Billeje Windhoek

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Windhoek.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
  • Omkostningsfri annullering Op til 48 timer før den planlagte afhentningstid
  • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
  • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Windhoek

  1. Hjem
  2. Biludlejning Namibia
  3. Windhoek
EasyTerra Biludlejning Windhoek er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Windhoek

Biludlejning Windhoek
Biludlejning Windhoek

Introduktion

Windhoek er hovedstaden i Namibia, et land på vestkysten af det sydlige Afrika. I kolonitiden var den hovedstaden i Tysk-Sydvest afrika. Efter 1. verdenskrig blev området styret af Sydafrika. I 1990 blev det erklæret selvstændigt og blev givet navnet Namibia. Siden landet blev selvstændigt er Windhoek vokset betydeligt. I centrum blev høje bygninger bygget ved siden af de gamle tyske bygninger.

Befolkning

Byen har omkring 230.000 indbyggere, hvilket er 10% af landets totale befolkning (som er 20 gange størrelsen af Nederlandene). Det er landets største by, men den har en umiskendelig provinsiel karakter.

Beliggenhed

Windhoek er beliggende i centrum af Namibia i en højde af 1.600 meter. Det er stedet hvor de fleste turister ankommer, når de tager på safari rundt omkring i landet. Byen er beliggende på en plateau, der i vest grænser op til en bjergkæde med et højdepunkt på 2.000 meter. Længere vestpå, ved kysten, ligger Den namibiske Ørken. Øst for den centrale plateau ligger en anden ørken, Kalahari.

Økonomi

Namibia er rigt på rå materialer: mineraler, diamanter, zink og sølv. Minedrift finder sted i provinserne, men selskabernes hovedkontorer er beliggende i Windhoek. Mange af disse selskaber er forresten i udenlandske hænder (tyske og sydafrikanske).

Siden landet blev selvstændigt har turisme spillet en vigtigere rolle i økonomien. Namibia tiltrækker mange øko-turister, og værende portåbningen til landet, nyder Windhoek godt af det. Landet tiltrækker mere end en million besøgende fra udlandet hvert år.

Lufthavne

Den eneste internationale lufthavn i Namibia - Hosea Kutako internationale lufthavn - er beliggende 45 km. vest for Windhoek. Den har direkte forbindelser til London (Gatwick), Frankfurt og München. At flyve til Johannesburg tager omkring to timer. Der er også regelmæssig flyservice til Luanda, der er hovedstaden af nabolandet Angola.
Den internationale lufthavn er ikke landets travleste lufthavn, hvilket er Eros lufthavn beliggende i nærheden af Windhoeks centrum. I denne lufthavn letter og lander indlandsfly.

Offentlig transport

Offentlig transport i Windhoek består af små minivans, der krydser byen i alle retninger. Nogle selskaber har planlagte ruter, mens andre ikke har. Det kan tage lidt tid før du finder ud af hvordan systemet fungerer. Du stopper en minivan ved at vinke med hånden. Du fortæller chaufføren hvor du vil hen, hvorefter han vil nikke eller ryste på hovedet, afhængigt af destinationen. I løbet af myldretiden kan det være svært at finde en minivan, der kører hvor du vil hen. Du kan stå både af og på alle steder på ruten.

Der er toge i Namibia men de er ekstremt langsomme og anvendes hovedsagligt til godstransport.

Trafik og parkering

Den vigtigste gade i Windhoek er Independence Avenue (i tyske tider: Kaiserstrasse). Parallel til den gade løber B1 hovedvejen til Okahanja i nord og Rehoboth syd for hovedstaden. B2 løber fra vest til øst (Gobabis) og er også kendt som Trans-Kalahari vejen.

De fleste gader i Windhoek har en asfalteret overflade, men det gælder ikke for vejene udenfor hovedstaden, hvilke ofte er grusveje. De er lette at køre på, men bliv ikke alt for tryg og kør ikke for hurtigt. Overskridelse af fartgrænsen er hovedårsagen til ulykker på disse veje. Den anden årsag til ulykkerne er mangel på koncentration grundet de lange afstande og den sparsomme trafik. Vær sikker på at du får nok med hvile og medbringer nok benzin, vand og mad.
Hold øje med krydsende vildliv: Namibia er vitterligt en stor vildlivspark! Smid ikke brændende cigaretter ud af dit bil vindue. Chancen for at påbegynde en ildebrand er meget stor.
Turistkontoret (The Tourism Office) i Windhoek har offentliggjort en brochure der indeholder tips for kørsel i Namibia.

I Windhoek er der rigelige af muligheder for at parkere, men hav din bil bevogtet. Der er officielle vagter rundt omkring, der vil bevogte din bil for en smule penge, endda om natten.

Hoteller

De fleste hoteller i Windhoek er beliggende i eller tæt på centrum. De fleste turister bliver ikke i byen længe og tager videre for at udforske landet. I de senere år er antallet af indkvarteringsmuligheder i landet vokset enormt. Der er rigelig af valgmuligheder: fra gæstehus for backpackere til bed & breakfasts og fra fremragende middelklasse hoteller til luksuriøse små huse. De sidstnævnte er normalt beliggende i naturområder og kan være ret dyre. Det koster en del at bygge disse former for huse i så afsides lokaliseringer og samtidig forsyne dem med mad og drikkevarer på en daglig basis.

Eksterne kilder

For mere information om Windhoek anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder:

Biludlejningssteder i Windhoek

EasyTerra Biludlejning Windhoek sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Namibia, men i en anden by end Windhoek, klik venligst igennem til Biludlejning Namibia side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Namibia du ønsker at leje en bil.