Billeje Izmir

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Izmir.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reserverer gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Steder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Izmir

  1. Hjem
  2. Biludlejning Tyrkiet
  3. Izmir

EasyTerra Biludlejning Izmir er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Izmir

Biludlejning Izmir
Biludlejning Izmir

Introduktion

Izmir er det tidligere "Smyrna", hvilket er et navn grækerne gav byen. Det er en af de ældste byer i Mellemøsten, men det er også en by hvor meget har været, grundet krigsføring. Agoraen og fæstningen er dateret tilbage til byens gyldne dage. Izmir er den tredjestørste by i Tyrkiet og den er en blanding af en ægte orientalsk by og moderne effektivitet. Der er fortsat den gamle Kemeralty Bazaar, hvor der er fyldt med mennesker, men havnen er på den anden hånd temmelig moderne. Mellem midten af juni og midten af juli afholdes den årlige musikfestival med internationale kunstnere. Alle musik genrer er repræsenteret (pop, rock, jazz, klassisk, osv.) og der er ofte koncerter i ældgamle amfiteatre.

Befolkning

Byen har mere end 3,5 millioner indbyggere, der er kendt for deres tolerance, der udtrykkes via en dynamisk livsstil og mindre forskel mellem mænd og kvinder end der er at finde i mere traditionelle islamiske samfund.

Beliggenhed

Izmir er beliggende på Tyrkiets vestkyst ved det Ægæiske Hav. Det er en langvarig by med Konak som sit kommercielle centrum. Den moderne by er primært beliggende på en flad floddelta på den østlige side af Izmir golfen og på bakkerne i syd.

Økonomi

Byen er et kommercielt og industrielt centrum med en vigtig havn. I og omkring Izmir bliver farvemiddel, sæbe, tekstil og tobak produceret. I det omgivende område dyrkes der også frugt, der delvist eksporteres direkte og delvist bliver behandlet af den enorme fødevareindustri. Disse produkter eksporteres via havnen.
Derudover er der mange markeder og udstillinger hvert år. Den største finder sted i september: Den internationale Udstilling i Kültürpark.

Lufthavne

Izmirs internationale lufthavn - Adnan Menderes lufthavn - er beliggende 18 km. syd for byen langs vejen til Selçuk og Ephesus. Fra lufthavnen er der dagligt adskillige flyafgange til Istanbul, Ankara og Antalya samt mange direkte forbindelser til europæiske byer. Hvert 20. minut er der en pendulbus (Havas) fra lufthavnen til bycentrum. Der er også en togforbindelse med Basmane togstation i Izmir.
Fra lufthavnen vil en lejebil tage dig til de verdenskendte Ephesus ruiner (60 km.) på ca. en time.

Offentlig transport

Omkring otte km. nordøst for byen er der en enorm busstation, hvor luksusbusser kører i alle retninger. Der er busforbindelser hver time mod vigtige destinationer: Istanbul (rejsetid: 10 timer), Ankara (9 timer), Antalya (9 timer), Bursa (7 timer), Marmaris (6 timer), Bodrum (4 timer) og Konya (8 timer).

Byen har to togstationer. For besøgende er Basmane station i centrum den vigtigste. Derfra er der intercity toge der kører mod Ankara (rejsetid: 14 timer), Denizli (5-6 timer) og Isparta (9 timer).
Derudover er der færgeforbindelser fra byens havn til Istanbul (19 timer) og Venedig (70 timer). Alsancak færgeterminal er beliggende to km. nord for byens centrum.

I selve byen tilbyder de såkaldte Dolmus minivans god (og billig) transport. De fleste kører faste ruter.

Trafik og parkering

Izmir er ikke en lille by og det er et vigtigt økonomisk centrum, hvilket betyder at det er et temmelig travlt sted. Derudover er centrum fyldt med smalle snoede veje. Hotelområdet (se nedenfor) har fremragende genveje og det er let at nå. De fleste hoteller har parkeringsfaciliteter på deres ejendom.

Med en lejebil kan du køre smukke ture i det omgivende område, men du bør holde øje med den tyrkiske måde at køre på, hvilken er ret forskellig fra vores.

Folk har til vane at skifte kørebane pludseligt og de fleste chauffører ignorerer trafikskilte. På landeveje kan du møde uventede forhindringer, især efter et sving. Mennesker og kvægflokke opholder sig ofte midt på vejen. Undgå kørsel når det er mørkt. Foruden farene nævnt ovenfor kører mange tyrkere med slukkede lygter (!) for at spare på energien.

Vær sikker på at du holder øje med fartgrænserne (i beboelsesområder 50 km/t, i landlige områder 90 km/t og på motorveje 120 km/t). Det tyrkiske politi overvåger bilers farthastighed regelmæssigt, især i udkanten af byer.

Hoteller

Byen har et bredt udvalg af gode til meget gode hoteller, nogle med en dejlig udsigt til Izmir havn. De mest luksuriøse hoteller er beliggende nord for det gamle centrum mellem Kültürpark og havet. Billige gæstehuse (på tyrkisk: pansiyons) er beliggende i det gamle bycentrum omkring bazaaren. Udenfor Izmir er der kun simple hoteller. Normalt set er det ikke svært at finde et værelse i Izmir, men hvis du har et specifikt område i tankerne anbefaler vi at du booker dit husly på forhånd. Hvorom alting er Izmir et vigtigt økonomisk centrum og det tiltrækker også mange turister.

Eksterne kilder

For mere information om Izmir anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Izmir

EasyTerra Biludlejning Izmir sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Tyrkiet, men i en anden by end Izmir, klik venligst igennem til Biludlejning Tyrkiet side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Tyrkiet du ønsker at leje en bil.