Billeje Prag

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Prag.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Prag.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Prag

  1. Hjem
  2. Biludlejning Tjekkiet
  3. Biludlejning Prag
EasyTerra Biludlejning Prag er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8.7 af 10 Antal kundebedømmelser: 7
J Geerts Budget Prag Lufthavn
“EasyTerra.”

“"Vi har foretaget mange bookinger. Hver gang til vores fulde tilfredshed. Hjemmesiden er nem og intuitiv. Aftaler for afhentning og aflevering er også fremragende. "”

19-03-2015 10:35
Harry Geschiere Budget Prag Lufthavn
“EasyTerra har været 100% pålidelige indtil videre.”

“"Hver gang jeg ønsker at leje en bil, bruger jeg EasyTerra. Indtil videre har jeg aldrig blevet skuffet, og de har vist sig at være 100% pålidelige. Så hvorfor løbe en risiko ved at hoppe af til en konkurrent/kollega? Nej, jeg vil helhjertet anbefale EasyTerra til alle. "”

10-03-2015 14:27
Laurens Van Westerop Budget Prag Lufthavn
“Perfekt platform, klar og gennemskuelig”

“"Alle reservationer jeg har lavet indtil videre har været uden problemer. Alle dokumenter er fuldstændige og modtaget via e-mail. Det ville være endnu lettere, hvis de kunne lave et program, hvor du ikke længere behøver at udskrive dokumenterne. "”

10-03-2015 12:37

Information om Prag

Biludlejning Prag
Biludlejning Prag

Introduktion

Efter kommunismens fald er den smukke hovedstad i Tjekkiet endnu en gang blevet en pulserende by, der tiltrækker mange turister. Det middelalderlige centrum er bestrøet med kugle-formede tårne og spir. Langs Karel broen er der en imponerende opstilling af statuer af helgener og på den anden side er der et hyggeligt barok område af Malá Strana og på bakken bagved står en borg.

Befolkning

Efter kommunismens fald er Prags befolkning aftagende. Introduktionen til den frie markedsøkonomi førte til en stigning i livsomkoster og et fald i landets fødselstal. Boligmarkedet i Prag er også meget stramt. Byen har nu omkring 1,3 millioner indbyggere.

Beliggenhed

Prag er beliggende på floden Moldau, hvilken på tjekkisk hedder Vltava. De to bydele er på begge brede forbundet med mange broer. Mange folk tror at Prag ligger i Østeuropa, men egentlig er den beliggende i Centraleuropa, en smule over 700 km. fra Amsterdam, 250 km. fra Wien og 280 km. fra Berlin.

Økonomi

I kommunisternes tid var Prag et centrum for (tung) industri. Industri spiller fortsat en vigtig rolle i den lokale økonomi: biler, maskiner og metalarbejde, såvel som kemiske selskaber og fødevareindustrien. Siden den frie markedsøkonomis introduktion har byen udviklet sig hurtigt til værende et kommercielt og financielt centrum i Østeuropa. I løbet af kommunismen fandtes der dårligt nok en servicesektor, hvorimod den idag er ansvarlig for en stor del af økonomien.
Dertil er byen et regeringscentrum, da der er mange uddannelsesinstitutioner og Prag tiltrækker millionvis af turister hvert år, givende underholdningssektoren et hjælpende skub.

Lufthavne

Den internationale Ruzyne lufthavn er beliggende 20 km. nordvest for bycentrum. Siden kommunismens fald er antallet af flyafgange tiltaget dramatisk pga. bl.a. lavpris flyselskabernes ankomst.

Der er en pendulservice med små passagerbiler fra selskabet Cedaz mellem lufthavnen og námestí Republiky. Passagerbilerne stopper ved Dejvická metro station. Bybus nr. 119 kører også til den station. Med bil er alt hvad du behøver at gøre, for at komme ind til bycentrum, at følge Evropská Boulevard.

Offentlig transport

Byen har et udbredt offentligt transportsnetværk bestående af metroer, sporvogne og busser og et tovtog der kører til toppen af Petrin bakke. Inde for den anslåede tid kan du bruge en enkeltbillet til alle former for offentlig transport. Du kan også købe 3, 7 og 15-dages billetter. Offentlige transport billetter kan købes ved metrostationer, tobakshandlere og avisstande (trafika). Billetterne skal stemples når du stiger ombord. Om natten er der få natsporvogne -og busser hver halve time.

Dertil er der mange taxaer, selvom en advarsel er nødvendig her. Tag aldrig en ventende taxa i Prag, men spørg et hotel eller en restaurant om at bestille en for dig. Aftal en pris med chaufføren og spørg ham for en kvittering. På den måde kan du være sikker på, at han bruger taxameteret.

Lommetyve er specielt aktive i metroen. De arbejder også på Wenceslas pladsen, Den gamle Byplads, Karel-broen og i shoppingcentre.

Trafik og parkering

Den bedste måde at udforske Prags gamle centrum er på fod. Trafikken kan være travl og mange gader er ensrettede. Lejede biler passer til ture i området omkring Prag. I de seneste år er vejene blevet betydeligt forbedret, men forvent ikke (endnu) motorveje som man ser i Vesteuropa.

I byens centrum er der adskillige parkeringszoner (orange, grøn og blå). De blå zoner er reserverede for beboere, så du kan ikke parkere dér. I de orange og grønne zoner kan du parkere mellem to og seks timer respektivt, efter du har lagt penge i en af møntmaskinerne. Hvis du parkerer et forkert sted for længe, vil det betyde din bil vil blive fastspændt med en skruetvinge og du vil blive nødt til at betale en gevaldig bøde for at få den af igen.

Indbrud i biler er temmelig almindeligt i Prag. Det er derfor bedre at parkere din bil i et bevogtet parkeringshus, som den nær hovedstationen Wilsonova, Masaryk togstation eller på Malostranské námestí. Der er også parkeringsområder tæt på metrostationer langs den store indgangsvej, men de er ubevogtede, på námestí Jana Palacha tæt ved Den gamle Byplads er der et underjordisk parkeringshus.

Hoteller

Prag er det økonomiske, kulturelle og turistiske centrum i Tjekkiet. I de senere år er antallet af indkvarteringsmuligheder vokset enormt og serviceniveauet er langt bedre end det var lige efter kommunismens fald. Nogle historiske bygninger i centrum er blevet smukt restaureret af luksuriøse internationale hotelkæder. Dette betyder at der er et bredt udvalg af hoteller, selvom det dog ikke betyder at Prag er billig, især ikke i højsæson mellem maj og oktober. For at betale den bedste pris for et værelse, er det imperativt at du bokker på forhånd, helst tre måneder i forvejen.

Eksterne kilder

For mere information om Prag anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Prag

EasyTerra Biludlejning Prag sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Tjekkiet, men i en anden by end Prag, klik venligst igennem til Biludlejning Tjekkiet side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Tjekkiet du ønsker at leje en bil.