Biludlejning Tirana

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Tirana.

Indtast by eller lufthavnskode
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Tirana

  1. Hjem
  2. Biludlejning Albanien
  3. Tirana

EasyTerra Biludlejning Tirana er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 10 af 10 Antal kundebedømmelser: 1
Albanie-ganger Enterprise Tirana Lufthavn
“Velorganiseret!”

“Fremragende service og god pris.”

09-09-2015 18:07

Information om Tirana

Biludlejning Tirana
Biludlejning Tirana

Indledning 

Tirana, Albaniens hovedstad, har ikke mange steder af interesse, selv om turister synes stadig at det er en behagelig by. Det centrale torv (Sheshi Skënderbej) er enormt, sådan som kommunisterne kunne lide det. Dette torv vil gennemgår en renovering i de næste par år: der vil være flere parker og haver, det vil blive en gågade, og nye bygninger vil blive opført omkring torvet. Tiranas natteliv har blomstret i de seneste år, for eksempel med nogle trendy natklubber.

Befolkning

Den albanske hovedstad har omkring 625.000 indbyggere. 

Beliggenhed 

Tirana er centralt beliggende ved floden Ishëm, over 30 kilometer fra Adriaterhavet. Byen er omgivet af bakker, og der er 4 (kunstige) søer inden for bygrænsen. En stor park blev bygget i nærheden af Tirana søen i den sydlige del af byen.

Økonomi

Byen er et vigtigt økonomisk centrum med fødevarefabrikker, (landbrugs) maskiner og metalprodukter. Tekstilindustrien er også en vigtig indtægtskilde. Servicesektoren er vokset betydeligt siden kommunismens fald.

Lufthavne

Lufthavnen i den albanske hovedstad kaldes officielt Tirana International Lufthavn Nënë Tereza, efter Moder Teresa, der var af albansk afstamning. Lufthavnen er beliggende 17 kilometer nordvest for den albanske hovedstad, og er tilgængelig med udlejningsbil ad den nye motorvej fra Tirana til havnebyen Durrës. Tilkørslen til lufthavnen er tydeligt skiltet.

Public Transport

Tiranas offentlige transport består af et rimeligt godt netværk af buslinjer. Busser med ordet 'Unze' kører over den indre ringvej der går omkring byens centrum. Der er også busser til destinationer udenfor Tirana, herunder badebyer på kysten. Der er langdistancebusser til for eksempel den græske Thessaloníki, den makedonske hovedstad Skopje og til Priština i Kosovo.

Trafik og parkering

Albanien er i gang med at forbedre sin infrastruktur med europæisk finansiel støtte. Flere nye motorveje er blevet bygget fra Tirana; ringvejen omkring hovedstaden vil også blive forbedret. Der er mange gamle biler i Tirana, hvilket resulterer i, at luftforureningen af og til stiger i et foruroligende omfang. At finde en ledig parkeringsplads til din udlejningsbil er ikke let. Det eneste parkeringshus i byens centrum er beliggende under Vesa Center på Rruga Abdyl Frashëri.

Hoteller

I de senere år har mange gode hoteller åbnet i Tirana, og der er et passende værelse i alle prisklasser. Dyrere hoteller ligger hovedsageligt syd for byens centrum, mens billigere overnatningsmuligheder kan findes i den nordlige del, mellem det centrale torv og togstationen. Der er også hoteller i underholdningsområdet Blloku, men det kan larme om aftenen og om natten.

Eksterne kilder

For mere information om Tirana, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Tirana

EasyTerra Biludlejning Tirana sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Steder inde i byen

Hvis du søger efter en lejebil i Albanien, men i en anden by end Tirana, klik venligst igennem til Biludlejning Albanien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Albanien du ønsker at leje en bil.