet i 1948 og centraliserede deres magt i Prag. Slovakkerne følte sig diskrimineret af tjekkerne. Dette resulterede i 'Foråret i Prag', en periode, der begyndte i januar og sluttede i august 1968. Alexander Dubcek, den daværende politiske leder af Tjekkoslovakiet, ønskede at føre en mere moderat politisk linje for det kommunistiske land. Det var hans hensigt at demokratisere landet. På grund af disse ændringer fik slovakkerne teoretisk set deres lighedsrettigheder. Men magten forblev i Prag. Sovjetunionen frygtede, at ændringer i det politiske miljø i Tjekkoslovakiet ville påvirke de øvrige medlemmer af Warszawa-pagten. Det var en af grundene til, at Leonid Brezhnev, den kommunistiske leder af Sovjetunionen, besluttede at sætte en stopper for reformerne. Den 20.august 1968 begyndte 'Operation Donau', hvori Sovjetunionen invaderede Tjekkoslovakiet.

Alle reformer blev ikke gennemført. Agitationerne og utilfredshed fortsatte med at eksistere blandt folket. Den ikke-voldelige 'Fløjlsrevolution' i 1989 kastede det kommunistiske regime ud, og genoplivede den slovakiske nationalisme. I 1992 afviste det slovakiske parlament en traktat, der ville fortsætte den tjekkoslovakiske republik. Slovakkerne ønskede en suveræn stat, som de fik i 1993.

Samfund og kultur

Der er cirka 5.5 millioner mennesker, der bor i Slovakiet. Omkring ti procent af dem er oprindeligt ungarer. Denne gruppe hovedsageligt bor i den sydøstlige del af landet. Mindre end én procent er tjekkere. Der er også en romaer befolkning, der lever i Slovakiet. Det er ikke sikkert, hvor stort er deres antal.

Generelt er slovakkerne meget venlige, selvom de i første omgang kan se en anelse sure ud. Landbefolkningen hæger om sine traditioner. Gæster er ofte velkomne til at få et glas slivovica, en stærk blommebrændevin. Man tager sine sko af ved døren, og ofte udveksles for hjemmesko, sandaler eller andet fodtøj. I landsbyer bærer folk stadig det traditionelle farverige tøj.

Langt størstedelen af slovakkerne er romersk-katolske. Ud over dette er evangelisk-protestantiske trosretning meget populær. I almindelighed udgør religion en vigtig del af hverdagen for slovakker. I den østlige del af landet er der også græsk-katolikker og ortodokse troende.

Det slovakiske sprog er tæt knyttet til det tjekkiske sprog. Begge er vestslaviske sprog. Mange unge slovakker kan tale engelsk. Et stort antal slovakker taler også tysk, selvom det ikke er altid værdsat, især af den ældre generation slovakkerne, når udlændinge henvender sig til dem på tysk. Besøgende, der forsøger sig for at tale slovakisk, er normalt velkomne.

Den politiske situation

Siden 1993 har Slovakiet været en parlamentarisk republik. Statsoverhovedet er præsidenten. Han eller hun er valgt for en periode på fem år. Siden 2004 besidder Ivan Gasparovic dette embede. Præsidenten er også den, der udpeger sine ministre.

Den 1.maj 2004 tiltrådte Slovakiet Den Europæiske Union. Ud over dette er landet medlem af De Forenede Nationer og NATO.

Økonomi

Siden kommunismens sammenbrud i 1993, er den slovakiske økonomi sakket bagud. Arbejdsløsheden ligger også meget højt. Over en tredjedel af Slovakiet er blevet dyrket. Landbrugssektoren er meget vigtig. Ud over dette bliver stål, tekstiler og keramik produceret. Slovakiets økonomi hviler på handelen med Tyskland, Tjekkiet, Rusland og Italien. Valutaen i Slovakiet er stadig den slovakiske krone. I januar 2009 blev euroen indført.

Geografi og klima

I hjertet af Europa, omgivet af Polen, Ukraine, Ungarn, Østrig og Tjekkiet, ligger Slovakiet med næsten halvtreds tusinde kvadratkilometer stort land område. I den sydvestlige del af dette aflange land, danner Donau en naturlig grænse til Ungarn. Fra floden indtil Karpaternes fødder, strømmer grønne enge over bakkerne. Dette er et frugtbart landbrugsområde. Øst for Bratislava, langs Donau, ligger det tørreste, varmeste og mest solrige lavland i Slovakiet. Slovakiets længste flod har sin oprindelse nordpå, i Tatrabjergene, og i sidste ende munder ud i Donau. Denne flod bærer navnet Váh.

Lidt under halvdelen af landet er dækket med træer. Det centrale Slovakiet er domineret af Vysoké Tatry, den høje Tatras. Den højeste top er 2654 meter og kaldes Gerlachovský stít. Tatra bjergkæden er en af de mest besøgte attraktioner i Slovakiet. Vandrere kan betragte den storslåede udsigt. Ved at vandre gennem skove og langs klipperne, kan undertiden dukke eventyrlige lignende bjergsøer op. Disse små søer er Tatras øjne.

I det sydlige Slovakiet er der bjerge af skifer, hvor hulerne Slovensky Raj er udhulet. Denne Nationalpark tilbyder besøgende en chance for at se smukt flora og fauna i og langs kløfter, enge og Hornad floden. Området varierer i højden mellem 500 og 1700 meter. Mens man går gennem kløfter og over plateauer, kommer vandrere forbi små og større vandfald, der strømmer ned ad klipperne.

Slovakiet er omgivet af andre lande, som forårsager, at klimaet er kontinentalt. Vintrene er kolde og somrene er varme. Om vinteren fryser vandfaldene i bjergene og sneen dækker vejene. Et godt stykke ind i foråret kan bjergene holde deres hvide farve. Juli og august er de varmeste måneder. Højeste temperaturer nås i lavlandet i Donau.

Trafik og infrastruktur

På den slovakiske motorvej er den maksimale hastighed 130 kilometer i timen. Inde i bebyggede områder skal bilisterne sænke hastigheden til fyrre eller tres kilometer i timen. Uden for dette område kan man køre 90 kilometer i timen. For at køre på motorveje påkræves et grønt skilt. Disse er til salg ved grænserne, på tankstationer 'Satur' kontorer.

Fra Bratislava til Kosice i vest løber det vigtigste jernbanespor. Fra Bratislava kan tages flere tog til mange europæiske byer. Slovakiske tog er effektive og billetterne er ikke dyre.

At rejse med offentlig transport mellem de forskellige byer er mere bekvemt med tog end med bus. Busser er langsomme og mindre komfortable. Ud over dette kører togene hyppigere. Lokale busser og sporvogne generelt kører mellem 04:30 om morgenen indtil 23:30 om natten.

Flere afgange om dagen afgår fra og til Prag Lufthavn. Da Wien Lufthavn ligger tres kilometer fra Bratislava, afgår ikke mange fly fra Bratislava Lufthavn til andre europæiske byer. Bratislava Lufthavn ligger ni kilometer fra hovedstaden.

Mad og drikke

Normalt spiser slovakkerne mellem seks og ni om aftenen. En af landets specialiteter er hvidløgssuppe (cesnaková pievka). En anden typisk slovakisk ret er bryndzové halusky: Stegte melboller i fåreost og bacon. Udover dette tilbydes den traditionelle gullasch i Slovakiet, og forskellige slags fisk serveres, som ørred og karpe.

Der er en vis vinavl i syd og i regionen Modra, nord for Bratislava. Generelt er slovakisk vin meget god. Ligesom i nabolandet Tjekkiet, kan slovakkerne brygge rigtig god øl eller pivo. For dem, der elsker stærke alkoholiske drikke, kan smage flere forskellige slags i Slovakiet. Tilhængerne af urtesnapse kan smage demänovka eller horec. Den traditionelle blommebrændevin slivovica er en slovakisk produkt, der deler sin frugtagtige karakter med borovicka, som er lavet af enebær.

Tidszone

Den slovakiske tid er GMT/UTC+ 1. I slutningen af marts stiller slovakkerne deres ure en time frem. Dette er den såkaldte 'sommertid'. I slutningen af oktober stilles urene tilbage til 'vintertid'.

Husly

Hoteller i Slovakiet er normeret med et stjernesystem. Dette går fra et til fem stjerner. I Bratislava er hotellerne dyrere end i resten af landet.

Vandrehjem er normalt åbnet i løbet af juli og august. Vandrehjemmene for turister tilbyder meget beskedne ly. Disse er beregnet til rejsende, der ønsker ikke andet end en seng at sove i. De er ofte anvendt af vandrere. Oplysninger om disse vandrehjem er tilgængelige på kontorerne for turisme.

Generelt er campingpladser åbne fra maj til september. Små huse kan også lejes her.

For dem, der er interesseret i et værelse i byen eller på landet, skal kigge efter skilte, hvor der står privát eller Zimmer frei. Turistinformationscentre eller rejsebureauer kan også booke værelser. Uden for byen, i turistområder, er servicen ofte meget mere omfattende.

Eksterne kilder

For mere information om Slovakiet, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  Euro
 • Køreretning
  Højre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  50 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  90 km/h
 • Sprog
  Slovak
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Alamo
 • addCarRental
 • Budget
 • Megadrive
 • wheego
 • Avis
 • Autounion Car Rental
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • Buchbinder
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • FireFly Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Payless Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • Enterprise
 • National Car Rental
 • Green Motion
 • Your Rent
 • Carwiz rent a car
 • Thrifty
 • Sixt
 1. Hjem
 2. Biludlejning Slovakiet