Billeje Glasgow

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Glasgow.

Indtast by eller lufthavnskode
Hvorfor reservere gennem os?
 • Bedste prisgaranti Har du fundet en bedre pris? Fortæl os om det, så giver vi dig et bedre tilbud
 • 8000+ afhentningssteder Afhentningssteder over hele verden
Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Glasgow

 1. Hjem
 2. Biludlejning Storbritannien
 3. Biludlejning Skotland
 4. Biludlejning Glasgow
EasyTerra Biludlejning Glasgow er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Seneste anmeldelser

Gennemsnitlig bedømmelse: 8 af 10 Antal kundebedømmelser: 1
Gennemsnitlig bedømmelse: 8.0 / 10
Antal anmeldelser i Glasgow: 1
Wouter Baack Enterprise Glasgow Lufthavn
“Hurtig og praktisk”

“Fremragende service, bortset fra at mine kundedata ikke var blevet fremsendt til udlejningsselskabet, og som følge heraf en masse papirarbejde var endnu ikke i orden.”

05-01-2015 17:43

Information om Glasgow

Biludlejning Glasgow
Biludlejning Glasgow

Introduktion

Glasgow (på skotsk: Glesca) er den største by i Skotland. Det har været igennem en svær tid efter en stor del af skibsbygningsindustrien og tilknyttede industrier forladte byen i 1960'erne og 1970'erne. Siden 1990'erne, en masse er sket i Glasgow: Byens centrum blev fuldstændig renoveret, man holdt den gamle (smukke!) arkitektur intakt. Det er igen en venlig by med et pulserende natteliv, smukke parker og interessante museer. Genoplivningen var dog ikke til gavn for alle borgerne i Glasgow: Det er en af de fattigste byer i Storbritannien og nogle forstæder er meget øde.

Befolkning

Byen har 630.000 indbyggere, men i Stor Glasgow er befolkningen tre gange højere. Befolkningen i Glasgow taler en dialekt, som er svært for udenforstående at forstå.

Beliggenhed

Glasgow ligger ved floden Clyde i den vestlige del af Skotland. Denne del af Skotland er temmelig smal på grund af fjordene i vest (Firth of Clyde) og i øst (Firth of Forth). Edinburgh ligger på sidstnævnte Firth, kun 70 kilometer til øst for Glasgow. Byen ligger 150 kilometer mod nord af den engelske grænse. 

Økonomi

På trods af de tilbageslag i 1960'erne og 1970'erne, skibsbygning stadig spiller en vigtig rolle for den lokale økonomi, for det meste marinskibe og private yachter. Derudover er der tekstilfabrikker og der er kemiskindustri. Softwareudvikling og bioteknologi er væktssektorerne. Desuden arbejder mange mennesker i den (finansielle) servicesektoren. Glasgow er et vigtigt økonomiskcenter. Turismen bidrager også til økonomien: Byen har smukke bygninger og en stor og forskelligartet indkøbscenter. Mange turister tager til det skotske højland gennem Glasgow.

Lufthavne

Byen har to lufthavne. Den vigtigste lufthavn er Glasgow International Lufthavn med flyvninger til byer i Storbritannien og det europæiske fastland, og for nogle interkontinentale destinationer. Lufthavnen ligger 13 kilometer mod vest for byen, og det er forbundet til centrum af Glasgow gennem en pendulbus. De fleste chartre- og lavprisflyselskaber benytter denne lufthavn, men Ryanair anvender Glasgow Prestwick International Lufthavn, cirka 50 kilometer mod sydvest for byen. Der er en halv time togforbindelse til centrum af Glasgow.

Offentlig transport

I hjertet af byen er busstationen på Buchanan Street. Dette er centrum for alle (lokale og regionale) busforbindelser. Glasgow har et omfattende net af buslinjer, herunder nogle højhastighedsforbindelser, der tager den såkaldte Quality Bus Corridors.

Hertil kommer, at byen har en metro, som kun består af en cirkulær linje. Da metroen kører gennem den indre by, under Clyde´s begge bredder, det er en god måde for turister at bevæge sig. På grund af den cirkulære linje og togets orange farve, metroen er også kaldt 'The Clockwork Orannge' for sjov.

Der er to togstationer, der er forbundet med hinanden. I den nordlige del af centrum er Queen Street Station, med tilslutninger til Edinburgh og nord for Skotland. Glasgow Central Station er placeret på Argyle Street og det er den terminal i West Coast Main Line med forbindelser til byer i England og Wales.

Trafik og parkering

Ligesom resten af Storbritannien, folk i Glasgow kører på venstre side. Det betyder, at rattet i din udlejningsbil er til højre. Hvis du aldrig har kørt på venstre side anbefaler vi dig at øve først i et roligt kvarter.

Den vigtigste motorvej - M8 - går lige igennem byen. Det forbinder Glasgow til Edinburgh på østkysten og det forbinder også de to lufthavne i Glasgow. Mod den østlige del af byen er der afkørsler mod nord (Højlandene) og mod syd (England - M74).

Glasgows centrum er ikke stor og det er let at udforske til fods, især fordi mange (shopping) gader er bilfri og der er mange ensrettet gader. Der er et par fodgænger broer på tværs af Clyde.

Parkering på gaden i Glasgow er muligt, om end ofte kun for begrænset tid. Hvis du parkerer alt for lang tid, vil din bil blive trukket væk. Det er bedre at parkere din udlejningsbil i en af de 20 garager, der er tydeligt angivet. Den bedste chance for at finde en plads er i garagerne i nord og nordøst for centrum (Vejkryds 16, 17 eller 18 i M8). Parkeringspladserne er ikke billige, det billigste er dem, der drives af byen selv (Concert Square, Cambridge Street og Charing Cross).

Hoteller

Byen har en lang række hoteller i næsten alle prisklasser, med undtagelse af en 5 stjernet hotel. Luksus hoteller(3 og 4 stjerner) er beliggende især langs Argyle Street og nær Queen Street Station. På grund af den stigende betydning af finansielle tjenesteydelser og turisme anbefaler vi at booke dit hotelværelse i forvejen, især for et værelse i byens centrum.

Eksterne kilder

For mere information om Glasgow, anbefaler vi Google, og de følgende kilder:

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er EasyTerra Biludlejning billigst? Ja, vi giver garanti for den laveste pris – fordi vi sammenligner forskellige forhandlere, kan vi altid tilbyde dig byens bedste pris. Hvad skal jeg gøre, når jeg skal afhente en bil? For at afhente din bil får du brug for din voucher, pas, kørekort og et kreditkort. Det er meget vigtigt, at kørekort og kreditkort står i samme navn som den primære fører. Husk, at det lokale udlejningsfirma reserverer et vist beløb på dit kreditkort som depositum. Det kræver brug af PIN-koden på dit kreditkort. Hvis dit kørekort er udenlandsk (eksempelvis på kinesisk), skal du medbringe en oversættelse. Kun det originale pas og kørekort kan accepteres – en kopi er ikke nok. Er der nogen ekstraudgifter? Generelt er vores priser alt-inklusive. Skulle der påløbe ekstra udgifter, bliver du kontaktet af vores bookingafdeling, inden fakturaen udstedes. Har du indvendinger, kan du altid annullere din reservation uden forpligtelser (mindst 48 timer i forvejen). Hvilken type forsikring gælder for min billeje? Generelt er ansvarsforsikring, brandforsikring, totalforsikring og tyveriforsikring inkluderet i lejeprisen på bilen. Hvad er en bekymringsfri etiket? Denne etiket angiver, at en udlejningsbil opfylder følgende krav: Ubegrænset antal kilometer, intet yderligere ansvar (og ingen mulig yderligere dækning), bæredygtig energipolitik, og at biludlejningsfirmaet har et godt omdømme. Tilgængeligheden af biler, der opfylder disse fire krav, gør det lettere og hurtigere for dig at vælge et passende køretøj. Hvordan kan jeg ændre eller annullere min reservation? Du kan annullere din reservation via "Min konto". Vi anbefaler, at du kontakter os telefonisk, hvis ændringerne eller annulleringen af din reservation skal ske med kort varsel (48 timer eller derunder). Hvornår får jeg en bekræftelse på min bestilling? De fleste reservationer modtager bekræftelse i løbet af minutter efter betalingen. Vi anbefaler at kontakte vores bestillingsafdeling ved reservationer i sidste øjeblik (afhentning i løbet af 48 timer). Hvilke biludlejningsfirmaer sammenlignes af EasyTerra Biludlejning? på denne placering
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • City Inter-Rent
 • Dollar Rent a Car
 • Easirent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • Green Motion
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biludlejningssteder i Glasgow

EasyTerra Biludlejning Glasgow sammenligner priserne fra biludlejningsselskaber i følgende steder:

Hvis du søger efter en lejebil i Storbritannien, men i en anden by end Glasgow, klik venligst igennem til Biludlejning Storbritannien side, hvor du kan vælge, i hvilken by i Storbritannien du ønsker at leje en bil.