Billeje Aberdeen

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Aberdeen.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Aberdeen

  1. Hjem
  2. Biludlejning Storbritannien
  3. Biludlejning Skotland
  4. Aberdeen
EasyTerra Biludlejning Aberdeen er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Aberdeen

Biludlejning Aberdeen
Biludlejning Aberdeen

Indledning

Skotske Aberdeen kaldes også "Granitbyen", efter materialet, der blev brugt til de ældre bygninger. Det er også kendt som Olie Europas hovedstad, fordi det er basen for Nordsøolien udforskninger. Tror du ikke det virker, som en attraktiv destination for en bytur? Vi tillader os at være uenige. Granithuse funkler i solen og lyser den grå granit op; bygningerne har mange blomster. Desuden har Aberdeen et af Europas ældste universiteter (King’s College blev grundlagt i 1495) og St. Machar's Cathedral. Udover det, er byen et udmærket udgangspunkt for dagsture til smukke slotte eller fremragende golfbaner. Eller du kan tage til den såkaldte Malt Whiskey Trail (for eksempel til Glenfiddich og Glen Grant bryggerier).

Befolkning

Aberdeen har mere end 200.000 indbyggere.

Beliggenhed

Aberdeen ligger på den skotske østkyst, mellem Dee og Don flodmundinger. Mellem disse to floder, har kysten sandstrande med høje klitter, der ligger længere mod nord. Syd for floden Dee består kysten af stejle og forrevne klipper.

Økonomi

Økonomien handler om olieudvinding i Nordsøen. Aberdeens heliport tager arbejdstagere til og fra boreplatforme; det er en af de travleste heliports landingspladser i verden. Da udvindingen af olie vil stoppe en dag, fokuserer Aberdeen mere og mere på alternative energikilder. Energetica Science Park har virksomheder, der fokuseret på teknologi til alternativ energi.

Fiskeri plejede at være en fremherskende industri for den lokale økonomi, men i dag spiller kun en mindre rolle.

Lufthavne

Aberdeen Dyce International Lufthavn ligger tolv kilometer nordvest for byens centrum. Lufthavnen er let tilgængelig med bil: Fra Aberdeen tage A96 (til Inverness) og derefter tage Dyce frakørsel (A947). Frakørslen til lufthavnen er tydeligt angivet på vejskilte.

Offentlig transport

Byen har gode offentlige transport. "First" selskabet driver bybuslinjer og busservice til forstæderne, som Dyce, Cults & Culter og Kingswells. Om weekenden er der natbusser til rådighed. Stagecoach driver en bybusservice (59); andre end dette selskab tilbyder transport til fjernere steder.

Trafik og parkering

Den bedste måde at lære byen at kende er til fods, da gamle Aberdeen har mange smalle gader. At finde en parkeringsplads på gaden kan være svært, men der er mange andre parkeringsmuligheder i centrum. Disse er tydeligt angivet på skiltene. Parkeringspriserne er ganske høje. Du kan også parkere din udlejningsbil gratis på en af de parkeringsfaciliteter i udkanten af byen (Ellon, Stonehaven, Kingswells og Bridge eller Don) og fortsætte til byen med offentlig transport.

Hoteller

Aberdeen har et godt udvalg af overnatningssteder. Du kan vælge far simple pensionater og bed & breakfasts, til femstjernede hoteller og hyggelige kroer i byens nærhed. Desuden er der mange lejligheder til leje. Husk venligst at tage hensyn til, at meget af de tilgængelige overnatningssteder anvendes af olie riggere. Hvis du har et specifikt hotel i tankerne, husk venligst at gøre din reservation i god tid.

Eksterne kilder

For mere information om Aberdeen, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Aberdeen

EasyTerra Biludlejning Aberdeen sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Storbritannien, men i en anden by end Aberdeen, klik venligst igennem til Biludlejning Storbritannien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Storbritannien du ønsker at leje en bil.