Biludlejning Port Louis

Spar tid og penge. Vi sammenligner tilbuddene fra biludlejningsselskaber for dig i Port Louis.

Din computer skal acceptere cookies for at kunne bruge denne hjemmeside.

Vi sammenligner tilbud fra alle de kendte leverandører

Billeje Port Louis

EasyTerra Biludlejning Port Louis er en uafhængig sammenligningsside for biludlejning. Vores system sammenligner priserne fra velkendte udlejningsselskaber, så du som kunde, altid kan reservere din lejebil gennem os til en konkurrencedygtig pris.

Information om Port Louis

Biludlejning Port Louis
Biludlejning Port Louis

Indledning

Port Louis er hovedstaden på Mauritius. I det attende århundrede var øen under fransk administration, indtil briterne overtog i det nittende århundrede. Mauritius blev selvstændig i 1968. Mange historiske bygninger er blevet bevaret, for eksempel fortet Adelaide (også: La Citadelle), som kendetegner havnen. Hollænderne, før franskmændene, brugte øen som forsyningsstation for skibe, der sejlede ud til Nederlandsk Ostindien. De opkaldte den efter statholderen Prince Maurice.

Befolkning

Byen har omkring 150.000 indbyggere. Den største del af befolkning består af arbejdernes efterkommere, der af koloniherskerne blev taget fra Indien i det nittende århundrede. 

Beliggenhed 

Port Louis er beliggende på Mauritius nordvestlige kyst, en ø i Det Indiske Ocean øst for Madagaskar. På den østlige og sydlige sider ligger byen på skråningerne af et bjergmassiv, Port Louis Moka Range. Ud over hovedøen består Republikken af øerne Rodrigues (øst for Mauritius), Cargados Carajos (nord for Mauritius) og Agalega Islands.

Økonomi

Port Louis er en blomstrende by, hvor havnen udgør kernen i landets økonomi. Det er den største containerhavn i Det Indiske Ocean. Udover kommercielle skibe, ligger luksuriøse lystyachter og krydstogtskibe også til anker i havnen i Port Louis. Industrien består hovedsageligt af tøj, men der er også kemifabrikker. Turisme er vigtig: Mauritius er et populært feriemål.

Lufthavne 

Mauritius Lufthavn ligger på øens sydøstlige kyst og dens fulde navn er Sir Seewoosagur Ramgoolam International Lufthavn. Den blev opkaldt efter landets første premierminister. Den er også kendt som Curepipe Lufthavn. Lufthavnen ligger 48 kilometer sydøst for hovedstaden og er tilgængelig med udlejningsbil ad motorvejen M2.

Offentlig transport

Port Louis har god offentlig transport. Ud over bybusser er der gode forbindelser til andre steder på Mauritius. Husk på, at der er to busstationer for regionale busser: Victoria Station for busser til og fra den østlige og sydlige del af øen; Gare du Nord på Immigration Square for busser til og fra nord. 

Trafik og parkering

Port Louis er en aktiv by og knudepunktet for al offentlig transport på Mauritius. Trafikken er svært og finde en ledig parkeringsplads på gaden kan være svært. Der er et parkeringshus (Dias Pier) i nærheden af den renoverede havn (Le Caudan Waterfront), hvor du trygt ka parkere din bil. Her er der også to parkeringspladser: Marina Quay Parking og Barkly Wharf Parking.

Hoteller

Der er et stort udvalg af overnatningsmuligheder, både i Port Louis og andre steder på Mauritius. Populære, men luksuriøse hoteller kan findes på Le Caudan Waterfront, et stort shoppings- og underholdningsområde. Her finder du for eksempel Le Suffren Hotel og Marina (fire stjerner) og Le Labourdonnais (fem stjerner). Billigere steder kan findes lidt længere væk fra havnen. Feriesteder kan findes på turiststeder som Grand Bay, Flic en Flac, Chamarel og Mahebourg.

Eksterne kilder

For mere information om Port Louis, Mauritius, anbefaler vi Google og de følgende kilder: