Billeje Timisoara

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Timisoara.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Timisoara.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Timisoara

  1. Hjem
  2. Biludlejning Rumænien
  3. Biludlejning Timisoara
EasyTerra Biludlejning Timisoara er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Timisoara

Biludlejning Timisoara
Biludlejning Timisoara

Indledning

Efter kommunismens fald i Østeuropa, tiltrækker den rumænske by Timişoara flere og flere turister. I 1989 blev denne behagelige universitetsby skueplads for massedemonstrationer, som senere bredte sig til hovedstaden Bukarest og førte til den rumænske revolution, der betød, at diktatoren Ceauşescu skulle træde tilbage. 

Befolkning 

Byen har omkring 325.000 indbyggere.

Beliggenhed

Timişoara ligger i den vestlige del af Rumænien, ikke langt fra grænsen til Ungarn og Serbien og i en lige linje over 400 kilometer nordvest for hovedstaden Bukarest. Byens omkringliggende steder er frugtbar landbrugsjord.

Økonomi

Under det kommunistiske regime var byen et centrum for tekstil- og fødevareindustri. Den sidstnævnte industri spiller stadig en rolle, men nye økonomiske sektorer er også kommet til i Timişoara: elektronik, teknik, producenter af bildele og IT-sektoren. De nye virksomheder er hovedsageligt et resultat af udenlandske investeringer, især fra Tyskland og USA.

Lufthavne

Timişoara Lufthavn er officielt kaldt Traian Vuia International Lufthavn. Lufthavnen er beliggende 10 kilometer nordøst for byen og er tilgængelig med udlejningsbil ad E70 (DN6). Tilkørslen til lufthavnen (Strada Aeroport) er tydeligt skiltet. 

Offentlig transport

Timişoara har god offentlig transport, der består af 20 buslinjer, 8 trolley linjer og 10 sporvognslinjer. På nogle ruter kører hurtigbusser til forstæderne. Der er også gode togforbindelser til f.eks. Bukarest og den serbiske hovedstad Beograd.

Trafik og parkering

Timişoaras inderste ringvej ligger hvor der engang stod byens mure. De brede boulevarder stammer fra det kommunistiske regimes tid, men de fik postkommunistiske navne, som f.eks. Bulevard Revoluției i 1989. Byens centrum har et velordnet, firkantede gademønster. Det er derfor ikke svært at finde rundt. Du kan parkere din udlejningsbil i en af parkeringshuse der ligger rundt omkring byens centrum. Mange hoteller i Timişoara tilbyder også parkeringsfaciliteter for deres gæster.

Hoteller

Lige efter revolutionen i 1989 var der 6 hoteller i Timişoara; 5 år senere var der næsten 30, og i dag er der omkring 60 hoteller. Dette viser, hvor meget økonomien er blevet forbedret og turismen er vokset. Udbuddet er varieret, lige fra sovesale for backpackers til firestjernede hoteller. Det historiske hotel Timişoara er et besøg værd, om ikke andet for en kop kaffe på det hyggelige restaurant.

Eksterne kilder

For mere information om Timişoara, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Timisoara

EasyTerra Biludlejning Timisoara sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Rumænien, men i en anden by end Timisoara, klik venligst igennem til Biludlejning Rumænien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Rumænien du ønsker at leje en bil.