Biludlejning Alanya

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Alanya.

Indtast by eller lufthavnskode
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Alanya

  1. Hjem
  2. Biludlejning Tyrkiet
  3. Alanya

EasyTerra Biludlejning Alanya er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Alanya

Introduktion

Alanya er det mest populære feriested på "Den Tyrkiske Riviera". Det er ikke overraskende, da byen har en smuk sandet strand med adskillige vandsportsfaciliteter og et vibrerende natteliv. Derudover er der så meget at se og lave i Alanya. F.eks. det store slot ovenfor byen eller Damlatas grotten med dens imponerende stalagmit og stalaktit der er millioner af år gamle.

Befolkning

Grundet turisme har byen vokset enormt. Dens befolkning er nu anslået til at være mere end 100.000, men det antal er mere end overgået af det antal turister der kommer til byen hvert år: ca. halvanden million.

Beliggenhed

Alanya er beliggende i den sydlige del af Tyrkiet. Byen strækker sig en 20 km. langs Middelhavets kyst. Nord for Alanya ligger bjergkæden Taurus. Vestpå ligger de gamle byer Side samt Antalya, der er hovedstaden i provinsen af samme navn.

Økonomi

Turisme er den vigtigste indkomstkilde. I fortiden var Alanya en stille fiskelandsby og der er stadig aktive fiskere, men som en økonomisk aktivitet falder det i baggrunden på grund af turisme. I det omgivende område er der mange citrusplantager og bomuld fremstilles også.

Lufthavne

Den internationale lufthavn nær Antalya er porten til hele Den Tyrkiske Riviera. Lufthavnen er beliggende 135 km. vest for Alanya, 10 km. før Antalya. Den er let at nå via et godt vedligeholdt kystområde. Der er busforbindelser mellem lufthavnen og turistiske steder langs kysten, inkl. Alanya.
Det er en travl lufthavn, især i løbet af sommeren når antallet af charterfly er enormt høje. Der er også regelmæssige afgange til Istanbul, Ankara, den tyrkiske del af Cypern og adskillige destinationer i Europa og Mellemøsten.

Offentlig transport

Der er et fremragende offentligt transportsystem, der består af langdistance busser (Otogar) og de såkaldte dolmus minivans.
Otogar stationen er beliggende i nærheden af den kendte Kleopaktra strand. Der er forbindelser med alle andre steder langs Den Tyrkiske Riviera, såvel som til Ankara, Izmir og Istanbul.
Dolmus minivans kører gennem Alanyas gader. Du kan få dem til at stoppe ved blot at løfte din hånd. Du kan også stå af hvorend du vil.

Der er også mange taxaer. Vær sikker på at taxametret løber!

Trafik og parkering

I selve Alanya har du ikke brug for en bil, men for at udforske interiøret er en lejebil uundværlig. Hav den tyrkiske måde at køre på i tankerne. Kør meget forsigtigt og forvent det uventede. Folk skifter hele tiden kørebane og de vil overhale dig til højre og venstre, hvis de er given bare en halv chance. På landeveje kan biler være parkerede underlige steder, helst efter et blindt sving. Du kan også løbe ind i hjorder, der optager hele vejen. Undgå kørsel når det er mørkt. Foruden farene nævnt foroven kører mange tyrkere med lygterne slukket for at spare på energien!
Observer fartgrænsen (i beboelsesområder 50 km/t, i landlige områder 90 km/t og på motorveje 120 km/t). Det tyrkiske politi er meget vagtsom på dette, især i udkanterne af byer.

Hoteller

Alanya er godt udstyret til at håndtere de mange turister, hvilket betyder at der er masser af hoteller. Reserver dit opholdssted på forhånd. Ikke kun fordi du på den måde vil være sikker på et værelse på dit udvalgte hotel, men også fordi det ofte er billigere end at reservere ved ankomst.

Eksterne kilder

For mere information om Alanya anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Alanya

EasyTerra Biludlejning Alanya sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Steder inde i byen

Hvis du søger efter en lejebil i Tyrkiet, men i en anden by end Alanya, klik venligst igennem til Biludlejning Tyrkiet side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Tyrkiet du ønsker at leje en bil.