Billeje Wellington

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Wellington.

Rejs uden bekymringer med EasyTerra. Spar op til 60 % på prisen på alle større biludlejningsfirmaer i Wellington.

  • Omkostningsfri annullering
  • Bedste prisgaranti
  • 8000+ afhentningssteder
Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Wellington

  1. Hjem
  2. Biludlejning New Zealand
  3. Biludlejning Wellington
EasyTerra Biludlejning Wellington er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Wellington

Biludlejning Wellington
Biludlejning Wellington

Indledning

Wellington, New Zealands hovedstad, er en livlig by med mange kulturelle arrangementer, gode restauranter, en smuk havn og en af landets imponerende natur. Kort sagt: Wellington er New Zealand i en nøddeskal. 

Befolkning 

Byen har næsten 400.000 indbyggere. 

Beliggenhed 

Wellington ligger på den sydvestligste spids af North Island, på Cook Strait, det smalle stræde, der adskiller North Island fra South Island. Nord for byen ligger Rimutaka Range bjergene; Aorangi Mountains ligger øst for Wellington.

Økonomi

Som landets hovedstad, er det ingen overraskelse, at regeringen er en af Wellingtons største arbejdsgivere. Byen er også det nationale uddannelsescentrum med mange institutter for videregående uddannelser. Turismen er steget betydeligt i de seneste år takket være en omfattende kampagne. De fleste besøgende er newzealændere, men også flere og flere krydstogtskibe anløber Wellingtons havn. Mange konferencer bliver også afholdt i New Zealands hovedstad. Omkring 10% af den erhvervsaktive befolkning arbejder med turisme eller relaterede tjenester.

Lufthavne 

Wellington International Lufthavn ligger 8 kilometer sydøst for byens centrum; den er let tilgængelig med udlejningsbil. Lufthavnen ligger for enden af Highway 1. Fra Wellingtons centrum kører du blot til Highway 1 (godt signaleret overalt) og følg skiltene til Rongotai/Lufthavn. Du kører gennem Mount Victoria Tunnel.

Offentlig transport

Byen har et fremragende offentligt transportsystem, der består af busser og trolleybusser. Der er en speciel turistbus, CitySights, der kører forbi de vigtigste steder af interesse, for eksempel Te Papa, Wellington Zoo, Carter Observatory og ZEALANDIA Karori Sanctuary. Der er også Wellington Cable Car mellem Lambton Quay og Kelburn, og der er togforbindelser til andre steder på North Island. Fra togstationen afgår interregionale busser, for eksempel til Auckland, New Plymouth, Napier og Hastings.

Trafik og parkering

Det er ikke svært at finde rundt i Wellington med en udlejningsbil. I byens centrum skal du betale for gadeparkering, og ofte er det kun tilladt at parkere 1 eller 2 timer. Det er nemmere at parkere din bil på en af parkeringspladser, der er i og omkring byens centrum. Udenfor byens centrum gælder ofte den såkaldte 'kupon parkering'. Dette betyder, at de første to timers parkering er gratis, men efter det, skal du anbringe en kupon bag forruden. Disse kuponer kan købes i de fleste (kvarters) supermarkeder. Fra Wellington kan du tage på lange ture med udlejningsbil, for eksempel til vinregionerne på North Island.

Hoteller

Wellington har et stort udvalg af overnatningsmuligheder, lige fra almindelige gæstehuse til middelklasse hoteller, såkaldte lejlighedshoteller (lejligheder) og luksuriøse værelser. Der er nogle filialer af internationale hotelkæder. I sommermånederne (fra december til februar) bliver mange tomme kollegieværelser lejet ud. Ideel for budgetrejsende. Lower Hutt, på nordsiden af bugten, mindre end 15 kilometer fra byens centrum, ligger et alternativt sted at bo. Fra værelserne på Petone Beach er der en fantastisk udsigt over bugten.  

Eksterne kilder

For mere information om Wellington, anbefaler vi Google og de følgende kilder:

Biludlejningssteder i Wellington

EasyTerra Biludlejning Wellington sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i New Zealand, men i en anden by end Wellington, klik venligst igennem til Biludlejning New Zealand side, hvor du kan vælge, i hvilken by i New Zealand du ønsker at leje en bil.