Biludlejning Cork

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Cork.

Din computer skal acceptere cookies for at kunne bruge denne hjemmeside.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Cork

EasyTerra Biludlejning Cork er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 10 af 10 Antal kundebedømmelser: 1
Enterprise Cork Lufthavn
“Fremragende oplevelse i Irland.”

“"Jeg havde en 10-dages problemfri ferie, kørende fra Cork Lufthavn med en næsten ny Ford Galaxy (automatisk) i september 2014. Ved en fejl blev jeg debiteret for brændstoffet (bilen blev returneret med en fuld tank) men blev straks refunderet efter jeg sendte en e-mail. Fremragende kommunikation og service. "”

08-12-2014 16:04

Information om Cork

Biludlejning Cork
Biludlejning Cork

Introduktion

Cork er Irlands næststørste by og hovedstaden i Cork County (amt), hvilket er Irlands største amt. Navnet kommer fra det irske ord 'corcaigh', der betyder 'moseland'. Bycentrum består af smukke snoede veje, men der er også flere in butikker. Selvfølgelig vil du ikke have nogen problemer med at finde en autentisk irsk pub. Byen er meget stolt af dets to 19. århundrede katedraler. I nærheden af Cork, er Irlands ældste slot, Blarney Castle, beliggende. Der er tilmed pragtfulde golfbaner i området.

Befolkning

Forstæderne inkluderet har Cork en befolkning på 275.000 indbyggere. Befolkningen betragter dem selv anderledes fra resten af Irland, især Dublin. Cork County refereres også til som "Rebel Amtet" (Rebel County), pga. den store rolle det spillede i den irske kamp for uafhængighed og i Den irske Borgerkrig.

Beliggenhed

Cork er beliggende på den irske sydkyst, hvor floden Lee flyder ind i Cork havn, en dyb indlukning fra havet. Øen i floden Lee er hjertet af Cork.

Økonomi

Cork er en vigtig havneby, hvor mange produkter shippes ud fra indlandet, som f.eks. får og uld. I de senere år har byen udviklet sig til at være IT-centrummet af Irland. Apple Computers har dets europæiske hovedkvarter i Cork og både Motorola og Amazon.com er også beliggende i byen. Derudover forsyner den farmaceutiske industri byens beboer med mange jobs. Pfizer og Novartis har store fabrikker i Cork. Cork har tilmed to store bryggerier: Murphy's Irish Stout og Beamish and Crawford. Bryggerierne har eksisteret i århundreder.

Lufthavne

Cork internationale lufthavn er beliggende seks kilometer syd for Cork by, langs N27-motorvejen. Omkring et dusin flyselskaber tilbyder daglige afgange mod mere end 50 destinationer. Priskæmperen EasyJet anvender også lufthavnen. I 2006 blev en ny terminal åbnet og lufthavnen håber på, at kunne behandle fem millioner passagerer årligt om et par års tid. Fra busstationen Parnell Place er der en busservice der kører til lufthavnen.

Offentlig transport

Bybusser, lokale busser og regionale busser afgår alle fra Parnell Place. Busser afgår mod Killarney, Waterford og Limerick/Galway hver time. Der er tilmed en fast forbindelse mod Dublin og der er endda en daglig Euroliner forbindelse med Victoria busstationi London med en krydsning over vandet med natfærge. Fra Kent station afgår der toge mod Dublin otte gange daligt.

Bytransporten er middelmådig. Udenfor centrum er busstoppestederne ringe indikeret og der er normaltvis ingen afgangstider. Derudover har bybusserne i Cork kun en dør, som passagerer anvender for både at stå af og på bussen, hvilket ikke er særlig effektivt.

Trafik og parkering

Først og fremmest må du huske, at irerne kører i venstre side af vejen, hvilket betyder at rattet er påsat i højre side af bilen. Det vil ikke tage dig lang tid at blive vant til, men det er måske en god idé at øve dig lidt i et stille område først! I byområder er fartgrænsen 48 km/t (30 mph), mens det andre steder er 96 km/t (60 mph). På motorveje er fartgrænsen 112 km/t (70 mph).

I Corks centrum har du brug for en såkaldt Parking Disc (parkeringsdisc), hvis du vil parkere din bil på gaden. Den kan købes flere forskellige steder. Det er et skrabekort, hvorpå du afskraber tidspunktet du er ankommet på. Der er skilte der fortæller dig, hvor længe du kan efterlade din bil de forskellige steder. Hvis du bliver i længere tid end du er tilladt, kan det være din bil får påsat en skruetvinge eller bliver bugseret.

På North Main Street (den nordlige hovedvej) er der et stort parkeringshus. Der er også parkeringshuse i og omkring centrum. I den sydlige del af centrum er der et P+R-område kaldt Black Ash (sort aske) P+R. Hvert 10. minut afgår der en bus mod bycentrum.

Hoteller

I Cork og i de omgivende områder er der masser af hoteller. Der er enkle bed & breakfasts, men der er også luksushoteller, sommetider placeret i historiske bygninger. I løbet af sommeren tiltrækker Cork de fleste turister. Vi anbefaler at du booker på forhånd i løbet af denne periode.

Eksterne kilder

For mere information om Cork anbefaler vi Google og de efterfølgende kilder: