• Kundebedømmelser 6.7 / 10
 • Online biludlejning siden 2005

Billeje Namibia

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Namibia.

Indtast by eller lufthavnskode
- dage
Hvorfor reservere gennem os?
 • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • Allerede over 500.000 bookinger Mere end en halv million mennesker har gjort det før dig 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
 • 24000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vores globale udsalg er startet!
Få rabatter på op til 20% fra forskellige udlejningsfirmaer - Gyldig indtil den 4. juni 2024
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Namibia

EasyTerra Biludlejning Namibia er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Biludlejningstilbud i Namibia

Uanset om du er på jagt efter en lille lejebil eller en stationcar til hele familien. Vi har altid en egnet bil til den laveste pris. Nedenfor finder du nogle eksempler fra vores tilbud i Namibia

Biltype
Økonomi
Kompakt
Mellemklasse
Standard
Familiebil
Luksus
Personbil
Firehjulstrækker

Hvornår skal man reservere en udlejningsbil i Namibia

Biludlejningslokaliteter i Namibia

EasyTerra Biludlejning sammenligner priserne på billeje på nedenstående destinationer

Biludlejning Namibia

Information om Namibia

Namibia oplever du bedst med en lejet bil. EasyTerra Biludlejning har ca. 6 afhentningslokaliteter i Namibia. Der er således altid en afhentningslokalitet i nærheden af dit bestemmelsessted.

Indledning

Namibia er et fascinerende land i det sydvestlige Afrika. Landet er tørt, varmt og åndeløst smukt. Fra et politisk synspunkt har Namibia været meget fredeligt, lige siden det fik sin uafhængighed i 1990. Mange forskellige samfund lever sammen i dette rummelige land. Alt dette gør Namibia til et meget interessant sted at besøge. I landets centrum ligger hovedstaden Windhoek. Andre vigtige byer er Walvisbaai, Lüderitz og Swakopmund.

Landskabet byder på storslået panoramaudsigter. Namibias bemærkelsesværdige flora er kokerboom og welwitschia. Den første er aloe, en typisk afrikansk saftplante, der er vokset ud af proportioner. Welwitschia er en af de mærkeligste planter på jorden. Welwitschias gennemsnitlige alder er fem hundrede år, men den kan også blive to tusind år eller mere. Verdens største levende dyr, der betræder jorden og går på det namibiske område er den afrikanske Bush Elefant. Nu om dage er økoturisme en vigtig indtægtskilde for Namibia. Afrikanske Bush Elefanter og mange andre vilde dyr kan ses i naturreservater. Om natten kan turister bo i parkerne, omgivet af tusindvis af kilometer uspoleret natur.

Historie

Vægmalerier i huller vidner om en tidlig beboelse af området, der i dag er kendt, som Namibia. Malerierne er fra 29.000 til 1500 år siden. Det første bantutalende samfund ankom til den nordlige del af Namibia mellem 0 og 500 e.Kr.. Det er almindeligt accepteret, at San eller Buskmænd var de første til at bebo jorden. Disse mennesker lever stadig i Namibia.

Den første europæer, der satte foden på landet var den portugisiske Diogo Cao. I 1485 fortøjede han ved Namibias kyst, rejste et kors og fortsatte sin rejse langs Afrikas kyst. Den namibiske ørken dannede en naturlig barriere på grund af hvilken alle ekspeditioner strandede ved kysten.

Under det sekstende århundrede immigrerede Herero og Owambo til Namibia. Derpå og i løbet af den anden halvdel af det attende århundrede, kom Nama stammer fra syd. Kavango slår sig ned i nord i samme periode. Under titlen 'Samfund og kultur' bliver Namibias forskellige stammer beskrevet.

I 1793 fik den hollandske myndigheder ved Cape fat i Walvisbaai. Briterne erstattede hollænderne i slutningen af det attende århundrede. Hverken briterne og hollænderne trængte ind i landet.

I det nittende århundrede opdagede europæiske missionærer indlandet. Dette er, hvordan Namibia kom under tysk herredømme. I løbet af denne tid blev landet kaldt for 'Tysk Sydvestafrika'. Walvisbaai, den vigtigste havneby, forblev under britisk styre. De indfødte indbyggere modsatte sig kraftigt den tyske undertrykkelse. I mellemtiden et stort antal tyskere slog sig ned i den nye koloni. En af grundene til dette var opdagelsen af diamanter. Tyskerne tog jord fra de indfødte, som et resultat af forholdet mellem dem var blevet forværret.

Den indfødte befolknings opstande i 1904 resulterede i Herero og Namaqua krige. Den berømte Hendrik Witbooi kommanderede Namaqua befolkningen i deres krig mod undertrykkerne. Til sidst resulterede krigen i Herero- og Namaqua-folkemordet. Henholdsvis firs og halvtreds procent af samfundene døde i denne massakre.

Under første verdenskrig endte Namibia i sydafrikanske hænder. Det forblev et mandat indtil efter anden verdenskrig. Sydafrika kunne se en mulighed og tilknyttede Namibia. Igen var befolkningen ikke frivilligt til at blive overladt til sin egen skæbne. I 1966 blev den militære gren af SWAPO (South-West Africa People's Organization) grundlagt. Denne guerilla gruppe, der kaldtes Folkets Befrielseshær af Namibia, startede en krig for uafhængighed. Det var først i 1988, at Sydafrika indvilgede i at trække sig ud af Namibia. Uafhængigheden kom i sandheden i 1990. I sidste ende udleverede Sydafrika Walvisbaai i 1994.

Samfund og kultur

Der er mange forskellige befolkningsgrupper, der bor i Namibia. Owambo, Kavango, Damara, Nama, Caprivi, San, Baster og Tswana, der bor i dette land. Relationer udviklede sig med tiden og fødte en ny minoritet. Seks procent af befolkningen er hvid.

San er det ældste folk, der bor her. De bliver også kaldet for Buskmænd. Deres kærlighed for musik og dans er karakteristisk for dem. Ordet 'San' betyder 'outsider'. Navnet blev givet til dem af deres rivaler, Khoikhoi. Dette er grunden til, at San foretrækker at blive kaldt buskmænd.

Nama bor i syd. I løbet af det nittende århundrede ankom de til Namibia. I gamle dage blev de også kaldt hottentotterne. De plejede at bo tæt på Orange floden, men med ankomsten af diamantminer betød, at de vandrede mod nord. De har en lang tradition for mundtlig poesi og fortællekunst. For disse mennesker er musik en vigtig del af deres identitet.

Den mest talrige af alle dem er Owambo. Næsten halvdelen af den namibiske befolkning tilhører denne gruppe. Der er otte understammer i Namibia. De har alle deres egen konger og sprog. Fordi sprogene ligner hinanden, er de alle klassificeret, som hørende til Oshiwambo sprogfamilie.

På trods af folkedrabet fra 1904 er der stadig en lille gruppe af Herero, bor i Namibia. Disse mennesker er nært beslægtet med Himba, som også bor i landet. Fra gamle dage er begge gruppers mennesker hyrder. Deres sprog, Otjiherero og Zemba, er meget ens. Oprindeligt havde Herero samt Himba lidt tøj på. I dag bærer Himba kvinder stadig en slags lille nederdel. På grund af deres hyppige kontakt med europæerne bærer Herero kvinder en victoriansk-lignende kjole.

Damara beboede området sandsynligvis før Nama og Herero ankom i det attende og nittende århundrede. Oprindeligt kom denne gruppe fra Zambia eller Zimbabwe. I dag bor mere end et hundrede tusinde Damara i Namibia.

Baster bor i Rehoboth, cirka halvfems kilometer syd for Windhoek. De stammer fra de europæiske kolonister, primært hollandske, og fra de lokale afrikanske Khoisan samfund. Faktisk består disse samfund af Khoikhoi og San. Der er cirka 35 tusinde Baster, der bor i et område med 14 tusinde kvadratkilometer.

I Caprivi regionen lever Caprivi samfund. Dette er en generisk betegnelse for alle de forskellige stammer, der lever her, og kan afvige væsentligt mellem hinanden.

Namibia er verdens mest tyndt befolkede land, trods det store antal af forskellige stammer. Mindre end to millioner mennesker bor i Namibia. De fleste namibianer bor i landdistrikterne.

Der er lige så mange sprog i Namibia, som der er forskellige stammer. Det officielle sprog er engelsk. Men mindre end én procent af befolkningen kan tale engelsk. De forskellige grupper bruger afrikansk for at kommunikere med hinanden. En stor gruppe taler Nama og Damara, Herero og Kavango sprog.

Bortset fra de traditionelle afrikanske religioner, er kristendommen udbredt i Namibia. Firs til halvfems procent af befolkningen er tilhænger af denne religion. Mange Nama har konverteret til islam. De er nu den største gruppe af muslimer i Namibia.

Den politiske situation

Siden 1990 har Namibia været en republik, opdelt i tretten distrikter. Den nuværende præsident er Hifikepunye Lucas Pohamba. Det regerende parti er SWAPO. I 2005 blev Pohamba taget i ed, som præsident. Han efterfulgte Sam Nujoma, den første præsident for den uafhængige republik Namibia. Landet har tilsluttet sig FN og Den Afrikanske Union. Namibia er et fredeligt land.

En af spydspidserne i SWAPOs regering er en omfordeling af jord til befolkningen. På grund af den koloniale fortid er tre fjerdedele af jorden i hænderne på kun tyve procent af befolkningen. Processen med at omfordele jorden går meget langsomt, og forfatningen kun tillader salget af arealerne, når grundejeren giver sin tilladelse.

Økonomi

Den namibiske økonomi vedrører primært minedrift og produktion. Selv om kun én procent af Namibias jord kan dyrkes, næsten halvdelen af befolkningen tjener sin indkomst i landbrugssektoren. Ledigheden er meget høj. Tredive til fyrre procent af befolkningen er arbejdsløse. Indkomstuligheden er også meget høj.

På grund af deres fælles historie er Sydafrikas og Namibias økonomier sammentømrede. Namibia er den femtestørste producent af uran. Udover dette, er det den største leverandør af kvalitets diamanter. Landet har en masse bly, sølv, tin og tungsten.

Turisme er en voksende indtægtskilde for Namibia. Omkring en million mennesker besøger landet hvert år. Turisterne kommer hovedsagelig fra Sydafrika, Tyskland, Storbritannien, Italien og Frankrig. Namibia er kendt for sin økoturisme. Især dyreparker med deres mange dyrarter udgør en større attraktion.

Den namibiske valuta er dollar.

Geografi og klima

Namibia dækker 824.268 kvadratkilometer og ligger på den sydvestlige side af det sydlige Afrika. Landet grænser op til Angola, Zambia, Botswana og Sydafrika. Vest for Namibia ligger Atlanterhavet. Mellem Angola og Botswana er der en lille stribe land, cirka tredive kilometer bred. Denne Caprivi-stribe tilhører Namibia. Området blev opkaldt efter en tysk kansler, Georg Leo von Caprivi di Caprara di Montecuccoli. Caprivi-striben har været skueplads for uafhængighedens krig, der rasede fra 1960 til 1990. Caprivi Frihedshæren ønskede at være adskilt fra Namibia. I dag består regionen primært af nationalparker.

Landskabet opdeles i flere områder med deres ledsagende karakteristikker. Langs Atlanterhavet finder du Namib Ørken. Kalahari Ørkenen løber langs den sydøstlige grænse med Botswana. I central Namibia kan findes savanne og træagtige regioner. Endelig bliver disse skovregioner til frodige skove i nordøst.

Der er fem store floder, der løber gennem Namibia. Kunene, Okavango, Kwando og Zambezi danner naturlige grænser til Botswana og Zambia. De første tre floder kan spores ned til Angola. Den sidste starter i Zambia. Orange floden løber gennem den sydlige del. Denne flod har sin oprindelse i Drakensbergen ved grænsen mellem Sydafrika og Lesotho. Til sidst, Orange floden danner grænsen mellem Sydafrika og Namibia. I den sydlige del vil du også finde Brandberg. Dette bjerg er Namibias højeste bjerg. Sin top ligger på 2579 meter.

I syd ligger Fish River Canyon. Denne betagende canyon er omgivet af klipper.

Namibia et det eneste land i verden, som har inkluderet beskyttelsen og bevarelsen af sin natur i forfatningen.

Det namibiske klima er tørt. De varmeste måneder er januar og februar. Den gennemsnitlige dagtemperatur ligger omkring tredive grader. Om vinteren, fra maj til september, varierer temperaturen mellem seks grader celsius om natten til tyve grader i dagtimerne. Generelt er vinterdage solrige og også klare. Den meste nedbør forekommer om sommeren.

Trafik og infrastruktur

De namibiske veje kan undertiden være forfærdeligt. Rejsende, der ønsker at rejse mellem landsbyer og uden de store byer, anbefales at medbringe nogle ekstra dæk. Vejnettet forbinder Namibia med nabolandene Angola, Botswana, Sydafrika, Zimbabwe og Zambia.

Bustransport er begrænset. Fra Windhoek er der busser til Johannesburg og Cape Town. Minibusser forbinder Oshakati og Keetmanshoop.

Jernbanenettet er sparsomt. De vigtigste spor løber fra grænsen til Sydafrika gennem Keetmanshoop og derefter til Walvisbaai. Så går til Windhoek, Okahandja og Swakopmund. Byerne Omaruru, Otjiwarongo, Otavi, Tsumeb og Grootfontein er også forbundet med jernbaner.

Walvisbaai og Lüderitz er de vigtigste havne i Namibia. Specielt Walvisbaais fiskeindustri udgør en væsentlig bidrag til Namibias økonomi.

Der er otte lufthavne i Namibia. Rejsende, der flyver ud fra Namibia vil ankomme til Hosea Kutako International Lufthavn. Denne lufthavn ligger omkring halvtreds kilometer syd for Windhoek.

Mad og drikke

Besøgende vil sikkert blive overrasket af den namibiske mad. En af ingredienserne på det namibiske køkken er insekter. En populær delikatesse for befolkningen fra landdistrikterne, men også for bybefolkningen er mopane larven. Larven kan findes på mopane træet, deraf navnet. På Oshiwambo, oftest det mest brugte sprog, insektet kaldes omagungu. Omagungu serveres ofte med majsgrød.

Mange namibiske samfund har deres egen specielle måde for at leve mad, og populære ingredienser. Ofte spiste grøntsager er græskar, peberfrugter og løg. Kolonisterne har bragt deres eget særlige fødevarer til Namibia. Tyskerne har indført deres typiske sødekager og kød. Bratwursts kommer sammen med Oktoberfesten i oktober, hvor øl og vin findes i overflod. Fra Sydafrika kommer Boerworst: Landbrugerens pølse.

Typiske namibiske drikkevarer er for eksempel walende og mataku. Den første er vodka-lignende palme destillat. De, der har formået at lægge deres hænder på mataku, har drukket vin fremstillet af vandmeloner.

Tidszone

Den namibiske tid er GMT/UTC+ 1. Om sommeren er tiden GMT/UTC+ 2. Tiden stilles tilbage om vinteren.

Husly

Når turisme er en voksende indtægtskilde, er der atmosfæriske og velplejet hoteller i Namibia.

Økoturisme er også meget populær i Namibia. Turister kan overnatte i primitive hytter eller telte. Camping i nationalparker anbefales. Der er mange campingpladser. Vild-camping anbefales imod. Ofte er det også muligt at overnatte på gårde. I telte, men også indendørs, kan man sove i værelserne.

I byer er der muligheder for Bed & Breakfast.

Eksterne kilder

For mere information om Namibia, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Praktiske oplysninger

 • Valuta
  South African rand, Namibian dollar
 • Køreretning
  Venstre
 • Højst tilladte hastighed i byen
  60 km/h
 • Maksimal hastighed på motorvej
  120 km/h
 • Sprog
  English, Afrikaans
 • Populær bilklasse
  Firehjulstrækker

Hvad de fleste mennesker gerne vil vide

Nedenstående spørgsmål og svar er et udvalg af de oftest stillede spørgsmål. Hvis dit spørgsmål ikke er iblandt dem, kan du kikke på siden med de ofte stillede spørgsmål. Eller kontakt os.

Er EasyTerra Biludlejning billigst?

Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil?

For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok.

Er der nogen ekstraudgifter?

Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen).

Hvilken type forsikring gælder for min billeje?

Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen.

Hvad er en bekymringsfri etiket?

Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj.

Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation?

Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder).

Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling?

De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer).

Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Bluu Car Rental
 • Bidvest Car Rental
 • Hertz
 • Avis
 • Europcar
 • Budget
 • Thrifty
 • Bobo Campers
 • Britz Motorhomes
 • KEA Campers
 • Maui Motorhomes
 1. Hjem
 2. Biludlejning Namibia