Billeje Leeuwarden

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Leeuwarden.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Leeuwarden

  1. Hjem
  2. Biludlejning Holland
  3. Leeuwarden
EasyTerra Biludlejning Leeuwarden er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 10 af 10 Antal kundebedømmelser: 1
Roelof De Jong Budget De Ruyterweg 98
“Ligetil og pålidelig online biludlejning i ind- og udland.”

“"I mange år har vi lejet biler gennem EasyTerra, både erhvervsmæssigt og privat. Den største fordel: Du kan bestille online og et lokalt udlejningsfirma giver dig bilen i det land, hvor du befinder dig i. Som følge heraf får du en konkurrencedygtig pris og fremragende service. Derudover betaler du til EasyTerra, og derfor er der intet besvær med at betale i udlandet. "”

11-03-2015 19:24

Information om Leeuwarden

Introduktion

Leeuwarden er hovedstaden i provinsen Frisland. Det er en hovedstærk provins med dens eget sprog (frisisk, Leeuwarden hedder Ljouwert på frisisk). Byen er en ud af 11 i Frisland og det er starten/målet på det berømte 200 km. skateløb også kendt som Elfstedentocht.
Byens symbol er statuen af en ko - "Us Mem" eller "Vore Moder" - hvilket indikerer provinsens landbrugsnatur. Byen har mange historiske bygninger, som f.eks. Princessehof, rådhuset og Waagen. Dele af de gamle befæstninger er også blevet bevaret.

Befolkning

For en provinsiel hovedstad har Leeuwarden relativt få indbyggere: lidt mere end 90.000. Dette er ikke nok til at indgå i de 30 største byer i Nederlandene. Befolkningen af Leeuwarden bliver sommetider kaldt "Galgenlappers" (galgemuntre), fordi de på et tidspunkt angiveligt krævede at andre frisiske byer hjalp med at betale for byens galger.

Beliggenhed

Byen er beliggende i den nordlige del af Holland. På et tidspunkt var byen forbindelsen med Waddenzee via Middelzee, hvilket gjorde byen til en overvejende vigtig handelspost. Aflejringen har dog fuldstændig fyldt Middelzee nu. Leeuwarden er beliggende 60 km. øst for Groningen og 130 km. nordøst for Amsterdam.

Økonomi

Provinsens landbrugsnatur spiller fortsat en vigtig rolle i byens økonomi. Den har f.eks. landets største kvægmarked og der er store mejerianlæg. Derudover er telekommunikation -og optikindustrien også repræsenteret. Nordvest for byen er der en vigtig luftfartsbase, kaldet luftfartsbasen Leeuwarden.
Der er også store uddannelsesinstituter og byen er et administrativt centrum.

Lufthavne

Den nærmeste civile lufthavn er Groningen lufthavn Eelde, hvorfra der er flyafgange til feriedestinationer i Sydeuropa og regelmæssige afgange til den skotske by Aberdeen og Stavanger i Norge. Den nationale lufthavn Schiphol er halvanden times kørsel derfra.

Offentlig transport

I Leeuwarden betjener Arriva busservicen. Selskabet kører både lokale og regionale servicer, hvilke bringes sammen ved togstationen syd for det gamle bycentrum. Frisiske steder som Drachten, Sneek og Joure er lette at nå med bus og der er en regelmæssig busservice til Groningen.
I nærheden af FEC (Fryslân Expo Center) er der et stort parkeringshus, hvor du kan parkere din bil gratis og tage FecCity bussen ind til byens centrum.
Med tog kan du rejse direkte til Groningen og Amsterdam. For færgerne til de frisiske vadeøer er der en togforbindelse til Harlingen.

Trafik og parkering

Leeuwarden kan nåes via to motorveje: A31 forbinder Harlingen og Drachten samt A32 mod Heerenveen og Meppel. I nærheden af Harlingen er der en forbindelse til A7, der krydser Afsluitdijk til Amsterdam. I nærheden af Drachten er der en anden forbindelse til A7, denne gang til Groningen.

Selvom Leeuwarden ikke er et travlt sted, vær opmærksom på, at biler holdes ude af det gamle bycentrum så meget som muligt. I centrum er der masser af steder at parkere. Langs indgangsvejene informerer dynamiske skilte chaufførene om ledige parkeringspladser. Systemet overvejer situationen når du ankommer til parkeringshuset.

I området omkring det gamle bycentrum er den såkaldte "blå zone". Ved at bruge en parkeringsdisk kan du parkere der i to timer (medmindre andet er indikeret). Bagved togstationen (indenfor gåafstand fra centrum) er der et stort P+R område.

Hoteller

For en by af denne størrelse har Leeuwarden et fornuftigt antal hoteller og bed & breakfast (på frisisk: bed & brochje) indkvarteringsmuligheder. De luksuriøse hoteller er beliggende i byens centrum. Det bedste eksempel er det 18. århundredes Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof, hvilket indtil 1971 tilhørte Den royale familie. Generalt set behøver du ikke booke dit hotelværelse på forhånd, medmindre du har et specifikt hotel i tankerne.

Eksterne kilder

For mere information om Leeuwarden anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Leeuwarden

EasyTerra Biludlejning Leeuwarden sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Holland, men i en anden by end Leeuwarden, klik venligst igennem til Biludlejning Holland side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Holland du ønsker at leje en bil.